|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
||
My tu gramy w piłkę nożną co wiąże się z chociażby z tym, że Pareiko może się poślizgnąć podać piłkę napastnikowi i sytuacja stanie się trudna, analogicznie może zrobić bramkarz Standardu... generalnie takich zdarzeń jest multum w każdym meczu... komuś może podskoczyć piłką na kępie co zaważy na wyniku meczu. Zapewniam Cię że Wisła nie jest Lixem - również w tym metaforycznym znaczeniu (radze nie słuchać kolegi Bobka) bo jako drużyna byli lepsi od nas. Gdyby ktoś tam zamiast po słupkach walił do bramki, to Litex przyjechałby z być może skromna zaliczką grałby sobie kontratak tak jak robiliśmy my, i sytuacja mogłaby wyglądać zdecydowanie inaczej. Przypominam że to nie jest jakieś forum bukmacherskie tylko forum Wisły niektórzy o tym zapominają...czy Wisła ma 30% czy 60% - kogo to obchodzi ?/ Myślę że zdecydowana wiekszość kibców zdaję sobie sprawę że Standard jest faworytem tego meczu z racji wielu czynników wiec po co wypisać takie bzdury ? Mecz można wygrać na masę różnych sposobów, grając z kontrataku, pressingiem, strzelić ze stałego fragmentu gry... Prosty przykład wygraliśmy z APOELEm u siebie, a nie sądzę aby Standard był silniejszy od nich... my w tym czasie zaczęliśmy grać w trochę w piłkę w porównaniu do tamgo okresu także można być umiarkowanym optymistom. Cytat:
Ostatnio edytowane przez westersyl : 13.02.2012 o godz. 00:05.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Chłopie ogarnij się! co ma wspólnego wiara w swój klub z realna oceną sytuacji ?
![]()
LUBELSZCZYZNA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|||||
Oglądałem ich w tym sezonie kilka razy z racji tego, że na nich stawiałem ![]() Wyobraź sobie, że na nas taka długa piła by starczyła, bo nie mamy obrony. I właśnie z takim graniem na afere, mamy najwiekszy problem i wtedy tracimy najwiecej bramek.
Otóż nie, nie jest. I tylko walką i pełną determinacją można zatrzeć różnicę klasy, jaka dzieli obie ekipy. Cytat:
odróżnijcie do ....y nędzy realną ocenę szans, a patrzenie przez różowe okulary na każdy mecz bo będzie boleć, problem jest ten, że wy ich widzieliście pewnie pierwszy czy drugi raz, ja widziałem chyba 10 i wiem na co ich stać, wiem, że to baardzo solidna ekipa - zresztą, wyniki w LE mówią wszystko walka, walka, walka, a nie żadne pitolenie Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 13.02.2012 o godz. 00:03.
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|||||||
|
Gordian
Cytat:
Dalej, obecny sezon w pucharach jest najlepszy dla naszych druzyn od... sezonu 2002/2003 (sic!). 5.875 punktow zdobytych (jak na razie). No wiec, dla porownania belgowie maja tych punktow (za ten sezon)... 9.500. A w sumie, poczawszy od sezonu 2003/2004 osiagneli 5 razy wynik wyzszy od 5.000 punktow, podczas gdy my tylko 2 razy. Fakt, moze z tymi latami swietlnymi przesadzilem, ale nie sposob ignorowac faktu ze liga belgijska jest zdecydowanie lepsza od naszej. ------------------------------------------------------------------ westersyl Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurde, takiego postu-trawy to ja dawno nie widzialem. Wygrywa ten kto strzeli wiecej bramek... Tego jeszcze zapomniales napisac... Cytat:
"Oczywiscie mozemy przejsc dalej." " nie jestesmy faworytem." "Bedzie... ciezko. Cholernie ciezko." Ty za to kolejny juz raz pokazujesz ze sztuka czytania ze zrozumieniem jest dla Ciebie za trudna. Wstyd. ---------------------------------------------------------------------------------------- Do reszty kwestii nie chce mi sie odnosic.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 13.02.2012 o godz. 00:46.
|
|||||||
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
To że ktoś chce zagrać pressingiem, odważnie ? Co w tym przesadzonego ? Kto oglądał mecze Standardu ten widział że ich obrońcy pod wpływem większego pressnigu podają piłkę napastnikom. Nie róbmy z naszych zawodników debili którzy nie potrafią przez kilka minut usiąść na przeciwniku grając u siebie. Już pomijam że wplatasz tu Barcelone która grała on nic kompletnie inne drużyn i odstępy czasu. Dodam do tego że piszesz o jakiś latach świetlnych pomiędzy Ligą Belgijska a Polską... nie obchodzi mnie ile wydają na transfery, oglądając tą ligę można odczuć taką samą odrazę jak oglądając szlagiery Ruch Chorzów vs Korona Kielce. Bądź co bądź poważni ludzie jak Biton czy Valckx których wiedza na temat Stanardu jest za pewne większą uważają że faworyt tego meczu nie jest jednoznaczny, ten pierwszy wskazał na Wisłę drugi uważa że ten mecz po prostu nie ma faworyta. Tradycyjnie wszystko zweryfikuję boisko. edit: Z wczorajszego spotkania można łatwo dostrzec kto daję tej drużynie jakość bo wcześniej nie można było tego zaobserwować przynajmniej nie było to takie wyraźne, mianowicie napastnik Meme Tchite stosunek ilości zagrań do jakości jest imponujący. Rzuca się od razu w oczy jak u nas Melikosn. Nie traci głupi piłki, zagrywa precyzyjnie, jest bardzo silny. Na niego trzeba zwrócić szczególną uwagę.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 13.02.2012 o godz. 09:24.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
I jak taki Biton, nie obrazajac tylko wyrobnik, uwaza ze to Wisla jest faworytem, a ktos kto uwaza sie za kibica Wisły pieprzy jacy to przeciwnicy swietni, a my beznadziejni to wedlug mnie cos tu jest nie tak. Jeszcze dziecko zachowaj to dla siebie, a nie siej fermentu na forum. Ogladalem to cale Liege ostatnio, czesto na belgijska trafiam bo akurat mam sportklubtv i dla mnie ta liga jest slaba, podobnie jak i nasza, widac ze jednak pieniadze to nie wszystko. Ogladalem tez nasza koncowke w pucharach, jak i teraz mecze w Atlantic Cup i wyglada to bardzo dobrze. Powiem tak cudze chwalicie swego nie znacie. W czwartek zobaczymy kto tak na prawde jest lepszy, ale dzis jutro pojutrze czy to bedzie Liege czy to bedzie ManU to dla mnie faworytem stuprocentowym jest tylko Wisła.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez agafg : 13.02.2012 o godz. 09:28.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kto by jeszcze kilka miesięcy temu powiedział, że Michał Czekaj tak w krótkim czasie z piątego środkowego obrońcy stanie się pierwszym. Obecnie zawodnik, który zarabia trzydzieści (może nawet więcej) razy więcej niż Michał nie ma pewnego miejsca w składzie. Gdyby patrzeć na skład ze Sandecji, to ten gracz nie grałby ze Standardem. Miejmy nadzieje, że będzie to wyraźny sygnał, że stawiając na młodych wychowanków, czy ogólnie Polaków można na tym świetnie wychodzić. Co chociażby pokazuje przykład Legii w ostatnich kilkunastu dniach i ilość pieniędzy zarobiona na zawodnikach, których ściągnięto do klubu w młodym wieku. Rzecz jasna, to nie smak jest pewnemu niespełnionemu dziennikarzowi z tego forum, który uważa, że Polacy do niczego się nie nadają. Chciałbym z całego serca, aby Michał zagrał świetną rundę, a w nagrodę Smuda powoła go na Mistrzostwa Europy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ciekawy pomysł z Meliksonem, widać że Kazek chcę maksymalnie wzmocnić środek pola wystawiając aż 6 pomocników.
-------------------Pareiko----------------- Jovanović---Jaliens---Czekaj------Diaz ---------------Wilk------Nunez------------ -----Małecki-----Garguła-------Iliev----- ------------------Melikson----------------- |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
a co do jego umiejętności to ju ż chyba Maaskant wspominał, że niezły, ale kontuzjogenny? co potwierdziła końcówka minionej rundy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na papierze jesteśmy słabsi piłkarsko od Standardu, ale to nie oznacza, że Wisła ma klęknąć przed nimi i prosić o jak najniższy wymiar kary. Gramy pierwszy mecz u siebie i to właśnie u nas rozstrzygnie się sprawa awansu. Jeżeli zachowamy maksymalną koncentrację w obronie, precyzję w pomocy i skuteczność w ataku to myślę, że 2:0 dla Wisły jest realnym rezultatem, który daje bardzo duża szansę na dalszą rundę.
Inna sprawa, że zachowanie czystego konta będzie bardzo trudne. Rzeczywiście Tchite to klasowy napastnik, wspierany przed dobrych skrzydłowych. Przypuszczam, że wyjdziemy na ten mecz z takim ustawieniem w obronie: Jovanovic - Jaliens - Czekaj - Diaz ; na temat fizycznej walki z napastnikiem w wykonaniu Jaliensa powiedziano już wszystko (a Tchite do ułomków nie należy), do tego dodać jeszcze Diaza, który inteligencją i zwrotnością nie grzeszy - powstaje prawdziwa mieszanka wybuchowa. Kluczem będzie asekuracja w obronie ze strony Nuneza i Wilka. Liczę na kreatywność Garguły i Meliksona. Zobaczymy, jaką 11 wystawi Kaziu Moskal. Gdybyśmy zagrali w obronie takim ustawieniem : Jovanovic - Czekaj - Diaz - Nunez a w pomocy Sobol i Wilk, byłbym dużo spokojniejszy. No ale Sobol kontuzjowany i trzeba sobie bez niego radzić. Liczę na zaangażowanie i nie odstawianie nogi. Wymarzony wynik 2:0, pewnie jednak coś nam strzelą, dlatego 2:1 dla Wisły po ciężkim meczu. ![]() "Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać, bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
To Czekaj tak ostro gra na treningach , że powoduje u innych zawodników urazy ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Bakero już kombinował podobnie...
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
albo się komuś ufa i wierzy w jego myśl szkoleniową , albo podważa każdy jego pomysł dziękuję |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Przypomina to sytuację z wystawieniem Stilica na szpicy przeciwko Bradze. To był niewypał Bakero. Tutaj nasuwają się podobne obawy, o ile faktycznie taki wariant był testowany. Ale nawet jeśli był testowany, to święte prawo testować. Jeżeli po tym testowaniu Moskal zdecyduje się na taki wariant, to nie mam zamiaru psioczyć dopóki mecz się nie skończy. Wtedy sie dokona oceny. Z drugiej strony nie jest powiedziane, że to wyglądało OK i może Moskal zadecydował, że to jednak słaby pomysł. W przeciwieństwie do Bakero, Moskal mógł sobie to przetestować.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||||
|
westersyl
Cytat:
Jak dla mnie to sa wlasnie kompleksy (choc nie bardzo wiem jak one sa mozliwe wobec tego zespolu). Tudziez "mentalnosc szczeniacka". Poziom trzeba zachowac zawsze. To rozni ludzi z klasa od motlochu. A ze przeciwnik tego poziomu tez nie dotrzymuje? To zamiast dorownywac do niego, poprostu go przewyzszajmy. Mowiac ogolnie, do gowna sie nie rowna, gowna sie przeskakuje... Ty sie natomiast takimi wypowiedziami do niego rownasz...Cytat:
I nie, kilka minut pressingu to ty sobie mozesz... no wiadomo. Tylko niepotrzebna strata sil, a przeciwnik nawet nie bedzie mial czasu do bledu. Cytat:
Optymistyczne jest to, ze w tej Europie idzie nam coraz lepiej, ale to wciaz daleko do belgii. Widziales co oni w tym sezonie w pucharach wyprawiaja? Cytat:
Cytat:
Standart to z pewnosacia druzyna z ktora mozna (trzeba) powalczyc, ale zdecydowanym faworytem sa oni. ------------------------------------------------------ Chcialbym sie oczywiscie mylic. Chcialbym widziec Wisle cisnaca Standart i wygrywajaca powiedzmy 2:0. Naprawde chcialbym. Zobaczymy jak to bedzie... |
|||||
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
No jak kogoś z pomocników wystawiać w ataku to Meliksona który jest w dobrej formie i udowodnił że potrafi zachować opanowanie w sytuacji z bramkarzem. Nie udarze na pałę czy siłę jak zrobiłby to Kirm czy Mały.\Ogólnie powiedziałem sobie, że nie będę tak z marszu krytykował Kazika i tego nie zrobię. Nawet nie ma powodu
![]() A gra Wisły Moskala, pomimo wpadek nadal bardziej mi się podoba niż totalna bezjajeczność za Maaskanta. Ewentualnie mogę dodać jak ja bym to widział. Jak dla mnie nie ma sensu akurat w ostatniej chwili kombinować w ten sposób z Meliksonem. Jest Biton, który ma uderzenie, potrafi się dobrze ustawić w polu karnym by trafiła do niego piłka, zdobywał dla nas ważne gole w LE. Jak dla mnie murowany faworyt jeśli chodzi o pozycję napastnika. Ale to trener nie kibic odpowiada głową za skład. Jeśli akurat zdecyduje się na Meliksona na szpicy, a plan nie wypali - możemy się domyślać co się stanie.
Ostatnio edytowane przez tofik : 13.02.2012 o godz. 18:45.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cwaniakujesz, bo ponosisz zerową odpowiedzialnośc za bzdury które wypisujesz. A Moskal odpowiada za swoje decyzje głową. Ciekawe czy będziesz taki przemądrzały, jak sie uda przejść Standard?
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Gra z Meliksonem w ataku wprowadzi chaos w obronie przeciwnika, bo przeciez nie będzie on stał między stoperami jak Biton. Środkowi zwykle są wolni, mogą przez to faulować, łapać kartki. Melex może się wymieniać pozycjami, z kimkolwiek. Będą mieli problem z kryciem. Jest wiele atutów takiego ustawienia. Im dłużej będziemy przy piłce tym więcej. Jeżeli będziemy potrafili klepać jak momentami z Twente, będzie dobrze. Bo przeciwnik może liczyć na rewanż i oby się przeliczył.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Przypominacie Lecha tylko pamiętajcie że Stilić to może Maorowi buty nosić....więc to się może udać chociaż jakoś nie jestem zwolennikiem i wolałbym Bitona do ataku a Meliksona z Ilievem na skrzydła , do śodka Wil Nunez i Garguła co i tak spowoduje bardzo zagęszczenie środka bo wiadomo jak gra Iliev i Maor, pozyjemy zobaczymy
![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tyle ze Twente przyjechało tu jak na sparing z juniorami na obronie i bez bramkarza, tylko z przodu wystawili poważnych piłkarzy a i tak wygraliśmy z trudem 2-1 a powinniśmy strzelić im z pięć goli z taka defensywą jaką przyjechali.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Wygraliśmy z wicemistrzem Holandii, który przyjechał z największymi gwiazdami w ofensywie. Przez większą część czasu gnietliśmy ich, ba Twente przegrało wtedy pierwszy mecz od Września. A Wam mało? Ludzie opanujcie się! Przegrywaliśmy z Karabachem i Levadią - źle. Wygrywamy z Twente i Fulham - też źle. Mamy największy sukces w Europie od czasów pamiętnego sezonu 2002/2003 a Wy się zachowujecie jakbyśmy zaraz mieli spaść z T-ME... ![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, że mamy sukces, awansowaliśmy z silnej grupy, ale nie czarujmy się , że oni grali na poważnie , bo oni grali w Krakowie w 6.Dlatego porównania tego meczu i naszego składu z Twente do meczu z Standardem są bez sensu.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Tak, oni grali tak dla beki, szczególnie ci rezerwowi, którzy się nie wysilali, nie walczyli o pierwszy skład, bo wiedzą, że ważniejsze od sportowej rywalizacji sa piłkarskie jaja (tak jak zresztą wszędzie na zachodzie).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ci rezerwowi nie mieli żadnych szans na pierwszy skład bo to był 3 skład i ten bramkarz, oni się wysilali, oni poprostu byli słabi.To było coś podobnego jak robiła Wisla w pucharze ligi grali ludzie, którzy na karierę w Wiśle żadnych szans nie mieli.Ten mecz nie może być wykładnikiem na Standard, bo mecz z Belgami będzie trzy razy trudniejszy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
A co do postawy Twente. Często w meczu bez stawki rezerwowy gra lepiej niż etatowy. Druga sprawa, porażka z drużyną z Azji, a tak odbierane są w Holandii wszystkie polskie drużyny to dla zawodnika Twente wstyd. Więc z tym sparingowym podejściem też bym nie przesadzał. Wiadomo że nie gryźli trawy, ale na bank nie wisiał im wynik. Cornelisse Arnhem 120 (2) Utrecht 179 (11) 2000-2011 78' Bengtsson (S) u-21 13; Herta 4 Twente 13 86' Bart Buysse 80 Waregem 19 Twente 86' Roeseler 92' Jedyny którego można nazwać juniorem.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 13.02.2012 o godz. 16:33.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Twente: Marsman - Cornelisse, Bengtsson, Buysse, Roeseler - Janssen, Landzaat, de Jong (77. Gouriye) - Bajrami, Janko (21. Berghuis), Chadli (46. John).
Dotychczas Gracze 1 składu(Założenie teoretyczne gdyż pozostaje wymienność graczy jak w Wiśle Biton-Genkov) De Jong,Janko(obecnie FC Porto),Ola John(Chadlii 10 meczy) Jansen, Bajrami ,Berghuis(Za Janko 7 meczy w samej lidze) Chadli Około 7,8 zawodników z 1 składu WISŁA KRAKÓW Wisła: Pareiko - Jovanović, Bunoza, Diaz, Nunez - Boguski (61. Małecki), Wilk, Melikson (89. Kirm), Jirsak (90. +2. Brud) Garguła - Genkow. Z Podstawowej Pareiko,Jovanović,Diaz,Nunez,Wilk,Melikson,Małecki ,Garguła Genkov Około 8-9 z pierwszego składu Brak Osman Chavez Sobolewski Iliev i ktoś jeszcze Biton być może To dla tych co próbują wmawiać że Wisła ograła rezerwowy skład Twente Są też tacy co wmawiają że Wisła ograła Barcelonę B FC Barcelona 26 Sierpnia 2008: Victor Valdes - Daniel Alves, Carles Puyol, Gerard Piquet, Eric Abidal - Seydou Keita, Andres Iniesta (66 Aleksander Hleb), Yaya Toure, Xavi Hernandez (57 Eidur Gudjohnsen), Thierry Henry - Samuel Eto'o (73 Bojan Krkic). Obecnie Valdes Alves Puyol Pique Abidal Keita Iniesta Xavi to gracze 1 składu Barcelony 2012 (minimum 8 graczy) To że obydwie drużyny nie musiały się wysilać bo zarówno dla FCB jak i Twente mecze z Wisłą w Krakowie były formalnością to nie znaczy że grali rezerwami !!!
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 13.02.2012 o godz. 16:36.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|