The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.06.2009, 13:00
Tylko się cieszyć, że (ponoć) nie chcą Skorży do kadry. Ich strata, nasz zysk.

A nawiasem mówiąc Tarasiewicz to chyba ściema. Jak ma być młody z Polski, to będzie to pewnie Ulatowski - dlatego ciągle nie wyjaśniona sprawa z PGE Bełchatów.

Ulatowski nie po to terminował u Leo, by teraz prowadzić ligowca. Nadaje się idealnie na następcę, bo jest spolegliwy. Tarasiewicz to indywidualista, skłóci się zaraz z działaczami.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
p e t e r
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.06.2009, 13:14
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Nadaje się idealnie na następcę, bo jest spolegliwy.
Twórcą słowa spolegliwy był prof. Tadeusz Kotarbiński, którego intencją było. by znaczyło ono "taki, na którym można polegać". Dlatego jego użycie w znaczeniu "taki, który łatwo ustępuje i podporządkowuje się innym" jest błędne, mimo że wiele osób uważa, że można tak mówić w języku potocznym. Nie, żebym się czepiał, ale ten błąd pojawia się na tyle często, że powinno się z nim walczyć.

Poza tym, bardzo się cieszę, że Maciej nie jest brany pod uwagę przy wyborze na stanowisko selekcjonera. Jak już napisano wyżej, ich strata, nasz wielki zysk.
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.06.2009, 13:19
donPedro23 napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio Poligon podsumowuje sezon i tak oto napisał:
Więcej podsumowań tutaj
A co może ma zły kontakt z kibicami? Nie widzę nic śmiesznego w zaznaczonym fragmencie.
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.06.2009, 17:57
Lysy napisał(a):Wyświetl post
A co może ma zły kontakt z kibicami? Nie widzę nic śmiesznego w zaznaczonym fragmencie.
Śmiech nie zawsze musi być szyderczy, ten akurat był przepełniony dumą.
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

emjot
Senior Member

Stary 14.06.2009, 17:39
dobry wywiad z trenerem Skorżą
o dziwo w gie wu: http://www.sport.pl/pilka/1,65029,67...szy_rok_w.html
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
p e t e r
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.06.2009, 18:00
Cytat:
Wymagania wobec pana się nie zmniejszą... Myśli pan, co będzie dalej, czy koncentruje wyłącznie na najbliższych celach?
- Chciałbym zrealizować swoje marzenie: przez lata pracować w silnym, stabilnym klubie, koncentrować się na budowaniu zespołu według własnej wizji. Chciałbym, żeby była to Wisła.
Oby!
______
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.06.2009, 18:20
Polski Ferguson pracujący w Wisełce
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.06.2009, 18:28
Jak Wisła nie zdobędzie mistrzostwa w tym roku to pewnie go zwolną,co będzie jeszcze większym błędem niż zwolnienie Kasperczaka kiedyś..ale pewnie tak będzie znając realia i mechanizmy panujące w Wiśle,możecie mnie wyśmiać ale w takiej sytuacji w której Wisła jest teraaz,bez stadionu,bez transferów to tylko Skorża jest wstanie coś z Wisłą osiągnąć,zaden inny trener pracujący w polskiej ekstraklasie nie dałby rady i jestem tego pewny,mam nadzieje,że w Wiśle też mają tego świadomość.
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 14.06.2009, 18:41
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
Jak Wisła nie zdobędzie mistrzostwa w tym roku to pewnie go zwolną,co będzie jeszcze większym błędem niż zwolnienie Kasperczaka kiedyś..ale pewnie tak będzie znając realia i mechanizmy panujące w Wiśle,
Bzdura, wiele będzie zależało od stylu. Wszyscy zdają sobie sprawę, że w przyszłym sezonie Wisła gra w lidze 30 meczów na wyjeździe. Jeżeli Lech, Legia i Polonia wzmocnią składy, to drugie czy trzecie miejsce w lidze i tak będzie przepustką dla Skorży na ławkę trenerską w Krakowie w sezonie 2010/2011.
Inna sprawa to puchary europejskie - to będzie absolutny priorytet Wisły Kraków w II połowie 2009 roku...

WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
możecie mnie wyśmiać ale w takiej sytuacji w której Wisła jest teraaz,bez stadionu,bez transferów to tylko Skorża jest wstanie coś z Wisłą osiągnąć,zaden inny trener pracujący w polskiej ekstraklasie nie dałby rady i jestem tego pewny,mam nadzieje,że w Wiśle też mają tego świadomość.
W taki sposób możemy tylko teoretyzować, to takie puste gadanie. Mamy w Polsce kilku zdolnych trenerów, którzy pewnie daliby sobie radę w Krakowie.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
tomek6693
Member

Od: 03.2009

Stary 14.06.2009, 18:44
no nie wiem , Boguś za wszystkich lat się czegoś nauczył i na przyklad jak o tym mowi w wywiadzie po 2 meczach przegranych pod rzad palil mu sie stolek ale go nie wywalili chociaz juz wszyscy szukali nastepcy . A tak pozatym to kogo na jego nastepce mieliby przyjac? ostatnie lata pokazaly ze wiekszosc trenerow byla polskich albo zwiazana z polska liga a takiego trenera jak Skorza nie ma i nie predko bedzie
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.06.2009, 18:54
Cytat:
- Nie zgodzę się, że podobny. Odeszli m.in. reprezentant Darek Dudka oraz Jean Paulista, a Marek Zieńczuk stracił formę i miejsce w składzie. W poprzednim sezonie strzelił 16 goli, miał dziesięć asyst. Teraz tego brakowało.
A czy przypadkiem Zienczuk nie był jedynym piłkarzem Wisły ktory zagrał we wszystkich meczach ligowych w tym sezonie?
Lysy
Senior Member

Stary 16.06.2009, 11:48
prober napisał(a):Wyświetl post
W taki sposób możemy tylko teoretyzować, to takie puste gadanie. Mamy w Polsce kilku zdolnych trenerów, którzy pewnie daliby sobie radę w Krakowie.
Dali rade? Idę o głowę, że z żadnym innym polskim trenerem nie wygralibyśmy w tym roku ligi. Skorża to skarb dla Wisły! Bez wątpienia najlepszy trener za czasów Cupiała.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.06.2009, 12:02
Fuks napisał(a):Wyświetl post
A czy przypadkiem Zienczuk nie był jedynym piłkarzem Wisły ktory zagrał we wszystkich meczach ligowych w tym sezonie?
może i zagrał ale sporo wchodził z ławy swego czasu.
94 - Allah Akbar!!
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.06.2009, 12:17
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Dali rade? Idę o głowę, że z żadnym innym polskim trenerem nie wygralibyśmy w tym roku ligi. Skorża to skarb dla Wisły! Bez wątpienia najlepszy trener za czasów Cupiała.
Ja mam nadzieje ze po dobrych wystepach na jesieni w LM i LE podpisza nowy kontrakt ze Skorza na kolejne 3 lata bo z polskich trenerow to lepszego nie znajdziemy a na dobrego zagranicznego nas nie stac.

Cupial nie pozbyl sie jeszcze Skorzy nie tylko dla tego ze jest dardzo dobrym fachowcem ale przedewszystkim ze Skorza umie rozmawiac z Cupialem a to ma kolosalne znaczenie bo Cupial jest na to wyczulony.
To nie jest jakis Wojciechowski czy Rutkowski( dla mnie ludzie nie powazni i smieszni, plota co im slina na jezyk przyniesie) tylko czlowiek o bardzo wysokiej kulturze osobistej
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 16.06.2009 o godz. 12:32.
,
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.06.2009, 12:57
Cytat:
Rafał Boguski i Patryk Małecki zrobili duże postępy.

- Podobnie jak Diaz i Marcelo. Ich postawa to przede wszystkim zasługa trenerów Andrzeja Bahra i Rafała Janasa. Oni pracują z nimi indywidualnie. Ja skupiam się na taktyce.
NIe wiem czy dobrze rozumuje,ale czy z tego wynika ze M.Skorza zajmuje sie tylko taktyką,a przygotowanie fizyczne,treningi,zajęcia z piłka itd itp prowadza i "wymyslają" Bahr z Janasem?
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.06.2009, 13:27
No i dobrze. Tak jest na całym świecie przecież.
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 16.06.2009, 13:48
No ale nie zrozumcie tego tez w ten sposob ze Skorza to calkowicie olewa i nie interesuje sie tym. Mimo duzej pracy Bahra i Janasa to Skorża ma tam największy udział.
saklak1906
Senior Member

Stary 16.06.2009, 14:01
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
NIe wiem czy dobrze rozumuje,ale czy z tego wynika ze M.Skorza zajmuje sie tylko taktyką,a przygotowanie fizyczne,treningi,zajęcia z piłka itd itp prowadza i "wymyslają" Bahr z Janasem?
Tak dobrze rozumiesz, od tego jest SZTAB SZKOLENIOWY czyli odpowiedni ludzie od odpowiednich zadan.Ktorzy musza przygotowac pilkarzy,masazysci, dietetycy, fizykoterapelci, doktorzy, trenerzy przygotowania fizycznego.

Trener sie nie sklonuje i nie obskoczy wszystkich zawodnikow i spyta sie o zdrowie czy urazy itp itd, trener jest od wytyczenie celow a sztab(asysteci pomagaja w jego realizacji) a jezeli cos s....a to leci zawsze pierwszy trener.

Ale ze Skorza jest skromnym czlowiekiem( w przeciwienstwie do kilku trenerow z naszej ligi) to nie bierze wszystkich zaslug tylko dla siebie choc na pewno sa ogromne- bo i ludzi trzeba umiec sobie dobrac a potem umiec z nimi pracowac.

Tak jest we szystkich zachodnich klubach ze jest sztab ludzi, a nie trener powie to teraz sobie wszyscy pobiegacie do kokola boiska bo tak robili 50,30, 10 lat temu i bylo dobrze to i ja tak zrobie i bedzie git
,
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.06.2009, 14:09
Wiem,że tak jest na zachodzie i w Wiśle..
Ale zawsze myslałem,ze tacy asystenci jak młody Janas są bardziej od mierzenia czasów,rozstawiania słupków,prowadzenia treningu itd a cały konspekt treningu przygotowuje i tak pierwszy trener..
Bo jeśli jest inaczej,to w takim razie trenerem jest Janas,a M.Skorża tylko taktykiem żart..

Mysle ze powinnismy przejsc juz całkowice na zachodni styl,czyli że Skorża bedze tzw menadżerem..Biorac odpowiedzialnośc też za transfery!
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 16.06.2009 o godz. 14:13.
saklak1906
Senior Member

Stary 16.06.2009, 14:21
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Wiem,że tak jest na zachodzie i w Wiśle..
Ale zawsze myslałem,ze tacy asystenci jak młody Janas są bardziej od mierzenia czasów,rozstawiania słupków,prowadzenia treningu itd a cały konspekt treningu przygotowuje i tak pierwszy trener..
Bo jeśli jest inaczej,to w takim razie trenerem jest Janas,a M.Skorża tylko taktykiem żart..

Mysle ze powinnismy przejsc juz całkowice na zachodni styl,czyli że Skorża bedze tzw menadżerem..Biorac odpowiedzialnośc też za transfery!
No tak wiec jezeli Skorza powie mlodemu Janasowi wes 12 zawodnikow i pocwiczcie strzelanie np karnych , czy pomierz im czasy to On to zrobi i tego nie spi...li.

Cos zle musiales zrozumiec w wypowiedzi Skorzy, na pewno to Maciek zaleca cwiczenia zawodnikom bo widzi co im zle wychodzi, czy to sa stale fragmety czy akcje a asysteci to wykonuja i robia notatki z ktorych potem trener kozysta.
Napewno trener wie przed treningiem co chce zrobic na treningu i instruje asystetow co im bedzie potrzebne lub co chce zrobic
Asysteci organizuja treningi ktore zaleci trener tak zeby trener mie musial biegac za zawodnikami i mowic za tym pacholkiem strzelamy na bramke itp tylko skupic sie na obserwacji i w miedzy czasie pomyslec nad taktyka badz ktory zawodnik po zobaczeniu treningu lepiej wykona to na boisku podczas meczu.

I raczej Maciek nie wtraca sie do pracy np Bahra bo nie musi sie na tym wcale znac
,
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 16.06.2009, 15:04
Myślę że za cudowne mistrzostwo w tym roku Skorża powinien dostać nowy kontrakt. Ciekawe jak się zachowają władze w razie nie powodzeń w sezonie granym na wyjeździe..
zyzul
Junior Member

Od: 02.2008

Stary 24.06.2009, 14:47
U mnie Skorża ma dożywotni szacunek za to co zrobił z Wisłą. Objął zespół po najgorszym sezonie w osatnich latach i z rozbitej skłóconej drużyny zrobił Mistrza Polski. W tym sezonie również po wielu zawirowaniach potrafił wygrać ligę. Gość nie robi show jak Michniewicz tylko pracuje i wygrywa. I jak mówiłem za to należy mu się szymkowiakowy szacunek.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.07.2009, 09:12
Rozpoczeło sie zwalnianie Skorży.To byłaby najgłubsza rzecz jaka mogłaby RN zrobic.Mam nadzieje że to są tylko plotki.Od trenera któremu ściaga sie graczy za free nie można wymagac cudów.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 17.07.2009, 09:17
Szczerze mówiąc - gdybym był Skorżą to złożyłbym dymisję, tłumacząc to faktem że nie mam możliwości pracy na poziomie na który Wisła zasługuje.
saklak1906
Senior Member

Stary 17.07.2009, 09:17
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Rozpoczeło sie zwalnianie Skorży.To byłaby najgłubsza rzecz jaka mogłaby RN zrobic.Mam nadzieje że to są tylko plotki.Od trenera któremu ściaga sie graczy za free nie można wymagac cudów.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Bo to w tej chwili sie najlepiej sprzeda, mecz nie wyszed to sie zaczyna. Ilez to razy juz Skorza byl zwolniony i na nieszczesie mediow tak sie nie stalo.

A Rada nadzorcza i Cupial chyba wiedza ze z takim skladem to sie Europy nie zawojuje. No chyba ze nie wiedza bo moze im Smuda lub ktos inny obiecial ze jeszcze mozna sprzedac ze trzech a On i tak mistzra zdobedzie i do LM sie odstanie to po co Skorzy kupowac zawodnikow
,
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.07.2009, 09:27
Na pewno poleciałyby głowy – powiedziała anonimomo "Dziennikowi" osoba związana z klubem z Reymonta.

jakie hieny z tych pismaków. nie da się tego czytać. zawsze ktoś anonimowo donosi.
żeby im glupio nie było jak Wisła dalej zajdzie. To wtedy bedą pisać jacy jestesmy wspaniali.

ciacho
Senior Member

Stary 17.07.2009, 09:47
Też nienawidzę tych pismaków, ale chyba nie wierzycie w to, że jak, nie daj Boże, odpadniemy z Levadią to Skorża zostanie?
Member

Od: 12.2002

Stary 17.07.2009, 09:53
Mam nieodparte wrażenie, że RN robi na Skorży doświadczenia, niczym ruski (radziecki) uczony na muchach. Jemu wyszło, że po urwaniu ostatniej nogi mucha ogłuchła. Im wyjdzie, że po zostawieniu w zespole samych juniorów i zawodników młodej ekstraklasy, Skorża stracił umiejętności trenerskie...

Ręce precz od Skorży. Gdyby jednak klub chciał kogoś wywalić, to oddaję swój głos na Jacka Kazimierskiego- chętnie pomogę go pakować.
emjot
Senior Member

Stary 17.07.2009, 10:02
napisał(a):Wyświetl post
Mam nieodparte wrażenie, że RN robi na Skorży doświadczenia, niczym ruski (radziecki) uczony na muchach. Jemu wyszło, że po urwaniu ostatniej nogi mucha ogłuchła. Im wyjdzie, że po zostawieniu w zespole samych juniorów i zawodników młodej ekstraklasy, Skorża stracił umiejętności trenerskie...

Ręce precz od Skorży. Gdyby jednak klub chciał kogoś wywalić, to oddaję swój głos na Jacka Kazimierskiego- chętnie pomogę go pakować.
tyle tylko że Skorża jest w pakiecie z J. K. jak swego czasu Grzelak z Kazimierczakiem więc...
ja bym pogonił jeszcze młodego Janasa...
jakoś go kurna nie lubię
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
kristos
Senior Member

Stary 17.07.2009, 10:09
napisał(a):Wyświetl post

A ja mam nieodparte wrażenie ,ze RN każe na siłę Skoży trzymać JK bo to "fachura" niespotykany.
A ... i jeszcze jak wylosowaliśmy Levadię ,powinniśmy dokupić co najmniej 5 nowych zawodników ,bo to potęga niespotykana.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów