|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu? | |||
| Tak |
|
398 | 51,42% |
| Nie |
|
376 | 48,58% |
| Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
W skrócie- czechosłowacki film.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
I to jest własnie dosadne podsumowanie tego czego jesteśmy świadkami. 3 lata kontraktu ze zgrana i przegraną starą płytą to są jaja. Po roku już sie okaże (jeśli nie wcześniej), że cuda to dzieja się ale na jego koncie a nie na boisku i wtedy zostanie jeszcze płacenie mu ogromnej kasy przez 2 lata. Oczywiście budżet nie pozwoli na zakup jakiegos sensownego kopacza bo trzeba spłacać Smudę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ale .......isz. Znam ludzi co jeszcze w "milionach" operują... (denominacja). I huj z tego? ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
pozorant na 36 miesięcy - my god, normalnie czeski film
![]() ![]()
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Był chyba dawniej - za poprzednich kadencji Smudy - taki topic na forum sumujący jego wygibasy językowe. Nazywał sie chyba "Smudasy".
Pewnie wróci ![]() ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Bo Smuda nie jest złym trenerem. On po prostu jest ofiarą spisku Związku Radziecko-czechosłowackiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Smuda to juz moim zdaniem wypalony trener i nic wielkiego nie osiagnie juz.
Juz lepszy bylby Lenczyk, chociaz sprawdzilbym Ulatowskiego, młody trener z jakąś tam wizją. I Marcin Zewlakow ktory skonczyl kariere na asystnent, uwazam że duet Ulatowski/Marcin Zewalkow zdzialalby wiecej niż wypalony Smuda. ![]()
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
![]() Wiślak z Wlkp. Radosław Sobolewski – DZIĘKUJEMY!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
propo trenerów i asystentów to wiadomo kto jest asystentem Smudy w Wiśle
|
|
|
|
Guest
|
|
|
@Wiślak 709
Ulatowski... bardzo nieszablonowy i śmiały pomysł... zwłaszcza biorąc pod uwagę przebieg jego niedawnej i niedługiej przygody z pejsami.
Ostatnio edytowane przez arti : 11.06.2013 o godz. 20:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
za takie wpisy to powinien być dożywotni ban ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Kmiecik? Coś przeoczyłem? Ja myślałem, że Marcin Broniszewski z którym współpracował w Regensburgu. Co do samego trenera.. Nie przepadam za nim, no ale cóż życzę powodzenia i wzięcia za jaja naszych kopaczy. Trzy lata.. Chyba do emerytury. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Miejmy tylko nadzieję, że nie spuści nas do I ligi.
PS. No, a potem zostaną tylko dwa lata spłacania jego kontraktu. Jakoś to przeżyjemy.
Ostatnio edytowane przez Vuko : 11.06.2013 o godz. 20:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
O Smudzie pisałem juz i z moją wypowiedzią zgodził się jeden z kibiców.
Dla mnie zagadką jest język. Słuchałem go po niemiecku i mniej więcej płynność jest podobna, ewidentnie mówienie wychodzi mu ciężko, co jednak nie ma znaczenia w szatni, tam się krzyczy, a błędy językowe to mało ważna sprawa. Jaka jest jego wiedza taktyczna? Jaka jest jego umiejętność DOBIERANIA zawodników? Już przed EURO pewien bardzo blisko będący piłki działacz powiedział mi: Smuda mając zawodników umie sobie poradzić, ale dobierać ich i kupować nie umie. W kadrze wg mnie nie zawiodła selekcja. Wybrał najlepszych. Zawiodła taktyka i zmiany. Nie można opierać taktyki na jedym zdaniu "piłka ma chodzić bach bach". Mnie to ogromnie dziwi do tej pory, że przez tyle tygodni wspólnych treningów, przebywania na tym boisku, rozmów, gestykulacji on nie przekazał im (jak mówił Lewandowski) jak MAJĄ GRAĆ ?!? To co mówił przez ten czas Ale wracając do Smudy. Ta Czechosłowacja to lapsus straszny. 60 lat to nie stary wiek. To jakiś większy problem Pana Franciszka. Dziwi mnie to wszystko zwłaszcza, że jego żona ma doktorat. Dla mnie idealnym kandydatem na takie budowanie byłby Dan Petrescu. Niech ma 2 lata i niech robi. Franciszek na polską ligę wystarczy, to jednak nie jest nieudacznik i trener zły. Zawsze będę go szanował za Widzew i Lecha w UEFIE. Za pozostałe epizody szacunku nie mam. Nie mam też szacunku za to, że nie potrafi powiedzieć, że przegrał EURO. Nie potrafię zrozumieć jak mógł z Czechami choćby nie zremisować. Nie potrafię zrozumieć jak mógł z Grecją nie wygrać. to tyle przemyśleń. Życzę mu jak najlepiej. Niech Ci młodzi do Wisły przyjdą, licze jednak na 2-3 zawodników klasowych z za granicy. ![]()
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
a ja uważam że każdemu trzeba dać szanse. Ja wierze że może sie mu udać. Ma czas i cierpliwość właściciela do budowy drużyny. Ma też coś do udowodnienia kibicom w Polsce jest to wystarczająca motywacja.
![]()
- Jasiu, czemu akurat Wisła Kraków ?
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle, a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle. - Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był menelem a matka prostytutką? - To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Lewandowski pewnie gdyby mógł to zmieniłby reprezentacje na Niemcy, bo aż w oczy kole w tej reprezentacji. Jak się przygotowywali to siedzieli cicho, tylko jak po dupsku dostali to storpedowali Smude. I teraz zrobią to samo z Fornalikiem... te łajzy bez ambicji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
mimo wszytsko w Lechu (liga Europy-wyszedł z grupy nawet) jak i w Zagłębiu (wyciagnął z dołka) pokazał że zna sie na trenerce ligowej , jednak Kadra i 2 Bundesliga to dla niego zbyt wysokie progi
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.06.2013 o godz. 21:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Po słowach Smudy o przywiązaniu Cupiała do Wisły, nie mam nic do powiedzenia poza życzeniem jemu i nam wszystkim powodzenia. Wisła jest nadal w najlepszych z możliwych rękach i nic złego jej nie grozi. A wyniki przyjdą same, jak to Cupiał ujął nie dalej niż za 3 okienka transferowe, ze Smudą, Bednarzem, czy bez nich, choć słowo cierpliwość właściciela, było szczególnie tym razem eksponowane, co wróży rzeczywiście nową erę Wisły Cupiała.
Do tego Biała Gwiazda na koszulkach i Myślenicka zapowiedź bazy szkoleniowej, dopełniają mój optymizm na przyszłość. Po prostu wierzę w to co Cupiał robi i mówi o Wiśle, bo jego 15 lat w Wiśle o tym zaświadczają w pełni. Jak zwykle liczą się dla mnie podstawy, a nie szczegóły, czy jutro już będzie mistrzostwo, które to zniecierpliwienie, tak często wypominaliśmy Cupiałowi. Zawsze warto spojrzeć na Wisłę z lotu ptaka, aby nie stracić z oczu jej prawdziwego interesu na lata, kosztem chwilowego zauroczenia nadmierną zachłannością. Wypadałoby panie i panowie kibice żądający sukcesu na wczoraj, abyście docenili to co macie i cierpliwie nie tyle czekali na lepsze, nota bene już zapowiedziane, co obecnością na stadionie żywo uczestniczyli w tej budowie lepszego, aby być może kolejne 15 lat Cupiała w Wiśle przyniosło podobne choć wyniki, jak te pierwsze, a wtedy może nie tylko sami się ogarniecie, ale i ogarniecie ten ogrom możliwości stojących przed Wisłą. Wisła na nas czeka na stadionie, kibice Wisły, a w tej Wiśle raz lepsi, raz gorsi pracownicy. Nie zawstydźcie Wisły ponownie, bo inni na nas patrzą a i swoi też na nas liczą.
Ostatnio edytowane przez kot : 11.06.2013 o godz. 21:35.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Przeczytałem kilkanaście ostatnich postów z tego tematu i postanowiłem przedstawić model idealnego trenera Wisły Kraków, według przeciętnego "sympatyka-eksperta" z tego forum. Skłoniłem się dokonać syntezy wielu postów .
Oto cechy, według kibiców-ekspertów, bez których dobry trener nie może się obejść. Musi on: - Nienagannie się prezentować. Wyglądać schludnie, ładnie czysto, być intrygującym, i co ważniejsze tajemniczym. - Pod żadnym pozorem nie być bajko-mówcą, ale należy zarazem mówić konkretnie i co ważne z polotem. W innym wypadku będzie można dostrzec próbę pozorowania ukrywania czegoś, czy nawet jakiegoś spisku! - Władać poprawną polszczyzną, a najlepiej niezrozumiałą angielszczyzną. - Ładnie się wysławiać, mieć szerokie horyzonty, mówić nie za dużo nie za mało, gdzieś tak między Probierzem a Kulawikiem - Znać się na geografii - Mile widziana znajomość przedwojennej historii Europy wschodniej, a także powojennej Europy środkowej, wraz z okresem po okrągłym stole - Być mistrzem Polski w grę państwa-miasta. Przynajmniej raz na trzy lata zakwalifikować się do fazy grupowej ligi mistrzów tej gry. - Zachować odpowiednią powagę. W żadnym wypadku nikogo nie rozśmieszać, a co gorsza gdyby do tego przypadkiem doszło, pod żadnym pozorem nie zachowywać dystansu do siebie. - 5 letnie studia z marketingu wskazane, najlepiej doktorat. - Nieprzejmowanie się złośliwymi komentarzami. Krótko podsumowując: - Umiejętności trenerskie są mało ważne, można nawet rzec, że nie są ważne wcale. Ważne jest za to umiejętne prezentowanie się przed kamerą i na konferencjach prasowych, i w głównej mierze to świadczy o tym, czy dany delikwent nadaje się do roli trenera czy nie. Nie można zapomnieć, że odpowiednia prezencja świadczy o warsztacie trenerskim w większym stopniu niż by się to mogło wydawać. Ważna jest również matura. Bez matury ani rusz! Bez znajomości i oblężenia sanktuarium na Jasnej Górze przez Szwedów i postawy Kmicica, nie ma się żadnych podstaw do tego aby posiadać jakikolwiek zmysł taktyczny, który można by przełożyć zawodnikom, nie mówiąc już o przechytrzeniu przeciwnika grając potencjalnie w osłabieniu 10 na 11! Proszę, jak znajomość literatury polskiej przydaję się w umiejętnościach taktycznego myślenia. Niestety od roku biegając za posadą trenera Wisły Kraków, nie da nadrobić się tylu braków. Wszystko już jest pozamiatane. Nieudacznik, który w polskiej piłce nic nie osiągnął podpisał kontrakt na 3 lata... ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
i najlepiej jak to będzie młody, doświadczony a zarazem głodny sukcesu polski obcokrajowiec.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Jeden normalny... Chciałem dodać, że Wisłę buduje się również na trybunach, zaangażowaniem a nie pierdzieleniem w klawiaturę i wymądrzaniem się. Fajnie by było, żeby frekwencja również uległa poprawie a ci co się wymądrzają i twierdzą, jakby to oni zarządzali klubem, pokazali raport jak przyczynili się do budowy Wielkiej Wisły, swoją obecnością na meczu i wspomaganiem klubu i piłkarzy... ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dla takich postow warto tutaj zagladac. Poczekajcie na obrazanie, wysmiewanie sie z starszego juz trenera. Lepiej pochwalcie sie osiegnieciami w Fmie w odpowiednim temacie. Zycze Wam troche szacunku do tego co juz posiadamy, do ludzi zwiazanych z tym klubem. A to ze starszy czlowiek jakos nie wyslawia sie tak chlopak po studiach to jakos mnie nie bawi.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Poczekaj jeszcze na artykuł weszlo.com o tej Czechosłowacji. To się dopiero pokemonów wylęgnie.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Mam nadzieje ze Smuda udowodni w Wisle ze potrafi zrobic wynik. To moze byc jego z jednyxh ostatnich szans i mam nadziee ze ja wykorzysta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Smuda przez reprezentacje mi podpadł.
Nie był moim faworytem, ale nie będę tu stękał i wieszczył tragedię; szanuje decyzję właściciela i zarządu i będę kibicował Smudzie jak każdemu trenerowi Wisły. Tu na forum jest pełno "znafców" piłki ... już spuszczają Wisłę do 1 ligi. Mają swoje genialne recepty: typu zatrudnić kadrę trenerską złożoną z dobrych np holenderskich trenerów, takowy zarząd ..... i takowych zawodników. Ci znafcy sami na Wisłę byliby w stanie wydać 300 zł rocznie .... proponuje im wdrożyć swoje plany zakładając własny klub. Ja nie mam kasy i nie będę pouczał Cupiała i zarząd Wisły jak mają inwestować i jak wydawać kasę. Godzę się na to co postanowiono ... może bez entuzjazmu ale mimo wszystko z nadzieją. Jęczenie pozostawiam malkontentom
Ostatnio edytowane przez Grantar : 11.06.2013 o godz. 22:12.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Paniowie Smuda czy inny trener to i tak dużo nie zrobi jak piłkarze będą kiepscy.To nie tylko wina trenera będzie jak wyniki pozostaną takie same.Obyśmy w wyższej grupie na wiosnę grali i to tylko nas może uszczęśliwić.Bo realnie co więcej.Smuda potrenuje a jak zarobi parę wtop to go Cupiał prędzej wywali niż za te trzy lata.Cupiała nie znacie czy co
) |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() Jedyne chyba pocieszenie...
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 12.06.2013 o godz. 10:05.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
więc KOLEDZY I KOLEŻANKI CUPIAŁ JUŻ NIE JEST BE, JEDNAK POTRAFI ZARZĄDZAĆ KLUBEM.... doczekałem się tego po x-latach walki z trolami! Cupiał tupnął nogą, postraszył pokemonów odejściem, widmo spadku do 1ligi stało się realne... i już ci niegdyś mniej życzliwi (pouczający gościa jak ma kierować SSA) nagle zmienili swoje poglądy! DEFINICJA HIPOKRYZJI.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 12.06.2013 o godz. 10:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Z drugiej strony - będzie się przynajmniej z czego pośmiać. Nawet, jeżeli ma to być śmiech przez łzy.
A ponieważ na sensowną przebudowę składu nie widać większych szans... Wiadomo, że lepszy trener może by to jakoś poukładał, ale jak zlecimy z ligi, to raczej przez to że 80% składu to ofiary losu. Osobiście w jakieś wielkie pokłady talentu ukryte w Burlidze, Chrapku i Czekaju nie wierzę. Za miesiąc się przekonamy do czego to wszystko zmierza.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 12.06.2013 o godz. 10:02.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|