|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
- "taktyczne strzały" (licencja wolfy) Carbo, - niebezpieczne interwencje grożące czerwoną kartką Carbo, - oraz sprokurowanie karnego przez Carbo? Wczoraj, naszym problemem okazał się Hiszpan (którego skądinąd bardzo cenię). Ten Hiszpan powinien: - trzymać się środka pola - mieć zakaz strzałów z dystansu - nie zbliżać się na 10 metrów do naszego pola karnego. Oczywiście, Carbo ma znakomitą technikę i przegląd pola. Z czego więc wynikają faule i kartki Carbo? Z tego, że jest powolny w reakcjach i ogólnie mało dynamiczny, reaguje trochę jak żółw, dlatego czasami jego spóźnione reakcje są niebezpieczne, bo przez to fauluje i naraża się na straty oraz żółte kartki. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Carbo to taki kluczowy gracz środka pola jak niegdyś był chwilę El Mahdoui. Niby wszywtko świetnie wyglądało w rozgrywaniu, ustawieniu, ale nie dawało to zbyt wielu punktów. Mnie natomiast nie Carbo martwił we wczorajszym meczu, a Rodado. Grał zupełnie jak Fernandez w meczach w których chciał być wszędzie i aby kazda akcja przez niego przechodziła bez względu na to czy miało to w danym momencie sens czy nie. Oby to był tylko pojedynczy jego tak słaby mecz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Choćby tylko:
- więcej razy odebrali piłkę niż większość innych zawodników - wygrywali więcej pojedynków indywidualnych niż inni polscy zawodnicy - więcej razy znaleźli się w sytuacjach strzeleckich niż inni polscy zawodnicy, - więcej razy stworzyli zagrożenie na skrzydle (Alf i Baena) niż inni polscy zawodnicy. - mieli więcej dobrych podań w tym progresywnych - wnosili więcej pozytywów niż inni zawodnicy, co jak widać uważał również Moskal trzymając zarówno Carbo jak i Rodado na boisku do samego końca w przeciwieństwie do takich Polaków jak Sukiennicki czy Starzyński. To na tych Hiszpanach (Carbo i Rodado + teraz i Igbekeme) Moskal cały czas opiera kręgosłup swojego zespołu i tu akurat wie co robi. Na przestrzeni wielu meczów najlepiej widać, jakie znaczenie dla drużyny i jakości jej gry ma Carbo i Rodado, a jakie ich potencjalni krajowi zmiennicy w osobach Kutwy, Sapały czy Zwolińskiego. Próby tendencyjnego zrównania ich ze sobą (czy z jakimkolwiek innym naszym zawodnikiem) przy wykorzystaniu jednego meczu z Wartą pokazują dlaczego Fra Mat tak często fałszuje rzeczywistość. Nawet w tym jednym meczu to nie Carbo był największym problemem Wisły, tylko nieskuteczność, błędy trenera, niewydolne skrzydła (zwłaszcza prawa strona), za wolny atak pozycyjny, jakość gry takich piłkarzy jak Duarte, Sukiennicki, Starzyński Gogół, Jaroch i przede wszystkim Zwoliński, po wejściu którego znów graliśmy de facto w 10-tkę. Carbo miał udane zagrania, Zwoliński nie miał ich w ogóle. A faule Carbo wynikały z próby przerwania kontr rywali z daleka od naszego pola karnego po stratach piłki do których dochodziło właśnie najczęściej przez nasze krajowe orły, a nie dlatego, że nagle stał się wolny jak Uryga. Łatwo to zobaczyć jeśli nie chce się świadomie i tendencyjnie fałszować rzeczywistości. I prawie wszystkie te akcje udawało mu się przerwać.
Ostatnio edytowane przez Markus : 14.09.2024 o godz. 21:39.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() really? Mogę prosić o jakieś konkretne staty? Czy tylko będzie: cała Polska widziała? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
To mogą być staty od Macieja Skuchy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
No i kto tu jest toksycznym kretynem nakręcającym animozje? Masz coś sensownego do powiedzenia w jakimkolwiek temacie poza olśnieniem "gdybyśmy nie zawalili pozostałych czterech meczy to nikt by nie miał takich pretensji po Warcie"?
Bo mam wrażenie że po wycięciu takich kretyński zaczepek jak ta powyżej bardzo niewiele zostanie. Markus podawał za Skuchą, FraMat i pepe powoływali się na oceny punktowe Karcza - każdy może sam ocenić który jest bardziej wiarygodny. Ewidentnie próbujesz być trefnisiem, ale tu potrzeba inteligencji, inaczej tłucze się w kółko to samo do urzygu jak Ty. Więc może w trosce o poziom dyskusji który rzekomo tak bardzo leży Ci na sercu - nie pisz jak nie masz nic sensownego do powiedzenia? Jeżeli będzie to oznaczało że przestaniesz przez to w ogóle się udzielać - trudno, przeżyjemy. Ale takie nieustanne, całkowicie niemerytoryczne dopierdalanie Markusowi ilekroć Twój kochanek FraMat zacznie swoje wywody tylko jeszcze bardziej rozwala temat. Zresztą - masz ignora. Zapracowałeś. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Ale to był właśnie trefny post, bo Witalis jest inteligentny.
Z Tobą jest większy problem. Jednak widząc jak konsekwentnie zlewasz posty z krytyką pod swoim adresem + lekkość w operowaniu ignorem, zakładam że tez jestem na tej liście i nawet tego nie przeczytasz... trollu ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bawi mnie podważanie cytowania statystyk publikowanych przez Macieja Skuchę szczególnie przez osoby ochoczo powołujące się na oceny Karcza w Gazecie Krakowskiej, czy traktujące poważnie opinie i informacje podawane przez dziennikarzy Meczyków.pl , z którymi one nie mają żadnego problemu.
![]() Rzeczywistość się nie podoba i nie pasuje Wam do Waszej narracji, którą obala, to atakujecie potwierdzające ją źródła. ![]() Ja mam zaufanie do tego, co publikuje Skucha: jak uważacie, że to nieprawda i są to dane kłamliwe przedstawcie na to dowody, bo Wasze .......enie na forum na ten temat jest zwykłym rozmywaniem tematów przez płaczków nie mogących pogodzić się z tym, że ich fałszowanie rzeczywistości zostało kolejny raz obnażone. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdy już wreszcie lisi nierząd
Klęską spadł na życie zwierząt, Wilk cichaczem, bez hałasu, Zwołał wielki wiec do lasu I gdy wszyscy się zebrali, Rzekł: - Nie może być tak dalej! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Gobbelsa, przepraszam, Markusa wszystko bawi. Mnie bawi jak Markus podaje statystyki tylko wtedy jak Carbo zagra dobry mecz. Zagrał źle, statystyk brak xd
Można powiedzieć że jaki Zaskroniec tacy fani xd Markusek .......nął pogadankę na kilkanaście zdań, odwrócił kota ogonem i myśli że wygrał dyskusje. A statystyk nadal brak ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
![]() |
||
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Fra Mat napisał(a):
W końcu jak się teraz zarzekasz, "niczego za nikim nie podawałeś", więc musiał to robić ktoś inny, jakieś krasnoludki czy kosmici ![]() Wolfy dobrze pamięta na jak mało wiarygodne źródła wielokrotnie się powoływałeś. Ten przytoczony cytat znów pokazuje, że Fra Mat jest prawdomówny jak Tusk i Koalik ![]() Miałem już nie reagować na te jego pyskówki i kolejne próby fałszowania rzeczywistości, ale widząc takie kwiatki nie sposób się powstrzymać. ![]() Jaroo napisał(a):
Są tam zarówno wtedy jak Carbo zagra dobry mecz jak i gorszy. Naprawdę, coraz bardziej bawią mnie próby zakłamywania rzeczywistości podejmowane przez tego hejterka i Fra Mata. ![]()
Ostatnio edytowane przez Markus : 15.09.2024 o godz. 20:52.
![]()
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Otóż nigdzie w tym temacie nie powoływałem się na oceny punktowe Karcza. Być może się mylę - zrobiłem coś przez sen, albo jakieś krasnoludki czy kosmici - w takim razie proszę uprzejmie pokaż mi, w którym miejscu tego tematu powoływałem się na oceny punktowe Karcza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Markusik, to wklej te statystki z ostatniego meczu, z takim samym podnieceniem jak zawsze.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() W którym miejscu rzekomo napisałem, cytuję: Fra Mat napisał(a):
![]() Tak, to już przekracza granicę śmieszności. Fałszujesz rzeczywistość nawet w takiej sprawie kto , co do Ciebie pisze. Zapytam tak jak nieraz pytałeś Wolfiego o Asprengera: masz mitomanie? Objawy mocno na to wskazują i to wiele tłumaczyłoby Mam gdzieś Twój spór z Wolfym. Ale jak w trakcie polemiki z nim produkujesz takie kwiatki jak stwierdzenie "niczego za nikim nie podawałem", które jest jawną bzdurą i fałszem dla każdego forumowicza pamiętającego Twoje "cytaty z rumuńskich źródeł" w tym kompletnie niewiarygodne wypowiedzi z mediów społecznościowych, to człowieka tylko pusty śmiech ogarnia. .![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@FraMat - na pewno noty Karcza w obronie m.in. Krzyżanowskiego i Sukiennickiego przywoływał pepe, Ty też o ile pamiętam, ale nie chce mi się sprawdzać. Powiedzmy że się pomyliłem.
To co na pewno robiłeś, to: - na podstawie kilkusekundowego klipu z ławki stworzyłeś historię o tym że Rude olewa Jopa - wrzucałeś opinie nie tylko rumuńskich dziennikarzy, ale też zwykłych internetowych hejterów nt. Omraniego. Także nie wiem co gorsze...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.09.2024 o godz. 13:05.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tu masz rację, to napisał wolfy.
Jednak to ty w swoim poście odniosłeś się do tego, co napisałem w kontekście mojej rozmowy z wolfym, który skłamał, że "powoływałem się na oceny punktowe Karcza". Wystarczyło wskazać błędne cytowanie zamiast znowu ośmieszać się odgrzewanymi kotletami, czyli twoim brakiem zrozumienia/okazywaniem złej woli przy podsumowywaniu mojego wkładu w rozmowę o Omranim. Każdorazowo kiedy wspominasz o "rumuńskich źródłach" okazując wybitnie złą wolę (bo każdy normalny człowiek czytając moje wpisy z tamtego czasy łatwo zrozumie gdzie było cytowanie, a gdzie moja opinia) zdobywasz kolejny punkt do tytułu manipulatora roku". |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=95861 ![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
- na podstawie kilkusekundowego klipu z ławki wskazałem, że wygląda to tak, jakby Rude olewał Jopa. Nadal to podtrzymuję. Rudemu wydawało się, że nie potrzebuje znać tej ligi, by odnosić w niej sukcesy. Do tego, że się pomylił przyznał się w końcowej fazie swojej "kariery" w Krakowie. Podejrzewam i mam do tego prawo, że w związku z tym Jop był dla niego obciążeniem. Masz prawo uważać inaczej. - wrzucałem opinie na temat Omraniego. Nie rozumiem dlaczego uważasz, że pisali je hejterzy? Tylko dlatego, że krytykowali Omraniego za brak profesjonalizmu (co okazało się prawdą)? Owszem, mogłem pominąć krytyczne opinie. Tylko co by to zmieniło? Omrani byłby u nas gwiazdą? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja żadnych not Karcza (co widać w twoim linku) nie przywoływałem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
sam tego nie rozumiem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
a co z Krzyzanowskim? jak sobie radzi nasz wonderkid w Serie A ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Serie A to on zobaczy jak mu pozwolą wejść na trybuny stadionu.
W Primaverze na ten moment 3/3 mecze po 90minut. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Serie A? Bądźmy poważni. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jak kontuzji doznał dwóch nominalnych LO/lewych wachadlowych to i jego zaproszą na treningi. Jak będzie podstawowym obrońca w Primaverze to już jakiś tam minimalny plan zrealizuje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moskal:
Cytat:
Moim zdaniem chodzi właśnie o transfery. Może z jakiegoś wywiadu za tydzień czy miesiąc dowiemy się szczegółów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę że historia transferu Biedrzyckiego bardzo dużo powiedziałaby na temat obecnej Wisły.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No to mamy przepłaconego Biedrzyckiego. I ogromną kompromitację. Zemściło się hołdowanie poglądom i założeniom nie mającym żadnego zakorzenienia w podstawowych kwestiach i kryteriach takich jak posiadane umiejętności oraz dopasowanie do stylu gry drużyny. Będzie mściło się nadal, bo z takim błędem będziemy musieli żyć przynajmniej do kolejnego okna, albo i o wiele dłużej, tak jak musimy już przez wiele lat znosić Fazlagica. To, że Królewski okazał się tu niekompetentny nie dziwi. Dziwi zaś skala kompromitacji Moskala optującego za tym zawodnikiem.
Ostatnio edytowane przez Markus : 12.10.2024 o godz. 17:24.
![]()
|
|

|
||||||
![]() |
|
|