The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2024, 09:23
Karherop napisał(a):Wyświetl post
@Patryko, w esa również wszędzie w napadzie masz obsadzonych napastników zagranicznych, młodzi nie mają tam łatwo.
No tak, ale młody mimo wszystko woli podpisać z Lechem/Legią/Pogonią i iść na wypożyczenie do słabszych zespołów ESy, w oczekiwaniu na swoją szansę w pierwszej drużynie po ograniu się.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 16.07.2024, 10:56
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Co za bzdetopierd.

Wolfy jednak ma rację. Młodych Polaków mamy więcej niż większość klubów na poziomie centralnym. Ich niedobór nie jest naszym problemem.

Śledzę intensywnie wszystkie polskie ligi, których statystyki są dostępne i młodych Polaków robiących tam liczby ofensywne można policzyć na palcach jednej ręki dosłownie. I często są to zawodnicy rezerw klubów Ekstraklasy lub z nich wypożyczeni. Młodzi polscy napastnicy, na których nas stać i którzy mogliby dla nas stanowić wzmocnienie po prostu na tę chwilę prawdopodobnie NIE ISTNIEJĄ. A jeśli już istnieją to na pewno nie są tańsi od Zwolińskiego bo ustawi się do nich kolejka chętnych.

Karherop napisał(a):Wyświetl post
@Patryko, w esa również wszędzie w napadzie masz obsadzonych napastników zagranicznych, młodzi nie mają tam łatwo.
Większość młodych, polskich napastników, jako tako obiecujących, nawet bez wielu strzelonych bramek, gra już za granicą, a nie w Ekstraklasie. Dlatego kluby MUSZĄ uzupełniać braki obcokrajowcami.
Ostatnio edytowane przez Arked : 16.07.2024 o godz. 11:01.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 16.07.2024, 11:00
Co za bzdetopierd.
Sukiennicki rozegrał sezon od deski do deski w drużynie, która weszła do 1 ligi i był jednym z wyrozniajacych się zawodników.
Gdzie niby Młyński, Wachowiak, Olejarka czy Krzyżanowski ciągnęli grę

Z resztą Sukiennicki jest bardzo młody, więc to trochę jaskrawy przypadek. Innym graczem, który został w podobny sposób wyselekcjonowany jest Mikulec. Oczywiście on jest starszy, w optymalnym piłkarsko wieku.

Także przestań pieprzyć o mnie bzdury, bo nie lubię ściągania gości do odbudowy, z reguły po 30tce. My ciągle takich ściągamy a potem się dziwimy, że jest jak jest.

Wolę transfery gości, ktorzy są na fali wznoszącej, nie osiągnęli swojego sufitu, takich co ostatnio nie wysiadywali ławki. Ambitnych gości, ktorzy wierzą, że mogą pójść wyżej. Wiadomo nie każdy taki transfer wypali ale chodzi ogólnie o politykę - w jakich gości powinniśmy celować.

I tak jak pisałem kot kotowi nie równy, nóż widelec akurat ten transfer do odbudowy będzie udany. Po prostu mam nadzieje, że tego typu transferów nie będzie dużo.
doskonały post

łatwo wykpiewać "młodych zdolnych" , ale przyrównywanie Sukiennickiego do Wachowiaka , to jak Satrusteguiego do Carbo

niezależnie od wyznawanej ideologii , czy to wśród "wincyj polaków" czy to "vamos wisło" znajdują sie zwyczajnie piłkarze dobrzy i kiepscy

mniej ideologii , więcej złotego środka Panowie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.07.2024, 11:06
@s1mone - Sukiennicki, z którego zrobiłeś już gwiazdę jest środkowym pomocnikiem, którego głównym atutem jest wybieganie.
Tak jak Ci napisali wyżej Arked i Patryko:
- mamy za dużo młodych w składzie. Napawaj nimi oczy i nie domagaj się więcej szrotu.
- młody napastnik na poziomie Zwolińskiego jest poza naszym zasięgiem finansowym. A Zwoliński to nie jest jakiś asior gwarantujący 20 bramek w sezonie...

Resztę bełkotu i gloryfikacji Sukiennickiego pominę milczeniem. Tak żeby nikt potem nie pisał że nie potrafię być miły.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.07.2024 o godz. 11:12.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.07.2024, 11:16
Sukiennicki zagrał 90minut i widzę, że już został obwieszczony jako wielki talent i super transfer
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.07.2024, 11:17
Tak samo jak Igorek, który po jednym strzale - będzie gwiazdą zespołu w nowym sezonie.

Proponuję trochę lodu na głowę.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 16.07.2024, 11:19
Tak, poczekałbym z ocenianiem przynajmniej do końca rundy. Pierwszy występ obiecujący, ale też nie fantastyczny. Miejmy jakieś standardy w ocenie zawodników, serio.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.07.2024, 11:32
Jak nie zachowamy balansu w drużynie między młodymi a doświadczonymi albo między Polakami a obcokrajowcami najpewniej znowu uja z tego będzie...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.07.2024, 11:49
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Tak samo jak Igorek, który po jednym strzale - będzie gwiazdą zespołu w nowym sezonie.

Proponuję trochę lodu na głowę.
W kwestii Sapały jest chyba mniejszy optymizm. Jego problemem nigdy nie był brak umiejętności, tylko - profesjonalizmu i zdrowia. Jedno z drugim może się wiązać, bo złe prowadzenie się wydłuża rehabilitację i zwiększa ryzyko kolejnych problemów.

Sukiennicki fajnie biegał (dlatego posadził Młyńskiego na ławce), ale za wiele z tego nie wynikało. Na razie zasługuje na docenienie, ale robienie z niego wzoru kogoś na kim powinniśmy budować kadrę? No nie, miejmy standardy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 16.07.2024, 12:16
tak, a w juniorach Manchester City był tylko dlatego że mu Jaroo1 załatwił broniąc bagienka
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 16.07.2024, 12:19
Niektóre osoby tutaj chyba dalej nie przyjęły do wiadomości, że Wisła nie jest już w Polsce pierwszym, a może i nawet drugim wyborem dla młodych piłkarzy.

Rynek młodych graczy, którzy mogą aktualnie zasilić Wisłę, to wybijające się jednostki z II ligi (Sukiennicki), wyrobnicy z I ligi (Mikulec, chociaż on to już się w zasadzie do kategorii młodego gracza przestał łapać) i gracze z zespołów młodzieżowych Ekstraklasy, którzy zostali tam brutalnie zweryfikowani i ich rokowania na wyjście z etapu kopania się po czole są mizerne.

To są nasze realia transferowe, dodajcie sobie do tego wszystkiego większość transakcji w trybie bezgotówkowym i macie pełen obraz tego, kto może do nas trafić.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 16.07.2024 o godz. 12:44.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.07.2024, 13:09
No masz... Czyli Zaskroniec kłamał z tym AI, 280 nazwiskami na liście a później w wywiadzie mówiąc że będą same do....iste, a przede wszystkim wyrafinowane transfery? :/
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 16.07.2024, 13:21
Teoretycznie młodzi zdolni mogą Wisłę wybrać, żeby w niej się pokazać i odejść do lepszego klubu w Polsce. Albo raczej mogliby, gdybyśmy mieli lepsze struktury, opiekę medyczną i wypłacalność, co razem dawałoby szansę na rozwój.

Dodatkowo nie jesteśmy klubem komfortowym - tzn. wbrew temu, co mówi Królewski, mamy nóż na gardle. Potrzebujemy zbierać punkty, żeby awansować i nie możemy dać młodym grać, żeby sobie grali. Nie mamy scautingu i środków na selekcję zawodników.

Stąd też racjonalnie patrząc, Wisła nie jest szczególnie atrakcyjnym klubem dla młodych, a młodzi nie są szczególnie atrakcyjni dla Wisły jako piłkarze.

Co oczywiście nie znaczy, że nie zdarzają się wyjątki. Nie każdy młody będzie Wachowiakiem, Starzyńskim i Biegańskim, którym - przy okazji - życzę, żeby się wreszcie trochę rozbudzili i pokazali, że są zdolni grać solidnie chociaż na poziomie I ligi.

Sądzę, że dla nas najbezpieczniejszą opcją jest poleganie na sprawdzonych zawodnikach I-ligowych i wyłapywanie okazji o największym prawdopodobieństwie odpalenia (a nie najgłośniejszym nazwisku), starszych i młodszych, z kraju i zagranicy.

Wyobrażam sobie, że tak buduje się skład, który radzi sobie w I lidze, a nawet wyrasta ponad nią i awansuje. Oczywiście nie musi to być skład, który się utrzyma po awansie. Historie beniaminków pokazuja, że na ogół tak nie jest. Zapewne są drogi na skróty i można bez dużych pieniędzy zbudować skład, który awansuje i od razu poradzi sobie w Ekstraklasie, ale ja nie znam się na piłce i ich nie znam. Osoby zarządzające Wisłą także.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.07.2024, 13:33
I Sukiennicki i Zwoliński to bardzo dobre transfery w naszym położeniu, mają różne atuty, ale poprawiają naszą sytuację.

Oczywiście zamiast się cieszyć że coś się udało to lepiej biadolić jak hejterek dwa posty wyżej .
Ostatnio edytowane przez Drozd : 16.07.2024 o godz. 13:35.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.07.2024, 13:46
Patryko : Oczywistość.

Uważam, że większość transferów powinni być to goście, którzy ostatnio grali, a nie siedzieli. Jaka w tym kontrowersja My już pościągalismy gości do odbudowy lub grubo po 30tce: Basha, Łasicki, Sapała, Uryga, Junca, Satrustegui, Alfaro... Który z nich się sprawdził? Jeszcze stoperzy jako tako, Junca przez jedną rundę, no i Alfaro, który nie jest w stanie zagrać dwóch równych spotkań z rzędu. I spoko może Zwolak da radę, ja nie jestem tego taki pewien. Wolałbym kogoś z czołówki strzelców 2 ligi (nie orientuje się w niej, to tylko przykład).

Ale spoko może akurat tym razem to będzie strzał w dziesiątkę.

I nie. Nie gloryfikuje Sukiennickiego. On równie dobrze może skończyć u nas na ławce, albo się zaraz rozsypać. Dla mnie transfery jego i Mikulca to jest kierunek w jakim powinniśmy podążać. Trzeba nam gości na fali, ambitnych, którzy chcą w piłce zajść jak najwyżej. Tacy dla których przejście do nas to będzie awans sportowy i wyzwanie. Wiadomo, że część z nich odpadnie, zawsze część transferów jest nie trafiona. Chodzi mi o kierunek. Tylko tyle, aż tyle.

/edit : Watts - nawet nie wiedziałem, że tyle tam nastrzelał. Tylko popatrz on jest już w Widzewie. Widocznie się na nim nie poznaliśmy. Nawet widzę w barażach o 1 ligę 2 gole w 2 meczach. Ewidentnie Sobol by się teraz przydał. Oczywiście po rozegraniu sezonu od deski do deski. Rok temu był za słaby. Potrzebował tego doświadczenia na niższym poziomie i regularnej gry. Może trzeba było wypożyczyć, a nie odpalać. No cóż nie pierwsza pomyłka naszego 'scoutingu'.

Nie mam nic do doświadczenia. Jestem za doświadczeniem w wieku poniżej 30 lat. Dawać więcej gości ala Mikulec, a jak się trafi doświadczony młodzian jak Sukiennicki to też nic ino charpać.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.07.2024 o godz. 14:23.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 16.07.2024, 13:49
Wolałbym kogoś z czołówki strzelców 2 ligi (nie orientuje się w niej, to tylko przykład).
Hubert Sobol?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.07.2024, 13:55
Balans trzeba zachować, nie chce mi się liczyć, ale odeszło w tym oknie +/- 8 gości po 30-stce, doszedł jedynie Zwolak. Jak dla mnie to potrzeba nam jeszcze doświadczenia. Szczególnie na ŚO i ŚP. Rezerwowego napastnika, skrzydłowego czy LO (Polaka?) mogą być trochę młodsi.

Oczekiwania że jeszcze przyjdą młodzi są głównie za sprawą młodzieżowca, bo tu po kontuzji Dudy śmierdzi problemami.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 16.07.2024, 14:31
@Karherop

Przede wszystkim trzeba nam na ten moment ŚO, który z miejsca posadzi Alana na ławce i skrzydłowego z jakimikolwiek liczbami. Ja osobiście nie mogę patrzeć ostatnio na Baenę, przypomina mi taką budżetową wersję Damiana Gorawskiego, który swego czasu był nazywany jeźdźcem bez głowy. Niby szybki, niby jakiś tam drybling jest, ale jak przychodzi co do czego, to majty zesrane i piłka na trybunach.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 16.07.2024, 14:52
Biedrzycki za Urygę, Zarówny jako rezerwa Jarocha, Del Pozo na skrzydło i Młyński na wypożyczenie, Polak na lewą obronę do rywalizacji z Kiakosem , marzy mi się jeszcze Bartlewicz z Chrobrego do pomocy
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.07.2024, 15:00
Do usunięcia
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.07.2024, 15:01
Patryko napisał(a):Wyświetl post
@Karherop

Przede wszystkim trzeba nam na ten moment ŚO, który z miejsca posadzi Alana na ławce i skrzydłowego z jakimikolwiek liczbami. Ja osobiście nie mogę patrzeć ostatnio na Baenę, przypomina mi taką budżetową wersję Damiana Gorawskiego, który swego czasu był nazywany jeźdźcem bez głowy. Niby szybki, niby jakiś tam drybling jest, ale jak przychodzi co do czego, to majty zesrane i piłka na trybunach.
Dodałbym że musi być szybki i zwrotny
I najlepiej lewonożny
Żebyśmy mogli grać wysoko ustawiona obrona jak dotychczas
Ale to nie skutkowało tyloma okazjami dla przeciwników, jak dotychczas
A czy on będzie miał lat 18 czy 36 to jest sprawa na ten moment drugorzędną
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.07.2024, 15:35
Patryko : Oczywistość.

Uważam, że większość transferów powinni być to goście, którzy ostatnio grali, a nie siedzieli. Jaka w tym kontrowersja My już pościągalismy gości do odbudowy lub grubo po 30tce: Basha, Łasicki, Sapała, Uryga, Junca, Satrustegui, Alfaro... Który z nich się sprawdził? Jeszcze stoperzy jako tako, Junca przez jedną rundę, no i Alfaro, który nie jest w stanie zagrać dwóch równych spotkań z rzędu. I spoko może Zwolak da radę, ja nie jestem tego taki pewien. Wolałbym kogoś z czołówki strzelców 2 ligi (nie orientuje się w niej, to tylko przykład).

Ale spoko może akurat tym razem to będzie strzał w dziesiątkę.

I nie. Nie gloryfikuje Sukiennickiego. On równie dobrze może skończyć u nas na ławce, albo się zaraz rozsypać. Dla mnie transfery jego i Mikulca to jest kierunek w jakim powinniśmy podążać. Trzeba nam gości na fali, ambitnych, którzy chcą w piłce zajść jak najwyżej. Tacy dla których przejście do nas to będzie awans sportowy i wyzwanie. Wiadomo, że część z nich odpadnie, zawsze część transferów jest nie trafiona. Chodzi mi o kierunek. Tylko tyle, aż tyle.

/edit : Watts - nawet nie wiedziałem, że tyle tam nastrzelał. Tylko popatrz on jest już w Widzewie. Widocznie się na nim nie poznaliśmy. Nawet widzę w barażach o 1 ligę 2 gole w 2 meczach. Ewidentnie Sobol by się teraz przydał. Oczywiście po rozegraniu sezonu od deski do deski. Rok temu był za słaby. Potrzebował tego doświadczenia na niższym poziomie i regularnej gry. Może trzeba było wypożyczyć, a nie odpalać. No cóż nie pierwsza pomyłka naszego 'scoutingu'.

Nie mam nic do doświadczenia. Jestem za doświadczeniem w wieku poniżej 30 lat. Dawać więcej gości ala Mikulec, a jak się trafi doświadczony młodzian jak Sukiennicki to też nic ino charpać.
Z tym już się mogę zgodzić. Problemem z zawodnikami under 30 na krzywej wznoszącej jest ich cena i to że mają lepsze oferty. Zwykle są poza naszym zasięgiem.
A napastnik to pozycja najdroższa.

Dlatego Zwoliński jest przyjmowany z takim entuzjazmem (czytaj - wszyscy oczekują że zagra minimum jak Sobczak).

Do nas mogą przychodzić młodzi czwartego sortu, czasem się system rąbnie i trafimy powyżej możliwości, w 90% wypadków - trafimy jak zwykle, czyli szrot. My nie rywalizujemy tylko z klubami z Ekstraklasy, to raczej kluby z Ekstraklasy rywalizują ze słabszymi klubami w strefie euro, a my zbieramy odpadki.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 16.07.2024, 17:31
Dla mnie nieoczywiste są przede wszystkim jego pobódki wolincjonalne - dla Sobczaka przejście do nas to było spełnienie marzeń i szczyt kariery - co sprawiało, że gość zawsze walczył za dwóch, widać, że mu się chciało. Zwoliński zawsze był typem 'defensywnego napastnika', nawet w swoim prime nie był golleadorem.
Tutaj w ogóle nie ma co porównywać, bo Zwoliński to przynajmniej o klasę lepszy piłkarz od Sobczaka. Jest to gość na Ekstraklasę, a nie na Iszą ligę. Dlatego boję się o warunki jakie mu zaproponowaliśmy, bo w Rakowie miał solidny(delikatnie mówiąc) kontrakt. Miał wtedy oferty zagraniczne, wybrał Częstochowę, więc wiadomo co tam się odbyło...

Tutaj nie ma do czego się przyczepić, jeśli chodzi o poziom sportowy(w swojej optymalnej formie, bo może to chłop po drugiej stronie rzeki). Transfer zdecydowanie na duży plus.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 16.07.2024, 17:33
A jak u niego z głową?

PS Czy to jest może ten gość z Lechii, który w meczach z nami wziął sobie za ambicję przepychać z bara w pełnym biegu późnego Głowackiego? Pamietam, że był taki mecz, chyba za Wdowczyka
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.07.2024, 17:59
A to nie był czasem Kuświk?
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 16.07.2024, 18:07
Możliwe, nie pamiętam

10 znaków
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.07.2024, 19:18
Z Kuświkiem to nie było w pełnym biegu raczej walka kogutów

https://www.facebook.com/LechiaGdans...3257544142108/

To chyba nie za Wdowczyka.

Ale pojedynki z Głowackim miał niewątpliwie, bo w którymś z wywiadów mówił, że to najtrudniejszy przeciwnik w lidze.

Co do głowy (głowy ŁZ oczywiście)...

https://weszlo.com/2022/11/03/lukasz...wywiad-lechia/

Boisko wszystko zweryfikuje
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 16.07.2024, 19:28
Tak, to tamta akcja. Dzięki.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.07.2024, 19:30
Te przepychanki z Głową to byl Kuświk... Do teraz pamiętam jak chciał Arka pociągnąć z bara i się od niego odbił

Potem nawet z rękami próbował startować do Głowy - straszny przegryw.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 17.07.2024, 11:46
. Wolałbym kogoś z czołówki strzelców 2 ligi (nie orientuje się w niej, to tylko przykład).

No widzisz, ja np. się orientuje. Najlepsi zawodnicy w 2 Lidze to w zdecydowanej większości zawodnicy po 30, obcokrajowcy, piłkarze rezerw klubów Ekstraklasy lub tacy, którzy zostali już brutalnie zweryfikowani w lepszych klubach.

Sobol kilka razy się odbijał od Ekstraklasy i 1 Ligi jak od ściany. Duża ilość bramek strzelonych w 2 Lidze słabo przekłada się na wyższe klasy rozgrywkowe. Wstrzymałbym się póki co z pisaniem, że się na nim nie poznaliśmy, bo równie dobrze jego dorobek bramkowy w nadchodzącym sezonie może wynieś np. 0-2 gole.

PS: no i trzeba zwrócić uwagę, że z tych jego 2 Ligowych 21 goli aż 7 było z rzutów karnych. Zawsze trzeba to sprawdzać. Bo wielu jest takich "strzelców" w naszych ligach co strzelili 10 bramek w tym np. 9 z karnych. A to już nie jest wielki wyczyn.
Ostatnio edytowane przez Arked : 17.07.2024 o godz. 11:48.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów