|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Szanowni Państwo,
Jako kibic Legii śledzący i sporadycznie udzielający się, gościnnie na tym forum chciałbym odnieść się do wczorajszego meczu Legii z Jagielonią i zwrócić przy okazji uwagę na kilka kwestii. Co do karnego – ewidentnie nie powinien być podyktowany. Jagielonia została niestety oszukana choć twierdzenie, że świadomie, z premedytacją i za kasę jest moim zdaniem nie uprawnione. Jeżeli ktoś wie coś więcej niech o tym napisze. Gil to bardzo słaby sędzia no czym świadczą inne decyzje i inne mecze. Jest mi przykro, że wczoraj Legia w ten sposób wygrała mecz, ważny mecz. Tym bardziej, że kontrowersji było więcej:
Tzw. topowe drużyny w swoich ligach są przez sędziów, dziennikarzy (sponsorów), działaczy, polityków lepiej postrzegane i bardziej pożądane na salonach. I niestety w ich stronę często patrzy się przychylniej. Jest to przykre ale tak jest wszędzie w każdej lidze. W Polsce nie dotyczy to tylko Legii. Pyzatym w naszej lidze są bardzo słabi sędziowie. Jak Piech z Bełchatowa wali bramke z 3 m spalonego to w mediach cisza. Jak zrobi to Legia to larum. Jednocześnie błędów w drugą stronę już się tak nie uwypukla. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
jesteś jebnięty czy ślepy? a może to i to? w co drugim meczu drużyny z wami grające są kręcone na potęgę a ty masz jeszcze czelność pisać coś na ten temat. 100% warszafiak ....a
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Oj Wiślacy Wiślacy, po raz n-ty dawać się ogołocić w końcówce... Niech im Moskal powbija do łbów, że od dzisiaj mecze trwają 100 minut więc koncentrację trzeba troszkę przedłużyć.
Nie wierzę, żeby piłkarze pokroju Głowackiego czy Brożka nie chcieli grać w pucharach... inaczej całe to towarzystwo należałoby rozgonić na cztery strony świata za dywersję... Kwiatuszek dnia wczorajszego czyli wyczyny cwelki i ich 12 zawodnika czyli sędziego. Tym razem Gila. W fazie zasadniczej lekkie podciąganie cwelki (albo hamowanie goniących) było tak subtelne, że wszelkie teorie spiskowe można było wyśmiewać. Po podziale punktów sytuacja jest dynamiczna a więc i z subtelnością skończono. Przekonał się o tym Śląsk a wczoraj w drastyczny sposób Jaga. Trochę szkoda Jagi i Lecha bo po podziale punktów naprawdę sądzili, że liga jest do wygrania a cwelka do ogrania - i tak by było gdyby nie liga centralnie sterowana... Kurcze nawet Fryzjer miał jakieś hamulce a tutaj jest zażynanie ligi na żywca![]() * Lapmka powinna się zapalić wszystkim przed wczorajszym meczem gdy okazało się że gwizdał będzie Gil. Oto jak sędziował cwelce dotychczas: - 2014/2015, 5 meczów 5 zwycięstw cwelki - 2013/2014, 5 meczów 4 zwycięstwa cwelki + remis - 2012/2013, 6 meczów 5 zwycięstw cwelki +porżka - 2011/2012, 5 meczów 4 zwycięstwa cwelki + remis Ostatnie 4 sezony, 21 meczów, 18 zwycięstw cwelki, 2 tremisy, porażka, - komu jak nie jemu powierzać kluczowe mecze cwelki. * Jeśli po meczu piłkarz Furman mówi, ze mistrzostwo zdobywa się takimi meczami to nie dziwcie się tutejszym legionistom że są ślepi i głupi Na koniec graficznie: http://noznapilka.pl/wp-content/uplo...egia-Warsz.jpg http://noznapilka.pl/wp-content/uplo...a-Warszawa.jpg http://noznapilka.pl/wp-content/uplo.../05/Legia1.jpg |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Wrocław: Bramki dla Legii być nie powinno, Sa faulował i koniec dyskusji, tutaj kontrowersji nie ma. Dwie żółte dla Brzyskiego jak najbardziej słuszne. Pierwsza za dyskusje z sędzią, druga za nakładkę, nie ważne że nie dotknął Paixao, ważne że wchodził niebezpiecznie nakładką. Brzyski powinien mieć pretensje tylko do siebie, szczególnie za pierwszą kartkę. Poznań: Wiadomo, że było oburzenie decyzją sędziego za pierwsza bramkę w Poznaniu. Bramka ta jednak nie ustawiła wyniku spotkania, co stało się w W-wie. Dlatego każdy jest wku.rwiony. Bełchatów: Co im ta bramka przyniosła? Sędziowie słabi, owszem, ale wszyscy wiedzieli, że Bełchatów prędzej czy później straci te bramki. No i masz, pierwszy kandydat do spadku. Najgorsze jest jednak to, że faworyzowanie Legii odbywało się nawet w czasach dobrej gry Wisły, Lecha, Śląska. Przelała się czara goryczy w dzisiejszym meczu. Dlatego panuje teraz ogólnopolski w..... W.... z bezsilności. W końcu Gil zostanie pochwalony przez Bońka, który zawsze broni sędziów, choćby popełniali takie błędy jak Gil, czy najlepszy sędzia zabramkowy jakiego Polska widziała, Sebastian Jarzębak. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Cokolwiek by nie powiedziać, problem sprowdzisz do rozkładu na czynniki pierwsze i oceny jego poszczegolnych składników. Kolega następny.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 21.05.2015 o godz. 11:10.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
![]() W każdym meczu mamy kilka takich sytuacji, gdzie widzimisie sędziego decyduje o takim, a nie innym wyniku tj. to miało miejsce wczoraj, gdzie decyzje o ewentualnych karnych dla Legii i Jagi oraz długość przedłużonego czasu gry wpłynęły na ostateczny rezultat.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 21.05.2015 o godz. 11:10.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
duńczyk ". Jeżeli ktoś wie coś więcej niech o tym napisze."
