|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Pogoń, Sosnowiec, Avia, a co było u nas to pewnie wiesz lepiej ode mnie. Gość który mógł mieć kilkadziesiąt meczów w reprezentacji, ale na własne życzenie ma tylko 8 będzie mentorem w rezerwach.. Czy powie dzieciakom dlaczego ma 8, a nie np. 40 meczów w reprezentacji i co mają robić żeby wycisnąć max z piłki? Czy raczej będzie dymił bo trener go nie wystawił od początku tylko od 60-tej czy 80-tej albo nie powiedział dzień dobry? Jak zwykle- pożyjemy-zobaczymy.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : Dzisiaj o godz. 16:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To było 15 lat temu, więc ktoś musiał być bardzo młody żeby dotrwał do teraz (ur. ok. 1990?), więc może Kurto albo Burliga? Najemników (np. Cikos) nie liczę.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : Dzisiaj o godz. 16:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Akurat Małecki kiedyś potrafił grać w piłkę i można zakładać, że czegoś będzie w stanie nauczyć wiślacką młodzież.
To nie jest już dzisiaj ten sam człowiek, porywczy i agresywny jak parę dekad temu. W klubach w których ostatnio grał był raczej szanowany. Nie mam problemów z tym ruchem. Oczywiście o ile nie został przepłacony na kontrakcie. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Markus
Tak był szanowany, że w avii go odsunęli od składu w kwietniu 2026 mimo, że miał kontrakt do czerwca i przedłużył mu się po awansie. W sosnowcu w 2021 czy 22 ścięcie z drugim trenerem i sprawa sądowa o kasę (wygrana przez PM) bo go odsunęli i nie chcieli mu płacić. Oczywiście nie jestem insiderem i nie wiem co dokładnie się stało w aś&zs, ale jak czytam, że dorósł itp. to mam te sytuacje w tyle głowy. Ale u nas na pewno będzie dobrze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Młodym też jest potrzebny ktoś doświadczony w drużynie. Wybór padł na niego.
Jeśli będzie coś nie tak, to w klubie mu podziękują. Nie przychodzi jako ktoś kto stanowi jakikolwiek fundament czy jest nieusuwalny. Skoro podpisali z nim kontrakt, w klubie wierzą, że są duże szanse, iż podoła tej roli, jaką mu obecnie wyznaczyli. Czy tak się stanie pokaże czas. Nie ma powodów do paniki czy ostrej krytyki. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|