The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kowalkowskij
Senior Member

Od: 05.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2015, 16:59
Ja tu widzę dwa scenariusze:

- TS przejmuje Wisłę, ale z długiem! Cupiał może już legalnie dotować TS z przeznaczeniem na spłatę długu.
- Cupiał oddaje Wislę TS i wycofuje się. Na to czeka Włodarski... Najlepsze wg mnie rozwiązanie. Wraca Mielcarski i mamy znów widoki na przyszłość.
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.07.2015, 17:01
kowalkowskij napisał(a):Wyświetl post
Ja tu widzę dwa scenariusze:

- TS przejmuje Wisłę, ale z długiem! Cupiał może już legalnie dotować TS z przeznaczeniem na spłatę długu.
- Cupiał oddaje Wislę TS i wycofuje się. Na to czeka Włodarski... Najlepsze wg mnie rozwiązanie. Wraca Mielcarski i mamy znów widoki na przyszłość.
czyli rozumiem ze rozwiązania "niekorzystnego" nie przewidujesz.
Oby.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Stary 29.07.2015, 17:25
szprotson napisał(a):Wyświetl post
czyli rozumiem ze rozwiązania "niekorzystnego" nie przewidujesz.
Oby.
Nie. Zbyt dużo chętnych by przejąć Wisłę po Cupiale.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 29.07.2015, 17:28
Ja widzę niestety niekorzystny scenariusz, owszem TS może przejąć Wisłę za przysłowiową złotówkę ale kto spłaci długi, kto będzie łożył na bierzące utrzymanie Wisły. Prawdą jest również, iż Telefonika w ostatnich latach nie realizowała na rzecz Wisły przelewów, do których zobowiązała się w 1997 roku z tytułu reklamy etc.. Nie wierzę aby dobry rozwiązaniem było pod przykryciem TS przejęcie klubu przez kilku biznesmenów bo na dłuższą metę w realiach polskich to nie wypali.
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.07.2015, 17:28
kowalkowskij Kto chce ją przejąć?
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Stary 29.07.2015, 17:29
Padre1906 napisał(a):Wyświetl post
kowalkowskij Kto chce ją przejąć?
Włodarski na przykład...

I jeszcze cytat z kolegi @MK:

"Jeśli kiedyś jakimś cudem Cupiał rzeczywiście zdecyduje się sprzedać Wisłę, to możemy być pewni, że nie odda jej za złotówkę. Liczyć to on potrafi lepiej niż nie jeden z nas."

Ziszcza się wcześniej niż wszyscy myśleli...
Ostatnio edytowane przez kowalkowskij : 29.07.2015 o godz. 17:32.
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Stary 29.07.2015, 17:32
I kto jeszcze? Włodarski powiedział pare słów i na tym koniec.
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Stary 29.07.2015, 17:36
I kto jeszcze? Włodarski powiedział pare słów i na tym koniec.
Nowak... Wisła to naprawdę łakomy kąsek. Wcale bym się nie zdziwił jakby pojawił się kontrahent z zagranicy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 29.07.2015, 17:38
kowalkowskij - swoje posty opierasz na jakiejś wiedzy/informacjach itd czy zwykłe przypuszczenia?

Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Stary 29.07.2015, 17:54
szprotson a jak myślisz?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 29.07.2015, 18:05
Nowak... Wisła to naprawdę łakomy kąsek. Wcale bym się nie zdziwił jakby pojawił się kontrahent z zagranicy.
blablabla
p.s. co to za Nowak?
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Stary 29.07.2015, 18:06
Nowaka nie znasz?
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 29.07.2015, 18:06
arti napisał(a):Wyświetl post
blablabla
p.s. co to za Nowak?
Kolega Kowalskiego
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.07.2015, 18:08
Ja tylko wierze w miasto i dofinansowanie na poziomie 5-6 milionów złotych. Tak samo jak w Kielcach, Zabrzu, Chorzowie, Gliwicach, Bielsku Białej i powolnej i długiej drogi do szukania inwestora chętnego do przejęcia akcji. W inne mityczne Orleny, Mitale, Arabskich Shejków itp. to nie wierzę bo gdyby chcieli tu być to by już dawno byli . Oczywiście są w Małopolsce podmioty które mogły by sobie pozwolić na finansowanie Wisły ale na pewno nie na tym poziomie co Cupiał i prędzej nam będzie z budżetem do Termaliki Bruk Bet niż do Legii Warszawa za ITI, bo takich inwestorów w Polskiej Piłce nie ma i bardzo długo nie będzie.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Stary 29.07.2015, 18:12
arti napisał(a):Wyświetl post
blablabla
p.s. co to za Nowak?
Taki z Ciebie krakus, a nie znasz Nowaka? Swego czasu bardzo zainteresowany zainwestowaniem w Wisłę.

Wisła nie zginie, sponsorzy się znajdą. Warunek jest jeden - Cupiał musi tego chcieć, albo się odsunąć.

Na Miasto bym nie liczył, bo też ma bardzo duży deficyt.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 29.07.2015, 18:18
Przecież majchrowski to żyd, prędzej lasy państwowe sprzeda niż da choć 1 zł na Wisłę.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 29.07.2015, 18:27
Nowaka nie znasz?
ręce które leczą?a więc...
....przed nami sława, wieczna zabawa
zdrowie jak dzwon WYGODNY TRON...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.07.2015, 18:27
Heero napisał(a):Wyświetl post
Przecież majchrowski to żyd, prędzej lasy państwowe sprzeda niż da choć 1 zł na Wisłę.
ze mną do szkoły dwóch Nowaków chodziło
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.07.2015, 18:37
To te Nowaki, co się kumplowali w 3 klasie podstawówki z Wiśniewskimi?
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.07.2015, 18:43
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Pogrubione - bednarz.
Nie, Gaszyński.
Bednarza przy tym stoliku nie było i pewnie doskonale o tym wiesz. Poniżej cytat.

Cytat:
Negocjacje wiceprezesów Wawry i Roberta Szymańskiego (były zastępca prezesa TS do spraw sportowych) z właścicielem Wisły SA - Bogusławem Cupiałem, które doprowadziły do przerwania bojkotu kibiców, zakładały, że od roku 2015 złotówka od każdego sprzedanego biletu na mecze pierwszej drużyny, zasili konto Akademii. - Prezes Gaszyński uciął nam z tej złotówki jeszcze osiem groszy, do kwoty 0.92 zł, bo stwierdził, że umawialiśmy się z prezesem Cupiałem na złotówkę brutto, ale i na to machnęliśmy ręką - nie kryje Wawro. - Na każdym kroku Wisła SA targowała się tak, jakby Akademia była naszym wymysłem, a nie wymogiem licencyjnym spółki!
Akurat wcześniej w ogóle się nie odzywałem. Ten wagon na tory wprowadziłeś Ty.
Nie w takim kontekście w którym go uzywasz?
Jeszcze raz napiszę, :

Cytat:
Hypocrite napisał(a):Wyświetl post
Nie można porównywać drużyny piłkarskiej do innych sekcji bo to inny rozmiar kapelusza, i zupełnie inne możliwości przychodów, po to jest Gaszyński w klubie żeby doprowadzić do samofinansowania się S.A. przy utrzymaniu a docelowo zwiększeniu poziomu sportowego.
i moja odpowiedz:

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Już widzę jak Gaszyński współpracuje z Miśkiem a Cupiał sprzedaje za złotówkę klub ktory się samofinansuje. Kreujesz rzeczywistośc która nie ma żadnej racji bytu, albo Cie zle zrozumiałem.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
To tak jakby wybuchł pożar w rafinerii, przyjechała straż pożarna a ktoś zaczął pyskować, bo lakier na wozie obdrapany. Otóż, problem nie w stanie blacharki, tylko że trzeba działać szybko i sprawnie żeby to wszystko nie .......nęło.
Zapomniałeś dodać że ten pożar gasiło kilka ekip przez kilka lat z średnim skutkiem. Niby detal. I teraz gdy przyjechała na podmianę ekipa odrapanym wozem ale z rękami do pracy, poddałem pod wątpliwość możliwosc współpracy strażaków. Nie masz czasu by zrozumieć słowo pisane, dopytaj sie co autor miał na myśli.

Ślepe to jest patrzenie na TS pryzmatem Miśka. Polecałbym się zainteresować w jakiej formie finansowej był całkiem niedawno TS i w jakiej jest teraz. Jeżeli taką drogę ma przejść sekcja piłkarska - proszę bardzo.
OK tylko ustalmy czy mówimy o gaszeniu czy o budowaniu od nowa na zgliszczach bo to zmienia postać rzeczy.

E:
Według google w Polsce jest 205536 osób o nazwisku Nowak. Najwięcej w Poznaniu i małopolsce. Kto by pomyślał że tak mało.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 29.07.2015 o godz. 18:46.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Gero
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 29.07.2015, 18:45
Revolver napisał(a):Wyświetl post
I ch*j z tego, że ani Misiek, ani Wawro nie są "prezesami" TSu, co Sinatra? Są przyssaną do koryta, nierozłączną częścią tego klubu. U nas Kapka też nie jest "prezesem", ale jak jesteś w układzie, to możesz srać we własne gniazdo do woli. Byle się siano zgadzało na koncie.
To te Nowaki, co się kumplowali w 3 klasie podstawówki z Wiśniewskimi?
Te Nowaki to się kolegowały z Malinowskimi a tamte Nowaki co znały Kowalskiego to się kolegowały a Wiśniewskimi.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 29.07.2015, 18:52
Taki z Ciebie krakus, a nie znasz Nowaka? .
Ja nie znam,napisz konkretnie o którego chodzi.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.07.2015, 18:53
Cytat:
Lukasz tam coś bla bla bla
1.Hypocrite pisał o warunkach przejęcia przez TS, wjebałeś do tego Miśka. Gratulacje.
2. W odróżnieniu od twojego guru bednarza Gaszyński przystał na 92 grosze od biletu, zabierając tylko 8% sumy ze względu na podatek.
3. Inaczej gadasz z kolegą, inaczej z właścicielem/pracodawcą.

Edit:
Cytat:
Te Nowaki to się kolegowały z Malinowskimi a tamte Nowaki co znały Kowalskiego to się kolegowały a Wiśniewskimi.
Aaa! To Jurek Kowalski się wtedy krzywo popatrzył na Malinowską, ta myślała, że on ją niby kocha, a tak naprawdę Jurek miał rozwolnienie?
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 29.07.2015, 19:39
Od paru sezonów tkwimy w marazmie. Dobrze, że nastąpi wreszcie jakieś przełamanie. Nie liczę na górę kasy ale na jakąś względną normalność. Przy stole siedzi obecnie co najmniej kilku graczy z których wszystkim (poza bankami) Wisła leży na sercu. Mam nadzieję, że wymyślą rozwiązanie które będzie optymalne dla klubu
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.07.2015, 19:53
2. W odróżnieniu od twojego guru bednarza Gaszyński przystał na 92 grosze od biletu, zabierając tylko 8% sumy ze względu na podatek.
No nie Gaszyński, tylko Cupiał przy finalizacji rozmów o zawieszeniu bojkotu dał obietnice owej złotówki. Gaszyński gdzie mógł postawił na swoim i dlatego jest to złotówka brutto a nie netto. Jakby wyglądała owa złotówka jakby Gaszyński załatwiał sprawę 'od A do Z' nie wiadomo, aczkolwiek podejrzewam ze tak samo jak sprawa z akademią. A może się mylę i dałby dyche.

1.Hypocrite pisał o warunkach przejęcia przez TS, wjebałeś do tego Miśka. Gratulacje.
Nie jestem właśnie pewny czy o tym pisał, rozumiałem to zupełnie inaczej - jako wniesienie aportem całego klubu wraz z prezesem, który byłby bez TF rentowny. Fikcja na poziomie założenia.
Dwa, gdybym wiedział ze dyskusja sprowadzi się znów do argumentu Bednarza, wierz mi kontrast złożyłbym inny. EOT z mojej strony, bo rozmywam.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 29.07.2015, 22:08
Nie dajcie się podpuszczać o sprawie wiadomo jest co najmniej od miesiąca. SA uparcie milczy a widać komuś pasowałoby teraz podgrzać atmosfer i stąd artykuł.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 30.07.2015, 10:40
wwf napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko wierze w miasto i dofinansowanie na poziomie 5-6 milionów złotych. Tak samo jak w Kielcach, Zabrzu, Chorzowie, Gliwicach, Bielsku Białej i powolnej i długiej drogi do szukania inwestora chętnego do przejęcia akcji.
a mi tam w miasto ciężko wierzyc tylko z jednego powodu. Cracovia.
Jeśli Nam dadzą na Wisłe to oni beda chcieli tyle samo
Wszystkie miasta które wymieniełeś maja jeden klub na najwyzszym szczeblu rozgrywek wiec wrzucają to w promocje miasta/regionu itd. a bez Wisły w e-klasie region i miasto dalej reprezentowac bedzie druzyna makkabi.

Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.07.2015, 11:22
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a mi tam w miasto ciężko wierzyc tylko z jednego powodu. Cracovia.
Jeśli Nam dadzą na Wisłe to oni beda chcieli tyle samo
Wszystkie miasta które wymieniełeś maja jeden klub na najwyzszym szczeblu rozgrywek wiec wrzucają to w promocje miasta/regionu itd. a bez Wisły w e-klasie region i miasto dalej reprezentowac bedzie druzyna makkabi.
a to żydziory nie są MKS-em? czyli MIEJSKIM Klubem Sportowym? Gmina Kraków lub Miasto Kraków nie mają udziałów w tym klubie? sprzedali je, czy dalej trzymają? Bo jeśli mają tam udziały, to jakoś w ogóle nie widzę, żeby dali cokolwiek Wiśle, skoro mogą dać "swojej" zabawce
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 30.07.2015, 11:50
^^ Jak najbardziej jest prawna możliwość doinwestowania klubu przez miasto. Decyzje w takiej sprawie podejmuje nie prezydent osobiście ale rada miasta. Trzeba by męczyć Grzegorza Lipca i innych lokalnych polityków którzy nie kryją się z tym, że Wiśle kibicują do podjęcia takiej uchwały. Owszem Lipiec jest z sejmiku wojewódzkiego ale jest też przewodniczącym małopolskiego PO. Więc ma wpływ na to co robią politycy tej partii w radzie miasta.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.07.2015, 15:40
Całkowity koszt budowy

399 483 527,08 zł

Tyle kosztował stadion.

I co teraz MIASTO KRAKOW ma lekka ręką olać takie pieniądze. Nigdy w życiu. Miasto raz, dwa, wyda te kilka milionów na utrzymanie drużyny bo nikt nie pozwoli sobie na to żeby prawie 400 baniek poszło w nicość.
Ostatnio edytowane przez wwf : 30.07.2015 o godz. 15:43.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów