|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
@s1mone - Sukiennicki, z którego zrobiłeś już gwiazdę jest środkowym pomocnikiem, którego głównym atutem jest wybieganie.
Tak jak Ci napisali wyżej Arked i Patryko: - mamy za dużo młodych w składzie. Napawaj nimi oczy i nie domagaj się więcej szrotu. - młody napastnik na poziomie Zwolińskiego jest poza naszym zasięgiem finansowym. A Zwoliński to nie jest jakiś asior gwarantujący 20 bramek w sezonie... Resztę bełkotu i gloryfikacji Sukiennickiego pominę milczeniem. Tak żeby nikt potem nie pisał że nie potrafię być miły.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.07.2024 o godz. 11:12.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Sukiennicki zagrał 90minut i widzę, że już został obwieszczony jako wielki talent i super transfer
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Tak samo jak Igorek, który po jednym strzale - będzie gwiazdą zespołu w nowym sezonie.
Proponuję trochę lodu na głowę. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Tak, poczekałbym z ocenianiem przynajmniej do końca rundy. Pierwszy występ obiecujący, ale też nie fantastyczny. Miejmy jakieś standardy w ocenie zawodników, serio.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jak nie zachowamy balansu w drużynie między młodymi a doświadczonymi albo między Polakami a obcokrajowcami najpewniej znowu uja z tego będzie...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sukiennicki fajnie biegał (dlatego posadził Młyńskiego na ławce), ale za wiele z tego nie wynikało. Na razie zasługuje na docenienie, ale robienie z niego wzoru kogoś na kim powinniśmy budować kadrę? No nie, miejmy standardy. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
tak, a w juniorach Manchester City był tylko dlatego że mu Jaroo1 załatwił broniąc bagienka
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Niektóre osoby tutaj chyba dalej nie przyjęły do wiadomości, że Wisła nie jest już w Polsce pierwszym, a może i nawet drugim wyborem dla młodych piłkarzy.
Rynek młodych graczy, którzy mogą aktualnie zasilić Wisłę, to wybijające się jednostki z II ligi (Sukiennicki), wyrobnicy z I ligi (Mikulec, chociaż on to już się w zasadzie do kategorii młodego gracza przestał łapać) i gracze z zespołów młodzieżowych Ekstraklasy, którzy zostali tam brutalnie zweryfikowani i ich rokowania na wyjście z etapu kopania się po czole są mizerne. To są nasze realia transferowe, dodajcie sobie do tego wszystkiego większość transakcji w trybie bezgotówkowym i macie pełen obraz tego, kto może do nas trafić.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 16.07.2024 o godz. 12:44.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No masz... Czyli Zaskroniec kłamał z tym AI, 280 nazwiskami na liście a później w wywiadzie mówiąc że będą same do....iste, a przede wszystkim wyrafinowane transfery? :/
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Teoretycznie młodzi zdolni mogą Wisłę wybrać, żeby w niej się pokazać i odejść do lepszego klubu w Polsce. Albo raczej mogliby, gdybyśmy mieli lepsze struktury, opiekę medyczną i wypłacalność, co razem dawałoby szansę na rozwój.
Dodatkowo nie jesteśmy klubem komfortowym - tzn. wbrew temu, co mówi Królewski, mamy nóż na gardle. Potrzebujemy zbierać punkty, żeby awansować i nie możemy dać młodym grać, żeby sobie grali. Nie mamy scautingu i środków na selekcję zawodników. Stąd też racjonalnie patrząc, Wisła nie jest szczególnie atrakcyjnym klubem dla młodych, a młodzi nie są szczególnie atrakcyjni dla Wisły jako piłkarze. Co oczywiście nie znaczy, że nie zdarzają się wyjątki. Nie każdy młody będzie Wachowiakiem, Starzyńskim i Biegańskim, którym - przy okazji - życzę, żeby się wreszcie trochę rozbudzili i pokazali, że są zdolni grać solidnie chociaż na poziomie I ligi. Sądzę, że dla nas najbezpieczniejszą opcją jest poleganie na sprawdzonych zawodnikach I-ligowych i wyłapywanie okazji o największym prawdopodobieństwie odpalenia (a nie najgłośniejszym nazwisku), starszych i młodszych, z kraju i zagranicy. Wyobrażam sobie, że tak buduje się skład, który radzi sobie w I lidze, a nawet wyrasta ponad nią i awansuje. Oczywiście nie musi to być skład, który się utrzyma po awansie. Historie beniaminków pokazuja, że na ogół tak nie jest. Zapewne są drogi na skróty i można bez dużych pieniędzy zbudować skład, który awansuje i od razu poradzi sobie w Ekstraklasie, ale ja nie znam się na piłce i ich nie znam. Osoby zarządzające Wisłą także. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
I Sukiennicki i Zwoliński to bardzo dobre transfery w naszym położeniu, mają różne atuty, ale poprawiają naszą sytuację.
Oczywiście zamiast się cieszyć że coś się udało to lepiej biadolić jak hejterek dwa posty wyżej .
Ostatnio edytowane przez Drozd : 16.07.2024 o godz. 13:35.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Patryko : Oczywistość.
Uważam, że większość transferów powinni być to goście, którzy ostatnio grali, a nie siedzieli. Jaka w tym kontrowersja Ale spoko może akurat tym razem to będzie strzał w dziesiątkę. I nie. Nie gloryfikuje Sukiennickiego. On równie dobrze może skończyć u nas na ławce, albo się zaraz rozsypać. Dla mnie transfery jego i Mikulca to jest kierunek w jakim powinniśmy podążać. Trzeba nam gości na fali, ambitnych, którzy chcą w piłce zajść jak najwyżej. Tacy dla których przejście do nas to będzie awans sportowy i wyzwanie. Wiadomo, że część z nich odpadnie, zawsze część transferów jest nie trafiona. Chodzi mi o kierunek. Tylko tyle, aż tyle. /edit : Watts - nawet nie wiedziałem, że tyle tam nastrzelał. Tylko popatrz on jest już w Widzewie. Widocznie się na nim nie poznaliśmy. Nawet widzę w barażach o 1 ligę 2 gole w 2 meczach. Ewidentnie Sobol by się teraz przydał. Oczywiście po rozegraniu sezonu od deski do deski. Rok temu był za słaby. Potrzebował tego doświadczenia na niższym poziomie i regularnej gry. Może trzeba było wypożyczyć, a nie odpalać. No cóż nie pierwsza pomyłka naszego 'scoutingu'. Nie mam nic do doświadczenia. Jestem za doświadczeniem w wieku poniżej 30 lat. Dawać więcej gości ala Mikulec, a jak się trafi doświadczony młodzian jak Sukiennicki to też nic ino charpać.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.07.2024 o godz. 14:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Balans trzeba zachować, nie chce mi się liczyć, ale odeszło w tym oknie +/- 8 gości po 30-stce, doszedł jedynie Zwolak. Jak dla mnie to potrzeba nam jeszcze doświadczenia. Szczególnie na ŚO i ŚP. Rezerwowego napastnika, skrzydłowego czy LO (Polaka?) mogą być trochę młodsi.
Oczekiwania że jeszcze przyjdą młodzi są głównie za sprawą młodzieżowca, bo tu po kontuzji Dudy śmierdzi problemami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
@Karherop
Przede wszystkim trzeba nam na ten moment ŚO, który z miejsca posadzi Alana na ławce i skrzydłowego z jakimikolwiek liczbami. Ja osobiście nie mogę patrzeć ostatnio na Baenę, przypomina mi taką budżetową wersję Damiana Gorawskiego, który swego czasu był nazywany jeźdźcem bez głowy. Niby szybki, niby jakiś tam drybling jest, ale jak przychodzi co do czego, to majty zesrane i piłka na trybunach. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Biedrzycki za Urygę, Zarówny jako rezerwa Jarocha, Del Pozo na skrzydło i Młyński na wypożyczenie, Polak na lewą obronę do rywalizacji z Kiakosem , marzy mi się jeszcze Bartlewicz z Chrobrego do pomocy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Do usunięcia
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
I najlepiej lewonożny Żebyśmy mogli grać wysoko ustawiona obrona jak dotychczas Ale to nie skutkowało tyloma okazjami dla przeciwników, jak dotychczas A czy on będzie miał lat 18 czy 36 to jest sprawa na ten moment drugorzędną ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A napastnik to pozycja najdroższa. Dlatego Zwoliński jest przyjmowany z takim entuzjazmem (czytaj - wszyscy oczekują że zagra minimum jak Sobczak). Do nas mogą przychodzić młodzi czwartego sortu, czasem się system rąbnie i trafimy powyżej możliwości, w 90% wypadków - trafimy jak zwykle, czyli szrot. My nie rywalizujemy tylko z klubami z Ekstraklasy, to raczej kluby z Ekstraklasy rywalizują ze słabszymi klubami w strefie euro, a my zbieramy odpadki. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Tutaj nie ma do czego się przyczepić, jeśli chodzi o poziom sportowy(w swojej optymalnej formie, bo może to chłop po drugiej stronie rzeki). Transfer zdecydowanie na duży plus. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jak u niego z głową?
PS Czy to jest może ten gość z Lechii, który w meczach z nami wziął sobie za ambicję przepychać z bara w pełnym biegu późnego Głowackiego? Pamietam, że był taki mecz, chyba za Wdowczyka |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A to nie był czasem Kuświk?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Możliwe, nie pamiętam
10 znaków |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Z Kuświkiem to nie było w pełnym biegu raczej walka kogutów
![]() https://www.facebook.com/LechiaGdans...3257544142108/ To chyba nie za Wdowczyka. Ale pojedynki z Głowackim miał niewątpliwie, bo w którymś z wywiadów mówił, że to najtrudniejszy przeciwnik w lidze. Co do głowy (głowy ŁZ oczywiście)... https://weszlo.com/2022/11/03/lukasz...wywiad-lechia/ Boisko wszystko zweryfikuje |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak, to tamta akcja. Dzięki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Te przepychanki z Głową to byl Kuświk... Do teraz pamiętam jak chciał Arka pociągnąć z bara i się od niego odbił
Potem nawet z rękami próbował startować do Głowy - straszny przegryw. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Sobol kilka razy się odbijał od Ekstraklasy i 1 Ligi jak od ściany. Duża ilość bramek strzelonych w 2 Lidze słabo przekłada się na wyższe klasy rozgrywkowe. Wstrzymałbym się póki co z pisaniem, że się na nim nie poznaliśmy, bo równie dobrze jego dorobek bramkowy w nadchodzącym sezonie może wynieś np. 0-2 gole. PS: no i trzeba zwrócić uwagę, że z tych jego 2 Ligowych 21 goli aż 7 było z rzutów karnych. Zawsze trzeba to sprawdzać. Bo wielu jest takich "strzelców" w naszych ligach co strzelili 10 bramek w tym np. 9 z karnych. A to już nie jest wielki wyczyn.
Ostatnio edytowane przez Arked : 17.07.2024 o godz. 11:48.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|