|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Przerażająca jest natomiast druga część posta. Człowieku piłkarze powinni mieć chvj do gadania w kwestii trenera, czy przyjdzie Mourinho czy Ulatowski czy Jożin z Bażin mają gościa słuchać, szanować i zapierdalać. Tylko w Polsce panuje jakaś chora moda, że wkłady sobie wybierają z kim łaskawie chcą pracować, co to ....a ma znaczyć ? Może zróbmy casting i wybierzmy tego, który sie najbardziej podoba Brożkowi i Sadlokowi.. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Podbijam pytanie.... Jak to się dzieje,ze całe "ZŁO" Wisły, Towarzysz Kapka Zdzisław jest NIETYKALNY nawet dla SKWK? Zadziwiające.............
![]()
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jeśli nas nie stać, to znaczy, że nas kurvva nie stać. ZROZUMCIE.
Nasz obecny sztab ma swoje umowy. Wype.rdalając ich wszystkich musimy ich spłacać do końca umowy. Zatrudniając trenera z całym nowym sztabem, nie przejmują oni umów po starym sztabie, tylko dostają nowe, są jako nowi pracownicy. Płacić także musimy Pawłowskiemu. Co za sens robić z siebie idiotę, godzić się na wszystko, na długie kontrakty i za pewne nie miały sztab ludzi, gdy nie mamy z czego ich utrzymać co konsekwencją po kilku miesiącach bez płacenia byłby finał sprawy w UEFA i znowu odszkodowania i wypłaty do końca kontraktu. Zagraniczni by się jeszcze bardziej z nami nie pier.dolili. Wszędzie PINIONDZE! Zrozumcie! Tylko pamiętajcie że my ich NIE MAMY! Teraz piszecie "co za idioici, co za barany w tym zarządzie" a co by było gdyby przyszło do wypłaty odszkodowań? W sumie to samo, tyle, że bylibyśmy znów kilka baniek w plecy... A większość z malkontentów nie nadawałaby się do zarządzania stoiska z preclami...
Ostatnio edytowane przez MłodePokolenie : 12.03.2016 o godz. 22:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Ale panikujecie. Poczekajmy kilka dni !!!! A może było tak, że trenejro przyleciał, zobaczył nasze gwiazdeczki i pomyślał,że tu dobry Jezu nie pomoże i trzeba spie...ć. A czy nas stać ? Swoją drogą uważam (i uważałem tak przy Holendrach) ,że jeżeli właściciela naszej Wielkiej Wisły a nie jakiegoś klubu z Pcimia Wielkiego, który myśli o LM przeraża kilka baniek € to może będzie lepiej jak weźmie "zabawki" i pójdzie do domu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Uważam, że jeśli temat Jurcicia upadł to nie ma sensu zatrudniać Kocianów itp. Szkoda kasy, Broniszewski niech dokończy... No chyba, że Skorża to byłbym za.
Maciek uratuj Wisłę jak to czytasz ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Moze Kocian nie bedzie taki zly, sam juz nie wiem, kiedys mi sie bardzo ten trener podobal.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Zdzisław, nie bez powodu ma ksywę "niezatapialny".
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Zwróćcie uwagę że w z klubu nie wyszło ani pół informacji czy to oficjalnej czy nawet nie oficjalnej że podpisujemy Chorwata. Wszystko to były spekulacje prasowe.
Nie wiemy na jakim etapie zostały zerwane/zawieszone negocjacje. Chorwat był w Krakowie to fakt tylko czy przyjechał złożyć podpis i na samym końcu poszło coś nie tak czy też negocjacje dopiero co ruszały a rozbieżności na samym początku były prze ogromne i strony szybko się rozstały. My tak naprawdę nic nie wiemy a to co piszą gazety to sami wiecie jak jest. Media napisały że już już jest już prawie podpisał my łyknęliśmy i teraz jest w....nie i rozczarowanie. Może dyskusja była dopiero na zupełnie wstępnym poziomie nie wiemy. N Pamiętajmy że już raz zagranicznego trenera co dał nam MP i prawie LM i teraz nie możemy się z tego wygrzebać
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 13.03.2016 o godz. 00:54.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2015
Offline |
|
|
Tak sobie myślałem że po tym jak zwolnili Moskala a potem ta cała sytuacja z Pawłowskim to zmądrzeli i chcą trenera z prawdziwego zdarzenia, ale nie Wisła ma własną filozofie.
Mam nadzieje że po tym sezonie Cupiał i cała reszta w końcu zmądrzeje i zaczną działać profesjonalnie a nie na ślepo i liczyć że się uda, bo w końcu może się nie udać. I co wtedy ? Ani teraz ani wtedy nie będą mieli planu B (jak zawsze) ![]() TYLKO Wisła |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Panowie spokojnie nie ma o co drzeć szat. Nie będzie żadnego profesjonalnego trenera z zagranicy.
Tylko bezrobotni desperaci którzy już bardziej reputacji sobie nie zniszczą. Jurcić czy tam Jumenez szansa na zatrudnienie jest taka sama. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Ale jeżeli przyjmiemy, że Chotwat był w Krakowie przez pomyłkę bo pomylił samoloty, a taksówkarz zamiast na Wawel zawiózł go na Reymonta i stąd ta wizyta w klubie to co w takim razie robił Zdzichu z kumplami przez dwa tygodnie od zwolnienia Pawłowskiego? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
POPIERAM wypowiedz fialo i KOMINKA...
CYRK wiekszy niz w klubie jest na tym forum. To co przez grube LATA powtarzałem i wałkowałem Markusowi i kotowi nic nie dalo. Każdy dalej swoje... NIE WIEMY NIC. Nie mamy pojecia jak to wszystko wyglądało, łatwo siedziec przed kompem i psioczyc.
KIBIC MOŻE DUŻO! Piszesz, że niby może chodzić na mecze, z drugiej, że nie może zrobić nic żeby było lepiej. JAKBY frekwencja wynosiła około 20tys to nie byloby takich problemow jakie mamy... Nie byłoby oszczednosci od 2010 roku... Byłoby dużo lepiej. Setki osób się wypowiada, jestem ciekaw ile razy byliscie na meczu... Zacznijcie chodzic na mecze to bedzie lepiej. |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Aha czyli mial byc Jurcic a bedzie jakis kolejny Teddy albo Ulatowski.Na I lige powinno starczyc,tylko tam sie wiecej biega a my mamy sil na 60 minut.
Slask,Gornik znalezi trenerow w 3 dni ,my szukamy 3 tydzien.Czasem mysle ze sami prosimy sie o tą karę ,jaka moze moze byc spadek z Ligi. Poprostu odechciewa sie zwyczajnie wszystkiego.Ale czy w tym klubie od 3-4 lat dzieje sie cokolowiek normalnie Mozna przywyknać do tej atmosfery chaosu i beznadzieji. P.S I zagdzam sie.Spada z Ligi nie pilkarz czy trener ,tylko kibic,bo oni jak spadniemy to Sp.ierdolą z Wisly w podskokach a my zostaniemy.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 13.03.2016 o godz. 01:58.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Mogą być 2 powody, dla których szukamy trenera nie 3 dni, ale 3 tygodnie:
1. Nikt do nas nie chce przyjść, wiedząc do jakiego grajdołu by przychodzili. Problemy z wypłatami, mało kibiców chodzących na mecze no i widmo spadku - w CV słabo wygląda spadek do niższej ligi. 2. Zmieniła się polityka klubu pod względem wyboru trenera. A przynajmniej ta polityka sprzed ostatnich 4 lat. Cupiał nie chce ładować małych pieniędzy w słabego trenera, woli dać więcej na dobrego, ale wciąż za mało dla takiego Jurcicia. Kwestią jest to, że bardzo mało jest dobrych trenerów, którzy chcieliby podjąć się walki o utrzymanie, a w perspektywie walki o wyższe cele w następnych sezonach. Dlatego, albo Cupiał sypnie wielkimi pieniędzmi, albo przeżegnajmy się nogą i zostańmy z Bronkiem licząc na fartowne utrzymanie. A od nowego sezonu, nowe rozdanie. Już będzie wiele chętnych, bo nie będzie widma spadku. I teraz pytanie, który powód jest prawdziwy? W każdym razie, jeśli chodzi o spadek, wątpliwy, ale możliwy, piłkarz i trener może i nie ma tego w dupie. Tak, spier.doli w podskokach, ale rysa na życiorysie pozostanie. Choć i tak to my za to cierpieć byśmy musieli najbardziej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Zgadzam się z kolegą wyżej.
Szkoda, że Maciej Skorża się tak wysoko wycenia/nie chce podjąć wyzwania ratowania Wisły. W naszej sytuacji byłaby to na TEN MOMENT chyba najlepsza krajowa opcja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Istotnie, nie wiemy co spowodowało fiasko rozmów i czy w ogóle było jakieś fiasko.
Ale funkcjonowanie korporacji rządzi się pewnym prawami. Zasada jest prosta. Miernota nie zatrudnia fachowca. Miernocie nie zależy na postępie tylko stabilizacji tego co jest choćby to było na minimalnym poziomie. Każde negocjacje da się poprowadzić tak, by wyszło, że miernota chciał tylko tamten był zły. Nie trzeba chodzić po klubowych korytarzach, by po efektach zobaczyć, że obecnie większość pionu sportowego od dyrektora do trenera przygotowania fizycznego to miernoty. Być może niektórzy oddani Wiśle, ale nie zmienia to postaci rzeczy. Trener profesjonalista to byłaby porażka pionu sportowego a i wielu piłkarzy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Katastrofa nie jest brak zatrudnienia Jurcicia, ale fakt ze dopiero po fiasku rozmow z nim szukaja innego kandydata. To jest kryminal.
Skoro Legia mogla zatrudnić ruska na pol roku to da sie zatrudnic fachowca na krotki okres. Jeśli to kwestia sztabu to ile Jurcic chcial miec swoich ludzi? 2 trenera, goscia od przygotowania fizycznego, trenera bramkarzy, fizjoterapeute? Wapie że ciągnął za soba wagon 10 ludzi. Zbyt wiele stanowisk jest o marginalnym znaczeniu. Zapewne na te pytania nie dostaniemy odpowiedzi. Teraz tylko czekac na Pawlowskiego bis. Takie mam przeczucie. Swoja droga jestem ciekaw ile osob bralo udzial w negocjacjach z Jurciciem i ktory byl taki mądry klepiac od razu informacje na prawo i lewo do mediów.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 13.03.2016 o godz. 09:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
I nie mówię, że "chodzenie kibiców na mecze nic nie zmienia", a chyba to chciałeś wcisnąć w moje usta. Mówię o jednostce. O tym, że Kibic A, jeśli pójdzie na mecz z Ruchem, to nie zmieni tym lat nieprofesjonalizmu i aktualnego upadku klubu. Kumasz? Przypuszczam, że większość z tych którym na Wiśle zależy i których aktualna sytuacja boli, chodzą na mecze. Więc racz mi nie zarzucać głupoty. To Ty nie rozumiesz, co czytasz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ci do których piszesz na mecze co do zasady chodzą. Pozostałe, brakujące do wypełnienia stadionu, tysiące to tacy, którzy przyjdą tylko wtedy, gdy klub im coś zaoferuje. A co klub oferuje im w tej chwili? Może gdyby ten cyrk i nieudolność potraktować bardziej dosłownie i np. dyrektor sportowy chodziłby po boisku i co chwilę wpadał na skórkę od banana i się przewracał, a prezes pomalowany na biało i w peruce chodziłby po linie, to wtedy ktoś by się pofatygował? Bo na razie to cyrk jest w gabinetach, a na boisku pogrzeb.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie jest Smuda, Moskal czy Pawłowski, którzy dla kasy i kręcenia sie na karuzeli trenerskiej zgodzą sie na każdego asystenta czy warunki. Byleby tylko mieć robotę. To jest poważny trener, ktory ma swoje warunki. Jak sie zatrudnia poważnych trenerów pokazała Legia. Wydawało sie, ze Wisła chce iść ta droga ale jak zawsze wyszła z Cupiała amatorka. Jak sie nie ma kasy to sie siedzi w domu, a nie próbuje zrobić jakiś kadłubek hybrydę profesjonalnego rozwiązania- czyli dobry trener plus nasi ....a amatorzy w stylu Broniszewskiego, bo juz nie ma kasy na sztab. Zostań w domu sie nie kompromituj.
Jak sie komuś zleca zadanie to mu tez trzeba zaufać. Bo to jest takie "chcem ale no nie wiem w jakim stopniu chcem" wiec sie zabezpiecze swoim asystentem. To sie ....a zdecyduj czy chcesz tego trenera i tym samym dajesz mu pełne zaufanie i jednocześnie środki do realizacji celu. Debile gościa chcą postawić przed trudnym zadaniem, w obcym kraju i klubie, facet mówi ok podejmę wyzwanie, mam ludzi którym ufam, mam swój team z którym zawalczę, po czym słyszy.. Ej jacy ludzie? Przyjedź tu sam i pracuj z Broniszewskim. Nie dziwie sie mu zatem ani troche |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Zgoda, ale tak jak pisze wielu, nie wiadomo NIC. Moze gosc wraca do nas w lipcu, jesli nie spadniemy ? Kto to wie ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Winnym calego syfu jest nie kto inny, jak B.C. Amatorka w zarzadzaniu..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
jeżeli jest to prawdą że zagraniczny trener nie został wybrany tylko o sztab to zabrakło mi słów.
Brak mi argumentów obrony dla zarządu i B.C. (cyrk i małpki ; piaskownica i zabawki) Stajemy się/staliśmy takim zabawnym reliktem kpin sportowych jak i zarządzania sportowego. Mamy poważny problem z motywacją, kondycją i mentalnością zawodników Jeżeli uważacie że kolejny trener pokroju Tadka coś zmieni to jesteście w błędzie. Kociaki, Ulatowskie to nie ten poziom, Wisła wymaga top a nie substytuty. Jedyny trener z charyzmą i chęcią udowodnienia czegoś to Rumak ale on został już wyjęty. Opcja 2 to Skorża i misja ratunkowa ( on ma potencjał mimo wtopy w Lechu.) P.S Karnet kupiłem, na mecze nadal chodzę, teraz wprowadzam obowiązkowe % aby dało się to przeżyć oraz zakaz dyskusji o wyjazdach w I lidze. Dobrej Niedzieli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Pytanie jest więc czy sztab szkoleniowy nie ponosi żadnej odpowiedzialności za wyniki? Oni tam siedzą i dłubią w nosie a całą robotę odwala I trener. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wyłóż kasę i zarządzaj! pokaż na co Cię stać!
ja pie...ę... ![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
O 13 prezentacja nowego trenera w Myślenicach ?
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2014
Offline |
|
|
Nie zatrudnienie Jurcića i jego sztabu to błąd, ale po co miałby przyjeżdżać do krakowa? Raczej przed przylotem już było wiadome że chce swój sztab, no chyba, że w samolocie sobie wymyślił, troche to bez sensu.
Szukamy już trenera 2 tygodnie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Myślę, że większość z Nas ma największy żal nie o to że nie udało się ostatecznie dogadać z Jurcicem (choć jeszcze nie przesądzajmy tego), ale o to, że zapewne na samym finiszu zerwaliśmy negocjacje, ponieważ nie dogadaliśmy się w kwestii niemal najważniejszej, kwestii która powinna być ustalona na samym początku negocjacji, a nie oszukujmy się jeśli trener przylatuje do Krakowa to nie jest to początek rozmów, a raczej ich końcowa faza. Tym bardziej, że działacze Wisły byli wcześniej na rozmowach w Chorwacji.
Cytując słowa prezesa ,,Chcemy dokonać możliwie najlepszego i najszybszego wyboru trenera" nie wyobrażam sobie zatrudnienia Jana Kociana, ale moja wyobraźnia zapewne jest inna niż działaczy. :( |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|