The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2008, 14:07
Cytat:
Trybunał Arbitrażowy przy PKOl oddalił apelację Korony Kielce w sprawie degradacji z ekstraklasy. Korona, podobnie jak Zagłębie Lubin, zagra w rozgrywkach I ligi.
http://sport.onet.pl/0,1248675,1802285,wiadomosc.html

I po co było robić takie zamieszanie, skoro nic się nie zmieniło

EDIT: Coś o naszym dyrektorze sportowym.
www.weszlo.com/news/740
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 06.08.2008 o godz. 14:13.
Odpowiedz cytując
Ricken
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.08.2008, 14:11
tomek nie dadzą bo Lubin zasługuje na ekstraklase
zresztą Kielce też
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.08.2008, 14:24
Wkońcu koniec zamieszania (chyba...?). Kto by się spodziewał takiego wyroku? Jedynie Widzew uniknął kary. A trybunał sie ośmieszył... przez nich liga ruszy od 3 kolejki a i tak nic nie zmienili.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 06.08.2008, 15:09
Widzew ma plery jak stad do Burkina Faso
Zaglebie i Korona...coz, za grzechy sie placi.
Korona mniej sie plula a Zaglebie zrobilo z siebie totalne ****, i jeszcze cos przebakuja o odwolaniu...bez honoru.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.08.2008, 15:35
Może chcą jeszcze uruchomić Szetinę ? UEFA jasno kiedyś powiedziała, że jakikolwiek klub pozwie swój związek do sądu to powinien zostać w...y z rozgrywek.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 06.08.2008, 17:33
teraz się pytam tych pewnych kibiców miedziowych - jak tam?
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 06.08.2008, 18:25
Generalnie fajnie sie teraz czyta foruma Zagłębia ...

ten wpis mnie rozwalił:
Cytat:
Przecież ten wyrok nie ma nic wspólnego z prawem i co byśmy tu napisali to chodziło PKOl tylko o to aby zeszło z nich ciśnienie.

Skończył się ten bałagan, jedziemy z ligą i tyle. Nie patrzymy na innych a w sobotę widzimy się w Polkowicach i walczymy o powrót do skorumpowanej elity
Mają poczucie humoru
Odpowiedz cytując
hoolifan
Banita

Od: 04.2008

Stary 06.08.2008, 22:51
Terminarzyk Bywalca z Reymonta
Pozolę sobie wrzucić mecze Wisły z datami, na swoim stadionie w tej rundzie:

09-08-2008 Wisła Kraków - Polonia Bytom 18:00
23-08-2008 Wisła Kraków - GKS Bełchatów
13-09-2008 Wisła Kraków - Lech Poznań
27-09-2008 Wisła Kraków - Arka Gdynia
18-10-2008 Wisła Kraków - Piast Gliwice
31-10-2008 Wisła Kraków - Ruch Chorzów
08-11-2008 Wisła Kraków - ŁKS Łódź
15-11-2008 Wisła Kraków - Lechia Gdańsk
06-12-2008 Wisła Kraków - Odra Wodzisław
Odpowiedz cytując
Lizak
Member

Od: 05.2005

Stary 07.08.2008, 09:59
Mam pytanko odnosnie meczu z GKS Bełchatów, czy data 23 sierpnia jest już pewna? Na stronie SKWK widnieje 24 sierpień. Wracam wtedy z urlopu i nie ukrywam że liczę na meczyk w niedzielę. Będę wdzięczny za info.
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Lizak : 07.08.2008 o godz. 10:02.
BARCA I WISŁA!! DWIE KRÓLOWE!!!
Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.08.2008, 11:31
Probierz ma chyba problemy z narkotykami:
http://sport.wp.pl/wid,10231882,kat,...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Stary 07.08.2008, 13:15
Lizak napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanko odnosnie meczu z GKS Bełchatów, czy data 23 sierpnia jest już pewna? Na stronie SKWK widnieje 24 sierpień. Wracam wtedy z urlopu i nie ukrywam że liczę na meczyk w niedzielę. Będę wdzięczny za info.
pozdrawiam
Wątpie, że mecz z Bełchatowem będzie 24 w niedziele, ponieważ 27 będziemy grać rewanż z Barceloną.
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.08.2008, 16:16
MicK napisał(a):Wyświetl post
Probierz ma chyba problemy z narkotykami:
http://sport.wp.pl/wid,10231882,kat,...wiadomosc.html

Haha ,ciekawe po czym ma sie takie jazdy

I tez jestem ciekaw co sprawilo zeby skorumpowany Widzew uniknał kary,a takie Zaglebie juz nie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 07.08.2008, 16:51
Cytat:
Piotr Reiss, zawodnik Lecha Poznań zapowiada, że "Kolejorz" w tym sezonie polskiej ekstraklasy zdominuje ligę.
- Te dwa tygodnie oczekiwania na ligę to był koszmar - mówi Reiss. - Od dawna rwaliśmy się ba boisko, ale mieliśmy "czerwone światło". Cieszę się, że liga w końcu rusza.

- Teraz Lecha już nic nie zatrzyma. Idziemy na mistrza. A Wisła? Wisła to będzie oglądać nasze plecy. Lech Wisła, Legia - tak to się zakończy - podkreśla.
Reksio odszczeka to, najpóźniej w maju.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
jizzz
Banita

Od: 05.2008

Stary 07.08.2008, 16:58
Zebys ty nie musiał w maju szczekac
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 07.08.2008, 17:13
Ciekawe co Reiss bierze...widac ostro kopie po kasku.
Oni zawsze na miszcza idooom...skonczy sie jak zwykle

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 07.08.2008, 17:16
Ludzie już to pisałem, ale powtórze:
A KTO W TEJ LIDZE NIE IDZIE NA MISTRZA?!

Wyluzujcie zwieracze, niech sobie szczekają, wiadomo że mistrzem i tak będzie Legia...
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.08.2008, 17:22
Heh Spidey...na dzien dzisiejszy moze tak..ale przyznajcie - jak bedziemy grać w lidze tak jak wczoraj z Beitarem, to możecie i wy, i Lech i inne drużyny IDĄCE NA MAJSTRA mieć ciężko. Nie sądzicie?

Pzdr bez napinki
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Tomek_TS
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 07.08.2008, 17:26
oj rafałku rafałku...
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 07.08.2008, 17:27
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Heh Spidey...na dzien dzisiejszy moze tak..ale przyznajcie - jak bedziemy grać w lidze tak jak wczoraj z Beitarem, to możecie i wy, i Lech i inne drużyny IDĄCE NA MAJSTRA mieć ciężko. Nie sądzicie?

Pzdr bez napinki

Sądzimy.
Takiej Wisły to i słynna Barcelona- za Chiny Ludowe nie pokona.

Więcej dystansu.
Pozdrawiam bez napinki
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.08.2008, 17:50
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe co Reiss bierze...widac ostro kopie po kasku.
Oni zawsze na miszcza idooom...skonczy sie jak zwykle
Amen, a pod koniec wiosny beda tlumaczyc ze w tym roku nie ma cisnienia na mistrzostwo bo buduja silny klub i tak wkolo macieju
,
Odpowiedz cytując
Clapham
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 07.08.2008, 18:40
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Amen, a pod koniec wiosny beda tlumaczyc ze w tym roku nie ma cisnienia na mistrzostwo bo buduja silny klub i tak wkolo macieju
Reiss może sobie gadać, ale moim zdaniem należy Kuchenkorzowi oddać co Kuchenkorzowi przynależne. Przez ładnych parę lat w Polsce były tylko dwa kluby, które można było nazwać 'wielkimi' na naszą Polską miarę, czyli Wisła i Legia (lub Legia i Wisła, zależy jak na to spojrzeć ). Lech przez parę lat aspirował do powrotu lat świetności, bo kiedyś już poznał ten smak, ale po tych transferach można chyba powiedzieć, że wreszcie udało im się do wielkich klubów dołączyć również pod względem sportowym. No, ale to oczywiście zweryfikuje boisko . Tak czy inaczej, to ja jeszcze czekam na Górnik, Ruch, Widzew, Śląsk no i może Lechię, choć oni (przepraszam jeśli o jakiejś zamierzchłej historii nie wiem) nie mają jakichś specjalnych tradycji mistrzowskich. Śląsk z kolei, to chyba miał kiedyś tylko ze 3 czy 4 lepsze sezony. No ale i tak dołączą bo taka kolej rzeczy i należy się choćby ze względu na ilość kibiców. Taką ligę będę mógł oglądać bez końca
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 07.08.2008, 20:08
rafalek napisał(a):Wyświetl post
tak jak wczoraj z Beitarem,
tak czyli jak?

bez napinki.

Prawda jest taka ze ten Beitar to zajebiscie przereklamowana druzyna,opowiadali o niej jakby to mialo Chelsea przyjechac a to ogorasy, ktore miały troche szczescia w pierwszym meczu a drugim zagrali tragiczne. I to czy to zasługa Wisełki czy ich sama to sie okaze w pierwszych 10 kolejkach.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.08.2008, 20:17
Tak czyli przez caly mecz pressingiem, walcząc o każdą piłkę do upadłego, wymieniac tak szybko podania, miec wspaniale akcje oskrzydlające, atakowac do końca meczu(nawet jak już było 4:0 i pewny awans, to nie czekali na koniec, tylko pukli im jeszcze jedną).

Pozdrawiam bez napinki
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.08.2008, 20:17
Reiss jest śmieszniejszy niż film "Rejs" śp. Bareji. Widać, że w Poznaniu frustracja po zeszłym sezonie objwia się już chorobowymi majaczeniami. Dobrze, że znowu tak napompowali balonik, bo jak zacznie wypuszczać powietrze to nie będzie zmiłuj się i głupawe tłumaczenia. A i polewanie z tych co znowu uwierzyli amikowych kibiców niemałe Już się nie moge doczekać tych "majstrów" w akcji jak im przyjdzie pograć trochę więcej meczyków w lidze i ze 2 w pucharach. Zaczną się wtedy tłumaczenia i bicie piany. Bedzie zabawa Cyrk murowany.

P.S Nawet Legia (ustami swoich rozbrykanych dziennikarzy) przystopowała z mistrzowskimi wizjami
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.08.2008, 20:28
Kijek napisał(a):Wyświetl post
tak czyli jak?

bez napinki.

Prawda jest taka ze ten Beitar to zajebiscie przereklamowana druzyna,opowiadali o niej jakby to mialo Chelsea przyjechac a to ogorasy, ktore miały troche szczescia w pierwszym meczu a drugim zagrali tragiczne. I to czy to zasługa Wisełki czy ich sama to sie okaze w pierwszych 10 kolejkach.
A czy to przypadkiem nie Ty bulwersowałeś się umniejszaniem znaczenia porażki naszych rezerw w meczu o Superpuchar?

Może warto byłoby zachować jednak jakieś proporcje i starać się nie umniejszać sukcesu naszych piłkarzy? Tym bardziej, że mam wątpliwości czy poszłoby Wam (czyli Legii) z Beitarem równie łatwo, a piszę to mając świeżo w pamięci cudowne występy Legionistów przeciwko Homelowi...

Liga wszystko zweryfikuje, a ja jestem jakoś dziwnie spokojny o zagrożenie ze strony Legii, czy też Amiki Poznań
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.08.2008 o godz. 21:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.08.2008, 20:59
faktem jest, że jak się czyta lechickie czy legijne strony to dużo dystansu i samozaparcia trzeba, by im nie życzyć tego samego co oni nam .

My często (czasami za często ) z elegancją-Francją do nich a oni z pałą, lub przynajmniej szpileczką a la Kijek.

Zachodzę w głowę, czemu nas nie kochają a przecież powinni

Z drugiej strony mistrz (obojętne kto by nim nie był, głęboko wierzę w Wisełkę) ma wartość, gdy się mocnych przeciwników wyprzedzi.

Wśród liliputów karzeł olbrzymem, ale dalej kurdupel.

Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 07.08.2008, 21:46
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
P.S Nawet Legia (ustami swoich rozbrykanych dziennikarzy) przystopowała z mistrzowskimi wizjami
Ktorych?

To ja powiem zastepujac tych dziennikarzy: gramy o mistrza, albo majstra - jeden ****. A czy bedzie czy nie bedzie to i tak dalej swoje - **** z wynikami, i bez zmian czy zdobedziemy jakis tam Puchar Polski itd albo zdobedziemy mistrza z 20 pkt przewaga badz z 20pkt strata go stracimy. (niestety) tutaj niektorzy dlugo tego jeszcze nie zrozumieja.
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A czy to przypadkiem nie Ty bulwersowałeś się umniejszaniem znaczenia porażki naszych rezerw w meczu o Superpuchar?

Pudło, jak zwykle
Nie ja

Może warto byłoby zachować jednak jakieś proporcje i starać się nie umniejszać sukcesu naszych piłkarzy?
Ehhh, tak to jest jak sie ma problem z czytaniem ze zrozumieniem tektu.
Nie umniejszam. ( miałem w tymmiejscu postawic przecinek i dopisac cos ale nie bede kopał sie z koniem, wole właczyc 2cztery7 i sie odciac. )
Tym bardziej, że mam wątpliwości czy poszłoby Wam (czyli Legii) z Beitarem równie łatwo, a piszę to mając świeżo w pamięci cudowne występy Legionistów przeciwko Homelowi...
Nie byłbys soba gdybys nie mial

Liga wszystko zweryfikuje, a ja jestem jakoś dziwnie spokojny o zagrożenie ze strony Legii, czy też Amiki Poznań
niektorzy kibicuje zeby fetowac piłkarzy i wyniki a niektorzy maja to w dupie jakim rezultatem skonczy jakis tam mecz bo po cos innego chodza na mecze. Powiedzmy ze kazdy z nas nalezy do jednej grupy a inny do drugiej. Sam sobie odpowiedz kto nalezy do ktorej.

harthausen napisał(a):Wyświetl post
My często (czasami za często ) z elegancją-Francją do nich a oni z pałą, lub przynajmniej szpileczką a la Kijek.
ani nie szpileczka ani nie pała ja bympowiedzial pałeczka
Ostatnio edytowane przez Kijek : 07.08.2008 o godz. 21:51.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.08.2008, 21:52
Przecież nasze rezerwy by ten Beitar potargały lepiej niż pierwszy skład więc nie deprecjonuj wspaniałego zwycięstwa Legii z wielkimi rezerwami Wisły która ponoć...nie ma zmienników. Tzn. ma....ale słabych tzn. nie, kiedy ogrywa je Legia są wyjątkowo mocne poza tym są słabe.
The Apostasy

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.08.2008, 07:49
No to dzisiaj startuje liga, coś mi mówi, że po pierwszej kolejce będziemy samodzielnym liderem i już do końca to się nie zmieni.
Teoretycznie przystępujemy do sezonu osłabieni, ale trzeba zauważyć, że żaden z piłkarzy z podstawowego składu nie odszedł. Do tego Diaz, Jirsak i Łobodziński, powinni grać lepiej niż w poprzednim sezonie bo są już z drużyną jakiś czas. Wracają do nas Małecki, Barreto, Gołoś, Varga i Niedzielan z Dawidowskim po kontuzji, do tego skład uzupełnia jedyny nabytek Singlar, jak dla mnie to mocna ławka rezerwowych, tym bardziej, że zasiądzie na niej jeszcze ktoś z piątki Zieńczuk/ Łobodziński/ Jirsak/ Boguski/ Cantoro.
Najważniejszą rzeczą, która umyka fachowcom, jest fakt, że Wisła gra w mniej więcej takim samym składzie od 4 sezonów, przez co zgranie jest naszym bardzo dużym atutem.

Naszym najgroźniejszym rywalem będzie Legia, o ile będzie w niej grał Vukovic. Z całym szacunkiem dla tego zespołu, ale bez tego piłkarza tracą oni przeszło połowę swojej wartości w defensywie, a i ofensywa wygląda lepiej z tym piłkarzem. Ponadto Legia ma słabych stoperów, Szala jest ogólnie słaby, Choto nie dość, że przereklamowany, to jeszcze zupełnie bez formy. Boki obrony pozostają niewiadomą, bo Wawrzyniak, Rzeźniczak, Kiełbowicz i Edson to piłkarze chimeryczni, którym zdarzają się bardzo dobre występy, ale przeważnie zawodzi ich solidność, która w defensywie jest bardzo ważna. Descarga to, póki co niewiadoma. Pomoc/atak wzmocnione zostały Szałachowskim, Iwańskim i Rockim, na warunki ligowe piłkarzami bardzo dobrymi, problemem Legii jest typowy napastnik, bo mają tylko jednego takiego piłkarza i to w dodatku chimerycznego- Chinyamę.

Lech jak dla mnie odpadnie w przedbiegach. Tak rozreklamowany Stilic na tę chwilę jest na pewno słabszy od Quinterosa, Murawskiego, czy Bandrowskiego, nie mówiąc o Jirsaku, Rogerze, czy Iwańskim. Lewandowski nie jest w stanie wygryźć ze składu Rengifo, który jest zupełnie bez formy. Doszedł Peszko, ale za Zająca, odszedł też Pitry, odszedł Quinteros, Reiss jest jeszcze starszy niż był. Jak dla mnie Lech w tym okienku w ofensywie wyszedł w najlepszym wypadku na zero. W defensywie jest Arboleda, zawodnika na ligę na pewno bardzo dobry, ale dla Lecha klasowy stoper był w tym sezonie raczej warunkiem utrzymania się w czołówce ligi, a nie czymś co wydatnie zbliży ich do mistrzostwa. Prawdę powiedziawszy, w zeszłym sezonie Lech był lata świetlne nie tylko za Wisłą, ale i za Legią, niespodzianką będzie dla mnie jeżeli Lech zdobędzie vicemistrzostwo, natomiast wcale nie będę zaskoczony jeżeli nie załapie się na puchary.

Reszta drużyn w walce o mistrzostwo nie ma szans, Polonia Warszawa nie ma w ogóle napastników, Bełchatowianom i Zabrzanom raczej brakuje solidności i trzecie miejsce to raczej szczyt ich możliwości na ten sezon. W walkę o puchary mogą się jeszcze wmieszać Ruch, Jagiellonia i Śląsk. Chorzowianie mieli niezłą ekipę w zeszłym sezonie, latem sprowadzili kilku wartościowych piłkarzy, mają zdolną młodzież. Jagiellonia ma dobrego trenera, który miał komfortowe warunki pracy, mógł skompletować kadrę według własnej wizji i miał czas na zgranie tych piłkarzy. Śląsk natomiast dokonał kilku poważnych transferów i bardzo dobrze prezentował się w sparingach z niezłymi rywalami.

Główni kandydaci do spadku to jak dla mnie Piast Gliwice i Polonia Bytom, na papierze najsłabsze drużyny ekstraklasy, bez perspektyw na lepsze jutro. O baraże zawalczą między sobą ŁKS( dobry trener i słaba drużyna), Odra Wodzisław( jak zwykle kiepska drużyna, która i tak się utrzyma) i Cracovia( coraz słabsza drużyna ze słabym trenerem). Lechia i Arka w tym sezonie będą walczyć tylko między sobą o prymat w trójmieście i na pomorzu.

Takie są moje przedsezonowe typy.
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Stary 08.08.2008, 08:37
Uran235 napisał(a):Wyświetl post

Naszym najgroźniejszym rywalem będzie Legia, o ile będzie w niej grał Vukovic. Z całym szacunkiem dla tego zespołu, ale bez tego piłkarza tracą oni przeszło połowę swojej wartości w defensywie, a i ofensywa wygląda lepiej z tym piłkarzem. Ponadto Legia ma słabych stoperów, Szala jest ogólnie słaby, Choto nie dość, że przereklamowany, to jeszcze zupełnie bez formy. Boki obrony pozostają niewiadomą, bo Wawrzyniak, Rzeźniczak, Kiełbowicz i Edson to piłkarze chimeryczni, którym zdarzają się bardzo dobre występy, ale przeważnie zawodzi ich solidność, która w defensywie jest bardzo ważna. Descarga to, póki co niewiadoma. Pomoc/atak wzmocnione zostały Szałachowskim, Iwańskim i Rockim, na warunki ligowe piłkarzami bardzo dobrymi, problemem Legii jest typowy napastnik, bo mają tylko jednego takiego piłkarza i to w dodatku chimerycznego- Chinyamę.
Nawet nie chce mi sie komentowac.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów