The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2008, 08:56
No.....czuć, żę LP się zaczyna..

Podobnie jak w tamtym roku, połowa ligi zapowiada walkę o mistrza.Jak to się ostatecznie skończyło, wszyscy dobrze wiemy.
Obawiam się, że w tym sezonie może być podobnie
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 08.08.2008 o godz. 09:00.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.08.2008, 08:59
Myśle że głównym naszym konkurentem bedzie Lech.Solidnie sie wzmocnili.Stilić z gry przypomina mi Ola Moskalewicza z najlepszych jego czasów w Wiśle.Też taki ruchliwy,dużo widzi, sporo biega, celnie podaje.Chyba nie na darmo nazywaja go Bośniackim Modriciem.On może być gwiazdą naszej ligi.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 08.08.2008, 10:32
Wszyscy bedziemy madrzejsi po kilku kolejkach. Stilic to nie ogorek, tutaj sie zgodze, z tym ze chlopak jak juz wspomnial Uran235 ma slaby przeglad pola. Na Ekstraklase wystarczy w zupelnosci.
Widzielismy kazda z druzyn tylko w meczach o nic lub pucharowych bez wiekszego ogrania wiec z ocena lepiej sie wstrzymac.
Dzisiaj my gramy z Polonia ktora po wzmocnieniach z Grodziska jest silna druzyna, jednak moim skromnym zdaniem minie jeszcze sporo czasu zanim bedzie mozna nazwac ich kolektywem.
Lech zagra c GKSem i tutaj sprawa tez nie jest przesadzona. Lech gra skutecznie i dynamicznie ale ma problemy w obronie i tutaj bym upartywal szansy dla Belchatowa. Lewandowski moze byc wielkim pilkarzem.Widac chlopak ma to czego wymaga sie od snajpera i jesli dobrze bedzie prowadzony i sam sie dobrze prowadzic bedzie to moze byc pociecha nie tylko dla Lecha ale i dla reprezentacji.

Poczekajmy kilka kolejek i wszystko sie wyjasni. Pewnym jest natomiast ze wszystko rozegra sie miedzy Legia,Wisla,Lechem i moze Polonia Warszawa ( kolejnosc przypadkowa ), po prostu nie widze w lidze innych zespolow ktore moglyby nawiazac walke z wymienionymi wyzej druzynami.

Napinki o tym jakie kto ma rezerwy nie maja sensu.

PS: Jesli ktos sadzi ze Legia traci 50% gdy nie gra Vuko to proponuje odpoczac Usmialem sie.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 08.08.2008 o godz. 10:36.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.08.2008, 10:49
kreseq czytałem wczoraj wypowiedzi Kowalczyka na weszlo, pisał, że dzisiaj na meczu będzie prowadzony doping przez kibiców Legii, to prawda?

EDIT: www.weszlo.com/news/758
Według weszło Mistrzem Polski zostanie nie kto inny jak Wisła.
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 08.08.2008 o godz. 11:03.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 08.08.2008, 10:59
w0lno. - Dopingu nie bedzie. Ograniczymy do zera ( mam nadzieje bo prosi nas o to SKLW ) wrzuty na zarzad i iti. Ma byc cisza jesli chodzi o wyzywanie ale na doping bym nie liczyl.
Kowal powiedzial ze nie ma byc wrzutow bo tylko dzieki takiej postawie beda mozliwe jakiekolwiek mediacje z zarzadem. Na te chwile nie dostalem zadnego info ze mialby byc doping w jakiejkolwiek formie, natomiast dostalem juz wiadomosc ze nie ma byc obrazania.
Nic nie powinno sie zmienic jesli chodzi o dzisiejszy mecz. Jesli chodzi o przyszle spotkania to zalezy to od tego jak sie potacza rozmowy.

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 08.08.2008, 11:01
http://www.weszlo.com/news/758
Cytat:
Kto by się spodziewał? Liga naprawdę rusza. Kto będzie mistrzem?

8 sierpnia 2008 - 00:31

Wreszcie, wreszcie, wreszcie. Nie wierzyliśmy w to, ale dziś naprawdę rusza piłkarska ekstraklasa. Na początek dwa świetne mecze. W Warszawie Legia podejmuję Polonię (czyli Groclin), a Lech Poznań gra z Bełchatowem. Na dzień dobry więc dowiemy się, kto tylko zapowiada walkę o mistrzostwo Polski, a kto rzeczywiście jest w stanie ją podjąć.

Na dziś najwięcej wciąż przemawia za Wisłą Kraków. W poprzednim sezonie krakowianie zdeklasowali resztę ligi, a letnie osłabienia składu nie są chyba tak wielkie, by zespół znów nie był w stanie seryjnie wygrywać. Ale wszystko chyba tkwi w sferze mentalnej – czy wiślacy znów będą tak głodni zwycięstw, jak ostatnio. A może zaczną lekceważyć rywali i skończy się jak w sezonie 2006/2007?

Wszyscy wysoko też oceniają szanse Lecha Poznań i Legii Warszawa. Lech rzeczywiście się wzmocnił, ale coś nam się wydaje, że będzie grał tak jak nas przyzwyczaił – dobrze u siebie i tylko tak sobie na wyjazdach. Taki to już urok tego zespołu. Z kolei legioniści to wielka niewiadoma, bo ze wszystkich transferów na razie najwięcej wnosi leciwy Piotr Rocki, a to sporo mówi o całej jedenastce. Poza tym wielkie znaczenie dla losów zespołu Jana Urbana będzie miał konflikt z kibicami. Jeśli zostanie zakończony, to niejedna drużyna zostawi na Łazienkowskiej punkty...

Gdybyśmy mieli ocenić prawdopodobieństwo sukcesu każdej z drużyn, wyglądałoby to mniej więcej tak...

Wisła – 55 proc.
Lech – 25 proc.
Legia – 20 proc.

Teraz zostawiamy miejsce na komentarze. Możecie zacząć pisać, że jesteśmy głupi i się na niczym nie znamy Ale zapraszamy do konstruktywnej dyskusji...
P.S

kreseq, ten link do obrazka w Twoim podpisie miażdży
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 08.08.2008 o godz. 11:06.
Odpowiedz cytując
Kortys
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.08.2008, 11:50
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Naszym najgroźniejszym rywalem będzie Legia, o ile będzie w niej grał Vukovic. Z całym szacunkiem dla tego zespołu, ale bez tego piłkarza tracą oni przeszło połowę swojej wartości w defensywie, a i ofensywa wygląda lepiej z tym piłkarzem. Ponadto Legia ma słabych stoperów, Szala jest ogólnie słaby, Choto nie dość, że przereklamowany, to jeszcze zupełnie bez formy. Boki obrony pozostają niewiadomą, bo Wawrzyniak, Rzeźniczak, Kiełbowicz i Edson to piłkarze chimeryczni, którym zdarzają się bardzo dobre występy, ale przeważnie zawodzi ich solidność, która w defensywie jest bardzo ważna. Descarga to, póki co niewiadoma. Pomoc/atak wzmocnione zostały Szałachowskim, Iwańskim i Rockim, na warunki ligowe piłkarzami bardzo dobrymi, problemem Legii jest typowy napastnik, bo mają tylko jednego takiego piłkarza i to w dodatku chimerycznego- Chinyamę.

Lech jak dla mnie odpadnie w przedbiegach. Tak rozreklamowany Stilic na tę chwilę jest na pewno słabszy od Quinterosa, Murawskiego, czy Bandrowskiego, nie mówiąc o Jirsaku, Rogerze, czy Iwańskim. Lewandowski nie jest w stanie wygryźć ze składu Rengifo, który jest zupełnie bez formy. Doszedł Peszko, ale za Zająca, odszedł też Pitry, odszedł Quinteros, Reiss jest jeszcze starszy niż był. Jak dla mnie Lech w tym okienku w ofensywie wyszedł w najlepszym wypadku na zero. W defensywie jest Arboleda, zawodnika na ligę na pewno bardzo dobry, ale dla Lecha klasowy stoper był w tym sezonie raczej warunkiem utrzymania się w czołówce ligi, a nie czymś co wydatnie zbliży ich do mistrzostwa. Prawdę powiedziawszy, w zeszłym sezonie Lech był lata świetlne nie tylko za Wisłą, ale i za Legią, niespodzianką będzie dla mnie jeżeli Lech zdobędzie vicemistrzostwo, natomiast wcale nie będę zaskoczony jeżeli nie załapie się na puchary.
Co do Legii, to nie zgodzę się z opinią o Choto, według mnie, gdy jest w formie, gra na poziomie naszych stoperów. Pisanie o Edsonie w kontekście boków obrony wskazuje, że od 1,5 roku nie widziałeś żadnego meczu Legii. Jeśli chodzi o Vukovica, facet nigdy mnie nie przekonywał i bardziej przychylałbym się do opini kibiców z Warszawy, którzy zapewne znają go lepiej. Pisanie, że stanowi 50% wartości zespołu jest grubą przesadą. Piszesz, że Descarga jest niewiadomą.. Nie dla mnie. Chyba nigdy do naszej ligi nie przyszedł zawodnik, o którego poziom byłbym tak spokojny. Najlepszy prawy obrońca polskiej ligi.

Lech ma bardzo mocny zespół na papierze. Obrona Wojtkowiak-Bosacki-Arboleda-Durdevic jeśli się trochę zgra, będzie porównywalna do naszej. 2 perspektywicznych defensywnych pomocników Bandrowski-Murawski będzie robić stałe postępy, także pod okiem Beenhakkera, czego raczej nie można napisać o Soblewskim i Cantoro. Ofensywnym Stiliciem interesował się Arsenal, a oni ogórków raczej nie śledzą.. Poza tym z miejsca posadził na ławie Quinterosa, kiedy ten był jeszcze w klubie. Nie można go skreślać po 2 inauguracyjnych meczach pucharowych.. Skrzydła to młodzi i już nieźli Peszko (kadra Beenhakkera) i Cueto, a w ataku odpowiedni poziom zapewni rywalizacja Rengifo z Lewandowskim. Może ten rok to jeszcze dla Lecha za wcześnie, ale jeśli Wisła nie zachowa czujności, następny sezon może byc dla nich mistrzowski..
Najdawniejsze skupiska osadnicze na Wawelu sięgają epoki paleolitu, a więc 50 tysięcy lat p.n.e.
Odpowiedz cytując
thomasson
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.08.2008, 13:00
Rozbawił mnie fragment z artykułu "liga wykreuje nowe gwiazdy?" na goool.pl:

Cytat:
Sprowadzonym już dawno, aczkolwiek dopiero teraz pokazującym pełnie swoich możliwości gwiazdorem ligi może zostać również Tomas Jirsak. Pomocnik Wisły rodem z Czech trafił na Reymonta już przed kilkoma sezonami i do tej pory pełnił głównie rolę rezerwowego. Odkąd drużynę przejął trener Maciej Skorża, Jirsak coraz częściej pojawił się w pierwszym składzie, a w rozpoczynającym się dzisiaj sezonie ma być już prawdziwym liderem drużyny mistrzów Polski. Pod Wawelem cieszą się, że Czech w końcu "zaskoczył" i Wisła bez wydawania kolejnych pieniędzy wzbogaciła się o klasowego rozgrywającego, który już wkrótce może dorównać nieodżałowanemu Mirosławowi Szymkowiakowi.
A tak szczerze to się zaje****** cieszę że wreszcie zaczyna się ta gówniana liga. Brakowało mi jej przez te pare miesięcy. Tylko jeden problem... trzeba wygrać wojnę o pilota.
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.08.2008, 13:24
Kijek, Jizzz- nawet nie chce mi się komentować. Każdy ma prawo do swojej opinii, ja wyraziłem swoją, jeżeli się nie zgadzacie to napiszcie swoją, a nie "nie chce mi się komentować".

Ogólna uwaga, niedokładnie przeczytaliście co napisałem o Vukovicu. Vukovic to zdecydowanie nie jest 50% wartości Legii. Ja napisałem, że Legia traci 50% wartości w defensywie bez tego zawodnika. Bez Vukovica Legia nie ma zatrzymania w drugiej linii i przez to linia obrony jest przeciążona i gra słabiej niż zazwyczaj. Było to nawet widać w rewanżu z Homel. Gdyby Legia miała jeszcze jednego wartościowego defensywnego pomocnika, to bym w życiu tak nie napisał, ale że nie ma, to moja opinia o wartości Vukovica dla Legii jest taka, a nie inna.
Z tym wrzuceniem Edsona do garnka z bocznymi obrońcami może przesadziłem, bo faktycznie szanse na jego grę na tej pozycji są bardzo małe.
Descarga na papierze jest wielkim wzmocnieniem, ale ja wolę oceniać piłkarzy po tym jak ich widzę na boisku, Descargi jeszcze nie widziałem, więc dla mnie jest niewiadomą.
Co do Choto, to problem z nim polega na tym, że w formie to on w ostatnim czasie bywa raz dwa razy na pół roku. Lepiej niż taki np. Hernani ale jednak nadal słabo. Wiem, że miał kontuzje itd. ale oceniam co piłkarz, moim zdaniem, na tą chwilę prezentuje.

Co do obrony Lecha, to z ich pierwszej czwórki tylko Arboleda miałby szansę na grę w Wiśle, tak samo w Legii myślę, że nawet Bosacki by nie wygryzł Choto.
Bandrowski i Murawski muszę przyznać, że robią na mnie wrażenie, niemniej jednak jak dla mnie to trochę mało jak na zapędy mistrzowskie, ta dwójka nie dała w zeszłym sezonie Lechowi nawet miejsca pucharowego( niektórzy zapominają, że Lech był czwarty w lidze i nie był nawet w półfinałach pucharów), więc nie widzę jak miałaby dać w tym mistrzostwo. Ponadto stosowanie słowa perspektywiczny jako określenie 26, czy 27-letniego Murawskiego jest, jak dla mnie, nadużyciem znaczenia tego słowa.
W kwestii Peszko, to nadal uważam, że to tylko wymiana pokoleń, bo odszedł Zając, a nie wzmocnienie. To, że kogoś dostrzegł Benhałer też mnie nie przekonuje.
Co do Cueto, Lewandowskiego itd. Smuda to zaprzeczenie Kasperczaka. Ma oko do transferów, ale trenerem to on jest przeciętnym( np. ściągnął Uche, a potem kisił go na ławie).
Co do Stilica, to ja w to zainteresowanie ze strony Arsenalu nie wierzę. Tzn. może jakiś skaut Arsenalu go kiedyś obserwował, ale oni obserwują bardzo wielu piłkarzy, a tylko kilka procent potem trafia do klubu. Facet póki co mnie nie oczarował, widać że w piłkę grać potrafi, ale na gwiazdę ligi w tym sezonie raczej nie wyrośnie.
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 08.08.2008, 13:40
"przed kilkoma sezonami"

Rzetelni Ci dziennikarze
Odpowiedz cytując
jizzz
Banita

Od: 05.2008

Stary 08.08.2008, 13:45
Uran235 nie chce mi się komentowac bo Twoje wynurzenia nie są poparte jakimikolwiek sensownymi argumentami, a całość ma tylko potwierdzać z góry założoną przez ciebie tezę.
No bo jak traktować to:
Cytat:
Bosacki by nie wygryzł Choto
pomijając fakt czy Bosacki miałby wogóle ochote grać w przyjaciółce, po czym wnosisz, ze jest to prawda?

albo to :
Cytat:
Bandrowski i Murawski muszę przyznać, że robią na mnie wrażenie, niemniej jednak jak dla mnie to trochę mało jak na zapędy mistrzowskie, ta dwójka nie dała w zeszłym sezonie Lechowi nawet miejsca pucharowego
biorąc pod uwagę, ze Wisła w tym samym składzie zakończyła ligę na 8 miejscu i ją wygrała argument śmieszny bo z góry zakładający, ze piłkarze się nie rozwijają.

a to sprawiło, ze omal nie udusiłem się ze śmiechu :
Cytat:
To, że kogoś dostrzegł Benhałer też mnie nie przekonuje
wyślij CV do PZPN może ktoś cię zauważy i kariera selekcjonera stoi przed tobą otworem

więcej mi się nie chce
Ostatnio edytowane przez jizzz : 08.08.2008 o godz. 13:47.
Odpowiedz cytując
wislak_olkusz
Senior Member

Stary 08.08.2008, 13:55
jizzz napisał(a):Wyświetl post
Widzę ze prawdziwy z Ciebie znawca futbolu. Tak z ciekawości w jakich kilku meczach go widziałeś?
Teraz do powyższego posta zamiast Stilicia wstaw sobie Jirsaka.

Pasuje?
Tyś chyba sie .......nął o kant stołu...

To porównujesz pseudo-grajka Stilicia do Jirsaka? Nie mam słów... A Stilicia widziałem gdy grał w Sarajewie i sparingach lechosława. Wg. mnie Semir to nie opierzony piłkarz o klasie średniaka ligowego. Poza tym - .......inicie się w łeb wszyscy myślący że Arsenal naprawdę się o niego pytał... gość by sie dał pokroić za transfer do Kanonierów a przeszedłby do jakiejś Polski?!

PS: jizzz - porównywanie Stilicia z Jirsakiem to jak porównywanie Pawła Brożka z Marcinem Klattem...
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 08.08.2008, 14:06
Pytać mógł.
Inna sprawa, że rocznie takie kluby jak Arsenal sprowadzają tysiące takich kopaczy.
Chcieli sprowadzić też 16-letniego Polaka, Filipa Modelskiego, który jednak wybrał West Ham.
Tylko, że to nic nie znaczy. Jak się rozwinie to świetnie, jak nie to trudno, wielkiej straty nie będzie.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 08.08.2008, 14:15
pomijając fakt czy Bosacki miałby wogóle ochote grać w przyjaciółce, po czym wnosisz, ze jest to prawda?
Czytaj między wierszami. Zwyczajnie uważam, że Choto jest lepszy od Bosackiego, minimalnie ale jednak ich czysto piłkarskie umiejętności są podobne, ale Choto jest silniejszy i sprawniejszy fizycznie, a to dla stopera ważna rzecz. Moja ocena, czyli ocena osoby, która nie lubi ani Lecha, ani Legii.

albo to : biorąc pod uwagę, ze Wisła w tym samym składzie zakończyła ligę na 8 miejscu i ją wygrała argument śmieszny bo z góry zakładający, ze piłkarze się nie rozwijają.
Sytuacje nie do porównania. Wisła była czołową drużyną, która przez ciągłe roszady trenerskie straciła ducha i miała przede wszystkim problemy natury mentalnej.. Lech gra pod wodzą tego samego trenera od kilku sezonów nie widzę powodu dla którego ci piłkarze mieliby nagle okazać się o klasę lepsi niż są, a tyle potrzeba Lechowi żeby realnie myśleć o mistrzostwie.

a to sprawiło, ze omal nie udusiłem się ze śmiechu : wyślij CV do PZPN może ktoś cię zauważy i kariera selekcjonera stoi przed tobą otworem
Już wysłałem, powiedzieli, że oddzwonią, info telefoniczne.

Szczerze, kiedy Leo przychodził byłem sceptykiem, ale mówiłem dajmy mu popracować. Kiedy jechaliśmy na Euro byłem sceptykiem, ale mówiłem nawet jak odpadną, w Polsce trudno o lepszego selekcjonera. Po odpadnięciu jednak coś się zmieniło, straciłem szacunek do tego człowieka. Powód prosty- naobiecywał, nagadał, nawybierał, a na koniec winni byli wszyscy tylko nie on. Gdyby po ludzku powiedział, ja też popełniłem błędy, nie miałbym żalu, takto to ja mam jego i jego kadrę głęboko w poważaniu. Koniec OT.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 08.08.2008, 14:29
Nie chce się bawić w moderatora, ale nie przesadzacie z tą napinką?A mi mówią, że jestem nerwowy.Odkąd zaczełęm brać nerwosol, świat stał się piękniejszy
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 08.08.2008, 14:44
W ramach rozluznienia sytuacji proponuje przeczytac o zarobkach grajkow :

Zestawienie najlepiej zarabiających piłkarzy ekstraklasy (kwoty w euro):

1. Inaki Descarga (Legia Warszawa) 330 tys.
2. Wojciech Łobodziński (Wisła Kraków) 300 tys.
3. Roger Guerreiro (Legia Warszawa) 260 tys.
4. Mauro Cantoro (Wisła Kraków) 250 tys.
5. Andrzej Niedzielan (Wisła Kraków) 250 tys.
6. Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków) 250 tys.
7. Dickson Choto (Legia Warszawa) 240 tys.
8. Mikel Arruabarrena (Legia Warszawa) 230 tys.
9. Łukasz Garguła (GKS Bełchatów) 220 tys.
10. Edson da Silva (Legia Warszawa) 220 tys.

zrodlo : Fakt (crtl+c/ctrl+v z ll )

PS: Bez odbioru,szykuje sie na yyyy pseudoderby

Odpowiedz cytując
jizzz
Banita

Od: 05.2008

Stary 08.08.2008, 14:57
wislak_olkusz napisał(a):Wyświetl post
Tyś chyba sie .......nął o kant stołu...

To porównujesz pseudo-grajka Stilicia do Jirsaka? Nie mam słów... A Stilicia widziałem gdy grał w Sarajewie i sparingach lechosława. Wg. mnie Semir to nie opierzony piłkarz o klasie średniaka ligowego. Poza tym - .......inicie się w łeb wszyscy myślący że Arsenal naprawdę się o niego pytał... gość by sie dał pokroić za transfer do Kanonierów a przeszedłby do jakiejś Polski?!

PS: jizzz - porównywanie Stilicia z Jirsakiem to jak porównywanie Pawła Brożka z Marcinem Klattem...
A co takiego osiągnął do tej pory Jirsak? Tylko konkrety proszę . Dla mnie to właśnie Jirsak jest przykładem ligowego średniaka
Ale ogólnie się z toba zgadzam : nie ma co porównywać Jirsaka do Stilića. Stilić jest dużo lepszy.
ps:dłużej nie mam zamiaru z tobą dyskutowac gdyż forma twojej wypowiedzi budzi we mnie odrazę
Ostatnio edytowane przez jizzz : 08.08.2008 o godz. 14:59.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.08.2008, 15:06
Cytat:
a to sprawiło, ze omal nie udusiłem się ze śmiechu :
Cytat:
To, że kogoś dostrzegł Benhałer też mnie nie przekonuje
wyślij CV do PZPN może ktoś cię zauważy i kariera selekcjonera stoi przed tobą otworem
Widzę, że mimo wielkiego dorobku Benhałera na Euro (czyli 1 pkt. (!!!!!!) oraz 1 (!!!!!) strzelonej bramki w dodatku ze spalonego ) są naiwni wierzacy w jego nieomylność i właściwy dobór. I dobrze, niech wierzą dalej, tak jak w nos Smudy . Bedzie dobrze (dla nas)
Odpowiedz cytując
Weez3r
Member

Stary 08.08.2008, 15:27
"11" najgorszych piłkarzy Ekstraklasy wg. Weszlo.com:

http://www.weszlo.com/news/759
Odpowiedz cytując
wislak_olkusz
Senior Member

Stary 08.08.2008, 15:29
A co takiego osiągnął do tej pory Jirsak? Tylko konkrety proszę . Dla mnie to właśnie Jirsak jest przykładem ligowego średniaka
Ale ogólnie się z toba zgadzam : nie ma co porównywać Jirsaka do Stilića. Stilić jest dużo lepszy.
ps:dłużej nie mam zamiaru z tobą dyskutowac gdyż forma twojej wypowiedzi budzi we mnie odrazę
1. Gra w zespole mistrza Polski
2. regularne występy w młodzieżowej kadrze Czech
3. Niebagatelna wartość

A teraz ty "miszczu" powiedz mi, co osiągnął Stilić i czemu dajesz go wyżej niż Jirsaka?

"Stilić jest dużo lepszy"... "musisz zmienić kropelki i przestać śpiewać w chórze kościelnym..."
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 08.08.2008, 17:41
Cytat:
Odpowiedzialny przez lata za politykę transferową Odry Wodzisław Edward Socha, w czwartek zrezygnował z funkcji dyrektora sportowego klubu. Jego obowiązki przejął kierownik drużyny Władysław Kowalik.
"Odchodzę w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku. Będąc odpowiedzialnym za sprawy sportowe, starałem się przez te wszystkie lata prowadzić przemyślaną politykę transferową zmierzającą do zbudowania zespołu na miarę naszych możliwości. I chociaż nie zawsze wszystkie zamierzenia i plany udało się zrealizować, to jednak klub nasz nadal z powodzeniem występuje w ekstraklasie i mam nadzieję, że przez wiele sezonów będzie w dalszym ciągu obecny na piłkarskiej mapie Polski. Nie odchodzę ze sportu definitywnie. Jestem członkiem zarządu stowarzyszenia MKS >>Odra<< (głównego akcjonariusza spółki prowadzącej drużynę) i całym swoim doświadczeniem pragnę dalej służyć radą i pomocą naszemu klubowi" - napisał Socha w pożegnalnym oświadczeniu. Powodów rezygnacji nie podał.

Socha w roli osoby odpowiedzialnej m.in. za sprawy transferowe i organizację przygotowań pojawił się w Odrze w połowie lutego 1999 r. Zespół po rundzie jesiennej miał wtedy na koncie 9 punktów i był typowany do spadku, ale się utrzymał. W 2004 r. na kilka miesięcy został konsultantem grupy ITI, właściciela Legii. Powrócił jednak do Wodzisławia.
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

Kiedyś miał do nas na dyrektora przyjść. Akurat się wakacik robi
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 08.08.2008, 19:54
Wrażenia po 46 minutach meczu Lech- Bełchatów. Bełchatów kopie się po głowach, a Lech nie zamierza im w tym przeszkadzać. Największe zagrożenie pod bramką Kozika stwarza Stilić, obrona GKS-u i sam Kozik. Jeżeli Lech tego nie wygra, to na własne życzenie, bo GKS prezentuje się po prostu słabo.

Edit, pytanie, czy Wieszczycki powrócił do komentowania na C+? Bo wydaje mi się, że go słyszę

Edit dwa- brameczka Lewandowskiego kapitalna, cała akcja ładna, jak Lech przyspiesza, to GKS jest bezradny, no i ten ich bramkarz... dramat.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 08.08.2008 o godz. 20:29.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.08.2008, 19:54
dobry mecz w Wawie, trzy budy, widać, że legionistom piłka przyzwoicie przy nogach chodzi ale i poloniści nie zapomnieli dobrego zespołowego grania przećwiczonego w poprzedniej drużynie.

Żeby tylko w drugiej połowie grajki dalej tak grali, bo na razie ładnie bez durnych czy złośliwych fauli

Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 08.08.2008, 20:01
A ja szczerze mówiąc to więcej spodziewałem się po Legii.
Niby Polonia to tak naprawdę przefarbowany Groclin, ale jednak Legia to Legia... a tu proszę, wcale nie są lepsi od kolegów z Konwiktorskiej.
W/g mnie to teraz będzie im cholernie ciężko wywalczyć korzystny wynik.
E:
A Leszki ponoć 1:1

E2:
Karny dla Legii ewidentny...
Ostatnio edytowane przez Krissu : 08.08.2008 o godz. 20:15.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 08.08.2008, 20:07
jak grozna jest Legia przekonamy sie w II polowie,jesli uda im sie zwyciezko wyjsc z tego spotkania - podniesc sie po dwoch golach do szatni - bedzie to naprawde duzy sukces
co do Lecha - niczym mnie nie zaskoczyli - graja szybka piłkę, ładnie przesuwaja sie calym zespolem,majaą ciag do bramki.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.08.2008, 20:56
Napinali się,napinalei i trójkę dostali. Ten AmicoLech jest coraz śmieszniejszy. Ciekawe co wymyśla jak odpadną ze Szwajcarami.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 08.08.2008, 20:56
Wymarzone wyniki dla Wisełki. Już w pierwszej kolejce można odskoczyć.
Legia miała 2 karnego chyba. Ale kto dostaje 2 karne w meczu? Nie mają się co kłócić.

Mecz z Polonią może być trudny na ich boisku. Na szczęście podejmujemy u siebie GKS. Więc może uda się ich pyknąć i nieco ostudzić po Lechu i pewnie 2 zwycięztwie u siebie. Oby.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.08.2008, 20:57
no, jak na razie faworyci łatwo nie mieli. Oby nasze młodziaki stanęli na wysokości zadania, na dzień dobry przewaga punktowa byłaby mile widziana

Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Stary 08.08.2008, 20:58
Brawo do GKS-u za wywiezienie 3 punktów z ciężkiego terenu. Przyszedł Janas i 'przyniósł' nową jakość do Bełchatowa.
Szczerze mówiąc po Lechu spodziewałem się o wiele więcej. Nie przypuszczałem, że przegrają z GKS-em i w dodatku na własnym stadionie. Balonik pękł i bardzo dobrze. Reiss - po co była ta napinka
Wie ktoś ile było kibiców w Poznaniu!?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.08.2008, 20:59
Ależ piękne wyniki!!!!

Teraz tylko wygrac z Polonią Bytom

Oglądałem mecz Legii - remis sprawiedliwy. A Lech..... piękna wtopa!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów