The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2011, 18:57
albert02 napisał(a):Wyświetl post
Nie zrozumiales go(albo ja), chodzilo mu o to, ze Sobiech to calkiem inny typ napastnika. Co nie zmienia faktu, ze jesli Sobiech bedzie mial mozliwosc odejsc w tym okienku i pojdzie gdzie indziej niz do Nas to bedziemy frajerami.
Dokladnie, nawet jak mamy wydac z 800 tys... to i tak go za 2-3 sezony sprzedamy za 2-3 mln euro.. na pewno na tego typu gosciu na stracimy - umie grac w pilke
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.06.2011, 19:05
jeszcze dodajcie, że Polonia to nie Wisła dlatego te całe < i > mozna sobie wsadzić. Sobiech lepszy. Młodszy, kreatywniejszy, bardziej wszechstronny.

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.06.2011, 19:12
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Jak się porównuje Genkova do Sobiecha, to znaczy że się nie zna na piłce nożnej.
jak wypowiada się takie słowa trzeba być kompletnym... ignorantem

trudno porównywać obydwu piłkarzy, natomiast jedno można powiedzieć o Sobiechu na pewno... ten gość jest, cytując klasyka szalenie utalentowany i z pewnością jak będzie systematycznie grał to wskoczy na bardzo wysoki poziom, tylko szkoda że już nie w Wiśle... (chociaż kto wie?) a przecież on ma dopiero 21 lat...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 14.06.2011, 19:15
I perspektywistyczny. Ile asyst ma Genkov Chyba żadnej nie?
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 14.06.2011, 19:17
A może Gancarczyka z Lecha na lewą bo akurat jest na sprzedaż
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...0&temat=110809
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.06.2011, 19:34
suikoden napisał(a):Wyświetl post
A może Gancarczyka z Lecha na lewą bo akurat jest na sprzedaż
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...0&temat=110809
Nie ma to jak zbierać odrzuty z ligowego średniaka...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.06.2011, 19:51
Paweł Olkowski (GKS Katowice)

W ubiegłym sezonie występował w Zagłębiu Lubin w Młodej Ekstraklasie. Tam trenerzy najwyraźniej nie poznali się na jego talencie. Dopiero w pierwszoligowym GKS pokazał jak dużymi dysponuje możliwościami. Pięć goli jest całkiem niezłym dokonaniem jak na obrońcę. Najsilniejszą stroną 21-letniego zawodnika jest wszechstronność i szybkość. Podobnie jak kiedyś Łukasz Piszczek, Olkowski występował już chyba na wszystkich pozycjach poza bramką. Trener przygotowania fizycznego, Ryszard Szul, uznał jego wynik w biegu na 5 m (poniżej 0,9 s) za wybitny.
Olkowski jest obecnie zawodnikiem Gwarka Zabrze (do GKS jest tylko wypożyczony). Przed rokiem z prawa pierwokupu nie skorzystało Zagłębie Lubin. Teraz chętny będzie musiał najprawdopodobniej wyłożyć za niego kwotę w wysokości 200 tys. euro.

według linku Titto

Wydaje się, że to może nim był zainteresowany Valkcx, wolałbym osobiście pozyskać jego zamiast Lameya dlaczego ? Perspektywistyczny zawodnik z dużą szybkością, który ustawienie, taktykę może dopracować jeszcze w znaczącym stopniu. Chociaż nie uważam go za międzynarodowy poziom to widzę potenciał, na dodatek obunożny. Musi tylko szybko trafić do Ekstraklasowego klubu i regularnie grać a może bd z niego ludzie
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.06.2011, 20:29
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Paweł Olkowski (GKS Katowice)

W ubiegłym sezonie występował w Zagłębiu Lubin w Młodej Ekstraklasie. Tam trenerzy najwyraźniej nie poznali się na jego talencie. Dopiero w pierwszoligowym GKS pokazał jak dużymi dysponuje możliwościami. Pięć goli jest całkiem niezłym dokonaniem jak na obrońcę. Najsilniejszą stroną 21-letniego zawodnika jest wszechstronność i szybkość. Podobnie jak kiedyś Łukasz Piszczek, Olkowski występował już chyba na wszystkich pozycjach poza bramką. Trener przygotowania fizycznego, Ryszard Szul, uznał jego wynik w biegu na 5 m (poniżej 0,9 s) za wybitny.
Olkowski jest obecnie zawodnikiem Gwarka Zabrze (do GKS jest tylko wypożyczony). Przed rokiem z prawa pierwokupu nie skorzystało Zagłębie Lubin. Teraz chętny będzie musiał najprawdopodobniej wyłożyć za niego kwotę w wysokości 200 tys. euro.

według linku Titto

Wydaje się, że to może nim był zainteresowany Valkcx, wolałbym osobiście pozyskać jego zamiast Lameya dlaczego ? Perspektywistyczny zawodnik z dużą szybkością, który ustawienie, taktykę może dopracować jeszcze w znaczącym stopniu. Chociaż nie uważam go za międzynarodowy poziom to widzę potenciał, na dodatek obunożny. Musi tylko szybko trafić do Ekstraklasowego klubu i regularnie grać a może bd z niego ludzie
200 tysięcy euro?
Ktoś oszalał...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.06.2011, 20:39
Jak Stan coś w nim widzi to trzeba trochę utargować z tej ceny i go sprowadzić. Ten sezon by jeszcze porywalizował, a jak się nie przebije to wypożyczyć do słabszego zespołu gdzie mógłby grać dużo.
..
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.06.2011, 09:11
Sobiecha lepiej porównywać z Boguskim niż Genkovem. Rafał grał lepiej niż dobrze przed kontuzją, wszyscy mówili, że to przyszłość Reprezentacji Polski na Euro. Ale złapał kontuzję i nie może ciągle wrócić do jakiejś formy.

Masa zawodników nie wraca do pełni formy po kontuzjach. Garguła, Dawidowski itd.

Z Sobiechem może być podobnie. Nie wiem czy on jeszcze będzie grał lepiej niż ostatnio w Polonii. Jak dla mnie to miał sezon życia w Ruchu, a teraz obierze kierunek dołowania z formą jak Matusiak.

Paweł Olkowski. Warto na niego popatrzeć i jeśli rzeczywiście to taki talent to przecież 200 tysięcy się szybko zwróci. Ile wart jest Garguła teraz? Nie chcieliby go wziąć w rozliczeniu? Albo lepiej Łobodzińskiego z którym dalej nie da się rozwiązać kontraktu, a oczywiście już u nas przecież i tak nie zagra. I dorzucić jeszcze Kowalskiego

Chciałbym takich transferów. Wybijających się młodych Polaków.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.06.2011, 09:20
Stachowiak z Górnika będzie do wyciągnięcia. Idealny zmiennik dla Pareiki.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Wojtek
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 15.06.2011, 09:34
Wolałbym, żeby zmiennikiem Pareiki był Filip Kurto - nie mamy podstaw by twierdzić, że jest kiepskim bramkarzem.
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 15.06.2011, 10:08
na tej samej podstawie ja tez mógłbym być zmiennikiem parejki bo nie ma podstaw twierdzić że jestem kiepskim bramkarzem (nigdy na tej pozycji nie grałem). sęk w tym by mieć podstawy do twierdzenia że Filip ma potencjał być wartościowym zmiennikiem Siergieja
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.06.2011, 10:14
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Stachowiak z Górnika będzie do wyciągnięcia. Idealny zmiennik dla Pareiki.
Osobiście uważam, że w lidze Polskiej tak ale w pucharach już nie.

Sobiecha osobiście też bym próbował ściągnąć do Wisły ale to jest faktycznie s-f przy Wojciechowskiego oczekiwaniach co do kwoty transferu.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.06.2011, 10:19
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post

Sobiecha osobiście też bym próbował ściągnąć do Wisły ale to jest faktycznie s-f przy Wojciechowskiego oczekiwaniach co do kwoty transferu.
http://sport.wp.pl/kat,1732,title,Co...wiadomosc.html

Jeżeli nie dojdzie do porozumienia pomiędzy nim a klubem, wtedy zapewne zostanie wystawiony na sprzedaż. Z zastrzeżeniem, że nie będzie to żaden klub z polskiej ligi, a jeżeli znajdzie się chętny z zagranicy, to kwota transferu musi co najmniej pokryć koszta sprowadzenia Sobiecha do klubu .

O sprowadzeniu Sobiecha można już zapomnieć.
Odpowiedz cytując
albert02
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.06.2011, 10:38
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post

Jeżeli nie dojdzie do porozumienia pomiędzy nim a klubem, wtedy zapewne zostanie wystawiony na sprzedaż. Z zastrzeżeniem, że nie będzie to żaden klub z polskiej ligi, a jeżeli znajdzie się chętny z zagranicy, to kwota transferu musi co najmniej pokryć koszta sprowadzenia Sobiecha do klubu .

Nic nie jest niemozliwe. Jestem zdania, ze gdyby naprawde istnial temat Sobiecha i chciano by go w Wisle to Valckx doszedlby do porozumienia z Wojciechowskim.
Dzisiaj WISŁA KRAKÓW żegna się z Mistrzem Polski 2010/11. Możecie mnie wyzwać od jakich tylko. Zobaczycie!!! Wspomnicie me słowa!!!
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 15.06.2011, 10:42
albert02 napisał(a):Wyświetl post
Nic nie jest niemozliwe. Jestem zdania, ze gdyby naprawde istnial temat Sobiecha i chciano by go w Wisle to Valckx doszedlby do porozumienia z Wojciechowskim.
nie sądze. JW to tylko kasa większa niż 1mln euro by zadowoliła o to by się rozbiły negocjacje
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.06.2011, 11:00
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post

.
Lepszego nie ściągniemy a jest na tyle solidnym rzemieślnikiem,że gdyby wszedł na puchary do bramki to bym się zbytnio tym nie martwił. Czego nie mogę powiedzieć o Kurto czy Jovanovicu.

Kurto musi grać, abyśmy wiedzieli czy ten facet ma jakieś predyspozycje do bycia numerem 2 przy Pareice. To samo Serb. Ale w lidze czy PP,tam można eksperymentować. Bo prawda jest taka,że w kontekście walki o LE nie ma dla Pareiki zmiennika. Wszystko jest ok,bo Estończyk jest zdrowy ale prawdziwe jaja zaczną się jak będzie musiał odpocząć.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.06.2011, 11:11
Lepszego nie ściągniemy a jest na tyle solidnym rzemieślnikiem,że gdyby wszedł na puchary do bramki to bym się zbytnio tym nie martwił. Czego nie mogę powiedzieć o Kurto czy Jovanovicu.
A ja myślałem, że u nas gra Jovanić. Wybacz, ale nie mogłem się powstrzymać. Bez urazy
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.06.2011, 11:21
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post

Mozna bylo zapomniec juz wczesniej - przeciez Wojciechowski nie pusci go za mniej od kwoty za jaka go sciagnał - 1mln Euro to przesada
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.06.2011, 11:24
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Mozna bylo zapomniec juz wczesniej - przeciez Wojciechowski nie pusci go za mniej od kwoty za jaka go sciagnał - 1mln Euro to przesada
Znaleźć pośrednika, klub X wykupuje go z Polonii i wypożycza do nas z opcją pierwokupu ; )
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.06.2011, 11:37
Ja .......e, Stachowiak. Zrozumiałbym, gdyby jakiś Junior z datą rejestracji 06.2011 miał krótką pamięć, ale moderator ?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.06.2011, 12:40
Przyznam, że nie widziałem tego zawodnika, ale bardziej mi chodzi o obserwowanego zawodników tego typu. Młody Polak z drużyn młodzieżowych w zagranicznych zespołach. Można się ograniczyć do klubów niemieckich.

http://www.transfermarkt.de/de/patri...er_155654.html

Wśród kolegów statystyki ma ładne. Zaprosić na testy zawsze można.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 15.06.2011, 13:07
skoro Korona ma takie problemy finansowe to może warto sprowadzic Lisowskiego na lewą obrone i Hernaniego do środka ? Nie wiem na ile ich teraz wyceniają ale to calkiem solidni zawodnicy.Golańskim tez sie kiedyś inetersowaliśmy ale on oferte odrzucił teraz jak odszedł Cikos to może temat powróci ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.06.2011 o godz. 13:10.
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 15.06.2011, 13:21
AYALA napisał(a):Wyświetl post
skoro Korona ma takie problemy finansowe to może warto sprowadzic Lisowskiego na lewą obrone i Hernaniego do środka ? Nie wiem na ile ich teraz wyceniają ale to calkiem solidni zawodnicy.Golańskim tez sie kiedyś inetersowaliśmy ale on oferte odrzucił teraz jak odszedł Cikos to może temat powróci ?
No nie wiem właśnie. Szczerze mówiąc, to wydaje mi się, że chyba tylko Hernani by może jako tako dawał radę. Lisowski to jednak nie ta półka, a Golański też po tym powrocie to z tego co widziałem zupełnie inny gość. A i Hernani też się średnio popisywał ostatnio. No ale może to kwestia chwilowej zniżki formy.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.06.2011, 13:29
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Labukas, Golański, Hermani...chłopie, ogarnij się!

Oglądasz czasem mecze ekstraklasy?!
Golański przez praktycznie cały sezon grał chujowo, nic ze sobą nie prezentował, gość jest nie wiele lepszy od Serga Branco.
Hermani? Rundę jesienną miał całkiem niezłą (acz bez rewelacji), na wiosnę grał tragicznie ile to razy po jego błędach Korona traciła bramki...
Już lepszy taki Madera z Widzewa. Oczywiście jeśli mówimy o alternatywie dla Chaveza bądź Jaliensa.
Ostatnio edytowane przez Titto : 15.06.2011 o godz. 13:31.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 15.06.2011, 13:50
no ale wielkich środków finansowych klub nie ma na transfery a przy takim świetnym fachowcu jak Maaskant wszczyscy by prędko wrócili do wysokiej formy która jeszcze rok temu prezentowali.
Dudu by sie przydał na lewą obrone przynajmniej.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.06.2011 o godz. 14:03.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.06.2011, 14:57
No widzisz, każdy ma swoje zdanie w tym temacie. Ja opieram się na obserwacji go na żywo w meczach Górnika i stąd moja opinia. Ale być może nie mam racji. Fachowcem od bramkarzy nie jestem.

Ale podzielam Twoją opinie, że w przypadku kontuzji Pareiko to delikatnie rzecz ujmując jesteśmy w czarnej d. na dzisiaj.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.06.2011, 16:38
Piętnastu bramkarzy nam trzeba. Jest pierwszy Pareiko, drugi Jovanić i trzeci młody Kurto. Wszyscy zasługują w pełni na swoją pozycję w klubie, Jovanić może za 2 lata zostać pierwszym bramkarzem, jest w młodym wieku jak na bramkarza i duże szanse na naukę od Pareiki, a także nowego trenera bramkarzy. Nie widzę potrzeby ściągania kolejnych bramkarzy.

Ja bym chciał widzieć kogoś na pozycji typowego środkowego pomocnika, łącznik DP i OŚP, np Przemek Kaźmierczak. Ta pozycja w naszej taktyce jest szczególna, musi to być silny i wytrzymały gracz, ale też dobry technicznie, z dobrym strzałem i takim piłkarzem jest Kaz.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.06.2011, 21:23
Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, zapewne nie.

Ale dzisiaj widziano w Krakowie, ubranego oficjalnie (garnitur, krawat) Marka Citkę. Najprawdopodobniej ma tu jakiegoś swojego podopiecznego (ma przecież agencję managerską), więc mówię to w ramach ciekawostki.

Prawdopodobne są też przecież, jeżeli chodzi o transfery, jakieś przejście do Cracovii.

Zaciekawiło mnie dzisiaj jednak to: http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...ydziestki.html i takie wypowiedzi Citki. No zobaczymy, zapewne to po prostu jakiś przypadek i tyle.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów