The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.05.2009, 13:53
Nie wydaję mi się, że raz wywindowane ceny za piłkarzy nagle spadną. To tak jakby liczyć, że ceny nieruchomości nagle spadną
Odpowiedz cytując
maciekwisla
Member

Od: 07.2005

Stary 15.05.2009, 14:01
Największym błędem było to że nie wzięliśmy Irka Jelenia jak była okazja...
TYLKO WISŁA!
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
KCW
Member

Stary 15.05.2009, 14:06
http://www.futbol.pl/artykul/52178.html

Nie dobrze ;//
Powód: szprotson się pluł ;P
Ostatnio edytowane przez KCW : 16.05.2009 o godz. 13:05.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.05.2009, 16:26
nie dobrze, to wkleiłeś link

Brożek i tak odejdzie, wiec nie wiem ocb?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.05.2009, 16:54
szprotson skąd wiesz, że pójdzie? może zostanie
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.05.2009, 22:32
Jedynym pilkarzem grajacym na pozycji Napastnika ktory odejdzie w tym sezonie z Ekstraklasy jest Lewandowski, nie Brozek.

P.S. Powatpiewam w to, ze watpilem w to, ze powatpiewalem.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 15.05.2009, 22:38
poza Lewandowskim wydaje mi się, że z ligą Polską pożegna się jeszcze Beto...
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 15.05.2009, 22:44
pysio napisał(a):Wyświetl post
poza Lewandowskim wydaje mi się, że z ligą Polską pożegna się jeszcze Beto...
Ale mowa tu o wartościowych graczach.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Waldi69
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 16.05.2009, 07:31
Spokojnie nie podniecajmy się tymi wszystkimi "transferami". Jestem pewien, że Lech nic nie wie o tym, że chce zaproponować 600 tys Euro za Nowaka. Teraz jest sezon "ogórkowy" to Fakt musi coś zawsze wrzucić. Pamiętajcie niedługo w Wiśle będzie Kanu...hahaha
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Stary 16.05.2009, 08:05
Kanu, Kluivert, Kallon... To już im nawet po drodze wymyślać nazwiska na "K". To kto następny? Ja proponuję do kolekcji Kollera. Będzie Fakt miał czym się podniecać w kontynuacji swoich "tradycji".

Odpowiedz cytując
szark
Member

Od: 02.2008

Stary 16.05.2009, 08:39
nie Koller tylko Krystiano Ronaldo
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.05.2009, 12:49
A to widzieliście : http://www.futbol.pl/artykul/52240.html

Albo Smuda coś wciągnoł przed wywiadem albo Strachan coś brał. W każdym razie wydażenie bez precedensu. Jeśli to prawda to za Smudą pójdą pewnie Lewy i Stilić i już Lech zdycha.
Odpowiedz cytując
KCW
Member

Stary 16.05.2009, 13:07
szprotson napisał(a):Wyświetl post
nie dobrze, to wkleiłeś link

Już poprawiłem ;]

Jak Smuda odejdzie to już po Lechu tylko Legia może przeszkadzać
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.05.2009, 13:31
Angmir napisał(a):Wyświetl post
A to widzieliście : http://www.futbol.pl/artykul/52240.html

Albo Smuda coś wciągnoł przed wywiadem albo Strachan coś brał. W każdym razie wydażenie bez precedensu. Jeśli to prawda to za Smudą pójdą pewnie Lewy i Stilić i już Lech zdycha.
Już widzę jak Celtic Glasgow poprowadzi Franc Smuda, tak samo kiedys Michniewicz miał prowadzić Chicago Fire i pewnie niektórzy jeszcze pamiętają jak go wtedy urobili

Stillic oraz Rengifo na pewno odejdą z ekstraklasy , Lewandowski tylko w przypadku wyłożenia naprawde wielkiej kasy .

ale to nie temat o Lechu...

Zapowiada się u nas na dużą czystke po sezonie , odejdą najpewniej: Zieńczuk , Niedzielan , Baszczyński , Beto , możliwe że Singlar( kończy mu się kontrakt) i Cantoro . Mało prawdopodobne wydaje mi się odejście kogokolwiek innego , w tym Pawła Brożka.

Na razie mamy zaklepanego tylko Gargułe. Ciekawe kiedy kierownictwo klubu zrozumie że transfery powinno się planować na kilka miesiecy przed otworzeniem okna transferowego , a nie w przedzień startu ekstraklasy . Tym bardziej że przerwa pomiędzy sezonami w tym roku wyniesie niespełna 2 miesiące .
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.05.2009, 13:33
Terlecki wczoraj na meczu sprzedał, ze za Lewego ponoć jakaś drużyna z czołówki Premiership daje grubą flote.

Nie sądze by NASI odpuścili Singlara.

pieter - masz racje. podpisał 1 lipca 08 3 letni kontrakt
Ostatnio edytowane przez szprotson : 16.05.2009 o godz. 13:53.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.05.2009, 13:39
Apropo Singlara. Nie kończy mu się kontrakt czasem 30.06.2011 ?
Odpowiedz cytując
KCW
Member

Stary 16.05.2009, 13:47
Jeżeli Dobędziemy MP Ekstraklasa SA da nam 2mln euro ! Jeżeli w kwalifikacjach do LM będziemy mieć łatwych przeciwników i dostaniemy się do grup też będzie spora kasa I mam nadzieje że będą transfery Trzeba chwile poczekać i będzie git
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 16.05.2009, 13:49
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Na razie mamy zaklepanego tylko Gargułe. Ciekawe kiedy kierownictwo klubu zrozumie że transfery powinno się planować na kilka miesiecy przed otworzeniem okna transferowego , a nie w przedzień startu ekstraklasy . Tym bardziej że przerwa pomiędzy sezonami w tym roku wyniesie niespełna 2 miesiące .
No właśnie: wiesz z jakim wyprzedzeniem zarząd planuje transfery?

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
wolek1986
Member

Od: 02.2008

Stary 16.05.2009, 13:52
Na bank nie będzie w tym sezonie transferów gotówkowych ze względu na to, że cały sezon gramy na wyjeździe. Będzie zatrudnianie zawodników z kartą na ręku. Może to i dobrze. W końcu mniejsze ryzyko straty pieniędzy... Pozdro
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 16.05.2009, 14:00
Singlar najprawdopodobniej podpisał 1 + 2. Żrodla podaja rozne wersje, oby nie skonczylo sie jak z Dolha.
Najbardziej lakomym kaskiem jak dla mnie z obecnej kadry Wisly jest Marcelo. Mlody brazylijski stoper, swietny w powietrzu i skuteczny, podobno z niska klauzula odstepnego. Jesli mamy kogos stracic to najprawdopodobniej jego. Z odejsciem Brozka roznie moze byc. W tej rundzie raczej nie blyszczy, glownie przez kontuzje. Co do Juniora nie sadze, aby znalazl sie nabywca, ale nie jest to zawodnik od ktorego rozpoczyna sie ustalanie skladu. Jak bedzie oferta 1 - 1,5 mln euro to trzeba skorzystac. No i przede wszystkim podpisac Sobola. Gargula moze bedzie juz od lipca. Nastepny sezon nie bedzie taki tragiczny, mimo gry poza Krakowem.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.05.2009, 16:10
KCW napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli Dobędziemy MP Ekstraklasa SA da nam 2mln euro ! Jeżeli w kwalifikacjach do LM będziemy mieć łatwych przeciwników i dostaniemy się do grup też będzie spora kasa I mam nadzieje że będą transfery Trzeba chwile poczekać i będzie git
2 mln ale zlotych polskich kolego
,
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 17.05.2009, 05:32
Korzyści z mistrzostwa mogą mieć nie tylko finansowy wymiar.

Zagadnięty o to, które z miast – Kraków, Warszawa, Poznań – podoba mu się najbardziej, Nowak uśmiecha się tajemniczo i zdradza, czym będzie się kierować przy ewentualnym wyborze nowego klubu dla siebie: - Zobaczymy, kto zostanie mistrzem Polski, bo to też nie jest obojętne przy ewentualnym transferze. Rozpatrując ofertę w kategoriach sportowych, wiadomo, że to najlepsza drużyna stwarza najlepsze perspektywy.
Czyżby Wisła Kraków miała szanse na pozyskanie jasnowłosego snajpera? – W Wiśle od przyszłego sezonu będzie gra ł Łukasz Garguła, ale czy akurat to musi mieć wpływ na kierunek mojego transferu? Na razie nic nie powiem – ucina z intrygującym uśmiechem Dawid Nowak.

http://futbolnet.pl/wiadomosci/dawid...istrzow-polski
Powód: link :)
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 17.05.2009 o godz. 12:24.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.05.2009, 09:56
No i po co nam on? Wiecznych rekonwalescentów mamy już dość...
Odpowiedz cytując
kubanczyk
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 17.05.2009, 11:23
a po co nam ty? wiecznie bedziesz narzekal...dosc
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Stary 17.05.2009, 11:45
Po prostu uważam, że wykładanie 0,6 mln euro za gościa, który średnio przez pół sezonu się leczy, mija się z celem.
Odpowiedz cytując
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.05.2009, 12:01
a ja mysle ze cwielong sie wybije w przyszlym sezonie gdy odejdzie brozek(choc nie jest to pewne), nowaka mozna by bylo kupic majac pewnosc ze nie bedzie lapal kontuzji, choc ja bardziej bym sie rozgladal za napadziorami z nizszych lig
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Odpowiedz cytując
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.05.2009, 12:14
martin ma racje. 0,6 mln to za duzo za Nowaka.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 17.05.2009, 12:22
tylko_na_kilka_dni napisał(a):Wyświetl post
martin ma racje. 0,6 mln to za duzo za Nowaka.
Zdecydowanie. Ceny w polskiej lidze są ogólnie komiczne.
Wystarczy, że gość kilka razy kopnie prosto piłkę, a już jego klub woła sobie za niego horrendalne pieniądze.
Oglądałem wczoraj cały mecz Cracovii z Bełchatowem, właśnie żeby popatrzeć na Nowaka.
600 tysięcy jest wart, ale złotych, nie euro.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 17.05.2009, 12:31
Ja mysle ze klase zawodnika poznajemy nie po tym jak ktos jest w formie i wtedy strzela gole na zawołanie. Napewno sami tez gracie w piłke, amatorsko - ale to niewazne, nieraz ma sie taki okres ze sie wali siate za siatą, jest sie uskrzydlonym, wlasciwie samemu sie nie wie czemu tak dobrze idzie, tylko ze kiedys ta forma musi opasc i przychodza slabsze dni, i wtedy gra sie tak jak zawsze, to samo Nowak, zabłysnał tydzien, dwa tyg temu a wczoraj jak mowi MCX juz niewiele pokazał. Łatwo jest strzelac, i wyrywac jak jest sie w formie i jak zespol jest w formie. Tak samo było gdy Matusiak miał swoj sezon, Niedzielan, Lech tez miał runde wiosenna swietna a teraz nie zachwyca. Co prawda zaczyna sie juz odradzac ale jeszcze 2 tygodnie temu to grali taka pilke ze az szok.
Zeby ie zbaczac z tematu to uwazam ze powinnismy kupowac pilkarzy nawet za 1 mln euro ale takich ktorzy graja dobre w pilke dluzej niz jeden sezon, bo tak jak kazdemu sie trafi mecz zycia tak i sie trafia takim Matusiakom sezon zycia a pozniej... no własnie. Wiec z Nowakiem jeszcze moznaby poczekac, zobaczymy co w przyszłym sezonie pokaze. Ja mu zycze jak najlepiej
Odpowiedz cytując
KCW
Member

Stary 17.05.2009, 12:49
Nowaka nie kupować ! Lepiej posprawdzać ludzi z 1 ligi ! Dajmy takiego Roberta Lewandowskiego co dosZedł do Lecha ze Znicza Pruszków czy Peszke ! Lewandowski sami widzicie jak szczela dla Lecha !

popraw błędy kolego
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 17.05.2009 o godz. 13:30.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów