The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2015, 17:40
Jaki interes SKWK i reszta by miała, aby Wisła skończyła w niższych ligach ?
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 12.05.2015, 17:44
^^ Można by odpalać racę, robić rozróby i całą tą otoczkę na którą bardziej cywilizowana część społeczeństwa się nie godzi?.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 12.05.2015, 18:31
Viper napisał(a):Wyświetl post
^^ Można by odpalać racę, robić rozróby i całą tą otoczkę na którą bardziej cywilizowana część społeczeństwa się nie godzi?.
Wprowadzenie swoich ludzi do klubu
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 12.05.2015, 18:36
Dobra a teraz się zastanówmy co daje większe profity - większa frekwencja co za tym idzie liczniejsze wyjazdy, zbiórki itp, czy garstka osób i całkowite przeciwieństwo ? Przepraszam, macie racje będąc wtedy w klubie i obracając ogromną kasą (3 liga) można skubnąć pierwsze miliony Prawda jest taka, że upadek klubu równa się z upadkiem finansowym owej grupy.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.05.2015, 18:40
Przepraszam Wy tak na poważnie toczycie te rozmowe

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.05.2015, 19:22
Reserve napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, powiedz mi tylko gdzie. Bo jak chodze po Krakowie tak plakatów naszych spotkać nie mogę.

A co do licencji - to nie przypadkiem SKWK najpierw chciało wy.......enia Gaszyńskiego na zbity pysk po kilku dniach urzędowania? Bo kółeczko wzajemnej adoracji się poczuło urażone, że prezes w zębach zaproszenia na spotkanie nie przyniósł? A przyznało się toto do błędu? Nigdzie nie widziałem ani słowa.
Widziałem na Rondzie Matecznego (w zasadzie tuż przed) jak się jedzie z centrum (Razem gramy do końca)... Stojący w korku albo na przystanku autobusowym w stronę centrum widzą go doskonale. I jeszcze w jakimś miejscu, ale nie pamiętam gdzie.
Ostatnio edytowane przez arti : 12.05.2015 o godz. 21:21.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 12.05.2015, 21:08
Przy czyżyńskim
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 12.05.2015, 22:09

Fajne rozkminy że SKWK działa na szkodę klubu, gdzie Was hodują?
Ostatnio edytowane przez Kocur : 13.05.2015 o godz. 17:12.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.05.2015, 23:08
TS&ZKS napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, na szpice puśmimy..... no właśnie NIE MAMY DRUGIEGO NAPASTNIKA. W obronie za Arka zagra.... no właśnie nie mamy drugiego takiego zawodnika, który pokieruje obroną.

Niestety, miał być prezes, a jest kolejny bajkopisarz, który mydli oczy słowami: będzie dobrze, sponsorzy są, niedługo podpisujemy umowę. Gaszyński nie różni się od łysego. Potwierdziło się moje zdanie o nim z początków jego "prezesowania".

Przestań uskuteczniać takie durne kocopoły tutaj. Może spodziewałeś się cudu? Myślałeś, że zmieni się Prezes i nagle Wisła ściągnie za darmo 6 Lewandowskich i zacznie wygrywać jak za najlepszych czasów Cupiała?

Kłopoty finansowe są cały czas, ale tak się składa, że mamy w miarę szeroką kadrę i naprawdę niezłych piłkarzy jak na obecne warunki, które możemy zaoferować. Jedyne co widać gołym okiem na tą chwilę, to fakt, że nadal musimy ściągać graczy z kartą na ręku, bo nie ma kasy. Gaszyński pozbył się graczy bez perspektyw, w zimie nikogo kluczowego nie straciliśmy, a wzmocniliśmy się dwoma zawodnikami, z których jeden ma pewny plac gry, a drugi gra w każdym meczu (raz w 1 składzie, raz wchodząc z ławki). To jest to co widzimy i w jakimś stopniu można to oceniać, ale czy aby nie jest trochę za wcześnie? Przecież ci piłkarze dopiero przyszli, rozegrali niecałe pół rundy, nawet nie zdążyli się dobrze zaaklimatyzować. Wyniku na koniec sezonu też nie znamy, więc generalnie wróżenie z fusów typu baju baju pierdu pierdu.

Od strony finansowej - tej dla nas ważniejszej w tym momencie - nie masz prawa nawet próbować podsumowywać pracy Gaszyńskiego, który ledwo zaczął, a której efektów NIE WIDZISZ, bo nie masz ZIELONEGO POJĘCIA jak wyglądają finanse Wisły na tą chwilę, a jak wyglądały jeszcze pół roku temu czy rok temu. Próbujesz wróżyć z fusów, a nie masz pojęcia (ja z resztą też) na ile facet rzetelnie wykonuje swoje obowiązki. Po prostu puszczasz pierda na forum nie popartego żadnymi racjonalnymi przesłankami.

Facet referencje ma bardzo wysokie, wszak potrafił większy od Wisły (pod względem ekonomicznym) biznes postawić na nogi. Serce ma tam gdzie trzeba. To może dasz mu trochę czasu ....a, zamiast opluwać na forum bez żadnego powodu?

Bez pozdrowień.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.05.2015 o godz. 23:17.
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 14.05.2015, 13:43
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Przestań uskuteczniać takie durne kocopoły tutaj. Może spodziewałeś się cudu? Myślałeś, że zmieni się Prezes i nagle Wisła ściągnie za darmo 6 Lewandowskich i zacznie wygrywać jak za najlepszych czasów Cupiała?

Bez pozdrowień.
Szukam i szukam gdzie ja o tych transferach pisałem i.... no właśnie nie znalazłem. Pisałem o obiecanych sponsorach, których Gaszyński PONOĆ ma już od dawna. Więc nie płacz tylko przełknij słowa krytyki, które nie mam pojęcia dlaczego cie tak poruszyły.

Również bez pozdrowień, ADIOS
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 14.05.2015, 17:26
s1mone napisał(a):Wyświetl post

Kłopoty finansowe są cały czas, ale tak się składa, że mamy w miarę szeroką kadrę i naprawdę niezłych piłkarzy jak na obecne warunki, które możemy zaoferować. Jedyne co widać gołym okiem na tą chwilę, to fakt, że nadal musimy ściągać graczy z kartą na ręku, bo nie ma kasy. Gaszyński pozbył się graczy bez perspektyw, w zimie nikogo kluczowego nie straciliśmy, a wzmocniliśmy się dwoma zawodnikami, z których jeden ma pewny plac gry, a drugi gra w każdym meczu (raz w 1 składzie, raz wchodząc z ławki). To jest to co widzimy i w jakimś stopniu można to oceniać, ale czy aby nie jest trochę za wcześnie? Przecież ci piłkarze dopiero przyszli, rozegrali niecałe pół rundy, nawet nie zdążyli się dobrze zaaklimatyzować. Wyniku na koniec sezonu też nie znamy, więc generalnie wróżenie z fusów typu baju baju pierdu pierdu.

Od strony finansowej - tej dla nas ważniejszej w tym momencie - nie masz prawa nawet próbować podsumowywać pracy Gaszyńskiego, który ledwo zaczął, a której efektów NIE WIDZISZ, bo nie masz ZIELONEGO POJĘCIA jak wyglądają finanse Wisły na tą chwilę, a jak wyglądały jeszcze pół roku temu czy rok temu. Próbujesz wróżyć z fusów, a nie masz pojęcia (ja z resztą też) na ile facet rzetelnie wykonuje swoje obowiązki. Po prostu puszczasz pierda na forum nie popartego żadnymi racjonalnymi przesłankami.

Facet referencje ma bardzo wysokie, wszak potrafił większy od Wisły (pod względem ekonomicznym) biznes postawić na nogi. Serce ma tam gdzie trzeba. To może dasz mu trochę czasu ....a, zamiast opluwać na forum bez żadnego powodu?

Bez pozdrowień.
Piękny post. Podpisuje się pod nim w 100%
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 16.05.2015, 09:59
Pobawię się w górnika:

Kocur napisał(a):Wyświetl post
Fajne rozkminy że SKWK działa na szkodę klubu, gdzie Was hodują?
Świadomie MAM NADZIEJĘ że nie. Ale nieraz swoim idiotycznym zachowaniem nieświadomie działało na szkodę

Szukam i szukam gdzie ja o tych transferach pisałem i.... no właśnie nie znalazłem. Pisałem o obiecanych sponsorach, których Gaszyński PONOĆ ma już od dawna. Więc nie płacz tylko przełknij słowa krytyki, które nie mam pojęcia dlaczego cie tak poruszyły.

Również bez pozdrowień, ADIOS
A pomyślał i wpadł jeden z drugim na to że sponsor mógł postawić warunek występów w Europie? Dlatego Gaszyński właśnie tak na to ciśnie?

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.05.2015, 13:14
Ciekawe czy nasi dostali zielone ? pewne tak do 15 mieli czas, a jak nie to pewnie grali by na pół gwizdka
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 16.05.2015, 13:28
Reserve napisał(a):Wyświetl post

A pomyślał i wpadł jeden z drugim na to że sponsor mógł postawić warunek występów w Europie? Dlatego Gaszyński właśnie tak na to ciśnie?
Ja nie zarzucam braku sponsorów, bo wiem że znalezienie ich nie jest łatwe. Ja zarzucam mu to, że przychodząc TWIERDZIŁ, że sponsorów ma już znalezionych i w niedługim czasie będą podpisane umowy. Mamy połowe maja i.....
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 16.05.2015, 20:25
Ja nie zarzucam braku sponsorów, bo wiem że znalezienie ich nie jest łatwe. Ja zarzucam mu to, że przychodząc TWIERDZIŁ, że sponsorów ma już znalezionych i w niedługim czasie będą podpisane umowy. Mamy połowe maja i.....
Powiedzial ze sponsor będzie w tym roku ...
A ze z kilkoma firmami sa prowadzone zaawansowane rozmowy..
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 21.05.2015, 14:11
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ews#MTrek_3zdj

W końcu coś się zaczyna dziać
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.05.2015, 15:31
200 tys. za mecz...
Frekwencja, jak z ostatniego meczu (8445) ledwo to pokrywa.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.05.2015, 16:09
Dramat. Sprzedanych było ponad 10 tys, ale i tak chała
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.05.2015, 16:46
Hm! Za Bednarza było więcej kibiców niż sprzedanych biletów, teraz jest widać odwrotnie. Co lepsze?
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 21.05.2015, 18:11
FraMat napisał(a):Wyświetl post
200 tys. za mecz...
Frekwencja, jak z ostatniego meczu (8445) ledwo to pokrywa.
Pare dni temu nawet takiej frekwencji się nie spodziewałem..
Frekwencja slabiutka oczywiście ale o dziwo wcale nie mniejsza niż w weeknd...
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 21.05.2015, 18:27
piotek napisał(a):Wyświetl post
Dramat. Sprzedanych było ponad 10 tys, ale i tak chała
Pisałem z telefonu. Miało być "Framat", wyszło jak wyszło, ale chyba nawet moja Nokia orientuje się w sytuacji Klubu.
Powód: .
Ostatnio edytowane przez piotek : 21.05.2015 o godz. 18:42.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.05.2015, 07:57
Finanse. „Biała Gwiazda” planuje wyemitować obligacje i pozyskać w ten sposób około 4 mln zł. Klub sonduje potencjalnych nabywców.

Cytat:
Najnowszym pomysłem zarządu „Białej Gwiazdy” jest emisja obligacji. Ich sprzedaż przyniosłaby zastrzyk gotówki, co pozwoliłoby spłacić najpilniejsze zobowiązania. Przy ul. Reymonta liczą, że w ten sposób uda się pozyskać blisko cztery miliony złotych.
Cytat:
Ich planowany koszt to ponoć 10 tysięcy złotych za sztukę. Wyemitowanych ma zostać około 400 obligacji.
http://www.dziennikpolski24.pl/artyk....html?cookie=1
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 26.05.2015, 10:17
^^ Nie wiem czy w naszej sytuacji, spłacanie zadłużenia nowym zadłużeniem jest dobrym pomysłem.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.05.2015, 10:46
Widać nie mogą wziąc kredytu.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 26.05.2015, 12:44
^^ Akurat obligacje to na pewno tańsza forma finansowania niż kredyt. Więc jak już to konieczne, lepiej w ten sposób niż kolejna chwilówka.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.05.2015, 12:47
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Widać nie mogą wziąc kredytu.
Obecnie Wisła przynosi straty, ma pewnie zaległości do ZUS i US. W takiej sytuacji nie ma szansy na kredyt.

Prawdę mówiąc jest bankrutem, który funkcjonuje tylko dlatego, że wierzyciele wierzą w odzyskanie pieniędzy i zgodzili się na ugody.
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 26.05.2015, 14:35
Czyli bierzemy nowe zobowiazania zeby miec czym splacac odsetki Telefonice (miedzy innymi).
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 26.05.2015, 18:00
Problemem przede wszystkim sa niesplacone zaleglosci, ktorych ekstraklasa nie pozwolila przedluzyc. Teraz podstawowym problemem jest wyzerowanie zaleglosci i zbalansowanie budzetu i wtedy mozna myslec o rozwoju. Oczywiscie obligacje pozwola rozlozyc te zaleglosci w czasie, co wydaje sie logiczne i potrzebne, jesli Wisla ma zaczac budowac liczaca sie w lidze druzyne.
Niestety takie postaci jak Smuda ciagna caly czas Wisle finansowo w dol.
Nalezy tez podkreslic ze brak sponsora koszulkowego, gdy innze zespoly maja dwoch czy trzech, jest karygodnym zaniedbaniem. A niestety Cupial liczy na sponsora ktory od razu wylozy 1mln jurkow za sezon, co jest kosmiczna kwota biorac pod uwage obecna pozycje druzyny.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 26.05.2015 o godz. 18:03.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 26.05.2015, 18:49
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Problemem przede wszystkim sa niesplacone zaleglosci, ktorych ekstraklasa nie pozwolila przedluzyc. Teraz podstawowym problemem jest wyzerowanie zaleglosci i zbalansowanie budzetu i wtedy mozna myslec o rozwoju. Oczywiscie obligacje pozwola rozlozyc te zaleglosci w czasie, co wydaje sie logiczne i potrzebne, jesli Wisla ma zaczac budowac liczaca sie w lidze druzyne.
Niestety takie postaci jak Smuda ciagna caly czas Wisle finansowo w dol.
Nalezy tez podkreslic ze brak sponsora koszulkowego, gdy innze zespoly maja dwoch czy trzech, jest karygodnym zaniedbaniem. A niestety Cupial liczy na sponsora ktory od razu wylozy 1mln jurkow za sezon, co jest kosmiczna kwota biorac pod uwage obecna pozycje druzyny.
Na szczęście zanosi się, że Smuda dostanie jakąś fuchę i zejdzie nam z płac. Co do sponsora to Gaszyński mówił, że były toczone rozmowy z kilkoma potencjalnymi (sugerował, że może w to wejść jakieś miasto, ale nie Kraków). Zobaczymy, co z tego wyniknie.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.05.2015, 19:35
piotek napisał(a):Wyświetl post
Na szczęście zanosi się, że Smuda dostanie jakąś fuchę i zejdzie nam z płac. Co do sponsora to Gaszyński mówił, że były toczone rozmowy z kilkoma potencjalnymi (sugerował, że może w to wejść jakieś miasto, ale nie Kraków). Zobaczymy, co z tego wyniknie.
Smuda trenujący młodzieżówkę Peru to byłyby przejaja Prędzej mi kaktus... niestety:(
Aż trzyletni kontrakt dla Smudy był kolejnym "świetnym" pomysłem BC więc teraz niech sprzeda maybacha czy co tam ma i spłaci Franza.
Ostatnio edytowane przez arti : 26.05.2015 o godz. 19:38.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów