The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2024, 20:44
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
taki głos w dyskusji Markus vs reszta świata:

może i Hiszpanie przewyższają Polaków technicznie , ale są zwyczajnie głupsi

no mniej inteligentni tak pisząc grzeczniej
9 na 10 piłkarzy trafiających do 1 ligi polskiej musi mieć jakiś defekt (i to nie jeden) i to tyczy się zawodników bez względu na nacje.

I na tym bym zakończył. Nie chce mi się już pastwić nad jednym czy drugim kopaczem.

Natomiast dodam optymistycznie że Igbekeme to będzie dla nas kluczowy zawodnik w walce o zakwalifikowanie się do baraży.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.09.2024, 20:52
Markus napisał(a):Wyświetl post
Problemem Wisły nie jest Carbo czy Rodado, ani nawet nie Alfaro i Baena, którzy coś potrafią zrobić na skrzydle, tylko tacy piłkarze jak Młyński, Starzyński cz Duarte, którzy dziś praktycznie nie potrafią zrobić nic. A także problemem są takie orły jak Zwoliński, Sapała, Biedrzycki, żółw Uryga, Jaroch, czy wiecznie kontuzjowani Łasicki i Broda, z których albo jest bardzo mało, albo prawie kompletnie nie ma pożytku. Problemem są najsłabsi, a nie najlepsi piłkarze w przekroju całego sezonu.
Czego więcej w meczu z Wartą dokonali Hiszpanie od Polaków? Pominąwszy:
- "taktyczne strzały" (licencja wolfy) Carbo,
- niebezpieczne interwencje grożące czerwoną kartką Carbo,
- oraz sprokurowanie karnego przez Carbo?

Wczoraj, naszym problemem okazał się Hiszpan (którego skądinąd bardzo cenię).
Ten Hiszpan powinien:
- trzymać się środka pola
- mieć zakaz strzałów z dystansu
- nie zbliżać się na 10 metrów do naszego pola karnego.

Oczywiście, Carbo ma znakomitą technikę i przegląd pola.
Z czego więc wynikają faule i kartki Carbo?
Z tego, że jest powolny w reakcjach i ogólnie mało dynamiczny, reaguje trochę jak żółw, dlatego czasami jego spóźnione reakcje są niebezpieczne, bo przez to fauluje i naraża się na straty oraz żółte kartki.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 14.09.2024, 21:16
FraMat napisał(a):Wyświetl post
.
Z czego więc wynikają faule i kartki Carbo?
Z tego, że jest powolny w reakcjach i ogólnie mało dynamiczny, reaguje trochę jak żółw, dlatego czasami jego spóźnione reakcje są niebezpieczne, bo przez to fauluje i naraża się na straty oraz żółte kartki.
Kartki czy faule wynikają z tego z przeświadczenia że ponieważ jest się piłkarzem Wisły oraz sama technika czy wyszkoleniem taktycznym góruje się na tyle nad rywalami. Pokrotce- mecze będą się same wygrywać. To się ogólnie wg mnie tyczy każdego z piłkarzy który u nas gra dłużej niż kilka tygodni. W eliminacjach pucharów podejście było inne, bo i takie przeświadczenie nie miało prawa nastąpić.

Carbo to taki kluczowy gracz środka pola jak niegdyś był chwilę El Mahdoui. Niby wszywtko świetnie wyglądało w rozgrywaniu, ustawieniu, ale nie dawało to zbyt wielu punktów.

Mnie natomiast nie Carbo martwił we wczorajszym meczu, a Rodado. Grał zupełnie jak Fernandez w meczach w których chciał być wszędzie i aby kazda akcja przez niego przechodziła bez względu na to czy miało to w danym momencie sens czy nie. Oby to był tylko pojedynczy jego tak słaby mecz.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.09.2024, 21:37
Czego więcej w meczu z Wartą dokonali Hiszpanie od Polaków?
Choćby tylko:
- więcej razy odebrali piłkę niż większość innych zawodników
- wygrywali więcej pojedynków indywidualnych niż inni polscy zawodnicy
- więcej razy znaleźli się w sytuacjach strzeleckich niż inni polscy zawodnicy,
- więcej razy stworzyli zagrożenie na skrzydle (Alf i Baena) niż inni polscy zawodnicy.
- mieli więcej dobrych podań w tym progresywnych
- wnosili więcej pozytywów niż inni zawodnicy, co jak widać uważał również Moskal trzymając zarówno Carbo jak i Rodado na boisku do samego końca w przeciwieństwie do takich Polaków jak Sukiennicki czy Starzyński.

To na tych Hiszpanach (Carbo i Rodado + teraz i Igbekeme) Moskal cały czas opiera kręgosłup swojego zespołu i tu akurat wie co robi.

Na przestrzeni wielu meczów najlepiej widać, jakie znaczenie dla drużyny i jakości jej gry ma Carbo i Rodado, a jakie ich potencjalni krajowi zmiennicy w osobach Kutwy, Sapały czy Zwolińskiego. Próby tendencyjnego zrównania ich ze sobą (czy z jakimkolwiek innym naszym zawodnikiem) przy wykorzystaniu jednego meczu z Wartą pokazują dlaczego Fra Mat tak często fałszuje rzeczywistość.

Nawet w tym jednym meczu to nie Carbo był największym problemem Wisły, tylko nieskuteczność, błędy trenera, niewydolne skrzydła (zwłaszcza prawa strona), za wolny atak pozycyjny, jakość gry takich piłkarzy jak Duarte, Sukiennicki, Starzyński Gogół, Jaroch i przede wszystkim Zwoliński, po wejściu którego znów graliśmy de facto w 10-tkę. Carbo miał udane zagrania, Zwoliński nie miał ich w ogóle.

A faule Carbo wynikały z próby przerwania kontr rywali z daleka od naszego pola karnego po stratach piłki do których dochodziło właśnie najczęściej przez nasze krajowe orły, a nie dlatego, że nagle stał się wolny jak Uryga. Łatwo to zobaczyć jeśli nie chce się świadomie i tendencyjnie fałszować rzeczywistości. I prawie wszystkie te akcje udawało mu się przerwać.
Ostatnio edytowane przez Markus : 14.09.2024 o godz. 21:39.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.09.2024, 21:41
Choćby tylko:
- więcej razy odebrali piłkę niż większość innych zawodników
- wygrywali więcej pojedynków indywidualnych niż inni polscy zawodnicy
- więcej razy znaleźli się w sytuacjach strzeleckich niż inni polscy zawodnicy,
- więcej razy stworzyli zagrożenie na skrzydle (Alf i Baena) niż inni polscy zawodnicy.
- mieli więcej dobrych podań w tym progresywnych
- wnosili więcej pozytywów niż inni zawodnicy,

really?
Mogę prosić o jakieś konkretne staty? Czy tylko będzie: cała Polska widziała?

Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 14.09.2024, 23:13
To mogą być staty od Macieja Skuchy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.09.2024, 23:24
Witalis napisał(a):Wyświetl post
No i kto tu jest toksycznym kretynem nakręcającym animozje? Masz coś sensownego do powiedzenia w jakimkolwiek temacie poza olśnieniem "gdybyśmy nie zawalili pozostałych czterech meczy to nikt by nie miał takich pretensji po Warcie"?

Bo mam wrażenie że po wycięciu takich kretyński zaczepek jak ta powyżej bardzo niewiele zostanie. Markus podawał za Skuchą, FraMat i pepe powoływali się na oceny punktowe Karcza - każdy może sam ocenić który jest bardziej wiarygodny.

Ewidentnie próbujesz być trefnisiem, ale tu potrzeba inteligencji, inaczej tłucze się w kółko to samo do urzygu jak Ty.

Więc może w trosce o poziom dyskusji który rzekomo tak bardzo leży Ci na sercu - nie pisz jak nie masz nic sensownego do powiedzenia? Jeżeli będzie to oznaczało że przestaniesz przez to w ogóle się udzielać - trudno, przeżyjemy.

Ale takie nieustanne, całkowicie niemerytoryczne dopierdalanie Markusowi ilekroć Twój kochanek FraMat zacznie swoje wywody tylko jeszcze bardziej rozwala temat.

Zresztą - masz ignora. Zapracowałeś.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 15.09.2024, 08:31
Ale to był właśnie trefny post, bo Witalis jest inteligentny.
Z Tobą jest większy problem.
Jednak widząc jak konsekwentnie zlewasz posty z krytyką pod swoim adresem + lekkość w operowaniu ignorem, zakładam że tez jestem na tej liście i nawet tego nie przeczytasz... trollu
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 15.09.2024, 09:32
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Bawi mnie podważanie cytowania statystyk publikowanych przez Macieja Skuchę szczególnie przez osoby ochoczo powołujące się na oceny Karcza w Gazecie Krakowskiej, czy traktujące poważnie opinie i informacje podawane przez dziennikarzy Meczyków.pl , z którymi one nie mają żadnego problemu.

Rzeczywistość się nie podoba i nie pasuje Wam do Waszej narracji, którą obala, to atakujecie potwierdzające ją źródła.

Ja mam zaufanie do tego, co publikuje Skucha: jak uważacie, że to nieprawda i są to dane kłamliwe przedstawcie na to dowody, bo Wasze .......enie na forum na ten temat jest zwykłym rozmywaniem tematów przez płaczków nie mogących pogodzić się z tym, że ich fałszowanie rzeczywistości zostało kolejny raz obnażone.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 15.09.2024, 09:39
Gdy już wreszcie lisi nierząd
Klęską spadł na życie zwierząt,
Wilk cichaczem, bez hałasu,
Zwołał wielki wiec do lasu
I gdy wszyscy się zebrali,
Rzekł: - Nie może być tak dalej!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.09.2024, 16:51
Gobbelsa, przepraszam, Markusa wszystko bawi. Mnie bawi jak Markus podaje statystyki tylko wtedy jak Carbo zagra dobry mecz. Zagrał źle, statystyk brak xd
Można powiedzieć że jaki Zaskroniec tacy fani xd

Markusek .......nął pogadankę na kilkanaście zdań, odwrócił kota ogonem i myśli że wygrał dyskusje. A statystyk nadal brak
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 15.09.2024, 18:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Bo mam wrażenie że po wycięciu takich kretyński zaczepek jak ta powyżej bardzo niewiele zostanie. Markus podawał za Skuchą, FraMat i pepe powoływali się na oceny punktowe Karcza
Niczego za nikim nie podawałem - gwoli sprostowania.
Ale takie nieustanne, całkowicie niemerytoryczne dopierdalanie Markusowi ilekroć Twój kochanek FraMat ...
Czy ty czasami czytasz, co piszesz?

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 15.09.2024, 20:49
Fra Mat napisał(a):
Niczego za nikim nie podawałem
Oczywiście poza rumuńskim źródłami, prawda? Chyba, że teraz przyznajesz mimochodem, iż żadnego podawania treści nawet rzekomo za rumuńskimi wpisami na mediach społecznościowych tak naprawdę z Twojej strony też nie było, "gwoli sprostowania"? W końcu jak się teraz zarzekasz, "niczego za nikim nie podawałeś", więc musiał to robić ktoś inny, jakieś krasnoludki czy kosmici

Wolfy dobrze pamięta na jak mało wiarygodne źródła wielokrotnie się powoływałeś.

Ten przytoczony cytat znów pokazuje, że Fra Mat jest prawdomówny jak Tusk i Koalik

Miałem już nie reagować na te jego pyskówki i kolejne próby fałszowania rzeczywistości, ale widząc takie kwiatki nie sposób się powstrzymać.

Jaroo napisał(a):
Mnie bawi jak Markus podaje statystyki tylko wtedy jak Carbo zagra dobry mecz. Zagrał źle, statystyk brak xd
Można powiedzieć że jaki Zaskroniec tacy fani xd

Markusek .......nął pogadankę na kilkanaście zdań, odwrócił kota ogonem i myśli że wygrał dyskusje. A statystyk nadal brak
Żałosny hejterku, potrafiący wyłącznie kłamać, szczegółowe statystyki dotyczące piłkarzy Wisły są publikowane nie tylko przez wspomnianego tu Macieja Skuchę na jego kanałach społecznościowych, ale też można się z nim zapoznać np. na platformie Wyscout.

Są tam zarówno wtedy jak Carbo zagra dobry mecz jak i gorszy.

Naprawdę, coraz bardziej bawią mnie próby zakłamywania rzeczywistości podejmowane przez tego hejterka i Fra Mata.
Ostatnio edytowane przez Markus : 15.09.2024 o godz. 20:52.
(...)
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 15.09.2024, 21:22
Oczywiście poza rumuńskim źródłami, prawda? Chyba, że teraz przyznajesz mimochodem, iż żadnego podawania treści nawet rzekomo za rumuńskimi wpisami na mediach społecznościowych tak naprawdę z Twojej strony też nie było, "gwoli sprostowania"? W końcu jak się teraz zarzekasz, "niczego za nikim nie podawałeś", więc musiał to robić ktoś inny, jakieś krasnoludki czy kosmici

Wolfy dobrze pamięta na jak mało wiarygodne źródła wielokrotnie się powoływałeś.

Ten przytoczony cytat znów pokazuje, że Fra Mat jest prawdomówny jak Tusk i Koalik

Miałem już nie reagować na te jego pyskówki i kolejne próby fałszowania rzeczywistości, ale widząc takie kwiatki nie sposób się powstrzymać.
Markusie, to już przekracza granice śmieszności - napisałeś "FraMat i pepe powoływali się na oceny punktowe Karcza"
Otóż nigdzie w tym temacie nie powoływałem się na oceny punktowe Karcza.
Być może się mylę - zrobiłem coś przez sen, albo jakieś krasnoludki czy kosmici - w takim razie proszę uprzejmie pokaż mi, w którym miejscu tego tematu powoływałem się na oceny punktowe Karcza.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.09.2024, 21:24
Markusik, to wklej te statystki z ostatniego meczu, z takim samym podnieceniem jak zawsze.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 16.09.2024, 09:50
Markusie, to już przekracza granice śmieszności [/B]

W którym miejscu rzekomo napisałem, cytuję:

Fra Mat napisał(a):
napisałeś "FraMat i pepe powoływali się na oceny punktowe Karcza"
Pokaż ten cytat.

Tak, to już przekracza granicę śmieszności. Fałszujesz rzeczywistość nawet w takiej sprawie kto , co do Ciebie pisze.

Zapytam tak jak nieraz pytałeś Wolfiego o Asprengera: masz mitomanie? Objawy mocno na to wskazują i to wiele tłumaczyłoby

Mam gdzieś Twój spór z Wolfym. Ale jak w trakcie polemiki z nim produkujesz takie kwiatki jak stwierdzenie "niczego za nikim nie podawałem", które jest jawną bzdurą i fałszem dla każdego forumowicza pamiętającego Twoje "cytaty z rumuńskich źródeł" w tym kompletnie niewiarygodne wypowiedzi z mediów społecznościowych, to człowieka tylko pusty śmiech ogarnia. .
(...)
"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.09.2024, 10:14
@FraMat - na pewno noty Karcza w obronie m.in. Krzyżanowskiego i Sukiennickiego przywoływał pepe, Ty też o ile pamiętam, ale nie chce mi się sprawdzać. Powiedzmy że się pomyliłem.

To co na pewno robiłeś, to:
- na podstawie kilkusekundowego klipu z ławki stworzyłeś historię o tym że Rude olewa Jopa
- wrzucałeś opinie nie tylko rumuńskich dziennikarzy, ale też zwykłych internetowych hejterów nt. Omraniego.

Także nie wiem co gorsze...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.09.2024 o godz. 13:05.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 16.09.2024, 10:17
Tu masz rację, to napisał wolfy.
Jednak to ty w swoim poście odniosłeś się do tego, co napisałem w kontekście mojej rozmowy z wolfym, który skłamał, że "powoływałem się na oceny punktowe Karcza".
Wystarczyło wskazać błędne cytowanie zamiast znowu ośmieszać się odgrzewanymi kotletami, czyli twoim brakiem zrozumienia/okazywaniem złej woli przy podsumowywaniu mojego wkładu w rozmowę o Omranim.

Każdorazowo kiedy wspominasz o "rumuńskich źródłach" okazując wybitnie złą wolę (bo każdy normalny człowiek czytając moje wpisy z tamtego czasy łatwo zrozumie gdzie było cytowanie, a gdzie moja opinia) zdobywasz kolejny punkt do tytułu manipulatora roku".

Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 16.09.2024, 10:21
@FraMat - na pewno noty Karcza w obronie m.in. Krzyżanowskiego i Suliennickiego przywoływał pepe, Ty też o ile pamiętam, ale nie chce mi się sorawdzać. Powiedzmy że się pomyliłem.
Nie pomyliłeś się, potwierdzam że tak było.

https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=95861
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 16.09.2024, 10:23
@FraMat - na pewno noty Karcza w obronie m.in. Krzyżanowskiego i Suliennickiego przywoływał pepe, Ty też o ile pamiętam, ale nie chce mi się sorawdzać. Powiedzmy że się pomyliłem.

To co na pewno robiłeś, to:
- na podstawie kilkusekundowego klipu z ławki stworzyłeś historię o tym że Rude olewa Jopa
- wrzucałeś opinie nie tylko rumuńskich dziennikarzy, ale też zwykłych internetowych hejterów nt. Omraniego.

Także nie wiem co gorsze...
Moja odpowiedź:
- na podstawie kilkusekundowego klipu z ławki wskazałem, że wygląda to tak, jakby Rude olewał Jopa. Nadal to podtrzymuję. Rudemu wydawało się, że nie potrzebuje znać tej ligi, by odnosić w niej sukcesy. Do tego, że się pomylił przyznał się w końcowej fazie swojej "kariery" w Krakowie. Podejrzewam i mam do tego prawo, że w związku z tym Jop był dla niego obciążeniem. Masz prawo uważać inaczej.

- wrzucałem opinie na temat Omraniego. Nie rozumiem dlaczego uważasz, że pisali je hejterzy? Tylko dlatego, że krytykowali Omraniego za brak profesjonalizmu (co okazało się prawdą)? Owszem, mogłem pominąć krytyczne opinie. Tylko co by to zmieniło? Omrani byłby u nas gwiazdą?

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 16.09.2024, 10:24
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Nie pomyliłeś się, potwierdzam że tak było.

https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=95861
Owszem, pomylił się/zmanipulował.
Ja żadnych not Karcza (co widać w twoim linku) nie przywoływałem.

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.09.2024, 11:37
Owszem, pomylił się/zmanipulował.
Ja żadnych not Karcza (co widać w twoim linku) nie przywoływałem.
Po co Ty jeszcze dyskutujesz z tymi manipulantami to zrozumieć nie mogę......
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 16.09.2024, 12:02
sam tego nie rozumiem

Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 16.09.2024, 12:11
a co z Krzyzanowskim? jak sobie radzi nasz wonderkid w Serie A ?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.09.2024, 12:14
Serie A to on zobaczy jak mu pozwolą wejść na trybuny stadionu.
W Primaverze na ten moment 3/3 mecze po 90minut.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.09.2024, 13:06
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Serie A to on zobaczy jak mu pozwolą wejść na trybuny stadionu.
W Primaverze na ten moment 3/3 mecze po 90minut.
Przynajmniej gra. Umówmy się że lepiej tam niż w trzeciej lidze.

Serie A? Bądźmy poważni.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.09.2024, 13:28
Przynajmniej gra. Umówmy się że lepiej tam niż w trzeciej lidze.

Serie A? Bądźmy poważni.
Debiut w serie A to i Łasicki zaliczył.

Jak kontuzji doznał dwóch nominalnych LO/lewych wachadlowych to i jego zaproszą na treningi.

Jak będzie podstawowym obrońca w Primaverze to już jakiś tam minimalny plan zrealizuje.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 23.09.2024, 15:12
Moskal:
Cytat:
"Może nie miałem tak bliskich kontaktów z Jarosławem Królewskim, jak inni, ale na pewno nie było też żadnych konfliktów ani nieporozumień. Nie doszło też do sytuacji, w której miałem jakieś pretensje o nierealizowanie ustaleń z naszych rozmów przed podpisaniem kontraktu" — dodał.

Moim zdaniem chodzi właśnie o transfery. Może z jakiegoś wywiadu za tydzień czy miesiąc dowiemy się szczegółów.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.10.2024, 16:16
Myślę że historia transferu Biedrzyckiego bardzo dużo powiedziałaby na temat obecnej Wisły.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 12.10.2024, 17:20
Myślę że historia transferu Biedrzyckiego bardzo dużo powiedziałaby na temat obecnej Wisły.
Tak to jest jak o transferach decydują jakieś niepoważne odgórne założenia, wizje czy teorie.Tym razem musiał być po prostu koniecznie jakiś Polak, albo z grona "młodych zdolnych talentów", albo ktoś uznawany za "solidnego ligowca", broń Boże nie kolejny Hiszpan, czy obcokrajowiec, bo liczba Polaków musiała wzrosnąć.

No to mamy przepłaconego Biedrzyckiego. I ogromną kompromitację.

Zemściło się hołdowanie poglądom i założeniom nie mającym żadnego zakorzenienia w podstawowych kwestiach i kryteriach takich jak posiadane umiejętności oraz dopasowanie do stylu gry drużyny. Będzie mściło się nadal, bo z takim błędem będziemy musieli żyć przynajmniej do kolejnego okna, albo i o wiele dłużej, tak jak musimy już przez wiele lat znosić Fazlagica.

To, że Królewski okazał się tu niekompetentny nie dziwi. Dziwi zaś skala kompromitacji Moskala optującego za tym zawodnikiem.
Ostatnio edytowane przez Markus : 12.10.2024 o godz. 17:24.
(...)
"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów