The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakie filmy najbardziej lubicie oglądać?
Zdecydowanie nowości 216 34,18%
Stare klasyki - do nowości nie mam zaufania 35 5,54%
Raczej starsze,ale czasem i nowościami nie pogardze 201 31,80%
Obojętnie jakie - żeby tylko była okazja się piwka napić 88 13,92%
Jakie mi znajomi polecą 72 11,39%
Nie lubie oglądać filmów 20 3,16%
Głosujących: 632. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.09.2010, 10:17
Niedawno oglądałem najnowszego Robin Hooda. Film dosyć ciekawy, ale to nie jest film o księciu złodziei. roobin w rtm filmie nie jest w ogóle przebiegły, nic nie ukradł. Więc to nie jest Robin Hood.
I po raz kolejny obejrzałem Chłopaki nie płaczą oraz Poranek Kojota... No po prostu masakra...
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 28.09.2010, 13:35
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Film jest ciężki i specyficzny. Z całą pewnością nie ma nic wspólnego z "Fargo". To jak dla mnie jest typowe kino exploitation, autor momentami aż sam chyba nie wiedział jakie głupoty tam wtrynić żeby było bardziej kontrowersyjnie. Jeżeli ktoś oczekuje bardzo inteligentnego i głębokiego filmu to się raczej przejedzie. Jak ktoś chce mocne kino w stylu Tarantino, nastawione na dialogi i eksponujące wszelakie patologie- to "Dom zły" jest dla niego. mNie osobiście całkiem nieźle się go oglądało bo jest bardzo profesjonalnie (może z wyjątkiem sceny porodu) zrealizowany. Ale żeby mnie powalił na kolana i zasłużył na takie pochwały, to nie powiem, bo film generalnie jest płytki.

Zamiast tego proponuję "Bad Lieutenant" w nowej wersji z Nicolasem Cagem. Też ciężkie kino, też sporo paskudztwa się dzieje na ekranie, ale akcja całego filmu o wiele bardziej rajcuje. Przy okazji jest to parodia chyba wszystkich wątków z gatunku cop drama. Są nawet duży pies i ojciec alkoholik.
Dla mnie z kolei film z Cagem był płytki-najgorszy film Herzoga jaki widziałem.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.09.2010, 15:40
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
"Dom zły" to jest zdecydowanie najlepszy polski film w ostatnich latach , a jak kogoś przeraza patologia w nim pokazana to trudno w koncu taka często była rzeczywistość i tacy bohaterzy, klimat tamtych czasów świetnie oddany.
Też tak sądzę i to nie że polski to jakieś łagodne podejście mam, wręcz odwrotnie.Rozwalił mnie ten film w zasadzie wszystkim.
Natomiast pisanie że to najgorszy film jaki się widziało <szok> , ja wiem że każdy ma różny gust, wielu nie lubi takich 'brudów' ale wypadało by chyba nie wystawiać się aż tak.
To nie że słucham standardowego jazzu czy muzyki klasycznej, to nie powód bym coś przesłuchał i nazwał to największym gównem jaki w życiu słuchałem.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
siekierski
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.09.2010, 15:42
Witam,
potrzebuje rady, bo szukam filmów a'la Machete i filmów a"la F&F
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.09.2010, 15:52
Ciekawie zapowiada się film Skrzydlate Świnie.
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMzVGogRQ

Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 28.09.2010, 16:30
Titto napisał(a):Wyświetl post
Ciekawie zapowiada się film Skrzydlate Świnie.
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMzVGogRQ

Malaszynski w tym filmie to jak Frodo w GSE ,pierwsze skojarzenie

1q2 napisał(a):Wyświetl post
Też tak sądzę i to nie że polski to jakieś łagodne podejście mam, wręcz odwrotnie.Rozwalił mnie ten film w zasadzie wszystkim.
Natomiast pisanie że to najgorszy film jaki się widziało <szok> , ja wiem że każdy ma różny gust, wielu nie lubi takich 'brudów' ale wypadało by chyba nie wystawiać się aż tak.
To nie że słucham standardowego jazzu czy muzyki klasycznej, to nie powód bym coś przesłuchał i nazwał to największym gównem jaki w życiu słuchałem.
gdyby to byl " amerikanski " film to pewnie wiekszosc tych narzekajacych zmienila by zdanie o tym filmie ,druga sprawa to taka ze ktos ogladnie pare filmow i jest znawca kina
Ostatnio edytowane przez DominoForza : 28.09.2010 o godz. 16:38.
.....
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.09.2010, 20:28
Wybaczcie panowie, ale teksty pokroju: "ktos ogladnie pare filmow i jest znawca kina ", albo "A ile filmów w życiu widziałeś?" są tutaj bardzo nie na miejscu. Nikt się na znawce i krytyka kina nie robi. I na prawdę nie jest ważne, czy ktoś widział w życiu 3 filmy czy 3 mln filmów. Ważne że każdy ma swoją hierarchie filmów opartych na własnym guście. Wypowiadając się o "Domu..." napisałem co mi się w nim nie podobało i dlaczego taką niską ocenę mu wystawiałem i finito.

Odpowiedz cytując
pozdi91
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 28.09.2010, 23:04
A ja trochę z innej beczki, polecacie jakieś ciekawe seriale? Ostatnio skończyłem na http://iitv.info/ Skinsów, jestem w trakcie Dextera, macie jakieś dobre tytuły?
Odpowiedz cytując
Młyniu_Miechów
Wiślacki Miechów

Od: 07.2004

Stary 28.09.2010, 23:09
pozdi91 napisał(a):Wyświetl post
A ja trochę z innej beczki, polecacie jakieś ciekawe seriale? Ostatnio skończyłem na http://iitv.info/ Skinsów, jestem w trakcie Dextera, macie jakieś dobre tytuły?
Breaking Bad, Sons of Anarchy, Weeds, Spartacus, Californication.
Odpowiedz cytując
pozdi91
Senior Member

Stary 28.09.2010, 23:32
Młyniu_Miechów napisał(a):Wyświetl post
Breaking Bad, Sons of Anarchy, Weeds, Spartacus, Californication.
O Californications słyszałem, że dobre do tego z opisu dość ciekawe wydaje się Breaking Bad i Sons of Anarchy. Dzięki.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.09.2010, 23:44
Breaking Bad - rewelacja! Natomiast Cali. mnie odrzuciło. Zbyt wulgarne, dla mnie.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
kokrys
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.09.2010, 23:47
pozdi91 napisał(a):Wyświetl post
Californication tak jak mówił kolega wyżej bardzo wulgarne, ale jakoś mi się to podoba, Agent Fox Mulder w zupełnie innym świetle

Ja od siebie polecam jeszcze NCIS(byle nie Los Angeles bo straszna kaszana moim zdaniem), Chuck i z takich krótszych też Jak poznałem Waszą matkę(how i met Your mother) i Dwóch i pół (Two and a half men). Gorąco polecam tez Fringe, genialny serial SF
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.09.2010, 23:52
kokrys napisał(a):Wyświetl post
Californication tak jak mówił kolega wyżej bardzo wulgarne, ale jakoś mi się to podoba, Agent Fox Mulder w zupełnie innym świetle

Ja od siebie polecam jeszcze NCIS(byle nie Los Angeles bo straszna kaszana moim zdaniem), Chuck i z takich krótszych też Jak poznałem Waszą matkę(how i met Your mother) i Dwóch i pół (Two and a half men). Gorąco polecam tez Fringe, genialny serial SF
Jeden z lepszych komediowych seriali IMHO. Ja od siebie dodam jeszcze Big Bang Theory, bardzo fajna komedia o fizykach
Odpowiedz cytując
kokrys
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.09.2010, 00:08
murray napisał(a):Wyświetl post
Jeden z lepszych komediowych seriali IMHO. Ja od siebie dodam jeszcze Big Bang Theory, bardzo fajna komedia o fizykach
Wiedziałem że zapomniałem coś wymienić

Oprócz tego jeszcze można dodać The Simpsons i Family Guy. W tym roku wyszło jeszcze kilka nowych seriali, m.in. Nikita która mi osobiście nie podeszła, ale zbiera bardzo pozytywne recenzje w sieci. A! Jeszcze przed wakacjami wyszedł nowy serial "The Gates" o wampirach i wilkołakach z prześliczną Rhoną Mitrą. Co ważne nie ma tutaj takich ciot jak w Zmierzchu tylko zwykłe krwiożercze potwory
Odpowiedz cytując
pozdi91
Senior Member

Stary 29.09.2010, 00:45
Jeżeli chodzi o takie krótsze to mogę też dołożyć King of Queens, może nie mega rewelacja, ale ogląda się całkiem przyjemnie. A, jakiś czas temu wyszedł polski film 'Trick' czy jakoś tak, coś o fałszowaniu kasy chyba, jest to do pobrania gdzieś?
Odpowiedz cytując
Szczepan_TS
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.11.2010, 13:10
Kilka zdań, po wczorajszej prapremierze "Skrzydlatych świń", bo ta produkcja chyba wielu interesuje.

Wydaje mi się, że dla przeciętnego widza, film całkiem przeciętny. Jeśli jednak weźmiemy pod uwagę obraz środowiska, o którym opowiada, ocena leci na łeb na szyję.

Przyznaję, nie spodziewałem się cudów, ale choćby o wizerunek głównych bohaterów można było zadbać. Po pierwsze, ciuchy, które noszą ludzie z ekipy(?!) "Czarnych" przypominają bardziej raperów z murzyńskiego getta lub też, w najlepszym wypadku, chłopaków ze skejt parku, a nie aktywnych kibiców. W całej swojej karierze kibicowskiej, nie spotkałem się też, żeby 'biegał' facet... z irokezem na głowie! Śmieszy też dziewczyna, która mówi, że jest "huls" oraz slang, którym posługują się bohaterzy (mój ulubiony: "kto zarzucił tę wrzutę?" hi hi).

Do tego słabe dialogi i wyjątkowo kiepskie charaktery bohaterów.

Na duży plus piknik Grabowski: http://www.youtube.com/watch?v=vbTMzVGogRQ
oraz sceny z awantury na dworcu, choć - chciałoby się napisać, że oczywiście - mocno oderwane od realiów, gdzie po ataku w 30 osób na kordon policji wszyscy zadowoleni wracają do domu.

Tyle okiem laika.
Moja ocena: 3/10.

... i z daleka niech śmigają policyjne koguty.
Odpowiedz cytując
Nowohucianin^^
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.11.2010, 18:14
był ktoś jeszcze na "Skrzydlatych świniach" i może się wypowiedzieć ?

Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.11.2010, 18:21
Nie byłem, ale czytam recenzje, opinie ludzi i dochodzę do wniosku, że zapłacili Grabowskiemu, dali mu jakąś tam rolę z mocnym tekstem, wypuścili ją przed premierą i reklama jest(która zrobiła z resztą furorę), a film pewnie nie warty zachodu.

Takie pytanie, dzieje się coś tam godnego pośmiania oprócz akcji z Grabowskim?
Odpowiedz cytując
Rond
Member

Od: 01.2009

Stary 07.11.2010, 21:31
kokrys napisał(a):Wyświetl post
Wiedziałem że zapomniałem coś wymienić

Oprócz tego jeszcze można dodać The Simpsons i Family Guy. W tym roku wyszło jeszcze kilka nowych seriali, m.in. Nikita która mi osobiście nie podeszła, ale zbiera bardzo pozytywne recenzje w sieci. A! Jeszcze przed wakacjami wyszedł nowy serial "The Gates" o wampirach i wilkołakach z prześliczną Rhoną Mitrą. Co ważne nie ma tutaj takich ciot jak w Zmierzchu tylko zwykłe krwiożercze potwory
Osobiście polecam dość stary "Fawlty Towers" oraz nieśmiertelny "South Park". Spartakus podobno też ciekawy jest.
Odpowiedz cytując
Nowohucianin^^
Senior Member

Stary 08.11.2010, 10:56
"Skrzydlate świnie" najlepsze chyba pierwsze 15minut filmu gdzie jest kwestia Grabowskiego i cała akcja na dworcu obijanie flagi, jazda z psami itp. to ładne a przez resztę filmu wpierdala się jakiś wątek miłosny gdzie nie bardzo jest to śmieszne.... od czasu do czasu zdarzy się jakaś śmieszna kwestia...

5/10

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.11.2010, 04:25
Żeby tak polska kinematografia była w stanie tak regularnie małym nakładem sił wypuszczać takie perełki jak brytyjczycy...
Na wyspach wyprodukowano kolejną świetną komedię. Jako, że już raczej na pewno nie zobaczymy jej w naszych kinach, więc z czystym sercem mogę polecić ją ściągającym z neta. "Four Lions" to historia grupy wychowanych na wyspach muzułmanów- domorosłych terrorystów. Teraz postanawiają przejść od słów do czynów i zaczynają planować wielką akcję. Z jednej strony jest to typowa angielska komedia o grupie nieudaczników, ale z drugiej strony podejmuje bardzo trudną tematykę. Film jest inteligentny, momentami przerażający- jeśli pomyślimy, że to właśnie tego typu przygłupich pomyleńców najłatwiej jest zaciągnąć do mordowania ludzi. Nie jest może szczególnie refleksyjny, ale oglądając go nie ma się poczucia intelektualnej pustki jaka towarzyszy większości amerykańskich produkcji. No i przede wszystkim sprawdza się jako komedia- jest naprawdę śmieszny, nie ma przestojów, a wykreowane postacie sa bardzo ludzkie w swojej głupocie i wariactwie- przez co widz łatwo wciąga się w opowiadaną historię.

BTW w kinach grają aktualnie "El secreto de sus ojos". Film ma już przeszło rok na karku i jest po hiszpańsku, ale naprawdę warto przejść się do kina żeby zobaczyć zdobywcę tegorocznego Oscara dla filmu obcojęzycznego. Aha, lepiej nie zabierać ze sobą młodszych widzów, bo film nie epatuje przemocą, ale mimo to ma swoje dosyć ostre momenty. No i jeszcze raz polecam scenę na stadionie- montażowy majstersztyk.

I jeszcze jedno... Nie piszcie tutaj o serialach, bo od tego jest inny temat ("LOST i inne seriale" czy jakoś tak).
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 09.11.2010 o godz. 04:28.
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 09.11.2010, 12:53
A ja polecam film "Let me in"/"Pozwól mi wejść". Wczoraj byłem na tym w kinie i jestem pod wrażeniem, pomimo tego że film jest amerykańskim remake'em fińskiego oryginału to robi wrażenie - nie jest to taka typowa masakra jak większość tego typu hollywoodzkich produkcji. Dość ciężki klimat, nie do końca wiadomo o co chodzi,dobrze dobrana muzyka tworząca odpowiedni nastrój. No i cisza. Jak dla mnie najlepszy horror od "The Ring". Tak że polecam i jak dla mnie to takie mocne 8/10.
Odpowiedz cytując
Mistal
Banita

Od: 10.2010

Stary 10.11.2010, 21:02
a ja polecam kapitalny film o polskim seryjnym mordercy

miłego seansu

http://koxik.pl/news.php?readmore=5
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.11.2010, 21:56
http://film.wp.pl/idGallery,7555,idP...5,galeria.html

Oglądał ktoś? Równie dobre jak egzorcyzmy Emily Rose?

Albo to:
http://film.wp.pl/idGallery,7555,idP...3,galeria.html

?
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 14.11.2010, 00:03
Ofsajd napisał(a):Wyświetl post
A ja polecam film "Let me in"/"Pozwól mi wejść". Wczoraj byłem na tym w kinie i jestem pod wrażeniem, pomimo tego że film jest amerykańskim remake'em fińskiego oryginału to robi wrażenie - nie jest to taka typowa masakra jak większość tego typu hollywoodzkich produkcji. Dość ciężki klimat, nie do końca wiadomo o co chodzi,dobrze dobrana muzyka tworząca odpowiedni nastrój. No i cisza. Jak dla mnie najlepszy horror od "The Ring". Tak że polecam i jak dla mnie to takie mocne 8/10.
Też byłem. Strasznie mnie nudził. Dla mnie nic tam strasznego nie było, choć raczej boję się na horrorach i ich nie lubię. Ale znajomi mnie namówili. I wszyscy żałujemy.

Ale każdy ma swój gust, i jak ktoś lubi akcję z wampirami, to pewnie mu się spodoba.

Fakt, że ciągła zima, noc i samotność bohatera są nieco przytłaczające.

Ja nie byłem tyle przestraszony, co zmęczony.
Odpowiedz cytując
Jago
Member

Stary 14.11.2010, 00:12
Ostatni Egzorcyzm odradzam.. trzymać się od tego z daleka. Film nudny, zamiast horroru wyszła komedia moim zdaniem.
" Bo najważniejsze chęć istnienia, spokojne dni i spełnione marzenia..."
Odpowiedz cytując
Misiek_Qn
Member

Od: 08.2010

Stary 14.11.2010, 00:32
"Pozwól mi wejść" bez wahania odradzam, strata kasy i czasu. Osobiście zwijałem się ze zmęczenia i braku zachwytu. Widzę, że obecnie temat horrorów się kręci. Więc dla osób pragnących coś z psychicznych rozkminek podpowiadam "Śmierć się śmieje" bądź stary i lubiany "Koszmar z ulicy Wiązów".
"Naród, który traci pamięć, traci sumienie"
Odpowiedz cytując
Qendo
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 14.11.2010, 01:02
beatdown to jest dobry film o podziemnych walkach mma jak dla mnie dobry film
Nieliczni , ale oddani
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.11.2010, 09:01
Czyli pozycje na które się nakręciłem odradzacie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów