|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
ale pazdziernik to ma byc niby wszystko lacznie z zapleczem itd?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Od dziś mają być montowane krzesełka ?
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
w tym tygodniu maja zaczac czyli rownie dobrze w piatek..........
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Montaż krzesełek zaczął się w......ubiegły piątek.
Niestety na razie nie jest to zbyt efektowne, gdyż zaczęto od tzw.trasowania (dokładnego wymierzenia i zaznaczenia punktów nawiertu pod "kołki").Następny etap to nawiercanie,( już się odbywa-dokładnie od piątku-prace są prowadzone równolegle).Kolejny etap to montaż elementów konstrukcji-a ostatnim etapem jest właściwy montaż krzesełek.Mimo pewnych niespodzianek technicznych, ( drut zbrojeniowy o gr.12 mm znajduje się w odległości 2,5-3 cm od czoła stopnia, a nie jak deklarowali przedstawiciele Polimexu-10 mm, jest jakimś problemem w nawiertach), termin realizacji będzie dotrzymany ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Co to jest 2,5-3cm. Mam nadzieję, że nawiercą porządnie co by po pierwszym meczu z kibicami gości nie powyrywali wszystkich krzesełek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jozin pocztaj sobie ostatnie parę stron tematu, tu jest wszyściutko napisane. Dowiesz się więcej niż chciałbyś wiedzieć, a jak się nie dowiesz to trzeba będzie poczekać na odpowiedź na interpelację radnego Olszówki (jakieś ponad dwa tygodnie).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
O, jak fajnie przeczytać kogoś, kto pracuje przy naszej świątyni
).![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Reklama na siatce to koszt ok. 35zl za metr. Na zasloniecie urzadzen na elewacji potrzeba ok. 2m x 100m = 7000zl.
Czyli jak na tka inwestycje to prawie zadne pieniadze. A jak problem z kasa to nawet sami mozemy sobie to zorganizowac i strzelic tam jakas superfotke lub zdjecia legend Wisly (np. tak jak maja na Emirates tylko od przodu) ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I co na to Polimex? |
|
|
|
Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Na głównej trybunie moim zdaniem powinni już zrobić coś delikatnego że się tak wyrażę. Biała Gwiazda już jest Wisła 1906 też. Ktoś już jakiś czas temu pokazał tu taki niezły projekt czyli na głównej z czerwonych krzesełek duże W na całą trybunę. Nie mam zdolności graficznych więc żeby zobrazować o czym myślę odwołuje się do Marka Zieńczuka
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No nie wiem. Literka W nigdy nie byla jakims symbolem Wisly, ani nie jest z nia jednoznacznie kojarzona. Mysle, ze bez sensu. Przerzucic "1906" ze wschodniej na glowna i git.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co na to Polimex? Nic.
Jak mamy zamiar to rozwiązać?-Już rozwiązaliśmy.Będzie nas to więcej kosztowało niż zakładaliśmy, ale termin zostanie dotrzymany |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
A moglbys powiedziec, kiedy powinny byc montowane pierwsze krzeselka (w rozumieniu konkretnie krzeselek, a nie elementow montujacych)?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
dlaczego dopiero teraz mamy takiego dobrego informatora na forum?
znalibyśmy odpowiedzi na tyle pytan |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
||
|
Powrócę do tematu barierek; dla przypomnienia:
Jeśli rzeczywiście nowe trybuny na górze mają rzędy o szerokości 84cm i wysokości 51 cm, nachylenie wynosi ~31,3 st. Czyli nie ma mowy o zbyt dużym nachyleniu. Na Amsterdam ArenA nachylenie górnej części trybun wg przewodnika to 36 stopni, barierek brak. Byłem na samej górze, raczej bałbym się tam skakać, a na naszych meczach jest to częste...o lawinę ludzi raczej nietrudno; już nie mówiąc o tym, że niektórzy nie odważyli się tam wejść... (chociaż wiadomo, że u nas trybuny będą niższe). Neufert też nie podaje żadnych zaleceń do stosowania barierek. Chyba chodzi jedynie o komfort psychiczny widzów. Zastanawiają mnie te przegrody pomiędzy sektorami. Wyraźnie w normie jest napisane: "W jednym sektorze powinny być minimum dwa wyjścia". Nie wiem, czy w końcu będzie możliwe przejście dołem, czy fosa to uniemożliwi, ale na każdy sektor trybun za bramkami przypada jedno womitorium. O żółtych drogach ewakuacyjnych niczego konkretnego nie znalazłem. Mogę się jedynie domyślać, że straż chce oznakowania dróg ewakuacyjnych również na widowni. Ciężko byłoby umieścić tabliczki, więc może zaproponowali coś takiego. W Amsterdamie przejścia oznakowali tak (zdjęcie nieostre, ale widać, o co chodzi): ![]() |
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Niech ktos wrzuci aktualny screen z kamerki na budowana trybune , z gory dzieki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
|
Cytat:
Co do pleks na trybunach za bramkami - to tylko wymysł projektanta, a nie jakaś konieczność. Sektory równie dobrze mogliby oddzielić 1m barierką i byłoby znacznie lepiej. Do czasu wybudowania zaplecza wprost trzeba wywalczyć ich demontaż. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na dniu otwartym przyglądałem sie konstrukcji pleks i z pomoca zwykłych kluczy, śrubokrętów i 5-6 złotych rączek większosć można samemu rozmontowac. Wystarczy pozwolenie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Demontaż to żaden koszt, jak sam napisałeś można to zrobić w kilka osób. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak coś to od razu zgłaszam swoje 2 złote rączki ;-)
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Patrząc na kamerke, wydaje mi się, że teraz juz przyjechały krzesełka?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to zle ci sie wydaje
|
|
|
|
Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Wichar87, a wystarczylo przeczytac posty Kolegi "La Furia Dell' Est", ktore sa zaledwie kilka scrolli do gory... I juz bys wszystko wiedzial
![]() ![]()
Jazda jazda jazda! BIALA GWIAZDA!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Wie ktos co w tej chwili przyjeżdża na stadion w tych kontenerach?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
trwają "wykopki", czyżby przygotowania pod obniżanie murawy?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
prawdopodobnie to tylko wykopki pod rury kanalizacyjne ktore zostaly przywiezione i teraz leza na murawie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
La Furia Dell' Est, skoro jesteś insiderem, to wiesz może kiedy zacznie się montaż kołowrotów trybuny wschodniej oraz monitoringu tejże trybuny? Trwa już przebudowa ulicy Reymana w deptak?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|