|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Nie wydaję mi się, że raz wywindowane ceny za piłkarzy nagle spadną. To tak jakby liczyć, że ceny nieruchomości nagle spadną
![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Największym błędem było to że nie wzięliśmy Irka Jelenia jak była okazja...
![]()
TYLKO WISŁA!
Semper Fidelis! |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Powód: szprotson się pluł ;P
Ostatnio edytowane przez KCW : 16.05.2009 o godz. 13:05.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
nie dobrze, to wkleiłeś link
Brożek i tak odejdzie, wiec nie wiem ocb? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
szprotson skąd wiesz, że pójdzie? może zostanie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jedynym pilkarzem grajacym na pozycji Napastnika ktory odejdzie w tym sezonie z Ekstraklasy jest Lewandowski, nie Brozek.
P.S. Powatpiewam w to, ze watpilem w to, ze powatpiewalem. |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
poza Lewandowskim wydaje mi się, że z ligą Polską pożegna się jeszcze Beto...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Ale mowa tu o wartościowych graczach.
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Spokojnie nie podniecajmy się tymi wszystkimi "transferami". Jestem pewien, że Lech nic nie wie o tym, że chce zaproponować 600 tys Euro za Nowaka. Teraz jest sezon "ogórkowy" to Fakt musi coś zawsze wrzucić. Pamiętajcie niedługo w Wiśle będzie Kanu...hahaha
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kanu, Kluivert, Kallon... To już im nawet po drodze wymyślać nazwiska na "K". To kto następny? Ja proponuję do kolekcji Kollera. Będzie Fakt miał czym się podniecać w kontynuacji swoich "tradycji".
![]() |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
nie Koller tylko Krystiano Ronaldo
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
A to widzieliście : http://www.futbol.pl/artykul/52240.html
Albo Smuda coś wciągnoł przed wywiadem albo Strachan coś brał. W każdym razie wydażenie bez precedensu. Jeśli to prawda to za Smudą pójdą pewnie Lewy i Stilić i już Lech zdycha. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Stillic oraz Rengifo na pewno odejdą z ekstraklasy , Lewandowski tylko w przypadku wyłożenia naprawde wielkiej kasy . ale to nie temat o Lechu... Zapowiada się u nas na dużą czystke po sezonie , odejdą najpewniej: Zieńczuk , Niedzielan , Baszczyński , Beto , możliwe że Singlar( kończy mu się kontrakt) i Cantoro . Mało prawdopodobne wydaje mi się odejście kogokolwiek innego , w tym Pawła Brożka. Na razie mamy zaklepanego tylko Gargułe. Ciekawe kiedy kierownictwo klubu zrozumie że transfery powinno się planować na kilka miesiecy przed otworzeniem okna transferowego , a nie w przedzień startu ekstraklasy . Tym bardziej że przerwa pomiędzy sezonami w tym roku wyniesie niespełna 2 miesiące . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Terlecki wczoraj na meczu sprzedał, ze za Lewego ponoć jakaś drużyna z czołówki Premiership daje grubą flote.
Nie sądze by NASI odpuścili Singlara. pieter - masz racje. podpisał 1 lipca 08 3 letni kontrakt
Ostatnio edytowane przez szprotson : 16.05.2009 o godz. 13:53.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Apropo Singlara. Nie kończy mu się kontrakt czasem 30.06.2011 ?
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jeżeli Dobędziemy MP Ekstraklasa SA da nam 2mln euro ! Jeżeli w kwalifikacjach do LM będziemy mieć łatwych przeciwników i dostaniemy się do grup też będzie spora kasa
I mam nadzieje że będą transfery Trzeba chwile poczekać i będzie git ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Na bank nie będzie w tym sezonie transferów gotówkowych ze względu na to, że cały sezon gramy na wyjeździe. Będzie zatrudnianie zawodników z kartą na ręku. Może to i dobrze. W końcu mniejsze ryzyko straty pieniędzy... Pozdro
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Singlar najprawdopodobniej podpisał 1 + 2. Żrodla podaja rozne wersje, oby nie skonczylo sie jak z Dolha.
Najbardziej lakomym kaskiem jak dla mnie z obecnej kadry Wisly jest Marcelo. Mlody brazylijski stoper, swietny w powietrzu i skuteczny, podobno z niska klauzula odstepnego. Jesli mamy kogos stracic to najprawdopodobniej jego. Z odejsciem Brozka roznie moze byc. W tej rundzie raczej nie blyszczy, glownie przez kontuzje. Co do Juniora nie sadze, aby znalazl sie nabywca, ale nie jest to zawodnik od ktorego rozpoczyna sie ustalanie skladu. Jak bedzie oferta 1 - 1,5 mln euro to trzeba skorzystac. No i przede wszystkim podpisac Sobola. Gargula moze bedzie juz od lipca. Nastepny sezon nie bedzie taki tragiczny, mimo gry poza Krakowem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
2 mln ale zlotych polskich kolego
![]() ,
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Korzyści z mistrzostwa mogą mieć nie tylko finansowy wymiar.
Zagadnięty o to, które z miast – Kraków, Warszawa, Poznań – podoba mu się najbardziej, Nowak uśmiecha się tajemniczo i zdradza, czym będzie się kierować przy ewentualnym wyborze nowego klubu dla siebie: - Zobaczymy, kto zostanie mistrzem Polski, bo to też nie jest obojętne przy ewentualnym transferze. Rozpatrując ofertę w kategoriach sportowych, wiadomo, że to najlepsza drużyna stwarza najlepsze perspektywy. Czyżby Wisła Kraków miała szanse na pozyskanie jasnowłosego snajpera? – W Wiśle od przyszłego sezonu będzie gra ł Łukasz Garguła, ale czy akurat to musi mieć wpływ na kierunek mojego transferu? Na razie nic nie powiem – ucina z intrygującym uśmiechem Dawid Nowak. http://futbolnet.pl/wiadomosci/dawid...istrzow-polski Powód: link :)
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 17.05.2009 o godz. 12:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No i po co nam on? Wiecznych rekonwalescentów mamy już dość...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
a po co nam ty? wiecznie bedziesz narzekal...dosc
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po prostu uważam, że wykładanie 0,6 mln euro za gościa, który średnio przez pół sezonu się leczy, mija się z celem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
a ja mysle ze cwielong sie wybije w przyszlym sezonie gdy odejdzie brozek(choc nie jest to pewne), nowaka mozna by bylo kupic majac pewnosc ze nie bedzie lapal kontuzji, choc ja bardziej bym sie rozgladal za napadziorami z nizszych lig
![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
martin ma racje. 0,6 mln to za duzo za Nowaka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Zdecydowanie. Ceny w polskiej lidze są ogólnie komiczne.
Wystarczy, że gość kilka razy kopnie prosto piłkę, a już jego klub woła sobie za niego horrendalne pieniądze. Oglądałem wczoraj cały mecz Cracovii z Bełchatowem, właśnie żeby popatrzeć na Nowaka. 600 tysięcy jest wart, ale złotych, nie euro. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja mysle ze klase zawodnika poznajemy nie po tym jak ktos jest w formie i wtedy strzela gole na zawołanie. Napewno sami tez gracie w piłke, amatorsko - ale to niewazne, nieraz ma sie taki okres ze sie wali siate za siatą, jest sie uskrzydlonym, wlasciwie samemu sie nie wie czemu tak dobrze idzie, tylko ze kiedys ta forma musi opasc i przychodza slabsze dni, i wtedy gra sie tak jak zawsze, to samo Nowak, zabłysnał tydzien, dwa tyg temu a wczoraj jak mowi MCX juz niewiele pokazał. Łatwo jest strzelac, i wyrywac jak jest sie w formie i jak zespol jest w formie. Tak samo było gdy Matusiak miał swoj sezon, Niedzielan, Lech tez miał runde wiosenna swietna a teraz nie zachwyca. Co prawda zaczyna sie juz odradzac ale jeszcze 2 tygodnie temu to grali taka pilke ze az szok.
Zeby ie zbaczac z tematu to uwazam ze powinnismy kupowac pilkarzy nawet za 1 mln euro ale takich ktorzy graja dobre w pilke dluzej niz jeden sezon, bo tak jak kazdemu sie trafi mecz zycia tak i sie trafia takim Matusiakom sezon zycia a pozniej... no własnie. Wiec z Nowakiem jeszcze moznaby poczekac, zobaczymy co w przyszłym sezonie pokaze. Ja mu zycze jak najlepiej |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nowaka nie kupować ! Lepiej posprawdzać ludzi z 1 ligi ! Dajmy takiego Roberta Lewandowskiego co dosZedł do Lecha ze Znicza Pruszków czy Peszke ! Lewandowski sami widzicie jak szczela dla Lecha !
popraw błędy kolego
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 17.05.2009 o godz. 13:30.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|