|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Tylko się cieszyć, że (ponoć) nie chcą Skorży do kadry. Ich strata, nasz zysk.
A nawiasem mówiąc Tarasiewicz to chyba ściema. Jak ma być młody z Polski, to będzie to pewnie Ulatowski - dlatego ciągle nie wyjaśniona sprawa z PGE Bełchatów. Ulatowski nie po to terminował u Leo, by teraz prowadzić ligowca. Nadaje się idealnie na następcę, bo jest spolegliwy. Tarasiewicz to indywidualista, skłóci się zaraz z działaczami. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Twórcą słowa spolegliwy był prof. Tadeusz Kotarbiński, którego intencją było. by znaczyło ono "taki, na którym można polegać". Dlatego jego użycie w znaczeniu "taki, który łatwo ustępuje i podporządkowuje się innym" jest błędne, mimo że wiele osób uważa, że można tak mówić w języku potocznym. Nie, żebym się czepiał, ale ten błąd pojawia się na tyle często, że powinno się z nim walczyć.
Poza tym, bardzo się cieszę, że Maciej nie jest brany pod uwagę przy wyborze na stanowisko selekcjonera. Jak już napisano wyżej, ich strata, nasz wielki zysk. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Śmiech nie zawsze musi być szyderczy, ten akurat był przepełniony dumą.
![]() WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
dobry wywiad z trenerem Skorżą
o dziwo w gie wu: http://www.sport.pl/pilka/1,65029,67...szy_rok_w.html ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Cytat:
______ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Polski Ferguson pracujący w Wisełce
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jak Wisła nie zdobędzie mistrzostwa w tym roku to pewnie go zwolną,co będzie jeszcze większym błędem niż zwolnienie Kasperczaka kiedyś..ale pewnie tak będzie znając realia i mechanizmy panujące w Wiśle,możecie mnie wyśmiać ale w takiej sytuacji w której Wisła jest teraaz,bez stadionu,bez transferów to tylko Skorża jest wstanie coś z Wisłą osiągnąć,zaden inny trener pracujący w polskiej ekstraklasie nie dałby rady i jestem tego pewny,mam nadzieje,że w Wiśle też mają tego świadomość.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Inna sprawa to puchary europejskie - to będzie absolutny priorytet Wisły Kraków w II połowie 2009 roku...
|
||
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
no nie wiem , Boguś za wszystkich lat się czegoś nauczył i na przyklad jak o tym mowi w wywiadzie po 2 meczach przegranych pod rzad palil mu sie stolek ale go nie wywalili chociaz juz wszyscy szukali nastepcy . A tak pozatym to kogo na jego nastepce mieliby przyjac? ostatnie lata pokazaly ze wiekszosc trenerow byla polskich albo zwiazana z polska liga a takiego trenera jak Skorza nie ma i nie predko bedzie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dali rade? Idę o głowę, że z żadnym innym polskim trenerem nie wygralibyśmy w tym roku ligi. Skorża to skarb dla Wisły! Bez wątpienia najlepszy trener za czasów Cupiała.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
może i zagrał ale sporo wchodził z ławy swego czasu.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Cupial nie pozbyl sie jeszcze Skorzy nie tylko dla tego ze jest dardzo dobrym fachowcem ale przedewszystkim ze Skorza umie rozmawiac z Cupialem a to ma kolosalne znaczenie bo Cupial jest na to wyczulony. To nie jest jakis Wojciechowski czy Rutkowski( dla mnie ludzie nie powazni i smieszni, plota co im slina na jezyk przyniesie) tylko czlowiek o bardzo wysokiej kulturze osobistej
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 16.06.2009 o godz. 12:32.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No i dobrze. Tak jest na całym świecie przecież.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
No ale nie zrozumcie tego tez w ten sposob ze Skorza to calkowicie olewa i nie interesuje sie tym. Mimo duzej pracy Bahra i Janasa to Skorża ma tam największy udział.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Trener sie nie sklonuje i nie obskoczy wszystkich zawodnikow i spyta sie o zdrowie czy urazy itp itd, trener jest od wytyczenie celow a sztab(asysteci pomagaja w jego realizacji) a jezeli cos s....a to leci zawsze pierwszy trener. Ale ze Skorza jest skromnym czlowiekiem( w przeciwienstwie do kilku trenerow z naszej ligi) to nie bierze wszystkich zaslug tylko dla siebie choc na pewno sa ogromne- bo i ludzi trzeba umiec sobie dobrac a potem umiec z nimi pracowac. Tak jest we szystkich zachodnich klubach ze jest sztab ludzi, a nie trener powie to teraz sobie wszyscy pobiegacie do kokola boiska bo tak robili 50,30, 10 lat temu i bylo dobrze to i ja tak zrobie i bedzie git ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wiem,że tak jest na zachodzie i w Wiśle..
Ale zawsze myslałem,ze tacy asystenci jak młody Janas są bardziej od mierzenia czasów,rozstawiania słupków,prowadzenia treningu itd a cały konspekt treningu przygotowuje i tak pierwszy trener.. Bo jeśli jest inaczej,to w takim razie trenerem jest Janas,a M.Skorża tylko taktykiem żart..Mysle ze powinnismy przejsc juz całkowice na zachodni styl,czyli że Skorża bedze tzw menadżerem..Biorac odpowiedzialnośc też za transfery!
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 16.06.2009 o godz. 14:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Cos zle musiales zrozumiec w wypowiedzi Skorzy, na pewno to Maciek zaleca cwiczenia zawodnikom bo widzi co im zle wychodzi, czy to sa stale fragmety czy akcje a asysteci to wykonuja i robia notatki z ktorych potem trener kozysta. Napewno trener wie przed treningiem co chce zrobic na treningu i instruje asystetow co im bedzie potrzebne lub co chce zrobic Asysteci organizuja treningi ktore zaleci trener tak zeby trener mie musial biegac za zawodnikami i mowic za tym pacholkiem strzelamy na bramke itp tylko skupic sie na obserwacji i w miedzy czasie pomyslec nad taktyka badz ktory zawodnik po zobaczeniu treningu lepiej wykona to na boisku podczas meczu. I raczej Maciek nie wtraca sie do pracy np Bahra bo nie musi sie na tym wcale znac ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Myślę że za cudowne mistrzostwo w tym roku Skorża powinien dostać nowy kontrakt. Ciekawe jak się zachowają władze w razie nie powodzeń w sezonie granym na wyjeździe..
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
U mnie Skorża ma dożywotni szacunek za to co zrobił z Wisłą. Objął zespół po najgorszym sezonie w osatnich latach i z rozbitej skłóconej drużyny zrobił Mistrza Polski. W tym sezonie również po wielu zawirowaniach potrafił wygrać ligę. Gość nie robi show jak Michniewicz tylko pracuje i wygrywa. I jak mówiłem za to należy mu się szymkowiakowy szacunek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Rozpoczeło sie zwalnianie Skorży.To byłaby najgłubsza rzecz jaka mogłaby RN zrobic.Mam nadzieje że to są tylko plotki.Od trenera któremu ściaga sie graczy za free nie można wymagac cudów.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc - gdybym był Skorżą to złożyłbym dymisję, tłumacząc to faktem że nie mam możliwości pracy na poziomie na który Wisła zasługuje.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A Rada nadzorcza i Cupial chyba wiedza ze z takim skladem to sie Europy nie zawojuje. No chyba ze nie wiedza bo moze im Smuda lub ktos inny obiecial ze jeszcze mozna sprzedac ze trzech a On i tak mistzra zdobedzie i do LM sie odstanie to po co Skorzy kupowac zawodnikow ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Na pewno poleciałyby głowy – powiedziała anonimomo "Dziennikowi" osoba związana z klubem z Reymonta.
jakie hieny z tych pismaków. nie da się tego czytać. zawsze ktoś anonimowo donosi. żeby im glupio nie było jak Wisła dalej zajdzie. To wtedy bedą pisać jacy jestesmy wspaniali. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też nienawidzę tych pismaków, ale chyba nie wierzycie w to, że jak, nie daj Boże, odpadniemy z Levadią to Skorża zostanie?
|
|
|
|
Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Mam nieodparte wrażenie, że RN robi na Skorży doświadczenia, niczym ruski (radziecki) uczony na muchach. Jemu wyszło, że po urwaniu ostatniej nogi mucha ogłuchła. Im wyjdzie, że po zostawieniu w zespole samych juniorów i zawodników młodej ekstraklasy, Skorża stracił umiejętności trenerskie...
Ręce precz od Skorży. Gdyby jednak klub chciał kogoś wywalić, to oddaję swój głos na Jacka Kazimierskiego- chętnie pomogę go pakować. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ja bym pogonił jeszcze młodego Janasa... jakoś go kurna nie lubię ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A ... i jeszcze jak wylosowaliśmy Levadię ,powinniśmy dokupić co najmniej 5 nowych zawodników ,bo to potęga niespotykana. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|