|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu? | |||
| Tak |
|
433 | 41,88% |
| Nie |
|
250 | 24,18% |
| Pożyjemy, zobaczymy |
|
351 | 33,95% |
| Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
z trafianiem formą we właściwe terminy to świetnie sobie radzi Hannu Lepistoe. Z KIMŚ z Wisły już pracował, to może teraz by popracował z samą Wisłą.
Henri kojarzy mi się z osobą wyciągającą max z każdego piłkarza. Pytanie tylko czy maximum tych co biegają w barwach Wisły to coś godnego reprezentacji Wisły w pucharach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
W obliczu tragedii, w związku z odwołanym meczem Wisły, jest szansa by dobrze przepracować ten tydzień i spokojnie przygotować się na mecz z Lechem Poznań. Myślę, że jest całkiem prawdopodobne, że zobaczymy już całkiem dobrą grę, bo dwa tygodnie, to mimo wszystko jest sporo czasu...
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Szkoda tylko ze Sobol nie zagra o ile dobrze się orientuje, z Ba i Jirsakiem to dość ryzykowne ustawienie w środku pola.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
A własnie chciałem zapytac ,czy ta żółta kartka obowiązuje w meczu z Lechem,czy np. nie jest w danej kolejce ,której miała obowiązywac,czyli w przełożonym ze Śląskiem?
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nie jestem pewien ale w następnym ligowym - czyli z Lechem...
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Sobol Sobolem ale brak trybu meczowego może też się odbić. Lech zagrał w piątek my nie tak że i tu Lech ma przewagę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Diaz to bardzo pożyteczny zawodnik, musi wyjść w środku z Ba, choć z drugiej strony, grywa czasem zbyt ostro, boję się, że może wylecieć za szybko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
A dlaczego odwołana kolejka nie zostanie dokończona w przyszły weekend? Rozgrywki można byłoby wydłużyć o tydzień albo ewentualnie którąś z przyszłych kolejek rozegrać w środku tygodnia. A co do składu na Lecha, to wystawienie Jirsaka i Ba na Bandrowskiego, Injaca i Stilica byłoby samobójstwem i kompromitowałoby Henia jako trenera.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
2) Nasze wspaniali piłkarze mogą zagrać w tygodniu jakiś cichy sparing żeby nie wypaść z "formy" |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
![]() |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Czyli normalnie gramy w sobotę - Kasperczak ma ciężki orzech do zgryzienia.Z jednej strony Głowa i Marcelo najpewniej zagrają, z drugiej brak Sobola, który wd mnie był jedynym który z powodzeniem mógłby wyłączyć Stilica z gry.Jakieś pomysły, kto za niego?
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Pewnie zagra Jirsak z Ba w środku bo innej rozsądnej opcji nie widać.
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Oczywiście tak nie zagramy : ) Kasper nade wszystko wierzy w stabilizację i rzadko zmienia schematy gry. A jeszcze rzadziej przestawia zawodników na pozycjach. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
heh, o czymś takim właśnie myślałem - Diaz na lewej, przy szybko grającej Amice to mi już wcześniej nie pasował - teraz jak zrobił się problem z Sobolem, to faktycznie potrzebujemy takiego rzeźnika w środku bo ani Ba ani Jirsak/Mączyński - nie wydają się być zawodnikami dobrymi jeśli chodzi o destrukcje a dobra gra w środku pola będzie chyba kluczem do wyniku.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
W sumie mozna zagrac w poniedzialek. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
W sobotę też nie będą rozgrywane mecze ze względu na pogrzeb.Podobno mają grać w niedziele i poniedziałek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Diaz z Ba w środku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Diaz nie wróci do pomocy, poza tym co raz lepiej na tej obronie mu szło... w środku zagrają Jirsak/Mączyński (w co wątpie) i Ba. a myślę, że z przodu powinien grać Mały i Brożek bo Boguś to nie jest typowy napastnik...
![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Tylko nie Diaz na lewej obronie bo to przy Peszce zakonczy sie czerwona kartka w przeciagu 30 minut. Na lewej obronie musi grac Brozek Pi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Kasperczak musi wystawić Diaza w środku pomocy bo w innym przypadku przegramy walkę o środek boiska, a poza tym tylko Brożek może skutecznie powstrzymać Peszkę. Już w meczu z Lechią widzieliśmy jak słabo pod względem skuteczności w destrukcji wyglądał środek pomocy Jirsak i Ba, a eksperymentalnie zestawiona obrona tylko dopełniła tragedii.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Diaza przylepić do wolnego i leniwego Stilica. W pojedynku dwóch lewusów (obydwaj cierpią na brak prawej nogi) wygra twardzsy . Poza tym przy Issa-60minut-Ba i duecie kieszonkowych pomocników, jakimi są Mączyński i Jirsak konieczna jest w srodku obecność kogoś z płucami i agresją we krwi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dajcie mi zagrać 30 minut tego spotkania. Biegałbym więcej niż wszyscy zawodnicy do kupy wzięci.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Samym bieganiem jeszcze nikt meczu nie wygrał.
![]()
WISŁA ZŁOTY WIEK
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
A jednak tacy co biegają zwyciężają. Wystarczy popatrzyć na FC Cluj który znikąd zdobył mistrzostwo Rumunii m. in. dzięki kondycji jak mało która drużyna europejska
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mylisz się. Zespół gdyby widział, że zapie*dalam jak wół na boisku sam zmobilizowałby się do walki i pomógł każdy z osobna w osiągnięciu wspólnego celu.
Uwierz mi, że gram w piłkę, może nie na wysokim szczeblu, ale wiem, że bez ostrego zapieprzania przez 90 minut nie można nic zdobyć i tylko ciężka praca może pomóc w osiągnięciu najwyższych celów. A właśnie tym bieganiem sprawiłbym, że zawodnicy drużyny przeciwnej również musieliby zapieprzać, by odeprzeć atak... ! ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Bramkarz-Alvarez Marcelo Glowacki Diaz- Malecki(prawa pomoc)- Ba Jirsak Kirm Pi.Brożek- Boguski albo Brozek
Tak to widzę ![]() ![]()
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow... i tak jest od stu lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Heniu już ma skład. Będzie Diaz na obronie, Piotrek na skrzydle, w ataku Małecki i Boguski, o ile czymś Brożek nie zachwycił na treningach w ostatnim czasie.
Ale to pół biedy. Zobaczymy jak to będzie w środku pomocy, tu jest moja największa obawa. Kto tam porozbija zawodników Lecha ? Gdyby był Cleber w pełni sił, to może on. Grał tak w Tereku i chyba z niezłym skutkiem ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 13.04.2010 o godz. 12:20.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
błąd diaz nie moze grac w srodku bo tam ma duzo głupich strat... lewa obrona i już... a to ze w meczu Pucharu Polski zostal wykartkowany nie znaczy ze bedzie tak i tym razem... ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Myślę że można już pierwszy etap pracy Kasperczaka podsumować , miało być po Amice ale mi się nie chciało
![]() Oczywiście do pierwszego sukcesu(MP) jeszcze daleko ale już widać że wariant zeszłoroczny(wszyscy gubią masę punktów) nie nie powtarza. 6 meczów - 5-1-0(a właściwie 4-2-0 ) to bardzo dobry bilans, patrząc na to co działo się tak w drugiej części rundy jesiennej jak i w pierwszych meczach wiosennych.Gra nadal daleka od doskonałości ale z przebłyskami. Przyznam się bez bicia że krytycznie oceniałem powrót Kasperczaka do Wisły - Raz że nie darze go sympatią, dwa że myślałem że on po prostu nie da rady.Bałem się że odpuści pressing i na siłę będzie starał wpoić taktykę kombinacyjną - co mogło by zaowocować grubymi wtopami. Nic takiego się nie stało.Kasperczak jak na razie powoli wprowadza swój styl gry, zupełnie nie rezygnując z pressingu ani bardzo uważnej gry w obronie. Nie ma tez u niego jakiejś żelaznej 11tki tylko stara się na bieżąco korygować skład i ustawienie, mimo wygranych. U Skorży wygrana oznaczała automatycznie ten sam skład w następnym meczu. Mam nadzieje że ani trener ani zespół nie pękną przy końcu - a czekają nas 3 na prawdę cholernie ciężkie miecze.Najpewniej będziemy musieli najpierw pozbawić złudzeń co do mistrza Legię, potem ograć parchów - którzy płuca wyplują, umotywowani pewnie finansowo przez profesura , a potem zatopić niezatapialną Odrę. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2003
Offline |
|
|
A ja ciesze sie ze Nasi chlopcy nie sa jeszcze w najwyzszej formie. Zdabadźmy mistrzostwo wlasnie w takim stylu, czyli niech nam to ciezko przychodzi a forma niech przyjdzie akurat na eliminacje do ligi mistrzow
i na jesien zagramy juz na nowym stadionie w tych elitarnych rozgrywkach. Jest to realne, Heniu umie zmotywowac chlopakow. Do boju Wisełko!!!
Ostatnio edytowane przez cortezz : 28.04.2010 o godz. 06:12.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|