The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.04.2010, 02:26
z trafianiem formą we właściwe terminy to świetnie sobie radzi Hannu Lepistoe. Z KIMŚ z Wisły już pracował, to może teraz by popracował z samą Wisłą.

Henri kojarzy mi się z osobą wyciągającą max z każdego piłkarza. Pytanie tylko czy maximum tych co biegają w barwach Wisły to coś godnego reprezentacji Wisły w pucharach.
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.04.2010, 19:01
W obliczu tragedii, w związku z odwołanym meczem Wisły, jest szansa by dobrze przepracować ten tydzień i spokojnie przygotować się na mecz z Lechem Poznań. Myślę, że jest całkiem prawdopodobne, że zobaczymy już całkiem dobrą grę, bo dwa tygodnie, to mimo wszystko jest sporo czasu...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.04.2010, 19:25
Szkoda tylko ze Sobol nie zagra o ile dobrze się orientuje, z Ba i Jirsakiem to dość ryzykowne ustawienie w środku pola.
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 11.04.2010, 19:29
A własnie chciałem zapytac ,czy ta żółta kartka obowiązuje w meczu z Lechem,czy np. nie jest w danej kolejce ,której miała obowiązywac,czyli w przełożonym ze Śląskiem?
Bednarz=Landryna=......
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.04.2010, 19:38
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
A własnie chciałem zapytac ,czy ta żółta kartka obowiązuje w meczu z Lechem,czy np. nie jest w danej kolejce ,której miała obowiązywac,czyli w przełożonym ze Śląskiem?
Nie jestem pewien ale w następnym ligowym - czyli z Lechem...
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 11.04.2010, 19:43
Sobol Sobolem ale brak trybu meczowego może też się odbić. Lech zagrał w piątek my nie tak że i tu Lech ma przewagę.
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.04.2010, 19:50
Diaz to bardzo pożyteczny zawodnik, musi wyjść w środku z Ba, choć z drugiej strony, grywa czasem zbyt ostro, boję się, że może wylecieć za szybko.
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.04.2010, 19:53
A dlaczego odwołana kolejka nie zostanie dokończona w przyszły weekend? Rozgrywki można byłoby wydłużyć o tydzień albo ewentualnie którąś z przyszłych kolejek rozegrać w środku tygodnia. A co do składu na Lecha, to wystawienie Jirsaka i Ba na Bandrowskiego, Injaca i Stilica byłoby samobójstwem i kompromitowałoby Henia jako trenera.
wisłaWieczysta
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 11.04.2010, 19:55
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Sobol Sobolem ale brak trybu meczowego może też się odbić. Lech zagrał w piątek my nie tak że i tu Lech ma przewagę.
1) Gramy z lechem w sobote 17 kwietnia w ten dzień jest jeszcze żałoba narodowa, także najprawdopodobniej ten mecz też zostanie przełożony

2) Nasze wspaniali piłkarze mogą zagrać w tygodniu jakiś cichy sparing żeby nie wypaść z "formy"
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 11.04.2010, 20:02
wisłaWieczysta napisał(a):Wyświetl post
1) Gramy z lechem w sobote 17 kwietnia w ten dzień jest jeszcze żałoba narodowa, także najprawdopodobniej ten mecz też zostanie przełożony

2) Nasze wspaniali piłkarze mogą zagrać w tygodniu jakiś cichy sparing żeby nie wypaść z "formy"
Cholera jasna, trochę poszukaj, a nie pieprzysz głupoty:

Erich Zann napisał(a):Wyświetl post
Żałoba narodowa potrwa od 10 do 16 kwietnia - ROZPORZĄDZENIE MARSZAŁKA SEJMU WYKONUJĄCEGO OBOWIĄZKI PREZYDENTA RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ - http://dokumenty.rcl.gov.pl/D2010058036801.pdf
Proszę. Do 16 kwietnia ( piątek ) włącznie.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 11.04.2010, 22:49
Czyli normalnie gramy w sobotę - Kasperczak ma ciężki orzech do zgryzienia.Z jednej strony Głowa i Marcelo najpewniej zagrają, z drugiej brak Sobola, który wd mnie był jedynym który z powodzeniem mógłby wyłączyć Stilica z gry.Jakieś pomysły, kto za niego?
94 - Allah Akbar!!
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.04.2010, 23:09
Pewnie zagra Jirsak z Ba w środku bo innej rozsądnej opcji nie widać.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 11.04.2010, 23:23
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Czyli normalnie gramy w sobotę - Kasperczak ma ciężki orzech do zgryzienia.Z jednej strony Głowa i Marcelo najpewniej zagrają, z drugiej brak Sobola, który wd mnie był jedynym który z powodzeniem mógłby wyłączyć Stilica z gry.Jakieś pomysły, kto za niego?
Diaz jako rozpierdalator, Pietia wraca na obronę, Mączyński / Jirsak z Issą na rozegraniu a wysoko z przodu trójka Boguski - Brożek - Małecki (Boguski i Małecki wymiennie po skrzydłach, Brożek na szpicy).

Oczywiście tak nie zagramy : ) Kasper nade wszystko wierzy w stabilizację i rzadko zmienia schematy gry. A jeszcze rzadziej przestawia zawodników na pozycjach.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 11.04.2010, 23:35
heh, o czymś takim właśnie myślałem - Diaz na lewej, przy szybko grającej Amice to mi już wcześniej nie pasował - teraz jak zrobił się problem z Sobolem, to faktycznie potrzebujemy takiego rzeźnika w środku bo ani Ba ani Jirsak/Mączyński - nie wydają się być zawodnikami dobrymi jeśli chodzi o destrukcje a dobra gra w środku pola będzie chyba kluczem do wyniku.
94 - Allah Akbar!!
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.04.2010, 09:06
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Cholera jasna, trochę poszukaj, a nie pieprzysz głupoty:
Proszę. Do 16 kwietnia ( piątek ) włącznie.
W sobote ma byc pogrzeb prezydenta wiec nie wiem czy jednak zaloby nie przedluza lub meczu nie przeloza.
W sumie mozna zagrac w poniedzialek.
Puchar jest na5z!
jotbe1
Junior Member

Od: 07.2007

Stary 12.04.2010, 10:11
W sobotę też nie będą rozgrywane mecze ze względu na pogrzeb.Podobno mają grać w niedziele i poniedziałek
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.04.2010, 12:49
Diaz z Ba w środku.
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.04.2010, 13:48
Diaz nie wróci do pomocy, poza tym co raz lepiej na tej obronie mu szło... w środku zagrają Jirsak/Mączyński (w co wątpie) i Ba. a myślę, że z przodu powinien grać Mały i Brożek bo Boguś to nie jest typowy napastnik...
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 12.04.2010, 14:00
Tylko nie Diaz na lewej obronie bo to przy Peszce zakonczy sie czerwona kartka w przeciagu 30 minut. Na lewej obronie musi grac Brozek Pi.
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.04.2010, 14:16
Kasperczak musi wystawić Diaza w środku pomocy bo w innym przypadku przegramy walkę o środek boiska, a poza tym tylko Brożek może skutecznie powstrzymać Peszkę. Już w meczu z Lechią widzieliśmy jak słabo pod względem skuteczności w destrukcji wyglądał środek pomocy Jirsak i Ba, a eksperymentalnie zestawiona obrona tylko dopełniła tragedii.
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 12.04.2010, 14:24
Przybyszewski napisał(a):Wyświetl post
Tylko nie Diaz na lewej obronie bo to przy Peszce zakonczy sie czerwona kartka w przeciagu 30 minut. Na lewej obronie musi grac Brozek Pi.
Dokładnie.

Diaza przylepić do wolnego i leniwego Stilica. W pojedynku dwóch lewusów (obydwaj cierpią na brak prawej nogi) wygra twardzsy . Poza tym przy Issa-60minut-Ba i duecie kieszonkowych pomocników, jakimi są Mączyński i Jirsak konieczna jest w srodku obecność kogoś z płucami i agresją we krwi.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

DeadOrAlive
Senior Member

Stary 12.04.2010, 18:00
Dajcie mi zagrać 30 minut tego spotkania. Biegałbym więcej niż wszyscy zawodnicy do kupy wzięci.

Dżołkmen
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 12.04.2010, 18:02
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Dajcie mi zagrać 30 minut tego spotkania. Biegałbym więcej niż wszyscy zawodnicy do kupy wzięci.
Samym bieganiem jeszcze nikt meczu nie wygrał.
WISŁA ZŁOTY WIEK
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 12.04.2010, 18:10
A jednak tacy co biegają zwyciężają. Wystarczy popatrzyć na FC Cluj który znikąd zdobył mistrzostwo Rumunii m. in. dzięki kondycji jak mało która drużyna europejska
DeadOrAlive
Senior Member

Stary 12.04.2010, 18:20
Dżołkmen napisał(a):Wyświetl post
Samym bieganiem jeszcze nikt meczu nie wygrał.
Mylisz się. Zespół gdyby widział, że zapie*dalam jak wół na boisku sam zmobilizowałby się do walki i pomógł każdy z osobna w osiągnięciu wspólnego celu.
Uwierz mi, że gram w piłkę, może nie na wysokim szczeblu, ale wiem, że bez ostrego zapieprzania przez 90 minut nie można nic zdobyć i tylko ciężka praca może pomóc w osiągnięciu najwyższych celów.

A właśnie tym bieganiem sprawiłbym, że zawodnicy drużyny przeciwnej również musieliby zapieprzać, by odeprzeć atak... !

Daniel Alves
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.04.2010, 06:05
Bramkarz-Alvarez Marcelo Glowacki Diaz- Malecki(prawa pomoc)- Ba Jirsak Kirm Pi.Brożek- Boguski albo Brozek

Tak to widzę
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow...
i tak jest od stu lat.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.04.2010, 12:17
Heniu już ma skład. Będzie Diaz na obronie, Piotrek na skrzydle, w ataku Małecki i Boguski, o ile czymś Brożek nie zachwycił na treningach w ostatnim czasie.
Ale to pół biedy. Zobaczymy jak to będzie w środku pomocy, tu jest moja największa obawa. Kto tam porozbija zawodników Lecha ? Gdyby był Cleber w pełni sił, to może on. Grał tak w Tereku i chyba z niezłym skutkiem ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 13.04.2010 o godz. 12:20.
..
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.04.2010, 12:47
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Kasperczak musi wystawić Diaza w środku pomocy bo w innym przypadku przegramy walkę o środek boiska, a poza tym tylko Brożek może skutecznie powstrzymać Peszkę. Już w meczu z Lechią widzieliśmy jak słabo pod względem skuteczności w destrukcji wyglądał środek pomocy Jirsak i Ba, a eksperymentalnie zestawiona obrona tylko dopełniła tragedii.

błąd diaz nie moze grac w srodku bo tam ma duzo głupich strat... lewa obrona i już... a to ze w meczu Pucharu Polski zostal wykartkowany nie znaczy ze bedzie tak i tym razem...
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 27.04.2010, 23:06
Myślę że można już pierwszy etap pracy Kasperczaka podsumować , miało być po Amice ale mi się nie chciało
Oczywiście do pierwszego sukcesu(MP) jeszcze daleko ale już widać że wariant zeszłoroczny(wszyscy gubią masę punktów) nie nie powtarza.

6 meczów - 5-1-0(a właściwie 4-2-0) to bardzo dobry bilans, patrząc na to co działo się tak w drugiej części rundy jesiennej jak i w pierwszych meczach wiosennych.

Gra nadal daleka od doskonałości ale z przebłyskami.
Przyznam się bez bicia że krytycznie oceniałem powrót Kasperczaka do Wisły - Raz że nie darze go sympatią, dwa że myślałem że on po prostu nie da rady.Bałem się że odpuści pressing i na siłę będzie starał wpoić taktykę kombinacyjną - co mogło by zaowocować grubymi wtopami.

Nic takiego się nie stało.Kasperczak jak na razie powoli wprowadza swój styl gry, zupełnie nie rezygnując z pressingu ani bardzo uważnej gry w obronie.
Nie ma tez u niego jakiejś żelaznej 11tki tylko stara się na bieżąco korygować skład i ustawienie, mimo wygranych.
U Skorży wygrana oznaczała automatycznie ten sam skład w następnym meczu.

Mam nadzieje że ani trener ani zespół nie pękną przy końcu - a czekają nas 3 na prawdę cholernie ciężkie miecze.Najpewniej będziemy musieli najpierw pozbawić złudzeń co do mistrza Legię, potem ograć parchów - którzy płuca wyplują, umotywowani pewnie finansowo przez profesura , a potem zatopić niezatapialną Odrę.
94 - Allah Akbar!!
cortezz
Banita

Od: 10.2003

Stary 27.04.2010, 23:27
A ja ciesze sie ze Nasi chlopcy nie sa jeszcze w najwyzszej formie. Zdabadźmy mistrzostwo wlasnie w takim stylu, czyli niech nam to ciezko przychodzi a forma niech przyjdzie akurat na eliminacje do ligi mistrzow i na jesien zagramy juz na nowym stadionie w tych elitarnych rozgrywkach. Jest to realne, Heniu umie zmotywowac chlopakow.
Do boju Wisełko!!!
Ostatnio edytowane przez cortezz : 28.04.2010 o godz. 06:12.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów