|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Dokladnie, nawet jak mamy wydac z 800 tys... to i tak go za 2-3 sezony sprzedamy za 2-3 mln euro.. na pewno na tego typu gosciu na stracimy - umie grac w pilke
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
jeszcze dodajcie, że Polonia to nie Wisła dlatego te całe < i > mozna sobie wsadzić. Sobiech lepszy. Młodszy, kreatywniejszy, bardziej wszechstronny.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
trudno porównywać obydwu piłkarzy, natomiast jedno można powiedzieć o Sobiechu na pewno... ten gość jest, cytując klasyka szalenie utalentowany i z pewnością jak będzie systematycznie grał to wskoczy na bardzo wysoki poziom, tylko szkoda że już nie w Wiśle... (chociaż kto wie?) a przecież on ma dopiero 21 lat... ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
I perspektywistyczny. Ile asyst ma Genkov
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
A może Gancarczyka z Lecha na lewą bo akurat jest na sprzedaż
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...0&temat=110809 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Paweł Olkowski (GKS Katowice)
![]() W ubiegłym sezonie występował w Zagłębiu Lubin w Młodej Ekstraklasie. Tam trenerzy najwyraźniej nie poznali się na jego talencie. Dopiero w pierwszoligowym GKS pokazał jak dużymi dysponuje możliwościami. Pięć goli jest całkiem niezłym dokonaniem jak na obrońcę. Najsilniejszą stroną 21-letniego zawodnika jest wszechstronność i szybkość. Podobnie jak kiedyś Łukasz Piszczek, Olkowski występował już chyba na wszystkich pozycjach poza bramką. Trener przygotowania fizycznego, Ryszard Szul, uznał jego wynik w biegu na 5 m (poniżej 0,9 s) za wybitny. Olkowski jest obecnie zawodnikiem Gwarka Zabrze (do GKS jest tylko wypożyczony). Przed rokiem z prawa pierwokupu nie skorzystało Zagłębie Lubin. Teraz chętny będzie musiał najprawdopodobniej wyłożyć za niego kwotę w wysokości 200 tys. euro. według linku Titto Wydaje się, że to może nim był zainteresowany Valkcx, wolałbym osobiście pozyskać jego zamiast Lameya dlaczego ? Perspektywistyczny zawodnik z dużą szybkością, który ustawienie, taktykę może dopracować jeszcze w znaczącym stopniu. Chociaż nie uważam go za międzynarodowy poziom to widzę potenciał, na dodatek obunożny. Musi tylko szybko trafić do Ekstraklasowego klubu i regularnie grać a może bd z niego ludzie ![]() ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Ktoś oszalał... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jak Stan coś w nim widzi to trzeba trochę utargować z tej ceny i go sprowadzić. Ten sezon by jeszcze porywalizował, a jak się nie przebije to wypożyczyć do słabszego zespołu gdzie mógłby grać dużo.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Sobiecha lepiej porównywać z Boguskim niż Genkovem. Rafał grał lepiej niż dobrze przed kontuzją, wszyscy mówili, że to przyszłość Reprezentacji Polski na Euro. Ale złapał kontuzję i nie może ciągle wrócić do jakiejś formy.
Masa zawodników nie wraca do pełni formy po kontuzjach. Garguła, Dawidowski itd. Z Sobiechem może być podobnie. Nie wiem czy on jeszcze będzie grał lepiej niż ostatnio w Polonii. Jak dla mnie to miał sezon życia w Ruchu, a teraz obierze kierunek dołowania z formą jak Matusiak. Paweł Olkowski. Warto na niego popatrzeć i jeśli rzeczywiście to taki talent to przecież 200 tysięcy się szybko zwróci. Ile wart jest Garguła teraz? Nie chcieliby go wziąć w rozliczeniu? Albo lepiej Łobodzińskiego z którym dalej nie da się rozwiązać kontraktu, a oczywiście już u nas przecież i tak nie zagra. I dorzucić jeszcze Kowalskiego ![]() Chciałbym takich transferów. Wybijających się młodych Polaków. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Stachowiak z Górnika będzie do wyciągnięcia. Idealny zmiennik dla Pareiki.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Wolałbym, żeby zmiennikiem Pareiki był Filip Kurto - nie mamy podstaw by twierdzić, że jest kiepskim bramkarzem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
na tej samej podstawie ja tez mógłbym być zmiennikiem parejki bo nie ma podstaw twierdzić że jestem kiepskim bramkarzem (nigdy na tej pozycji nie grałem). sęk w tym by mieć podstawy do twierdzenia że Filip ma potencjał być wartościowym zmiennikiem Siergieja
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Osobiście uważam, że w lidze Polskiej tak ale w pucharach już nie.
Sobiecha osobiście też bym próbował ściągnąć do Wisły ale to jest faktycznie s-f przy Wojciechowskiego oczekiwaniach co do kwoty transferu. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Jeżeli nie dojdzie do porozumienia pomiędzy nim a klubem, wtedy zapewne zostanie wystawiony na sprzedaż. Z zastrzeżeniem, że nie będzie to żaden klub z polskiej ligi, a jeżeli znajdzie się chętny z zagranicy, to kwota transferu musi co najmniej pokryć koszta sprowadzenia Sobiecha do klubu . O sprowadzeniu Sobiecha można już zapomnieć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
o to by się rozbiły negocjacje |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Lepszego nie ściągniemy a jest na tyle solidnym rzemieślnikiem,że gdyby wszedł na puchary do bramki to bym się zbytnio tym nie martwił. Czego nie mogę powiedzieć o Kurto czy Jovanovicu.
Kurto musi grać, abyśmy wiedzieli czy ten facet ma jakieś predyspozycje do bycia numerem 2 przy Pareice. To samo Serb. Ale w lidze czy PP,tam można eksperymentować. Bo prawda jest taka,że w kontekście walki o LE nie ma dla Pareiki zmiennika. Wszystko jest ok,bo Estończyk jest zdrowy ale prawdziwe jaja zaczną się jak będzie musiał odpocząć. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ja .......e, Stachowiak. Zrozumiałbym, gdyby jakiś Junior z datą rejestracji 06.2011 miał krótką pamięć, ale moderator
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Przyznam, że nie widziałem tego zawodnika, ale bardziej mi chodzi o obserwowanego zawodników tego typu. Młody Polak z drużyn młodzieżowych w zagranicznych zespołach. Można się ograniczyć do klubów niemieckich.
http://www.transfermarkt.de/de/patri...er_155654.html Wśród kolegów statystyki ma ładne. Zaprosić na testy zawsze można. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
skoro Korona ma takie problemy finansowe to może warto sprowadzic Lisowskiego na lewą obrone i Hernaniego do środka ? Nie wiem na ile ich teraz wyceniają ale to calkiem solidni zawodnicy.Golańskim tez sie kiedyś inetersowaliśmy ale on oferte odrzucił teraz jak odszedł Cikos to może temat powróci ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.06.2011 o godz. 13:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Oglądasz czasem mecze ekstraklasy?! Golański przez praktycznie cały sezon grał chujowo, nic ze sobą nie prezentował, gość jest nie wiele lepszy od Serga Branco. Hermani? Rundę jesienną miał całkiem niezłą (acz bez rewelacji), na wiosnę grał tragicznie ile to razy po jego błędach Korona traciła bramki... Już lepszy taki Madera z Widzewa. Oczywiście jeśli mówimy o alternatywie dla Chaveza bądź Jaliensa.
Ostatnio edytowane przez Titto : 15.06.2011 o godz. 13:31.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no ale wielkich środków finansowych klub nie ma na transfery a przy takim świetnym fachowcu jak Maaskant wszczyscy by prędko wrócili do wysokiej formy która jeszcze rok temu prezentowali.
Dudu by sie przydał na lewą obrone przynajmniej.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.06.2011 o godz. 14:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Ale podzielam Twoją opinie, że w przypadku kontuzji Pareiko to delikatnie rzecz ujmując jesteśmy w czarnej d. na dzisiaj. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Piętnastu bramkarzy nam trzeba. Jest pierwszy Pareiko, drugi Jovanić i trzeci młody Kurto. Wszyscy zasługują w pełni na swoją pozycję w klubie, Jovanić może za 2 lata zostać pierwszym bramkarzem, jest w młodym wieku jak na bramkarza i duże szanse na naukę od Pareiki, a także nowego trenera bramkarzy. Nie widzę potrzeby ściągania kolejnych bramkarzy.
Ja bym chciał widzieć kogoś na pozycji typowego środkowego pomocnika, łącznik DP i OŚP, np Przemek Kaźmierczak. Ta pozycja w naszej taktyce jest szczególna, musi to być silny i wytrzymały gracz, ale też dobry technicznie, z dobrym strzałem i takim piłkarzem jest Kaz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, zapewne nie.
Ale dzisiaj widziano w Krakowie, ubranego oficjalnie (garnitur, krawat) Marka Citkę. Najprawdopodobniej ma tu jakiegoś swojego podopiecznego (ma przecież agencję managerską), więc mówię to w ramach ciekawostki. Prawdopodobne są też przecież, jeżeli chodzi o transfery, jakieś przejście do Cracovii. Zaciekawiło mnie dzisiaj jednak to: http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...ydziestki.html i takie wypowiedzi Citki. No zobaczymy, zapewne to po prostu jakiś przypadek i tyle. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|