|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Online |
|
|
Też od razu zwróciłem na to uwagę. Sami obcokrajowy, nikt z Polaków nie podbiegł. Od dawna chodzą podłoski o potężnym konfilcie "my-oni" w szatni. Ta sytuacja to niestety potwierdza i jest to chyba jedna z głównych przyczyn naszych sabych wyników.
![]()
rrr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Jak i to kiedy przy jednym z wrzutów z autu piłka leci na Brożka a on zamiast ją przyjąć nagle wykuje ruch w lewo i zaczyna biec od piłki...nie wiem czy ktoś tą sytuację zauważył,ale wyglądało jakby jej nie chciał przyjąć. Może spiskowa teoria ale wg.mnie Polacy (poza Sobolem) grają przeciwko Maaskantowi.Ilość podań które lecą też tam gdzie nikogo nie ma + dryblingi Małeckiego - zawsze tracącego piłkę- jego i Pa.Brożka wręcz jawna niechęć do Kirma i nie podawanie mu nawet w 100% pozycjach ...jest coś na rzeczy
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 06.11.2010 o godz. 09:46.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Najwazniejsze sa 3 PKT ! Ale z taka gra to ciezko widze walke o pierwsze miejsca. Mam nadzieje ze to przez derby taki poziom meczu. TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
ten po lewej to jest wasz prezydent?
http://galeria.wislakrakow.com/20101105/md/39.jpg ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Majchrowski obok Filipiaka. Nie poznajesz?
Do postów powyżej - czyżby casus Petrescu się powtarzał? ![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Przywrócić archiwalne wpisy z forum z czasów Petrescu- zmienić daty i porównać. Różnic nikt nie zobaczy.
A teraz wszyscy by z pocałowaniem ręki wzięli Rumuna |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ci co tak płakali dlaczego Maaskant dokonał zmiany za Pawła: A uważasz, że zostawiliście na boisku naprawdę dużo zdrowia, czy może mogliście dać z siebie coś więcej? - Zostawiliśmy bardzo dużo zdrowia. Ja dałem z siebie 100%. Już mnie nawet łapały skurcze, dlatego poprosiłem o zmianę. Nie chciałem osłabiać drużyny. Oczywiście lepiej jest nadawać na trenera ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy. Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
"....Aco do dopingu to byl super szczegolnie fajnie wyszlo hej hej cracovia i jeszcze super bylo o maleckim ze s....ysyn jeszcze czabylo ....a spiewac ze brozek to .... i wogole trzeba bluzgac po wisle i wyzywac chujow od .... taka nasza rola...."
A wiecie co jest w tym najlepsze PS Ten ich cały gwiazdor Saidi jest strasznie daremny jak na razie to to jest najgorszy transfer roku chyba xD |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Z tym cieszeniem to po bramce przesadzacie, po pierwsze na boisku byli z Polaków:
Pawełek Sobolewski Małecki, Żurawski, na początku filmu z bramką widać jak Mały i Żuraw lecą do Boukhariego. Mały na kolanach a Żuraw truchtem ![]() wymowny jest raczej obrazek z ławki rezerwowych gdzie widać serdeczny uścisk jednego z Brożków z trenerem ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Spokojnie przecież Mały z Zurawiem ruszyli do Boukhariego. A brożek też sie wyściskał z trenerem.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Do wszystkich znawców, którzy nie widzą Boukhariego w pierwszym składzie. Wczorajszy mecz pokazał, jak bardzo Nourdin jest potrzebny drużynie (albo zawodnik tego pokroju).
I nie chodzi wcale o strzeloną bramkę. Chodzi o wielką nieobecność przez prawe cały mecz kogolwiek w środku pola, kto byłby pod grą. Kto potrafiłby wychodzić po piłkę, wychodzić do podan obrońców, rozdzielac piłki na lewą i prawą stronę. Grać piłką w środku tak, aby rywal padł szybko ze zmęczenia wynikajacego z biegania za piłką. Nie robil tego Sobol, nie robił tego Brożek, nie robił tego Garguła. Pasy grały bardzo agresywnie w środku pola i nawet jak Sobol odebrał im piłke nie miał nikogo, kto umiałby ustawić się w takim miejscu, by móc po podaniu Sobola zagrać piłka, zamiast przepychac się z Pasiakami. Nie bylo nikogo, kto umiałby realizowac taktyke gry holenderskiej, długiego utrzymywania sie przy piłce nie poprzez jej daremne holowanie, ale poprzez wymiane podan z partnerami. Boukhari jest mało dynamiczny w rozgrywaniu, ale to on trzyma taktykę, to on powinien na dzisiaj byc jej liderem, to jego grą ma grac drużyna, to on powinien decydować o tym jaką piłke powinno się zagrać, uspokajać grę w środku, lub ją przyspieszać. A jesli odejdzie od nas, to ktoś o takim potencjale i umiejętnościach taktycznych. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła Pany i tylko to się liczy, wygraliśmy z naszym największym wrogiem. Jak czytam te wypowiedzi wiecznych malkontentów to tak myślę że nigdy nie zrozumiecie czym dla niektórych jest zwycięstwo w tych derbach.
Dzięki Nourdin za tą bramkę i gest po jej zdobyciu. ![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Wynik cieszy, choć styl pozostawia wiele do życzenia.
Właściwie przez 94 minuty graliśmy z ostatnią drużyną Ekstraklasy jak równy z równym. Pawełek zagrał bardzo dobry mecz, w I połowie bardzo ładnie zaasekurował naszą defensywę wychodząc za pole karne i wybijając piłkę w trybuny. W Białymstoku skończyło się czerwoną kartką, a wczoraj się udało - brawo. Plus dla niego również za to, że grał dalej mimo groźnie wyglądającego urazu stawu skokowego. Zacisnął zęby i robił swoje. Wyróżniłbym też Pawła Brożka, który na tyle, ile mógł szukał gry i ruszał na każdą piłkę. Szkoda, że w ataku był osamotniony, ale niestety nic nie wskazuje na to, żeby miało się to zmienić. Jestem za Maaskantem, trenerowi potrzebny jest czas, szczególnie, że materiał ludzki z którym pracuje nie jest najwyższej jakości, ale czy naprawdę liga polska to aż takie wyzwanie, żeby na szpicy wystawiać jednego zawodnika? Małecki z meczu na meczu gra coraz gorzej, w Poznaniu był jego najgorszy występ, wczoraj niewiele lepszy. Holowanie piłki i nie podawanie jej dobrze ustawionym partnerom to jego znaki rozpoznawcze, a szkoda. Nie podobała mi się również gra Paljića, który dotychczas na lewej obronie dawał sobie radę. Cóż, może po prostu miał słabszy dzień. Dobrze, że Bunoza nie dostał żółtej kartki i wystąpi z Legią, bo w przeciwnym razie przed najcięższym meczem, jaki nam w tej rundzie został do rozegrania mielibyśmy nie lada problem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Taaa... mech ch__jowy, ch__jowi kopacze! A w zeszłym roku z Głowackim, Marcelo, Alvarezem, Diazem i ch__j wie jeszcze kim było lepiej? Wtedy już była lipa i Wisła rok temu grała tak samo jak w tym, tylko z większą dozą szczęścia. Pozatym każdą porażkę można było zwalić na to że cały rok gramy na wyjeździe! Prawda jest taka że to nie Wisła się cofnęła... tylko pare ekip polskich poszło do przodu.
Bez 3-4 indywidualności (jak w Lechu Stilić, Kriwiec, Rudnevs), tak jak kiedyś byli nimi Żurawski, Kosowski, Szymkowiak nasza gra nadal będzie tak wyglądać. Wszyscy napierd__lacie na Kebaba... cały mecz nasi genialni napastnicy (Brożek, Małecki) nie mieli nawet 10% instynktu jakim wykazał się w jednej swojej akcji Kebab! Skoro pomocnik widząc Kirma na skrzydle wbiega w pole karne na zamknięcie akcji (Żurawski podobnie, z tym że brakło mu kilku centymetrów) to znaczy że ma instynkt strzelecki. Brożek czy Małecki wystartowaliby do piłki dopiero gdyby koło nich przeleciała. To właśnie powód dlaczego z Brożka czy Małeckiego nie będzie nigdy nawet pół Żurawia czy Franka. No cóż... może faktycznie będzie coś z tego jak dojdzie kilku wykonawców i faktycznie zaczniemy grać systemem 4-3-3.
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 06.11.2010 o godz. 11:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Obecnie gramy takie dno że tego sie oglądac nie da. Mecz derbowy to poprostu fuks. Zabrakło 30 sekund i ciekawe co by nasze marne grajki mówili- a tak to cieszyli ryje jakby co najmniej cały mecz mieli przygniatającą przewagę i sie im bramka należała a to zupełnie nie prawda. Spotkały sie dwie grajace tragicznie w piłke drużyny. Z naszej strony wyjazd w przód, zero determinacji, wychodzenia na pozycje, aktywności..Komentator(nienawidze Wegrzyna ale miał racje) - piłkarz Wisły który ma piłke ma problem, bo nie ma komu zagrac, koledzy sie nie pokazjują , nie sa aktywni i w zasadzie nie wiadomo co ma z piłką zrobic. Jedynym plusem tego spektaklu jest wynik. I tylko tyle.
![]()
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Boukhari to nie drewno, to jeden z lepiej wyszkolonych piłkarzy technicznie i taktycznie w naszej lidze.
Problemem jest jego przygotowanie fizyczne. Problemem jest też brak zrozumienia z innymi, ale to jest już mankament całej drużyny. Nie mówię że Boukhari to grajek wybitny, ale na pewno bliżej mi do oceny FraMata niż do twierdzenia, że to drewno. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
żeby grać 4-3-3 to trzeba mieć żelazne płuca i jaja ze stali. Szkoda że nie ma dostępu do wiedzy fizjologicznej na temat tego co gra w Wiśle teraz, myślę, że nie byłby to budujący dokument. Wydolność jest tak kiepska, że cud że w Zakopcu w górach siedzieli to im się parametry krwi trochę poprawiły ale to tylko chwilowo, bo wydolność tlenowa ma być wypracowana. ![]()
JESTEM LAMUSEM
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
A Boukhariemu to trzeba zmienić numer z 74 na 94 !
|
|
|
|
Hanys
Offline |
|
|
Cracovia 0 - 1 WISŁA KRAKÓW 1 Połowa part 1 - http://www.fileserve.com/file/QGg6wPG part 2 - http://www.fileserve.com/file/QSTfns9 W przerwie meczu http://www.fileserve.com/file/4pU6CGP 2 Połowa part 1 - http://www.fileserve.com/file/yrU7Y3y part 2 - http://www.fileserve.com/file/cNHjNFd Jak ściągnąć pliki: Zjeżdżamy na dół strony. Po prawej klikamy "Pobieranie plików" następnie przepisujemy kod. Czekamy parę sekund, i klikamy na Wolne pobieranie. Które nie jest takie wolne ![]() Bramkę można ściągnąć TUTAJ ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
||
Oby to nie był jednorazowy wyczyn jak Łobodzińskiego w pamiętnym meczu w Gdańsku. Cytat:
Dajmy mu przepracować sezon przygotowawczy. Co na prawdę znaczy zobaczymy wiosną.
Ale już więcej nigdy tego nie rób ! |
|||
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
I tak wszyscy tu narzekali na Boukhariego, a prawda jest taka, że gdyby na miejscu Boukhariego znalazł się jakiś inny zawodnik (Małecki, Brożek, Żurawski czy ktokolwiek inny), to pewnie ta sytuacja skończyłaby się wywaleniem piłki w trybuny. Strzał "z pierwszej" z lewej nogi prosto w ten róg po ziemi tak jak to miało być strzelone - i tak to zostało wykonane. Boukhari jest spasiony ale ma technikę i to nas dzisiaj uratowało.
Brawo Boukhari, tym golem zapracowałeś sobie na nasz szacunek ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Nie oszukujmy się rok 2010 jest bardzo słaby dla Wisełki. Przez cały rok styl gry pozostawia wiele do życzenia, albo powiedzmy sobie szczerze jest fatalny. Wczorajszego meczu nie dało się oglądać, Wisła stworzyła jakieś 3 stuprocentowe okazje i nie wykorzystała żadnej, słaby pressing Graliśmy z ewenementem czyli cracovią, zespołem z najbardziej wyrównaną formą (same przegrane
). Zaangażowanie prawie żadne, aż żal było patrzeć jak jacyś outsiderzy w pasy robią akcje na bramkę Pawełka. Wypowiedź Garguły śmieszna, że spełnili założenia. Mecz strasznie usypiał i nagle miło obudził przed ostatnim gwizdkiem. Nie wyobrażam sobie żeby legia za tydzień wygrała przy R22, a z wczorajszą grą myślę że jest takie zagrożenie jak i remisu. Widać że dużo trzeba zmienić, a przede wszystkim zawodników konkretnych a nie tych za darmo, bo potencjał z drużyny Budowanej przez Smude i Kasperczaka kilka lat temu się wyczerpał. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Wiesz co to znaczy drewno?
Wszystko można o Boukharim powiedzieć, ale że jest drewniany...? ![]() ![]() Da mihi castitatem et continentiam,
sed noli modo! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
W tym jednym meczU leje na styl i jakość.
Dziękuję piłkarzom i wszystkim braciom dla których był to najważniejszy mecz. JESTEM CZŁOWIEKIEM SZCZĘŚLIWYM! WISŁA PANY! CRACOVIA DZIADY ![]() Powód: Wisła Pany !
Ostatnio edytowane przez shinobi23 : 06.11.2010 o godz. 12:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
A pasy i się już godzą na I ligę , twierdząc , że trzeba uporządkować ten burdel i tam się najpierw ograć-jak to wczoraj wyczytałem w ich stronie oficjalnej. Dla mnie ich doping również był słaby w dodatku niestosowny , zamiast wspierać drużynę głownie skupiali się na śpiewach w naszym kierunku oraz w taki chamski sposób obrażając Małego. I odpowiedzieli Resovii taką samą przyśpiewką w ich stronę z meczu stulecia rzeszowskiego klubu z Wisłą. A wracając do Patryka to jest jednym z moich ulubionych graczy. chłopak naprawdę ma duży talent. Wczoraj jakby wcześniej decydował się na zagrania czy strzały i poprawił wrzutki zagrałby bardzo dobre zawody. Widać , że jest szybki , silny , z dobrym dryblingiem , niejednokrotnie wydawał się szybszy z piłką od pasiaków uciekając im , tylko zabrakło w odpowiednim momencie tej właściwej decyzji. Ale jeszcze wszystko przed nim , jeśli poprawi te elementy to myślę , ze na stałe zadomowi się w jedenastce. I jak troszkę się przytemperuje to nawet szansa na powrót do kadry
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Pisałem o tym, że przez całą pierwszą polowe i znakomitą część drugiej nie mielismy w środku pola zawodnika o takiej charakterystyce, który trzymałby taktykę, co przełożylo się na chaos, bezmyślne kopanie po czołach, wchodzenie w przepychanki i głupie straty. Napisałem, że do czegoś takiego potrzebny jest od początku meczu Boukhari, albo ktoś o podobnych umiejętnościach technicznych i taktycznych. Na razie mamy tylko Boukhariego do takiej taktyki. I jak nie ma go na boisku, taktyka leży. ps. jeszcze niedawno wielu pisało, że Wisła strzela bramki dopiero wtedy gdy schodzi Boukhari.... ![]() |
|
|