The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2011, 22:39
A może była nakazana olewka ... bo grali tak jakby żaden nie chciał podejść do gry.

Target nr 1 to MP, a Stan w wywiadzie nie wyglądał na zmartwionego.
Alexxik13
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 01.03.2011, 22:39
Moim zdaniem Ruch zweryfikuje nasz poziom aktualny i nie ma co pisać, gadać itd co będzie to będzie - my na to wpływu niestety nie mamy.

I jedyną chęć gry widziałem tylko u Pareiki, Meliksona i trochę u Małego. To są moje spostrzeżenia i mogą być nieprawidłowe.
Ostatnio edytowane przez Alexxik13 : 01.03.2011 o godz. 22:41.

Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.03.2011, 22:40
skeba napisał(a):Wyświetl post
Błagam cie, co to za zawodnicy ? Przecież to jest bagno polskiej piłki, widać nasi zaprezentowali to samo.
no właśnie o to chodzi że to bagno polskiej piłki pobiło naszych zajebistych stranieri...

Nie nie piszcie tutaj że nasi przeszli obok meczu bo zagrali na jakieś 80%, pewnie jaby się spieli na maxa to jakieś 1;0 by osiągneli - z tym że chyba mieliśmy szturmować lige mistrzów a nie wymęczać zwycięstwo z porządnym klubem 1 ligi.

I niech nikt nie pisze o fartownym golu Podbeskidzia bo obiektywnie patrząc to mieli 3 razy więcej klarownych sytuacji od nas.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Alexxik13 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Ruch zweryfikuje nasz poziom aktualny i nie ma co pisać, gadać itd co będzie to będzie - my na to wpływu niestety nie mamy.
Ruch z tego co dziś widziałem dostałby ze 3:0 od takiego Podbeskidzia, więc to żaden test.
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Napastnik, 2 skrajni obrońcy, stoper potrzebni w nowym okienku. Łobo, Guła mogliby rozwiązać kontrakty. Z Żurawiem nie przedłużać, Kirma sprzedać.

A Pereiko, pomimo utraty bramki widać, ze jest pewnym bramkarzem.
dwdx1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.03.2011, 22:41
Melikson pewnie długo w Polsce nie pogra. Praktycznie każdy kontakt z piłką kończy się kosą...
rendkamp
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 01.03.2011, 22:41
Trener wyciągnie wnioski .Mam wielki szacunek do Maćka Żurawskiego ale odnosze takie wrażenie że kiedy Żuraw gra z przodu to wszystko anemicznie wygląda.Martwi mnie fakt że jakby Melikson nam(odpukać) wypadł to mamy straszną lipe.Lepiej dostawać teraz baty w takim PP niż w lecie w Euro pucharach.W piątek bedzie inaczej limit niedoli wyczerpany na ten tydzien
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 01.03.2011, 22:42
Wisła - Podbeskidzie: wybierz najlepszego wiślaka meczu

http://www.krakow.naszemiasto.pl/art...bb1b08d7,1,3,4

Tytuł też brzmi ironicznie, ale ja zagłosowałem. Szkoda, że nie ma opcji "nikt nie zasłużył na wyróżnienie". Cóż, w rewanżu i tak wygramy.
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

W rewanżu 2-0 dla naszych Dont worry
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

emj10 napisał(a):Wyświetl post
Ruch z tego co dziś widziałem dostałby ze 3:0 od takiego Podbeskidzia, więc to żaden test.
hehehehehehehe

akurat grali sparing miesiac temu i bylo 2-2
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.03.2011, 22:43
W rewanżu sklad taki jak na Arke i nie ma przebacz. Chcoby kazdy z piłkarzy miał przebiec 15 km
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.03.2011, 22:43
Brawo Podbeskidzie - zasluzone zwyciestwo, utarli nosa gwiazdeczkom ....eczkom.
Dzisiaj w "Pilce Noznej" bylo artykul o kasie w polskiej lidze:
- Lobodzinski = 106 000 zl miesiecznie
- Gargula = 116 000 zl miesiecznie
Sobolewski i Zurawski pewnie nie wiele mniej.
Jest -10, ludzie przychodza, placą coraz wiecej za karnety, a oni sobie truchtanie
urządzają przez 45 minut i dlatego pozniej w Europie druzyna wysiada z autobusu
i nas leje.
Reasumując: KARABCH !!

ps. i brawo Pareiko - dzieki niemu mamy jakies szanse jeszcze w rewanzu (moze na karne)
Puchar jest na5z!
Marwell
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 01.03.2011, 22:44
Dzięki takiemu wynikowi piłkarze będą mieć więcej pokory a to im się przyda w przyszłości.
Złe dobrego początki.
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Zupełnie zlekceważyła Wisełka rywala,myśleli że wygrają na stojąco i mamy efekt.Na wyjeździe albo zagramy z pełną koncentracją albo ten Puchar już jest przegrany.Z takim podejściem do grania to Levadia i Karabach powrócą,zero nauki na własnych błędach ale to może wina bardzo dużych rotacji i podejścia piłkarzy

Wynik jak najbardziej zasłużony dla Bielszczan,im się chciało grać i w rewanżu zagrają na pewno na 120%
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Jedyna rzecz, która martwi, bo wierzę, że mimo wszystko awansujemy, to mentalność naszych piłkarzy. Ten mecz pokazał, że mimo wielu zmian, nadal mogą być w przyszłości problemy z minimalizmem. Oby, jak to powiedział, Stan był to wypadek przy pracy...

Zbyt daleko idących, innych wniosków, bym nie wyciągał...
Alexxik13
Senior Member

Z tym Ruchem nie bądźmy tacy do przodu, bo Podbeskidzie też nam miało się położyć na 0;4 jak to pisano na forum, a dostaliśmy baty. Wiem, że Ruch nie jest w szczytowej formie, ale na Nas zawsze każda drużyna się spina, tymbardziej ostatnimi czasy, bo widzą że można u Nas jakiś punkt lub trzy zarobić.

szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
W rewanżu 2-0 dla naszych Dont worry
nie byłbym tego taki pewien
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 01.03.2011, 22:45
Podbeskidzie dzisiaj by przejechalo i Legie i Ruch. Im sie chcialo, mieli szacunek dla przeciwnika, wiedzieli ze za swoje ( male ale jednak ) zarobki musza cos z siebie dac, no i chcieli dac radosc kibicom, chocby przegrali to chociaz by pokazali sie godnie.

Nie widzialem ani jednego z tych aspektow w grze Wisly, Legii tez jakby co

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.03.2011, 22:45
trzeba przyznać że Podbeskidzie ładnie było ustawione pod naszą taktykę. Trochę zabrakło mi zmiany u nas taktyki która mogłaby namieszać w szeregach przeciwnika. Obecny nasz system kiedyś fajnie ktoś opracował i wskazał że wadą są akcje ofensywne w których biorą udział boczni obrońcy i przy bdb kontrataku zostajemy z 2 środkowymi jak było dziś skończyło się bramką. Mnie bardziej martwi brak schematów st. fragmentów gry nic się nie zmieniło od dłuższego czasu a wiadomo że gdy przód słabo gra to mecze wygrywa się po wolnych, bądź rożnych. A u nas były co najmniej 2 wolne z których śmiało można było strzelić, ale rozegranie było FATALNE. Trzeba mocno popracować nad tym.

suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 01.03.2011, 22:46
Chłopaki spokojnie skład nie najgorszy i ma jedną wade brak napastnika
Nastepny mecz zagramy tak a bedzie dobrze
--------Pareiko-----------
CIKOS----BUNOZA-CHAVEZ---PALIĆ
ŁOBODZIŃSKI--WILK--SOBOLEWSKI--KIRM
-----------------MELIKSON--------------------
---------------Małecki--------------------------
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Angmir napisał(a):Wyświetl post
Zobaczcie z kim przegrywa dzisiaj Wisła - Malinowski, Kołodziej, Muszalik, Rogalski - podstawowi piłkarze klubów Ekstraklasy jeszcze rok, dwa temu (2x Górnik, Odra/Piast, Lechia). Wogóle przeglądając skład Podbeskidzia widać że 3/4 ma Ekstraklasowa przeszłość (i to nie są piłkarze starzy czy anonimowi).

Wniski sa takie że nasze Ekstraklasowe zespoły po dostaniu dużych pieniędzy powywalali swoich Polaków ze skłądów ,naściągali w ich miejsce obcokrajowców, I kiedy ci odrzuceni polacy spotykają się z tymi ściągniętymi za krocie Obcokrajowcami okazuje się żę prezentują identyczny poziom, z tym ze nasi zarabiają 100 tyś zł miesięcznie, a ci w Podbeskidziu 10 tyś zł miesięcznie (albo mniej).

Jailens drugi mecz z kolei najgorszy na boisku - powiem tak - nie bez przyczyny Polczak gra teraz w Rosji, a Jailens w Polsce - ten pierwszy miał nieco mniejsze wymagania finansowe, a prezentował podbny poziom no i jest do tego młody.
Przepraszam, ale nie mogę tego inaczej skomentować jak

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Coś czuję że latem czeka nas kolejna rewolucja kadrowa - oby nasi zaczęli strzelać bramki zwłaszcza napastnicy. W Bielsku będzie trudno o awans.
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Prawda jest taka, że przegraliśmy ten mecz przez ustawienie. W drugiej połowie przez dłuższy okres widoczna była różnica w umiejętnościach a także przygotowaniu fizycznym. Z całym szacunkiem dla pana Maćka ale w tej chwili nie jest on napastnikiem. Jedyny, Genkov był..., no właśnie gdzie? Sobolewski w porównaniu z Wilkiem bardzo przeciętnie, Jaliens no cóz mam nadzieję, że to jego pierwszy i ostatni taki prosty błąd, na plus Pareiko i Paljic, poprawnie Chavez, Małecki, Melikson, Łobo i Sivakov.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

sportnh napisał(a):Wyświetl post
akurat grali sparing miesiac temu i bylo 2-2
Oczywiście mowa o potencjalnym meczu Ruchu i Podbeskidzia w chwili obecnej, a nie kiedyś w przeszłości.

Niektórym nawet przytrafiało się przegrać w Sanoku w PP. W ogóle puchary krajowe na całym świecie rządzą się swoimi prawami. Malućki potrafi pokonać dużego.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 01.03.2011 o godz. 22:49.
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.03.2011, 22:47
ja miałem wrażenie że Podbeskidzie gra w 15 wszędzie ich było pełno środek pola zdominowany nasi nie mieli miejsca i czasu Maaskant musi coś wykombinować bo rewanż będzie ciężki
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Alexxik13
Senior Member

Stary 01.03.2011, 22:48
Wisła jak chce to umie grać, dobrze dośrodkować itd, tylko właśnie chodzi o to chcenie, a dziś tego brakowało. wystarczyło tylko troche zmienić w głowach. Wiadome - Łobo i tak będzie sobą i Żuraw już też nie wróci, ale myślę, że byłoby inaczej, wiele inaczej. Żegnam i do zobaczenia na Ruchu!

tofik
Senior Member

Od: 02.2004

A mówiłem, żeby w składzie nie mieszać i Gargułami sobie głowy nie zawracać ?
Przecież my nie mamy podstawowego składu zgranego, a co dopiero rezerwowego.
Szkoda, że nie wyszła najmocniejsza jedenastka. Nic więcej nie piszę bo zjebał mi ten mecz humor
..
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Ja bym chciał żebyśmy po 1 mieli szacun do siebie nawzajem. Każdy ma swoje zdanie na temat meczu i ma prawo je tu wygłosić. Po to jest forum. Po 2 gra Wisły dramatyczna szczególnie w 1 połowie, w 2 lepsza, ale to nie to ..... zmartwiła mnie gra Jaliensa, niestety. Po 3 dla tych którzy chcą zamykać forum bo nie podoba im się wiele negatywnych komentarzy cytat z oficjalnej:

"Wisła przegrywa niespodziewanie w pierwszym meczu z Podbeskidziem. Przegrana może się zdarzyć, ale styl, w jakim to się stało, nie przynosi dumy."

Trudno chwalić po czymś takim. Oby z Ruchem wyglądało to zupełnie inaczej.
Dobranoc
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.03.2011, 22:49
Cytat:
Dzięki takiemu wynikowi piłkarze będą mieć więcej pokory a to im się przyda w przyszłości.
Złe dobrego początki.
Oni powinni nabrać pokory po Levadii, Karabachu - widać nie potrafią się uczyć na błędach. Porażka z I ligowcem na własnym stadionie, to wstyd, bo to nie była przegrana, gdzie Podbeskidzie miało 1 sytuację, a 3-4. To jest przejście obok meczu.

Zurawski - dramat
Garguła - dramat

Wylosowalismy najlatwiejszego rywala, a tu taki klops...
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 01.03.2011, 22:49
suikoden napisał(a):Wyświetl post
Chłopaki spokojnie skład nie najgorszy i ma jedną wade brak napastnika
Nastepny mecz zagramy tak a bedzie dobrze
--------Pareiko-----------
CIKOS----BUNOZA-CHAVEZ---PALIĆ
ŁOBODZIŃSKI--WILK--SOBOLEWSKI--KIRM
-----------------MELIKSON--------------------
---------------Małecki--------------------------
Jak nie masz nic ciekawego do przekazania to zamilcz.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów