|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Ja tu widzę dwa scenariusze:
- TS przejmuje Wisłę, ale z długiem! Cupiał może już legalnie dotować TS z przeznaczeniem na spłatę długu. - Cupiał oddaje Wislę TS i wycofuje się. Na to czeka Włodarski... Najlepsze wg mnie rozwiązanie. Wraca Mielcarski i mamy znów widoki na przyszłość. ![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Oby. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie. Zbyt dużo chętnych by przejąć Wisłę po Cupiale.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ja widzę niestety niekorzystny scenariusz, owszem TS może przejąć Wisłę za przysłowiową złotówkę ale kto spłaci długi, kto będzie łożył na bierzące utrzymanie Wisły. Prawdą jest również, iż Telefonika w ostatnich latach nie realizowała na rzecz Wisły przelewów, do których zobowiązała się w 1997 roku z tytułu reklamy etc.. Nie wierzę aby dobry rozwiązaniem było pod przykryciem TS przejęcie klubu przez kilku biznesmenów bo na dłuższą metę w realiach polskich to nie wypali.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
kowalkowskij Kto chce ją przejąć?
![]()
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Włodarski na przykład...
I jeszcze cytat z kolegi @MK: "Jeśli kiedyś jakimś cudem Cupiał rzeczywiście zdecyduje się sprzedać Wisłę, to możemy być pewni, że nie odda jej za złotówkę. Liczyć to on potrafi lepiej niż nie jeden z nas." Ziszcza się wcześniej niż wszyscy myśleli...
Ostatnio edytowane przez kowalkowskij : 29.07.2015 o godz. 17:32.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I kto jeszcze? Włodarski powiedział pare słów i na tym koniec.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nowak... Wisła to naprawdę łakomy kąsek. Wcale bym się nie zdziwił jakby pojawił się kontrahent z zagranicy.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
kowalkowskij - swoje posty opierasz na jakiejś wiedzy/informacjach itd czy zwykłe przypuszczenia?
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szprotson a jak myślisz?
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nowaka nie znasz?
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ja tylko wierze w miasto i dofinansowanie na poziomie 5-6 milionów złotych. Tak samo jak w Kielcach, Zabrzu, Chorzowie, Gliwicach, Bielsku Białej i powolnej i długiej drogi do szukania inwestora chętnego do przejęcia akcji. W inne mityczne Orleny, Mitale, Arabskich Shejków itp. to nie wierzę bo gdyby chcieli tu być to by już dawno byli . Oczywiście są w Małopolsce podmioty które mogły by sobie pozwolić na finansowanie Wisły ale na pewno nie na tym poziomie co Cupiał i prędzej nam będzie z budżetem do Termaliki Bruk Bet niż do Legii Warszawa za ITI, bo takich inwestorów w Polskiej Piłce nie ma i bardzo długo nie będzie.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taki z Ciebie krakus, a nie znasz Nowaka? Swego czasu bardzo zainteresowany zainwestowaniem w Wisłę.
Wisła nie zginie, sponsorzy się znajdą. Warunek jest jeden - Cupiał musi tego chcieć, albo się odsunąć. Na Miasto bym nie liczył, bo też ma bardzo duży deficyt. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Przecież majchrowski to żyd, prędzej lasy państwowe sprzeda niż da choć 1 zł na Wisłę.
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
ze mną do szkoły dwóch Nowaków chodziło
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
To te Nowaki, co się kumplowali w 3 klasie podstawówki z Wiśniewskimi?
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|||||
|
Nie, Gaszyński.
Bednarza przy tym stoliku nie było i pewnie doskonale o tym wiesz. Poniżej cytat. Cytat:
Jeszcze raz napiszę, : Cytat:
E: Według google w Polsce jest 205536 osób o nazwisku Nowak. Najwięcej w Poznaniu i małopolsce. Kto by pomyślał że tak mało.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 29.07.2015 o godz. 18:46.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||||||
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja nie znam,napisz konkretnie o którego chodzi.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Cytat:
2. W odróżnieniu od twojego guru bednarza Gaszyński przystał na 92 grosze od biletu, zabierając tylko 8% sumy ze względu na podatek. 3. Inaczej gadasz z kolegą, inaczej z właścicielem/pracodawcą. Edit: Cytat:
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Od paru sezonów tkwimy w marazmie. Dobrze, że nastąpi wreszcie jakieś przełamanie. Nie liczę na górę kasy ale na jakąś względną normalność. Przy stole siedzi obecnie co najmniej kilku graczy z których wszystkim (poza bankami) Wisła leży na sercu. Mam nadzieję, że wymyślą rozwiązanie które będzie optymalne dla klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
![]()
Dwa, gdybym wiedział ze dyskusja sprowadzi się znów do argumentu Bednarza, wierz mi kontrast złożyłbym inny. EOT z mojej strony, bo rozmywam.![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Nie dajcie się podpuszczać o sprawie wiadomo jest co najmniej od miesiąca. SA uparcie milczy a widać komuś pasowałoby teraz podgrzać atmosfer i stąd artykuł.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jeśli Nam dadzą na Wisłe to oni beda chcieli tyle samo Wszystkie miasta które wymieniełeś maja jeden klub na najwyzszym szczeblu rozgrywek wiec wrzucają to w promocje miasta/regionu itd. a bez Wisły w e-klasie region i miasto dalej reprezentowac bedzie druzyna makkabi. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^ Jak najbardziej jest prawna możliwość doinwestowania klubu przez miasto. Decyzje w takiej sprawie podejmuje nie prezydent osobiście ale rada miasta. Trzeba by męczyć Grzegorza Lipca i innych lokalnych polityków którzy nie kryją się z tym, że Wiśle kibicują do podjęcia takiej uchwały. Owszem Lipiec jest z sejmiku wojewódzkiego ale jest też przewodniczącym małopolskiego PO. Więc ma wpływ na to co robią politycy tej partii w radzie miasta.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Całkowity koszt budowy
399 483 527,08 zł Tyle kosztował stadion. I co teraz MIASTO KRAKOW ma lekka ręką olać takie pieniądze. Nigdy w życiu. Miasto raz, dwa, wyda te kilka milionów na utrzymanie drużyny bo nikt nie pozwoli sobie na to żeby prawie 400 baniek poszło w nicość.
Ostatnio edytowane przez wwf : 30.07.2015 o godz. 15:43.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|