The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2011, 11:46
Angmir napisał(a):Wyświetl post
lol przecież to było oczywiste - na wypożyczenie to pewnie i Sobiech by nie przystał, a co dopiero JW.

Wogóle z tymi wypożyczeniami jesteśmy śmieszni ...

Każde wypożyczenie kończy się problemami ... jak piłkarz jest za słaby to go olewamy, jak się okaże dobry to nas nie stać żeby go przekonać do gry u nas bo interesują się nim kluby z zachodu. Dlatego wypożyczać to można ogórków - zapchajdziury którzy mają dopełnić kadrę na 1 sezon, a nie piłkarza o którego bije się 10 innych klubów.

Zachowując skalę to tak jakby Atletico Madryt chciało teraz wypożyczyć Neymara, kiedy MC Chealsea Real I Barca dają po 45 mln € ...

Na którego to piłkarza nie było nas stać bo okazał się tak zajebiście dobry, że kluby z zachodu się nim interesują?
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.06.2011, 12:09
Reser napisał(a):Wyświetl post
Na którego to piłkarza nie było nas stać bo okazał się tak zajebiście dobry, że kluby z zachodu się nim interesują?
to była sytuacja hipotetyczna - wszystkie nasze wyporzyczenia kończą sie na 2 sposoby:

- piłkarz nie nadaje się za bardzo do gry więc go nie wykupujemy: Bukhari Rios

- piłkarz gra dobrze ale bez fajerwerków - wtedy żałujemy kasy na wynegocjowane przez nas warunki (sic)
Cikosz Alvarez (Cikosz dodatkowo znacznie poprawił swoją wartość grając u nas, a my nie chcieliśmy dą za niego tyle ile wynegocjowaliśmy kiedy ten był piłkarzem słabszym .

Sytuacja którą opisywałem w poprzednim poście jest hipotetyczna, ale łatwo ją sobie wyobrazić.

Np. Wykupujemy Nunesa, a ten gra u nas nie gorzej od Meliksona, pojawiają się oferty z za granicy, kusza pilakrza zarbkami 4 razy większymi niż w Wiśle - jaka jest szansa że zgodzi się on podpisać nowy kontrakt z Wisłą
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 30.06.2011, 13:37
to była sytuacja hipotetyczna - wszystkie nasze wyporzyczenia kończą sie na 2 sposoby:

- piłkarz nie nadaje się za bardzo do gry więc go nie wykupujemy: Bukhari Rios

- piłkarz gra dobrze ale bez fajerwerków - wtedy żałujemy kasy na wynegocjowane przez nas warunki (sic)
Cikosz Alvarez (Cikosz dodatkowo znacznie poprawił swoją wartość grając u nas, a my nie chcieliśmy dą za niego tyle ile wynegocjowaliśmy kiedy ten był piłkarzem słabszym .

Sytuacja którą opisywałem w poprzednim poście jest hipotetyczna, ale łatwo ją sobie wyobrazić.

Np. Wykupujemy Nunesa, a ten gra u nas nie gorzej od Meliksona, pojawiają się oferty z za granicy, kusza pilakrza zarbkami 4 razy większymi niż w Wiśle - jaka jest szansa że zgodzi się on podpisać nowy kontrakt z Wisłą
Rożnica jest taka, że jak robimy wypożyczenia to możemy wypożyczyć kilku zawodników, a przy transferze definitywnym nie mielibyśmy tak szerokiej kadry.

Nie od dziś wiadomo, że z kasą krucho na transfery, do tego dochodzi kasa na stadion, która musimy wydać podobno.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.06.2011, 14:23
tak tylko wypozyczajac mamy kadre na stosunkowo krotko i potem znowu musimy wypozyczac a tamtych pozegnac i tak w kolko. zero stabilizacji. te nasze wypozyczenia sa o kant dupy.

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 30.06.2011, 14:47
HEDu napisał(a):Wyświetl post
tak tylko wypozyczajac mamy kadre na stosunkowo krotko i potem znowu musimy wypozyczac a tamtych pozegnac i tak w kolko. zero stabilizacji. te nasze wypozyczenia sa o kant dupy.
Z drugiej strony nie ma ryzyka, bo jak ktoś się nie sprawdzi to wróci do macierzystego klubu. Wystarczy spojrzeć na piłkarzy, którzy wrócili z wypożyczeń jak Boukhari, Rios, Siwakow czy nawet Cikos. Podejrzewam, że za względami czysto sportowymi mało kto będzie płakał za trzema z czterech piłkarzy, bo wiem, że Cikos miał swoich zwolenników i w żaden sposób nie mam zamiaru spierać się z takowymi ludźmi.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 30.06.2011, 15:01
a ja podejrzewam, że nawet jeśli mielibysmy 23 pilkarzy wypozyczonych to plakalibysmy tylko za Meliksonem i moze Pareiką. Wszystkich innych da sie zastapic kolejnymi wypozyczonymi. Dlatego tez wypozyczenia nic nie daja i sa do niczego.

Odpowiedz cytując
KondZIk
Junior Member

Stary 30.06.2011, 17:27
A co myślicie o Hernanim? Bo nawet na interii coś o tym piszą, że Korona wystawiła również i jego.
Ja byłbym za, ale pół miliona Euro to sporo.
Odpowiedz cytując
LUKAS
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 30.06.2011, 18:24
Hernani nie warto. Parę lat temu owszem teraz to już słaby piłkarz jak na Wisłę.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.06.2011, 21:03
bkl napisał(a):Wyświetl post
A co myslicie o powrocie Kamila Kosowskiego bo w tej chwili jest wolnym zawodnikiem na tą chwile mamy 3 skrzydlowych na dobrym poziomie a Kamil to walcza z doswiadczeniem swietny na dżokera
Ja bym byl za powrotem Kamila bo Mały miałby rywalizacje. Kosa sie nie zmienia - juz raz na pol roku wrocił do Nas i spisywal sie bardzo dobrze wiec czemu nie mogłby grac tak teraz. Pamietam jego swietne dosrodkowania dzieki ktorym Zieniu zdobywał bramke za bramka. I nie zgadzam sie z tym, ze skoro go nie chca na Cyprze to musi byc słaby. Sytuacja Kamila w Apollonie jest podobna do sytuacji Rogera w AEK.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.06.2011, 21:36
Nie wiem czy Kosa to zawodnik nadający się na skrzydło przy 4-3-3, ale zawsze to kolejna opcja taktyczna
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 30.06.2011, 21:52
a ja podejrzewam, że nawet jeśli mielibysmy 23 pilkarzy wypozyczonych to plakalibysmy tylko za Meliksonem i moze Pareiką. Wszystkich innych da sie zastapic kolejnymi wypozyczonymi. Dlatego tez wypozyczenia nic nie daja i sa do niczego.
Osobiście prędzej płakałabym za Małym i Czarkiem niż Melexem. Takie przesadne podniecenie Izraelczykiem jest zauważalne (nie tylko wsrod kibicow Wisły, ale np. u "fachowców").

Hernani to nie jest dobry pomysł na dzień dzisiejszy. Z Korony to nie bardzo jest kogo podbierać... Co najwyżej to, przy braku lepszych alternatyw, mimo wszystko, widziałabym u nas "Wtorka".

Kosowski, hmm... Ja jestem raczej za zatrudnianiem młodych itd, ale myślę, że Kosa przydałby się na pewno, a do tego mógłby korzystnie też wpłynąć na szatnie (choć ta wydaje się być naprawdę dobra). Jeśli by się przerzucił na kupowanie tańszych pampersów (czy tam wacików, czy czegokolwiek), to why not?

EDIT:
1. "no człowieku!" zastanów się najpierw co i do kogo piszesz. Widziałam twoje posty nie raz i nie raz jedyne co można przy nich zrobić to "face palm".
2. Nigdzie, ale to NIGDZIE nie napisałam, że Małecki czy Wilk jest lepszy od Meliksona. No proszę, pokażcie mi gdzie tak napisałam, czekam (bo czytając wasz posty, to musiałam jednak gdzieś skrobnąć coś takiego...)
Generalnie o ile Małego i Melexa da się porównać, bo grają na podobnych pozycjach itd, o tyle Czarka już nie sposób porównywać z Izraelczykiem- bo chyba tylko piłkarski analfabeta będzie porównywał gości z całkiem różnych pozycji na boisku.

3. JrQ- mam nadzieję, iż tylko informujesz nijakiego hedu o mojej płci i nie ma w tym żadnego przekąsu ;>
Powód: editas
Ostatnio edytowane przez masterlag : 01.07.2011 o godz. 19:09.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 30.06.2011, 21:54
masterlag widze ze jestes bardzo za Polakami i to tyle. cenisz umiejetnosci Wilka ponad Meliskona? No czlowieku. A Malecki robi mniej niz chaotyczny Paulista.

Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 30.06.2011, 21:57
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Osobiście prędzej płakałabym za Małym i Czarkiem niż Melexem. Takie przesadne podniecenie Izraelczykiem jest zauważalne (nie tylko wsrod kibicow Wisły, ale np. u "fachowców").
..że niby Wilk lepszy od Meliksona?
Melikson w tym sezonie wybrany odkryciem ekstraklasy. W przyszłym daję 90%, że będzie piłkarzem ekstraklasy.
Najlepszy w Wiśle od dłuższego czasu. Stawiam go na równi z Błaszczem, Uche, Marcelo, Brożkiem, Głową, Frankiem, Zurawiem, Szymkiem...
Wilkowi trochę do nich brakuje.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.06.2011, 21:58
masterlag widze ze jestes bardzo za Polakami i to tyle. cenisz umiejetnosci Wilka ponad Meliskona? No czlowieku. A Malecki robi mniej niz chaotyczny Paulista.
nie CHAOTYCZNY a jednooki.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.06.2011, 23:02
Cytat:
wyluzuj, to dziewczyna
Melikson to pilkarz swietny, absolutnie nie do zastapienia
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 01.07.2011, 03:08
omen69 napisał(a):Wyświetl post
To info z Weszlo.com jest trochę mało wiarygodne:
"
4. Sergei Pareiko

CUT

Czyli jeśli Weszlo ma rację to Pareiko przyjechał na testy ale jakiś działać/piłkarz Wilków zadzwonił do Franka by ten zadzwonił do Moskala a ten do Stana a ten do Pareiki żeby grał w Wiśle coś mało wiarygodna ta opowieść
To jednak chyba Frankowi zawdzięczamy Pareike. Mnie to opowiadano tak: zawodnik X grał kiedyś z Frankiem, a kiedyś z Pareiko. Jak Pareiko szukał sobie klubu to przy rozmowie z zawodnikiem X padło, że w nawet w Ekstraklasie mógłby zagrać. X przypomniał sobie o Franku i zadzwonił do niego czy klub Franka nie chce Pareiki. Franek powiedział, ze maja super bramkarza, którego promują i Pareiko by nie grał, ale zna klub który właśnie szuka bramkarza (Pawełek nie przedłużył kontraktu). Od razu mówię że nie wiem kto to jest zawodnik X.
A to, ze chyba to jest prawda, opieram na tym, że dowiedziałem się o tym około 1 miesiąc przed jakimkolwiek newsem w internecie. Nie najeżdżajcie na mnie, bo jak jestem z 6 lat na tym forum, to NIGDY żadnych plotek nie siałem.
W razie czego proszę admina o przeniesienie do działu Plotki etc
Ostatnio edytowane przez Bekas : 01.07.2011 o godz. 03:12.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 01.07.2011, 09:04
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...covii-i-wisly/

Tylko nie Niedizelan. Ja mam nadzieje, ze to tylko dziennikarska bzdura i zadnych przymiarek pod tego ligowego gwiazdora nie bedzie. Gosc jest zwyczajnie za slaby na Wisle, a jeszcze te wymagania finansowe
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.07.2011, 09:09
River napisał(a):Wyświetl post
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...covii-i-wisly/

Tylko nie Niedizelan. Ja mam nadzieje, ze to tylko dziennikarska bzdura i zadnych przymiarek pod tego ligowego gwiazdora nie bedzie. Gosc jest zwyczajnie za slaby na Wisle, a jeszcze te wymagania finansowe
A to czy jest za słaby na Wisłe najlepiej oceni Stan i Maaskant chociaz ja osobiscie twierdze, ze to jest plotka. Czytalem na pasku informacyjnym OSI, ze Niedzielan rozmawia juz z Cracovią
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 01.07.2011 o godz. 09:11.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Stary 01.07.2011, 12:07
lol przecież to było oczywiste - na wypożyczenie to pewnie i Sobiech by nie przystał, a co dopiero JW.

Wogóle z tymi wypożyczeniami jesteśmy śmieszni ...

Każde wypożyczenie kończy się problemami ... jak piłkarz jest za słaby to go olewamy, jak się okaże dobry to nas nie stać żeby go przekonać do gry u nas bo interesują się nim kluby z zachodu. Dlatego wypożyczać to można ogórków - zapchajdziury którzy mają dopełnić kadrę na 1 sezon, a nie piłkarza o którego bije się 10 innych klubów.

Zachowując skalę to tak jakby Atletico Madryt chciało teraz wypożyczyć Neymara, kiedy MC Chealsea Real I Barca dają po 45 mln € ...
Chyba Santos...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.07.2011, 16:19
http://www.90minut.pl/news/161/news1...ma-Moskwa.html

Może by tak Kowalczyka na prawą stronę,sokoro nie jest potrzebny w Dinamo....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Stary 01.07.2011, 16:43
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
http://www.90minut.pl/news/161/news1...ma-Moskwa.html

Może by tak Kowalczyka na prawą stronę,sokoro nie jest potrzebny w Dinamo....

Uważam że brak gry przez pół roku na wypożyczeniu o czymś świadczy... I nie byłby wzmocnieniem zwłaszcza po transferach Chaveza, Nuneza, Lameya i być może Diaza i Jovanovicia.
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Od: 01.2010

Stary 01.07.2011, 17:08
Ja bym spróbował pozyskać Micańskiego
Odpowiedz cytując
thebo4
Member

Od: 06.2010

Stary 01.07.2011, 17:20
Fiti napisał(a):Wyświetl post
Chyba Santos...
Jaki santos?
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Stary 01.07.2011, 17:25
sadzisz ze micanski bylby wzmocnieniem naszej druzyny?/ szczerze to watpie w to, piłkarz który nieradził sobie w dolnym zespole Bundesligi nie bedzie raczej zbawieniem Wisły w drodze do LM. Osobiscie widziałbym w wisle Biltona no i ciagle niewiadomo co z Jovanoviciem? No i prośba do pana Basałaja pora zacząc spełniać obietnice i zacząc budować akademie piłkarska jak by nie patrzec gdybysmy mieli szkolenie modzieży na odpowiednim poziomie to zakilka lat nawet Stan by nie był nam potrzebny. taka akademia to same korzysci i dla Wisły jak i czesciowo dla calego polskiego futbolu
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Stary 01.07.2011, 19:28
thebo4 napisał(a):Wyświetl post
Jaki santos?
Cytat:
Myślę że chodziło tu o Santos, gdyż tam występuje Neymar.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 01.07.2011, 19:33
Fiti napisał(a):Wyświetl post
Myślę że chodziło tu o Santos, gdyż tam występuje Neymar.
nie zrozumiałeś anegdotki ...

Chodziło o to że wisła złożyła ofertę wypożyczenia za Sobiecha kiedy 4 inne bogatsze i lepsze kluby w tym Hanover dawały ponad 1 mln €

Porównałem to do hipotetycznej sytuacji gdzie o Neymara bije się teraz 3/4 najlepszych klubów świata i dają za niego 45 mln €, a słabszy klub jak np. Atletico chciałby go wypożyczyć - rozumiesz ?
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 01.07.2011, 19:47
rikut1906TSW napisał(a):Wyświetl post
Ja bym spróbował pozyskać Micańskiego
to nie temat na takie dyskusje, nauczcie sie!

rafaltwsd napisał(a):Wyświetl post
sadzisz ze micanski bylby wzmocnieniem naszej druzyny?/ szczerze to watpie w to, piłkarz który nieradził sobie w dolnym zespole Bundesligi nie bedzie raczej zbawieniem Wisły w drodze do LM. Osobiscie widziałbym w wisle Biltona no i ciagle niewiadomo co z Jovanoviciem? No i prośba do pana Basałaja pora zacząc spełniać obietnice i zacząc budować akademie piłkarska jak by nie patrzec gdybysmy mieli szkolenie modzieży na odpowiednim poziomie to zakilka lat nawet Stan by nie był nam potrzebny. taka akademia to same korzysci i dla Wisły jak i czesciowo dla calego polskiego futbolu
dolny klub z bundesligi a dolny klub z belgii, jakas roznica?

Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Stary 01.07.2011, 19:59
nie zrozumiałeś anegdotki ...

Chodziło o to że wisła złożyła ofertę wypożyczenia za Sobiecha kiedy 4 inne bogatsze i lepsze kluby w tym Hanover dawały ponad 1 mln €

Porównałem to do hipotetycznej sytuacji gdzie o Neymara bije się teraz 3/4 najlepszych klubów świata i dają za niego 45 mln €, a słabszy klub jak np. Atletico chciałby go wypożyczyć - rozumiesz ?

Ok, mój błąd. Zwracam honor. A ta oferta Wisły wypożyczenia Sobiecha była oficjalna ? Czy to tylko domysły?
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Fiti : 01.07.2011 o godz. 19:59.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.07.2011, 20:43
Pierwsze słysze żeby Wisła interesowała się Sobiechem..
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 01.07.2011, 20:46
CH. napisał(a):Wyświetl post
Pierwsze słysze żeby Wisła interesowała się Sobiechem..
A ja piersze słyszę żebyś w ogóle cokolwiek wiedział - poczytaj poszukaj - info było wiarygodne z kilku źródeł.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów