The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
duńczyk
Junior Member

Od: 05.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2015, 10:53
Szanowni Państwo,
Jako kibic Legii śledzący i sporadycznie udzielający się, gościnnie na tym forum chciałbym odnieść się do wczorajszego meczu Legii z Jagielonią i zwrócić przy okazji uwagę na kilka kwestii. Co do karnego – ewidentnie nie powinien być podyktowany. Jagielonia została niestety oszukana choć twierdzenie, że świadomie, z premedytacją i za kasę jest moim zdaniem nie uprawnione. Jeżeli ktoś wie coś więcej niech o tym napisze. Gil to bardzo słaby sędzia no czym świadczą inne decyzje i inne mecze. Jest mi przykro, że wczoraj Legia w ten sposób wygrała mecz, ważny mecz. Tym bardziej, że kontrowersji było więcej:
  • Przedłużenie meczu o 8 min – słuszna decyzja nawet za krótko bo przerwa trwała co najmniej 10 a sedzia bez sensu ją jeszcze przedłużał
  • Brak karnego dla Jagielonii – słuszna decyzja choć powinna być żółta kartka
  • Karny dla Legii – błędna decyzja
  • Sytuacja Dudu – błędna decyzja ewidentna czerwień.
Powiem również, że bramka Legii we Wrocławiu mocno kontrowersyjna. Rozumiem złość i rozgoryczenia. Ale nie do końca rozumiem rozpętanie histerii w mediach podczas gdy sytuacja z zeszłego tygodnia z Poznania – bramka z 2m spalonego otwierająca Lechowi mecz i wynik pozostaje bez echa. W mediach cicho. Nie słuszna kartka dla Brzyskiego osłabienie drużyny w okolicach 60 min bez większego echa. Dlaczego? Przykładów można mnożyć. Apeluję o trochę obiektywizmu. Piętnujmy i krytykujmy ale równo.
Tzw. topowe drużyny w swoich ligach są przez sędziów, dziennikarzy (sponsorów), działaczy, polityków lepiej postrzegane i bardziej pożądane na salonach. I niestety w ich stronę często patrzy się przychylniej. Jest to przykre ale tak jest wszędzie w każdej lidze. W Polsce nie dotyczy to tylko Legii. Pyzatym w naszej lidze są bardzo słabi sędziowie. Jak Piech z Bełchatowa wali bramke z 3 m spalonego to w mediach cisza. Jak zrobi to Legia to larum. Jednocześnie błędów w drugą stronę już się tak nie uwypukla.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.05.2015, 11:01
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, że po wysłaniu przelewu wyrobiłem się z wpisaniem wyniku w typerze
jesteś jebnięty czy ślepy? a może to i to? w co drugim meczu drużyny z wami grające są kręcone na potęgę a ty masz jeszcze czelność pisać coś na ten temat. 100% warszafiak ....a
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.05.2015, 11:04
Oj Wiślacy Wiślacy, po raz n-ty dawać się ogołocić w końcówce... Niech im Moskal powbija do łbów, że od dzisiaj mecze trwają 100 minut więc koncentrację trzeba troszkę przedłużyć.
Nie wierzę, żeby piłkarze pokroju Głowackiego czy Brożka nie chcieli grać w pucharach... inaczej całe to towarzystwo należałoby rozgonić na cztery strony świata za dywersję...

Kwiatuszek dnia wczorajszego czyli wyczyny cwelki i ich 12 zawodnika czyli sędziego. Tym razem Gila. W fazie zasadniczej lekkie podciąganie cwelki (albo hamowanie goniących) było tak subtelne, że wszelkie teorie spiskowe można było wyśmiewać. Po podziale punktów sytuacja jest dynamiczna a więc i z subtelnością skończono. Przekonał się o tym Śląsk a wczoraj w drastyczny sposób Jaga. Trochę szkoda Jagi i Lecha bo po podziale punktów naprawdę sądzili, że liga jest do wygrania a cwelka do ogrania - i tak by było gdyby nie liga centralnie sterowana... Kurcze nawet Fryzjer miał jakieś hamulce a tutaj jest zażynanie ligi na żywca

* Lapmka powinna się zapalić wszystkim przed wczorajszym meczem gdy okazało się że gwizdał będzie Gil. Oto jak sędziował cwelce dotychczas:
- 2014/2015, 5 meczów 5 zwycięstw cwelki
- 2013/2014, 5 meczów 4 zwycięstwa cwelki + remis
- 2012/2013, 6 meczów 5 zwycięstw cwelki +porżka
- 2011/2012, 5 meczów 4 zwycięstwa cwelki + remis

Ostatnie 4 sezony, 21 meczów, 18 zwycięstw cwelki, 2 tremisy, porażka, - komu jak nie jemu powierzać kluczowe mecze cwelki.

* Jeśli po meczu piłkarz Furman mówi, ze mistrzostwo zdobywa się takimi meczami to nie dziwcie się tutejszym legionistom że są ślepi i głupi

Na koniec graficznie:
http://noznapilka.pl/wp-content/uplo...egia-Warsz.jpg
http://noznapilka.pl/wp-content/uplo...a-Warszawa.jpg
http://noznapilka.pl/wp-content/uplo.../05/Legia1.jpg
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 21.05.2015, 11:06
duńczyk napisał(a):Wyświetl post
Szanowni Państwo,
Jako kibic Legii śledzący i sporadycznie udzielający się, gościnnie na tym forum chciałbym odnieść się do wczorajszego meczu Legii z Jagielonią i zwrócić przy okazji uwagę na kilka kwestii. Co do karnego – ewidentnie nie powinien być podyktowany. Jagielonia została niestety oszukana choć twierdzenie, że świadomie, z premedytacją i za kasę jest moim zdaniem nie uprawnione. Jeżeli ktoś wie coś więcej niech o tym napisze. Gil to bardzo słaby sędzia no czym świadczą inne decyzje i inne mecze. Jest mi przykro, że wczoraj Legia w ten sposób wygrała mecz, ważny mecz. Tym bardziej, że kontrowersji było więcej:
  • Przedłużenie meczu o 8 min – słuszna decyzja nawet za krótko bo przerwa trwała co najmniej 10 a sedzia bez sensu ją jeszcze przedłużał
  • Brak karnego dla Jagielonii – słuszna decyzja choć powinna być żółta kartka
  • Karny dla Legii – błędna decyzja
  • Sytuacja Dudu – błędna decyzja ewidentna czerwień.
Powiem również, że bramka Legii we Wrocławiu mocno kontrowersyjna. Rozumiem złość i rozgoryczenia. Ale nie do końca rozumiem rozpętanie histerii w mediach podczas gdy sytuacja z zeszłego tygodnia z Poznania – bramka z 2m spalonego otwierająca Lechowi mecz i wynik pozostaje bez echa. W mediach cicho. Nie słuszna kartka dla Brzyskiego osłabienie drużyny w okolicach 60 min bez większego echa. Dlaczego? Przykładów można mnożyć. Apeluję o trochę obiektywizmu. Piętnujmy i krytykujmy ale równo.
Tzw. topowe drużyny w swoich ligach są przez sędziów, dziennikarzy (sponsorów), działaczy, polityków lepiej postrzegane i bardziej pożądane na salonach. I niestety w ich stronę często patrzy się przychylniej. Jest to przykre ale tak jest wszędzie w każdej lidze. W Polsce nie dotyczy to tylko Legii. Pyzatym w naszej lidze są bardzo słabi sędziowie. Jak Piech z Bełchatowa wali bramke z 3 m spalonego to w mediach cisza. Jak zrobi to Legia to larum. Jednocześnie błędów w drugą stronę już się tak nie uwypukla.
Co do oszustwa, nikt nie twierdzi, że sędzia został przekupiony. Za to wszyscy twierdzą, że Legia od początku rozgrywek jest faworyzowana, zarówno przez media, jak i przez sędziów.

Wrocław: Bramki dla Legii być nie powinno, Sa faulował i koniec dyskusji, tutaj kontrowersji nie ma. Dwie żółte dla Brzyskiego jak najbardziej słuszne. Pierwsza za dyskusje z sędzią, druga za nakładkę, nie ważne że nie dotknął Paixao, ważne że wchodził niebezpiecznie nakładką. Brzyski powinien mieć pretensje tylko do siebie, szczególnie za pierwszą kartkę.

Poznań: Wiadomo, że było oburzenie decyzją sędziego za pierwsza bramkę w Poznaniu. Bramka ta jednak nie ustawiła wyniku spotkania, co stało się w W-wie. Dlatego każdy jest wku.rwiony.

Bełchatów: Co im ta bramka przyniosła? Sędziowie słabi, owszem, ale wszyscy wiedzieli, że Bełchatów prędzej czy później straci te bramki. No i masz, pierwszy kandydat do spadku.

Najgorsze jest jednak to, że faworyzowanie Legii odbywało się nawet w czasach dobrej gry Wisły, Lecha, Śląska. Przelała się czara goryczy w dzisiejszym meczu. Dlatego panuje teraz ogólnopolski w..... W.... z bezsilności. W końcu Gil zostanie pochwalony przez Bońka, który zawsze broni sędziów, choćby popełniali takie błędy jak Gil, czy najlepszy sędzia zabramkowy jakiego Polska widziała, Sebastian Jarzębak.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.05.2015, 11:06
Ja nie twierdzę, że karny jest słuszny,.....
Cytat:
Lekarz rysuje pacjentowi trójkąt i pyta się pacjenta, z czym mu się to kojarzy:
- Z gołą babą - odpowiada pacjent.
Lekarz rysuje kwadrat:
- Z gołą babą.
Dalej następuje okrąg, sześciokąt, itp. - odpowiedz nieodmiennie brzmi:
- Z gołą babą.
- Panie pan jest zboczony! - wola lekarz.
- Tak? A kto mi te wszystkie świństwa rysował?
Ad rem.
Cokolwiek by nie powiedziać, problem sprowdzisz do rozkładu na czynniki pierwsze i oceny jego poszczegolnych składników.

(...) choć twierdzenie, że świadomie, z premedytacją i za kasę jest moim zdaniem nie uprawnione (...)
Kolega następny.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 21.05.2015 o godz. 11:10.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.05.2015, 11:07
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
jesteś jebnięty czy ślepy? a może to i to? w co drugim meczu drużyny z wami grające są kręcone na potęgę a ty masz jeszcze czelność pisać coś na ten temat. 100% warszafiak ....a
Co by nie powiedzieć to było adekwatne do tego co sądzi się o tym, że to kibice w pierwszym szeregu stoją za tym karnym w 97 minucie

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Ad rem.
Cokolwiek by nie powiedziać, problem sprowdzisz do rozkładu na czynniki pierwsze i oceny jego poszczegolnych składników.
W każdym meczu mamy kilka takich sytuacji, gdzie widzimisie sędziego decyduje o takim, a nie innym wyniku tj. to miało miejsce wczoraj, gdzie decyzje o ewentualnych karnych dla Legii i Jagi oraz długość przedłużonego czasu gry wpłynęły na ostateczny rezultat.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 21.05.2015 o godz. 11:10.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 21.05.2015, 11:13
duńczyk ". Jeżeli ktoś wie coś więcej niech o tym napisze."
kpisz czy o droge pytasz , takie sprawy wychodzą po czasie , jak np sprawa siejewicza , dlaczego w całej Polsce piszą Gi(L) , jak myślisz , napisałeś miły pościk ale nic nie warty , jesteście prowadzeni na sznurku od zawsze , nie będę wspominał dawnych "wojskowych" czasów , ale obecnie jak tylko zacznie się pompowanie balona to wszystkie ręce na pokład , a szczytem "bezstronności " jest ruda menda która liże wam tyłek na okrągło, a legia , to , a legia tamto , a jak mi jej szkoda , a c..j mnie obchodzi co mu szkoda , jak został pajaco prerzesem wybranym przez ubecko-komunistyczny beton to morda w kubeł i do roboty , do tego łżemedia spuszczające się na każde pierdnięcie z warszawskiego klubiku , na koniec cytat z berga po wczorajszym meczu "ręka była ewidentna" , prośba do Ciebie , nie pisz miłych postów na naszej stronie bo gówno nas to obchodzi co masz do powiedzenia , każdy jest w...y i nie potrzebuje legijnych przydupasów tutaj oglądać , przepraszam za emocjonalny język ale nie mogę się powstrzymać jak czytam takiego wołominiaka emj czy użytkownika duńczyk
Odpowiedz cytując
duńczyk
Junior Member

Stary 21.05.2015, 11:27
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Co do oszustwa, nikt nie twierdzi, że sędzia został przekupiony. Za to wszyscy twierdzą, że Legia od początku rozgrywek jest faworyzowana, zarówno przez media, jak i przez sędziów.

Wrocław: Bramki dla Legii być nie powinno, Sa faulował i koniec dyskusji, tutaj kontrowersji nie ma. Dwie żółte dla Brzyskiego jak najbardziej słuszne. Pierwsza za dyskusje z sędzią, druga za nakładkę, nie ważne że nie dotknął Paixao, ważne że wchodził niebezpiecznie nakładką. Brzyski powinien mieć pretensje tylko do siebie, szczególnie za pierwszą kartkę.

Poznań: Wiadomo, że było oburzenie decyzją sędziego za pierwsza bramkę w Poznaniu. Bramka ta jednak nie ustawiła wyniku spotkania, co stało się w W-wie. Dlatego każdy jest wku.rwiony.

Bełchatów: Co im ta bramka przyniosła? Sędziowie słabi, owszem, ale wszyscy wiedzieli, że Bełchatów prędzej czy później straci te bramki. No i masz, pierwszy kandydat do spadku.

Najgorsze jest jednak to, że faworyzowanie Legii odbywało się nawet w czasach dobrej gry Wisły, Lecha, Śląska. Przelała się czara goryczy w dzisiejszym meczu. Dlatego panuje teraz ogólnopolski w..... W.... z bezsilności. W końcu Gil zostanie pochwalony przez Bońka, który zawsze broni sędziów, choćby popełniali takie błędy jak Gil, czy najlepszy sędzia zabramkowy jakiego Polska widziała, Sebastian Jarzębak.
Brzyski powinien mieć pretensje za 1 kartkę do siebie ale 2 w ogóle być nie powinno. Ale pomińmy to. Z dalszej części twojej wypowiedzi wnioskuję, że pomyłki lub wałki na korzyść słabych drużyn są ok, bo są słabe i ich nie wykorzystają ? Takie pomyłki nie bulwersują ? Bramka ze spalonego dla Lecha – nic się nie stało bo okazali się na tyle słabi że potem 3 stracili? Nie próbuję się kłócić bo w świetle wczorajszego meczu jestem na straconej pozycji. Zresztą nie chcę twierdzić, że wczorajsze decyzje były ok - bo nie były. Skrzywdzono Jagiellonie kosztem Legii. W wielu innych meczach było podobnie. Ale w druga stronę też. Tego się już nie widzi chodzi mi tylko o to. Zapanowała lekka obsesja pod kątem faworyzowania Legii. Tak bardzo faworyzowany zespół od 45 roku grający w najwyższej klasie rozgrywkowej ma raptem 10 mistrzostw. Nie świadczy to za tą tezą. To takie małe przemyślenia z okazji jednak chyba zbyt wielkiej histerii jaka od wczoraj panuje w mediach. Co do Gila juz sié wypowiedziaøem jest søaby i wogóle nie powinien sédziowac. Co zrobi Boniek tego nie wiem.
Odpowiedz cytując
duńczyk
Junior Member

Stary 21.05.2015, 11:37
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
duńczyk ". Jeżeli ktoś wie coś więcej niech o tym napisze."
kpisz czy o droge pytasz , takie sprawy wychodzą po czasie , jak np sprawa siejewicza , dlaczego w całej Polsce piszą Gi(L) , jak myślisz , napisałeś miły pościk ale nic nie warty , jesteście prowadzeni na sznurku od zawsze , nie będę wspominał dawnych "wojskowych" czasów , ale obecnie jak tylko zacznie się pompowanie balona to wszystkie ręce na pokład , a szczytem "bezstronności " jest ruda menda która liże wam tyłek na okrągło, a legia , to , a legia tamto , a jak mi jej szkoda , a c..j mnie obchodzi co mu szkoda , jak został pajaco prerzesem wybranym przez ubecko-komunistyczny beton to morda w kubeł i do roboty , do tego łżemedia spuszczające się na każde pierdnięcie z warszawskiego klubiku , na koniec cytat z berga po wczorajszym meczu "ręka była ewidentna" , prośba do Ciebie , nie pisz miłych postów na naszej stronie bo gówno nas to obchodzi co masz do powiedzenia , każdy jest w...y i nie potrzebuje legijnych przydupasów tutaj oglądać , przepraszam za emocjonalny język ale nie mogę się powstrzymać jak czytam takiego wołominiaka emj czy użytkownika duńczyk
Nie wypowiadam się w imieniu Berga ani Bońka, nie bronię ich ani nie jestem ich rzecznikiem. Język może być emocjonalny nie musi być jednak chamski i prostacki. Forum służy wymianie opinii. Twoja agresja i przesadna frustracja jest błędnie skierowana w moją stronę. Mam trochę inne spojrzenie choć na pewno nie jest ono obiektywne. Niestety twoje też nie jest. O różnych sprawach można dyskutować. Nie narzucam się jednak i przepraszam za wyrażenie swojej opinii na Twoim formu.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 21.05.2015, 11:42
Nie wypowiadam się w imieniu Berga ani Bońka, nie bronię ich ani nie jestem ich rzecznikiem. Język może być emocjonalny nie musi być jednak chamski i prostacki. Forum służy wymianie opinii. Twoja agresja i przesadna frustracja jest błędnie skierowana w moją stronę. Mam trochę inne spojrzenie choć na pewno nie jest ono obiektywne. Niestety twoje też nie jest. O różnych sprawach można dyskutować. Nie narzucam się jednak i przepraszam za wyrażenie swojej opinii na Twoim formu.
ok , może przesadziłem i skierowałem w niewłaściwą stronę , ale uwierz mi od wczoraj "mnie trzepie" , bez urazy

śmiać się czy płakać ?

http://sport.interia.pl/klub-legia-w...ju,nId,1781318
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 21.05.2015 o godz. 12:02.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 21.05.2015, 12:27
W każdym meczu mamy kilka takich sytuacji, gdzie widzimisie sędziego decyduje o takim, a nie innym wyniku tj. to miało miejsce wczoraj, gdzie decyzje o ewentualnych karnych dla Legii i Jagi oraz długość przedłużonego czasu gry wpłynęły na ostateczny rezultat.
Dlatego mamy statystykę która pozwala wyciągnąć wnioski tam gdzie klasyczne metody analizy zawodzą. Dokonale kiedys opisał problem Kominek, więc pozwole sobie zacytować, by nie powielać:

KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
No cóż suma musi równać się zero. Jak Legia co kolejkę ma farta i sędziowie nie widzą zagrań ręką lub ze spalonego to musi byś klub gdzie sędziwie widzą za dużo lub inaczej jak jest w rzeczywistości.
Proste proste
Niewydrukowana tabela. Masz rozkład czgoś co nazywasz 'widzimisie' dla wszystkich sędziów. Policz grużyny które zostały oszukane na więcej niż 1 punkt. Masz 5 do 2 czy jak wolisz 63% do 25% I teraz test wyboru:

W grupie mistrzowkiej niewydrukowanej tabeli znajduje się 2.5x więcej oszukanych drużyn ponieważ:

A) drużyny z grupy spadkowej mają szczęście
B) Legia jest w pierwszej grupie
C) inne

Wybierz najbardziej prawdopodobną odpowiedź.

P.S.
Chętnie zobaczyłbym układ tej tabeli tylko dla spotkań prowadzonych przez sędziego Gila.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 21.05.2015, 12:56
Sytuacja z "niewydrukowanymi tabelami" w poprzednich latach była wielokrotnie poruszana i z tego co pamiętam również mieliście do niej zastrzeżenia. Sam nie jestem wielkim fanem takich statystyk, gdyż ekipa Stanowskiego jakby to śmiesznie nie brzmiało jest tutaj subiektywna.

Gila odsunięto od sędziowania, a pojawił się kolejny wątek do spekulacji
http://www.wykop.pl/wpis/12752911/kt...wygrana-legii/
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 21.05.2015, 13:57
Czy po interwencji Bonka Berg wkoncu zamknie swój swiat i przestanie .......ic takie głupoty
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 21.05.2015, 14:55
A jaką interwencje przeprowadził Boniek? On już dawno przyznał "zasłużone" mistrzostwo legiuni. Taka prawda, że gada i nic nie robi.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.05.2015, 15:36
Może najrozsądniej byłoby przed sezonem przyznawać co roku mistrzostwo Ekstrak(L)asy warszawiakom, a reszta drużyn niech uczciwie walczy o drugie miejsce... panie Boniek, co pan na taką reforme?

edit:
czekam teraz na #letfootballwin i zgłoszenie się do pzpnu z prośbą od odjęcie dwóch punktów i dopisania jednego Jagiellonii
Ostatnio edytowane przez Kamson : 21.05.2015 o godz. 15:46.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 21.05.2015, 16:38
Czuję absmak
Dajcie na luz...Możemy się tutaj gównem przerzucać i tak nic się nie zmieni.
Teraz będzie mega nagonka na sędziowanie i każdy dostanie odłamkiem w dupę. Przypomnicie sobie te słowa zapewniam

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 21.05.2015, 16:38
Jak nie lubię Legii tak tu były podstawy do odgwizdania karnego. Zresztą, .... mnie Legia obchodzi, ja się martwię frajerstwem Wisły a nie jakąś Legią czy tam niby przekręconą Jagą i Wam też radzę zająć się własnym podwórkiem.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 21.05.2015, 18:17
ku przestrodze wszystkim ktorzy kiedykolwiek chcialiby pobrykac na stadionie LetFootballWin-ów : http://wideo.przegladsportowy.pl/wid...mpaign=fanpage , kazdy sie 2 x zastanowi czy warto wpasc w lapy takieigo teczowego i nakoksowanego Wykidajly
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.05.2015, 18:19

Tu były podstawy do odgwizdania a jednak tego nie zrobili!

p.s. Temat brzmi ekstraklasa a nie własne podwórko. Własne mamy w innym.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bofff
Member

Od: 10.2007

Stary 21.05.2015, 19:18
i to jest właśnie najbliżej wałka co widziałem
a ten hejt od wczoraj to w stylu kocham miec wroga by go nienawidzić
jak jebana rosja radziecka, cała Polska nienawidzi Legii, bo wróg i już
padolino, a wszyscy wrzeszczą, że karny
ręka w polu karnym, a wszyscy mądral sprzed telewizora wrzeszczą - wałek!!!

a to zdjęcie, zwłaszcza ze spiętym sędzią killuje wszystkie możliwe argumenty
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 22.05.2015, 08:22
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Tu były podstawy do odgwizdania a jednak tego nie zrobili!
Nie widział, bo mógł nie widzieć!
W tej grupie zawodowej to nic nadzwyczajnego. Dla podparcia tezy:

Cytat:
Adam Lyczmański (..) Miał też problem ze wzrokiem i bynajmniej nie jest to złośliwa uwaga. Poddał się nawet zabiegowi operacyjnemu, by widzenie poprawić. Podobno udało się, choć akurat na przykładzie meczu, w którym nie zauważył faulu na obrońcy Śląska, co skutkowało golem dla Legii, trudno w to uwierzyć.
Ciekawe czy poprawił wzrok tak jak jego kolega kondycję.

Więcej:
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...balagan/vnrc8v

Kryterium kwalifikacji do tej grupy zawodowej... jest okryte tajemnicą
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.05.2015, 12:04
http://www.90minut.pl/news/250/news2...ala-Legie.html

- odpalenie ponad 100 rac
- oprawa nie związana z meczem nawołująca do przemocy lub nawet mordowania (Legia albo śmierć)
- prowokacyjne zachowanie, tj. obrażanie piłkarzy, rzucanie zapalniczkami i przedmiotami w Drągowskiego
- wyzwiska od II polowy skierowane do sztabu Jagieloni

kara: 50tyś zł i 2 zakazy wyjazdowe + jeden mecz z Jagą

czy mi się tylko chce śmiać z tej kary? za takie paragrafy to inny Polski klub dostałby 100tyś i (o ile nie więcej) zakaz do końca sezonu dla kibiców na meczach u siebie, a legła odwala u siebie maniane i dostaje 2 zakazy WYJAZDOWE! hehe gdzie i tak na tym nic nie tracą bo to wyjazd

KL kolejny raz pokazuje że ległe traktuje pobłaźliwie, dmuchają i chuchają na nich żeby przypadkiem im nie zaszkodzić, ale co jak co ale oni to już recydywa co w przepisach skutkuję dwojeniem kary, zresztą co tu mówić - KL, sędziowie, PZPN i legła to wszyscy bratnia dusza
Ostatnio edytowane przez stalsanok1946 : 22.05.2015 o godz. 12:09.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 22.05.2015, 13:30
Wracając do meczu Jagiellonia Legia i zachowania koseckiego ,ten krasnal miał duzo naprawdę duzo szczęścia ze ktoś z Jagiellonii go nie wciągnął do szatni gości ...............wyglądał jak krasnoludek z parady równości szukający guza i po tej wizycie mierzy by co najwyżej metr dziesięć.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 22.05.2015, 15:24
Naprawde czytając każdy następny artykul na temat Legii a w szczególności wypowiedzi Berga stwierdzam ze bardziej pojebanego trenera w polskiej lidze dawno nie było...
Tok rozumowania w stylu byliśmy lepsi bo mielismy 15 rzutow roznych a przeciwnik 2 jest naprawdę ciekawy...
Jak mnie w....ial Wdowczyk,Kubicki czy nawet Probierz to Berg przebija cala reszte...
Mniemanie o sobie na poziomie swiatowym , poziom trenerski podwórkowy...
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.05.2015, 15:34
Berg na premiera, Kosecki do MMA

edit: UPS.....

Ostatnio edytowane przez Kamson : 22.05.2015 o godz. 15:40.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 22.05.2015, 16:24
Ale jest z niego kawal pedala...
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 22.05.2015, 16:55
kara KomisjiLegii dla swoich pupilow rzeczywiscie straszliwa , to co sie dzieje przekracza najsmielsze wyobrazenia , po prostu brak slow jak legalnie i jawnie faworyzuje sie ta druzynke, bramka we Wroclawiu , przekret w meczu z Jaga, taraz kara Komisji - mysle ze w Naszym przypadku pekloby ponad 100 tys , zamkniete C lub nawet caly srtadion do konca rozgrywek - jestem pewnien ze jeszcze Amike przekreca - to jest pewne, tylko zastanawia mnie kiedy - czy od razu ich odpala w Gdansku ? czy pozniej rozegraja jakas kolejke cudow - bo po Lechii Amica ma 3 najslabsze zespoly - tak ogolnie to po tym co sie wydarzylo w srode - na boisku i trybunach - to nie mam zludzen ze medale sa juz dawno wygrawerowane , i jeszcze ta pokazowka Rudego sciemniacza z wyslaniem Gi(L)a na wczesniejsze wakacje- tak jakby w rekawie nie mieli kolejki wielu innych towarzyszy do walkow , kpina to za malo powiedziane ....dziwie sie tylko ze reszta klubow nie probuje obalic tej warszawskiej mafii i wzajemnej adoracji , poprzez jakies strajki, sady , naglasniania sprawy czy cokolwiek - to juz przestalo byc smieszne, to jest zalosne ....Jan Englert w Pilkarskim Pokerze to maly pikus przy tym co sie teraz wyprawia
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 22.05.2015, 16:58
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Ale jest z niego kawal pedala...

jest Goliat - i wyrywny do tego - jest moc ...... apropo, wiadomo co Ona ma tam wydziarane nad cycuszkami i
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 22.05.2015, 17:10
Łacińską sentencję
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 22.05.2015, 17:18
widział ktoś ? co to k...a jest ?

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...wp_pilka-nozna
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów