|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie filmy najbardziej lubicie oglądać? | |||
| Zdecydowanie nowości |
|
216 | 34,18% |
| Stare klasyki - do nowości nie mam zaufania |
|
35 | 5,54% |
| Raczej starsze,ale czasem i nowościami nie pogardze |
|
201 | 31,80% |
| Obojętnie jakie - żeby tylko była okazja się piwka napić |
|
88 | 13,92% |
| Jakie mi znajomi polecą |
|
72 | 11,39% |
| Nie lubie oglądać filmów |
|
20 | 3,16% |
| Głosujących: 632. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Niedawno oglądałem najnowszego Robin Hooda. Film dosyć ciekawy, ale to nie jest film o księciu złodziei. roobin w rtm filmie nie jest w ogóle przebiegły, nic nie ukradł. Więc to nie jest Robin Hood.
I po raz kolejny obejrzałem Chłopaki nie płaczą oraz Poranek Kojota... No po prostu masakra... ![]() Cytat:
WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Natomiast pisanie że to najgorszy film jaki się widziało <szok> , ja wiem że każdy ma różny gust, wielu nie lubi takich 'brudów' ale wypadało by chyba nie wystawiać się aż tak. To nie że słucham standardowego jazzu czy muzyki klasycznej, to nie powód bym coś przesłuchał i nazwał to największym gównem jaki w życiu słuchałem. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Witam,
potrzebuje rady, bo szukam filmów a'la Machete i filmów a"la F&F |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
![]()
Ostatnio edytowane przez DominoForza : 28.09.2010 o godz. 16:38.
![]()
.....
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wybaczcie panowie, ale teksty pokroju: "ktos ogladnie pare filmow i jest znawca kina
", albo "A ile filmów w życiu widziałeś?" są tutaj bardzo nie na miejscu. Nikt się na znawce i krytyka kina nie robi. I na prawdę nie jest ważne, czy ktoś widział w życiu 3 filmy czy 3 mln filmów. Ważne że każdy ma swoją hierarchie filmów opartych na własnym guście. Wypowiadając się o "Domu..." napisałem co mi się w nim nie podobało i dlaczego taką niską ocenę mu wystawiałem i finito.![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
A ja trochę z innej beczki, polecacie jakieś ciekawe seriale? Ostatnio skończyłem na http://iitv.info/ Skinsów, jestem w trakcie Dextera, macie jakieś dobre tytuły?
|
|
|
|
Wiślacki Miechów
Od: 07.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Breaking Bad - rewelacja! Natomiast Cali. mnie odrzuciło. Zbyt wulgarne, dla mnie.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() Ja od siebie polecam jeszcze NCIS(byle nie Los Angeles bo straszna kaszana moim zdaniem), Chuck i z takich krótszych też Jak poznałem Waszą matkę(how i met Your mother) i Dwóch i pół (Two and a half men). Gorąco polecam tez Fringe, genialny serial SF ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Oprócz tego jeszcze można dodać The Simpsons i Family Guy. W tym roku wyszło jeszcze kilka nowych seriali, m.in. Nikita która mi osobiście nie podeszła, ale zbiera bardzo pozytywne recenzje w sieci. A! Jeszcze przed wakacjami wyszedł nowy serial "The Gates" o wampirach i wilkołakach z prześliczną Rhoną Mitrą. Co ważne nie ma tutaj takich ciot jak w Zmierzchu tylko zwykłe krwiożercze potwory ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli chodzi o takie krótsze to mogę też dołożyć King of Queens, może nie mega rewelacja, ale ogląda się całkiem przyjemnie. A, jakiś czas temu wyszedł polski film 'Trick' czy jakoś tak, coś o fałszowaniu kasy chyba, jest to do pobrania gdzieś?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Kilka zdań, po wczorajszej prapremierze "Skrzydlatych świń", bo ta produkcja chyba wielu interesuje.
Wydaje mi się, że dla przeciętnego widza, film całkiem przeciętny. Jeśli jednak weźmiemy pod uwagę obraz środowiska, o którym opowiada, ocena leci na łeb na szyję. Przyznaję, nie spodziewałem się cudów, ale choćby o wizerunek głównych bohaterów można było zadbać. Po pierwsze, ciuchy, które noszą ludzie z ekipy(?!) "Czarnych" przypominają bardziej raperów z murzyńskiego getta lub też, w najlepszym wypadku, chłopaków ze skejt parku, a nie aktywnych kibiców. W całej swojej karierze kibicowskiej, nie spotkałem się też, żeby 'biegał' facet... z irokezem na głowie! Śmieszy też dziewczyna, która mówi, że jest "huls" oraz slang, którym posługują się bohaterzy (mój ulubiony: "kto zarzucił tę wrzutę?" hi hi). Do tego słabe dialogi i wyjątkowo kiepskie charaktery bohaterów. Na duży plus piknik Grabowski: http://www.youtube.com/watch?v=vbTMzVGogRQ oraz sceny z awantury na dworcu, choć - chciałoby się napisać, że oczywiście - mocno oderwane od realiów, gdzie po ataku w 30 osób na kordon policji wszyscy zadowoleni wracają do domu. Tyle okiem laika. Moja ocena: 3/10. ![]() ![]() ... i z daleka niech śmigają policyjne koguty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
był ktoś jeszcze na "Skrzydlatych świniach" i może się wypowiedzieć ?
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Nie byłem, ale czytam recenzje, opinie ludzi i dochodzę do wniosku, że zapłacili Grabowskiemu, dali mu jakąś tam rolę z mocnym tekstem, wypuścili ją przed premierą i reklama jest(która zrobiła z resztą furorę), a film pewnie nie warty zachodu.
Takie pytanie, dzieje się coś tam godnego pośmiania oprócz akcji z Grabowskim? |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Skrzydlate świnie" najlepsze chyba pierwsze 15minut filmu gdzie jest kwestia Grabowskiego i cała akcja na dworcu obijanie flagi, jazda z psami itp. to ładne
a przez resztę filmu wpierdala się jakiś wątek miłosny gdzie nie bardzo jest to śmieszne.... od czasu do czasu zdarzy się jakaś śmieszna kwestia...5/10 ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Żeby tak polska kinematografia była w stanie tak regularnie małym nakładem sił wypuszczać takie perełki jak brytyjczycy...
Na wyspach wyprodukowano kolejną świetną komedię. Jako, że już raczej na pewno nie zobaczymy jej w naszych kinach, więc z czystym sercem mogę polecić ją ściągającym z neta. "Four Lions" to historia grupy wychowanych na wyspach muzułmanów- domorosłych terrorystów. Teraz postanawiają przejść od słów do czynów i zaczynają planować wielką akcję. Z jednej strony jest to typowa angielska komedia o grupie nieudaczników, ale z drugiej strony podejmuje bardzo trudną tematykę. Film jest inteligentny, momentami przerażający- jeśli pomyślimy, że to właśnie tego typu przygłupich pomyleńców najłatwiej jest zaciągnąć do mordowania ludzi. Nie jest może szczególnie refleksyjny, ale oglądając go nie ma się poczucia intelektualnej pustki jaka towarzyszy większości amerykańskich produkcji. No i przede wszystkim sprawdza się jako komedia- jest naprawdę śmieszny, nie ma przestojów, a wykreowane postacie sa bardzo ludzkie w swojej głupocie i wariactwie- przez co widz łatwo wciąga się w opowiadaną historię. BTW w kinach grają aktualnie "El secreto de sus ojos". Film ma już przeszło rok na karku i jest po hiszpańsku, ale naprawdę warto przejść się do kina żeby zobaczyć zdobywcę tegorocznego Oscara dla filmu obcojęzycznego. Aha, lepiej nie zabierać ze sobą młodszych widzów, bo film nie epatuje przemocą, ale mimo to ma swoje dosyć ostre momenty. No i jeszcze raz polecam scenę na stadionie- montażowy majstersztyk. I jeszcze jedno... Nie piszcie tutaj o serialach, bo od tego jest inny temat ("LOST i inne seriale" czy jakoś tak).
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 09.11.2010 o godz. 04:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
A ja polecam film "Let me in"/"Pozwól mi wejść". Wczoraj byłem na tym w kinie i jestem pod wrażeniem, pomimo tego że film jest amerykańskim remake'em fińskiego oryginału to robi wrażenie - nie jest to taka typowa masakra jak większość tego typu hollywoodzkich produkcji. Dość ciężki klimat, nie do końca wiadomo o co chodzi,dobrze dobrana muzyka tworząca odpowiedni nastrój. No i cisza. Jak dla mnie najlepszy horror od "The Ring". Tak że polecam i jak dla mnie to takie mocne 8/10.
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
a ja polecam kapitalny film o polskim seryjnym mordercy
miłego seansu http://koxik.pl/news.php?readmore=5 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
http://film.wp.pl/idGallery,7555,idP...5,galeria.html
Oglądał ktoś? Równie dobre jak egzorcyzmy Emily Rose? Albo to: http://film.wp.pl/idGallery,7555,idP...3,galeria.html ? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Ale każdy ma swój gust, i jak ktoś lubi akcję z wampirami, to pewnie mu się spodoba. Fakt, że ciągła zima, noc i samotność bohatera są nieco przytłaczające. Ja nie byłem tyle przestraszony, co zmęczony. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ostatni Egzorcyzm odradzam.. trzymać się od tego z daleka. Film nudny, zamiast horroru wyszła komedia moim zdaniem.
![]()
" Bo najważniejsze chęć istnienia, spokojne dni i spełnione marzenia..."
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
"Pozwól mi wejść" bez wahania odradzam, strata kasy i czasu. Osobiście zwijałem się ze zmęczenia i braku zachwytu. Widzę, że obecnie temat horrorów się kręci. Więc dla osób pragnących coś z psychicznych rozkminek podpowiadam "Śmierć się śmieje" bądź stary i lubiany "Koszmar z ulicy Wiązów".
![]() "Naród, który traci pamięć, traci sumienie"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
beatdown to jest dobry film o podziemnych walkach mma
jak dla mnie dobry film![]()
Nieliczni , ale oddani
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ciekawy film o seryjnym mordercy z Katowic
http://www.youtube.com/watch?v=s6N4B...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=Hi-rcDnpf-w http://www.youtube.com/watch?v=444l4...eature=related |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Czyli pozycje na które się nakręciłem odradzacie
![]() |
|
|