kpisz czy o droge pytasz , takie sprawy wychodzą po czasie , jak np sprawa siejewicza , dlaczego w całej Polsce piszą Gi(L) , jak myślisz , napisałeś miły pościk ale nic nie warty , jesteście prowadzeni na sznurku od zawsze , nie będę wspominał dawnych "wojskowych" czasów , ale obecnie jak tylko zacznie się pompowanie balona to wszystkie ręce na pokład , a szczytem "bezstronności " jest ruda menda która liże wam tyłek na okrągło, a legia , to , a legia tamto , a jak mi jej szkoda , a c..j mnie obchodzi co mu szkoda , jak został pajaco prerzesem wybranym przez ubecko-komunistyczny beton to morda w kubeł i do roboty , do tego łżemedia spuszczające się na każde pierdnięcie z warszawskiego klubiku , na koniec cytat z berga po wczorajszym meczu "ręka była ewidentna" , prośba do Ciebie , nie pisz miłych postów na naszej stronie bo gówno nas to obchodzi co masz do powiedzenia , każdy jest w...y i nie potrzebuje legijnych przydupasów tutaj oglądać , przepraszam za emocjonalny język ale nie mogę się powstrzymać jak czytam takiego wołominiaka emj czy użytkownika duńczyk |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
![]() śmiać się czy płakać ? http://sport.interia.pl/klub-legia-w...ju,nId,1781318
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 21.05.2015 o godz. 12:02.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W grupie mistrzowkiej niewydrukowanej tabeli znajduje się 2.5x więcej oszukanych drużyn ponieważ: A) drużyny z grupy spadkowej mają szczęście B) Legia jest w pierwszej grupie C) inne Wybierz najbardziej prawdopodobną odpowiedź. P.S. Chętnie zobaczyłbym układ tej tabeli tylko dla spotkań prowadzonych przez sędziego Gila. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sytuacja z "niewydrukowanymi tabelami" w poprzednich latach była wielokrotnie poruszana i z tego co pamiętam również mieliście do niej zastrzeżenia. Sam nie jestem wielkim fanem takich statystyk, gdyż ekipa Stanowskiego jakby to śmiesznie nie brzmiało jest tutaj subiektywna.
Gila odsunięto od sędziowania, a pojawił się kolejny wątek do spekulacji ![]() http://www.wykop.pl/wpis/12752911/kt...wygrana-legii/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Czy po interwencji Bonka Berg wkoncu zamknie swój swiat i przestanie .......ic takie głupoty
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
A jaką interwencje przeprowadził Boniek? On już dawno przyznał "zasłużone" mistrzostwo legiuni. Taka prawda, że gada i nic nie robi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Może najrozsądniej byłoby przed sezonem przyznawać co roku mistrzostwo Ekstrak(L)asy warszawiakom, a reszta drużyn niech uczciwie walczy o drugie miejsce... panie Boniek, co pan na taką reforme?
![]() edit: czekam teraz na #letfootballwin i zgłoszenie się do pzpnu z prośbą od odjęcie dwóch punktów i dopisania jednego Jagiellonii ![]()
Ostatnio edytowane przez Kamson : 21.05.2015 o godz. 15:46.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Czuję absmak
![]() Dajcie na luz...Możemy się tutaj gównem przerzucać i tak nic się nie zmieni. Teraz będzie mega nagonka na sędziowanie i każdy dostanie odłamkiem w dupę. Przypomnicie sobie te słowa zapewniam ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jak nie lubię Legii tak tu były podstawy do odgwizdania karnego. Zresztą, .... mnie Legia obchodzi, ja się martwię frajerstwem Wisły a nie jakąś Legią czy tam niby przekręconą Jagą i Wam też radzę zająć się własnym podwórkiem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ku przestrodze wszystkim ktorzy kiedykolwiek chcialiby pobrykac na stadionie LetFootballWin-ów : http://wideo.przegladsportowy.pl/wid...mpaign=fanpage , kazdy sie 2 x zastanowi czy warto wpasc w lapy takieigo teczowego i nakoksowanego Wykidajly
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() Tu były podstawy do odgwizdania a jednak tego nie zrobili! p.s. Temat brzmi ekstraklasa a nie własne podwórko. Własne mamy w innym. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
i to jest właśnie najbliżej wałka co widziałem
a ten hejt od wczoraj to w stylu kocham miec wroga by go nienawidzić jak jebana rosja radziecka, cała Polska nienawidzi Legii, bo wróg i już padolino, a wszyscy wrzeszczą, że karny ręka w polu karnym, a wszyscy mądral sprzed telewizora wrzeszczą - wałek!!! a to zdjęcie, zwłaszcza ze spiętym sędzią killuje wszystkie możliwe argumenty |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W tej grupie zawodowej to nic nadzwyczajnego. Dla podparcia tezy: Cytat:
Więcej: http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...balagan/vnrc8v Kryterium kwalifikacji do tej grupy zawodowej... jest okryte tajemnicą ![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/250/news2...ala-Legie.html
- odpalenie ponad 100 rac - oprawa nie związana z meczem nawołująca do przemocy lub nawet mordowania (Legia albo śmierć) - prowokacyjne zachowanie, tj. obrażanie piłkarzy, rzucanie zapalniczkami i przedmiotami w Drągowskiego - wyzwiska od II polowy skierowane do sztabu Jagieloni kara: 50tyś zł i 2 zakazy wyjazdowe + jeden mecz z Jagą czy mi się tylko chce śmiać z tej kary? za takie paragrafy to inny Polski klub dostałby 100tyś i (o ile nie więcej) zakaz do końca sezonu dla kibiców na meczach u siebie, a legła odwala u siebie maniane i dostaje 2 zakazy WYJAZDOWE! hehe gdzie i tak na tym nic nie tracą bo to wyjazd KL kolejny raz pokazuje że ległe traktuje pobłaźliwie, dmuchają i chuchają na nich żeby przypadkiem im nie zaszkodzić, ale co jak co ale oni to już recydywa co w przepisach skutkuję dwojeniem kary, zresztą co tu mówić - KL, sędziowie, PZPN i legła to wszyscy bratnia dusza
Ostatnio edytowane przez stalsanok1946 : 22.05.2015 o godz. 12:09.
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Wracając do meczu Jagiellonia Legia i zachowania koseckiego ,ten krasnal miał duzo naprawdę duzo szczęścia ze ktoś z Jagiellonii go nie wciągnął do szatni gości ...............wyglądał jak krasnoludek z parady równości szukający guza i po tej wizycie mierzy by co najwyżej metr dziesięć.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Naprawde czytając każdy następny artykul na temat Legii a w szczególności wypowiedzi Berga stwierdzam ze bardziej pojebanego trenera w polskiej lidze dawno nie było...
Tok rozumowania w stylu byliśmy lepsi bo mielismy 15 rzutow roznych a przeciwnik 2 jest naprawdę ciekawy... Jak mnie w....ial Wdowczyk,Kubicki czy nawet Probierz to Berg przebija cala reszte... Mniemanie o sobie na poziomie swiatowym , poziom trenerski podwórkowy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Berg na premiera, Kosecki do MMA
![]() edit: UPS..... ![]()
Ostatnio edytowane przez Kamson : 22.05.2015 o godz. 15:40.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale jest z niego kawal pedala...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kara KomisjiLegii dla swoich pupilow rzeczywiscie straszliwa , to co sie dzieje przekracza najsmielsze wyobrazenia , po prostu brak slow jak legalnie i jawnie faworyzuje sie ta druzynke, bramka we Wroclawiu , przekret w meczu z Jaga, taraz kara Komisji - mysle ze w Naszym przypadku pekloby ponad 100 tys , zamkniete C lub nawet caly srtadion do konca rozgrywek - jestem pewnien ze jeszcze Amike przekreca - to jest pewne, tylko zastanawia mnie kiedy - czy od razu ich odpala w Gdansku ? czy pozniej rozegraja jakas kolejke cudow - bo po Lechii Amica ma 3 najslabsze zespoly - tak ogolnie to po tym co sie wydarzylo w srode - na boisku i trybunach - to nie mam zludzen ze medale sa juz dawno wygrawerowane , i jeszcze ta pokazowka Rudego sciemniacza z wyslaniem Gi(L)a na wczesniejsze wakacje- tak jakby w rekawie nie mieli kolejki wielu innych towarzyszy do walkow , kpina to za malo powiedziane ....dziwie sie tylko ze reszta klubow nie probuje obalic tej warszawskiej mafii i wzajemnej adoracji , poprzez jakies strajki, sady , naglasniania sprawy czy cokolwiek - to juz przestalo byc smieszne, to jest zalosne ....Jan Englert w Pilkarskim Pokerze to maly pikus przy tym co sie teraz wyprawia
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member