|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ja nie byłbym tego pewien, moge się założyć ze pogubicie u siebie punkty
Widzew,Slask,Lechia,Korona tak łatwo sie nie da a u nas jak nie przestana grac panienki typu Jirsak,Łobo,Boguski Brozki morde nie przestana drzec, Małecki jak nie nauczy sie wrzucac to ciezko moze byc w tej rundzie mam nadzieje ze przyjdzie jakis zagranicy i zrobi porzadek z gwiazdorami typu Piotrek Brozek, ktory wczoraj w wywiadzie mowi ze przemeczony jest pucharami
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 09.08.2010 o godz. 23:22.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Nie twierdzę, że Antolo to klasa Muchy (do niego mu sporo brakuje). A profesjonalni piłkarze Arsenalu umówili się, że będa udawać A myslałem, że takie rzeczy to tyllko w Polsce, ale jednak i Anglicy potrafią zrobić kabaret. A więc już dogoniliśmy Europę![]() PS wiadomo że Arsenal nie grał na 100% (jak sam piszę, było to 70-może góra 80% mozliwości tego klubu). Ale śmieszą mnie teksty o dawaniu przez Arsenal okazji i goli Legii. Tak, profesjonalny klub, trener, piłkarze i dawali by się wystawić na taką śmieszność. Wiadomo, że między Legią i Arsenalem nie ma różnicy tylko tej jednej bramki, ale nie ma też co popadać w śmieszność, że wszystko było ustawione itp. Dobra kończe na dziś. Pozdro. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
To tylko ja.Oglądałeś może "1 na 1 " z Fabiańskim po meczu z Arsenalem? Zwróć uwagę na jego uśmiech, przy pytaniach o ten mecz
![]() Wybacz chłopie, ale mnie troszkę rozczarowałeś. Przeciez nawet u Was na forum doskonale sobie zdają sprawę, że to było tylko przedstawienie![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
To zakład, że w zestawie Widzew-Śląsk-Lechia-Korona (u siebie) wyłapiemy co najmniej 10 pkt? Ja mówie, że tak, Ty że nie. Stawka: przekonanie, chyba ze chce Ci sie pieprzyc z przelewami w wysokosci 10-30 zł.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Narka. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ehhhh..........
Ok.Arsenal grał na 100%.... ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Arsenal nie grał nawet na 70%, tylko na 15%, no może 20%. Chłopaki przyjechali pozwiedzać Warszawę, a w międdzyczasie urządzić sobie jakiś trening. Po co niby mieli ryzykować kontuzje w mecz tysiąclecia? PS: A co Wenger miał powiedzieć? "Tak, mieliśmy w dupie sparing z Legią, chcieliśmy jak najszybciej wracać do domu"? ![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
I teraz mój apel do kolegów z Warszawy. Darujcie sobie wyliczanki, kto ma lepszą pomoc itd. Wszystko zweryfikuje boisko podczas derbów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Takie słowa Wengera, o jakich piszesz świadczą wyłącznie o tym, że pozwolił on sobie na kurtuazję. W takich warunkach nikogo nie powinno, to dziwić. Z pewnością grającemu na 100% Arsenalowi Legia (jak i każda polska ekipa) zaaplikowałaby 5 bramek ![]() Trochę dystansu i wyczucia ![]()
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 09.08.2010 o godz. 23:41.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zaraz, zaraz. Ja od początku piszę, że akurat tego dnia będziemy mieli bardzo, bardzo cięzko. Najtrudniejszy mecz rundy. Porażka możliwa. Fifty, fifty.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z żydkami też łatwo mieć nie będziecie, podobnie jak z klubem z Wielkopolski i nami na naszym nowym obiekcie
![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Żydków" u siebie to raczej na miękko 2-0.
Ale że jeden zakład już poszedł na pw, to wiecej nie czynię.![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() ![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Oj koledzy z Ł3 niepotrzebnie wprowadziliście napinkę w tym temacie, przecież wiadomo że i tak jesteśmy najlepsi
Właśnie na imprezie dowiedziałem się od znajomego Discopolowca, że Pasy mają im odstąpić sporą część biletów i wybiorą się na daleką wycieczkę poza Muranów. Mam nadzieję, że się ich "godnie" przywita. Pytał się tylko czy na pewno mu nic nie grozi, bo trybuna gości jest na dole, a na górze... Dobra ja tym czasem robię sobie 2 tyg. przerwy od naszego kochanego kraju i tej buraczanej ligi, więc wrócę jak już sytuacja będzie jasna: Legia - 9 pkt Wisła - 7 pkt Amica - 5 pkt |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Witam,
Ja jako osoba w tym sporze bezstronna powiem tyle: Oglądałem kilka sparingów Legii i oglądałem 1 mecz ligowy Ekstraklasy w wykonaniu Polonii Warszawa. Polonia jak na razie na mnie wrażenie jakoś nie zrobiła ale to dopiero 1 mecz ligowy. - Sobiechem nadal się nie zachwycam bo jego bramka wynika bardziej z winy obrońców niż z jego umiejętności chociaż faktycznie piłka go szuka. - Smolarkiem też się nie zachwycam bo na tle słabego Górnika to 99% Ligi by się wyróżniało. - Mierzejewski doby grajek. Ale wracając do Piątkowych derbów Warszawy, jestem pewien że Legia wygra z 3:1. Moim zdaniem mimo wszystko Legia ma o wiele lepszych kopaczy niż Polonia. A co do Mistrzostwa czy Majstra jak kto woli to nie ma co prorokować na razie, Wisła i Lech się rozkręcą, nabytki Legii w 2 części sezonu zmęczy Polska myśl szkoleniowa, w Polonii zaczną się zawirowania trenerskie czy w szatni. Dzień jak co dzień, Sezon jak co sezon. ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Widze, ze mecz z Arsenalem, ktory jak byk byl ustawiony (tak tak, polska ekipa w meczu o stawke strzeli tyle goli takiemu klubowi
i doprowadził do jednego - za bardzo jestescie pewni siebie kibice Legii, ze macie najlepsza druzyne w polsce bo strzeliliscie Kanonierom 5 bramek i nikt wam nie podskoczy. Widze, ze juz nawet w zaklady zaczynacie wchodzic Liga akurat ma to do siebie, ze kazdy moze wygrac z kazdym (ja bym nie ryzykował u buka ). Wcale sie nie zdziwie jak przegracie z przynajmniej niektorymi druzynami wymienionymi przez 0 22. Zreszta zapewne nie tylko Wy a takze My jak i Lech bo chociaz w europie nie blyszczymy to jednak ta polska liga jest mocna (tak, mozecie sie smiac
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 10.08.2010 o godz. 06:46.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Ludzie, Wy znowu z tym meczem Arsenalu
Jak czytam wywod DiscoPolowca ze Arsenal zagral na 15% to chce mi sie smiac.Mecz mial byc widowiskiem i widowiskiem byl. Faktem jest tez ze Wenger byl wku*** bo dostac 5 bramek od ogorkow z Polski to nie taka fajna sprawa. Wiadomo, mecz otwarcia i bylo luzno, ale niektorzy twierdza ze w ogole Arsenal wpadl i dal sobie wbic z usmiechem na twarzy 5 bramek...Szkoda slow Wracajac do ligi... Widze ze jedni wiedza ze bedzie xx punktow, a inni ze nie... Coz, moze to i przypuszczenia, ale bez przesady z tymi zakladami. Mecz z Polonia bedzie ciezki ale do wygrania. Nie maja jakiegos wielkiego skladu i wbrew wszystkim powiem ze nic wielkiego w 1 meczu nie pokazali, przynajmniej nie zagrali na tyle, zeby sie ich w jakikolwiek sposob bac. Liga jest nieprzewidywalna. Nie zdziwie sie jak kandydaci do MP beda notorycznie gubic punkty ze slabszymi druzynami. Nie ma co sie spinac, wszystko zweryfikuje boisko. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ja uważam że legia kupiła wynik ten wynik
![]() Dziś w Krakowie radość wielka,
Bo Wisełka nasza gra. Jak tak dalej dobrze pójdzie, To na wiosnę mistrza ma. Aleluja, Aleluja, Aleluja, nasz TS |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dobra, dajcie już wszyscy spokój z tym Arsenalem. Takie rzeczy się zdarzają. My wygraliśmy z Interem, z Barceloną (w meczach trochę ważniejszych, niż sparingi) i dwa razy z Sevillą i co z tego? Gdzie teraz jesteśmy?
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Arsenal przyjechał na ogórkowo aby pokopać na luzie przed ligą. Pewnie jakąś kasę za to dostał, w sensie zwrot kosztów podróży itd. Nie ośmieszałbym Arsenalu,że podstawił się Legi. Podejrzewam,że grali na tyle na ile mieli ochotę, i dostali dwie bramy, później wpadła trzecia i zaczął się pościg. Tragedią Legii jest to,że nie potrafili utrzymać przewagi do końca. Zresztą, gdyby Arsenal grał na 100 procent swoich możliwości w pełnym składzie, to nasza kadra miałaby problemy z pokazaniem czegokolwiek a co dopiero klub. Ale cel został osiągnięty. Arsenal nastrzelał się przed ligą a Legia otworzyła prawie cały swój stadion.
Na razie za wcześnie mówić kto i co pokaże w nadchodzącym sezonie. Raczej pewne jest to,że nic nie pokażą Ruch i Polonia Bytom, Górnik oraz Arka. Reszta jest wielką niewiadomą. Amica zaraz będzie miała nowego trenera, my to już pewne. Legia nie wiadomo jak wystartuje z wzmocnionym Teamem profesura. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Panowie, zwracam uwagę też na fakt, że Legia zapłaciła ciężkie pieniądze za ten mecz. Oni nie przylecieli sobie, bo skusiła ich magia stadionu czy możliwość gry z Legią. Jak my graliśmy na 100 lecie z Celticiem to równiez było bardzo....fajnie hehe
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 10.08.2010 o godz. 10:41.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Czy wy już nie pamiętacie, że my zremisowaliśmy z Liverpoolem? Mało tego wygraliśmy też z Sevillą po golu dość anonimowego Rumuna, a także jeśli mnie pamięć nie myli na luzaku klepneliśmy Celtic 2-0?
Chcą się pocieszyć... Niech się cieszą że było 5-6... Ale generalnie wynik ten mówi tyle co nic... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie, no wiedziałem że tak będzie, jak ktokolwiek ruszy temat meczu z Arsenalem. To oczywiste, że wszyscy nie-kibice Legii będą dyskredytować ten mecz, tak samo jak dyskredytowaliby dosłownie każdy wynik i każdą grę Arsenalu. I oczywiste jest, że wszyscy kibice Legii będą się jarali niezłym sparingiem z jedną z najlepszych drużyn świata. Koniec końców, najtrafniej to ktoś już tu skomentował - nawet jeżeli to był wrestling, to każdy zespół w Polsce chciałby takie wrestling urządzić u siebie
. IMO ogniste dywagowanie przez parę dni na temat nawet najciekawszego sparingu wygląda nieco karykaturalnie. ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Gdyby Arsenal grał na poważnie z Legią, to skoczyło by się wynikiem 8 do 2. Taki jest poziom polskiego futbolu i tyle. Na razie w Legi bramkarz gra dramatycznie, Knezevic słabo, Vrdoljak dobrze (no ale trudno żeby koleś sprowadzony za 1,2 mln euro nie grał dobrze), Manu nieźle (ale oprócz szybkości nie ma innych walorów na europejskim poziomie. Gdyby potrafił coś więcej niż szybko biegać, to nie przyszedłby do Polski za darmo na kontrakt w wysokości 200 tys E), Mazenga dramat, Cabral ma świetny strzał z dystansu, dobrą technikę, ale jest słaby kondycyjnie. Podejrzewam, że największym wzmocnieniem Legii będzie Jędrzejczyk. Ogólnie transfery Legii nie powalają, ale na razie wyglądają trochę lepiej od naszych. Dużo w tym wszystkim TVN-owskiego pijaru.
Legia ma słabego bramkarza, słabego lewego obrońcę, przeciętnego DM - Borysiuka, przeciętnego stopera Choto - nadwaga i mała zwrotność, słabego lewoskorzydłowego Rybusa, i słabych napastników. Wychodzi 6 kiepskich pozycji. Wisła ma przeciętnego bramkarza, brak drugiego klasowego stopera, brak dobrego środkowego pomocnika, chimeryczne skrzydła. Lech ma słabego DM - Injac, Drygas, brak klasowego lewego pomocnika, chimeryczni rozgrywający Stilic, Kriviec, słaby atak. Lech ma najlepszą obronę, Legia pomoc, Wisła atak. Żadna z tych drużyn nie ma skłądu pozwalającego na skuteczną grę w Europie. Zeby osiągnąć sukces w pucharach można mieć maksymalnie 1 pozycję słabo obsadzoną. W Wiśle, Lechu, Legii jest wiele słabych punktów i nie ma co się dziwić, że wyniki są takie jakie są. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym, gdyby olali ten mecz aż tak bardzo jak niektórzy chcą to przedstawić, to przywieźliby drugi skład lub jakiejś głębokie rezerwy. Wiadomo, że nie grali tak jak w meczu o pkt czy w LM, ale jednak nie wierzę w to, że się podstawili, żeby klubik z Polski miał uciechę.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 10.08.2010 o godz. 11:50.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
a właśnie
nas ma przetestować Borussia ciekawe jak będzie ten mecz wyglądać no i kiedy się on odbędzie? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To może być tylko atrakcja dla kibiców, których klub gra w Europejskich Pucharach raz na 50 lat. |
|
|