The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
L0czek
Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.12.2008, 13:26
Zanim miasto przebuduje na normy ekstraklasy stadion Wawelu to już się skończy sezon. Poza tym czy 4 tysięczny stadion wystarcza ? Jestem zwolennikiem grania na śląsku (np. Sosnowiec) jeśli już.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 07.12.2008, 13:35
L0czek napisał(a):Wyświetl post
Zanim miasto przebuduje na normy ekstraklasy stadion Wawelu to już się skończy sezon. Poza tym czy 4 tysięczny stadion wystarcza ? Jestem zwolennikiem grania na śląsku (np. Sosnowiec) jeśli już.
a try myślisz ze do Sosnowca nas pojedzie więcej niż 4 tysiące ?
Odpowiedz cytując
L0czek
Member

Stary 07.12.2008, 13:36
Wisła jest tak uznaną marką, że ma kibiców w całej Polsce
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Stary 07.12.2008, 13:41
zejdź na ziemie
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.12.2008, 13:43
Taa...szczególnie w Sosnowcu Przecież Zagłębie to jest zgoda Legii!! Ty myśl co piszesz....

Jeżeli mamy już grać po za R22 to tylko albo Hutnik, albo Wawel. Klub się nazywa Wisła KRAKÓW a nie Wisła SOSNOWIEC czy CHORZÓW.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
L0czek
Member

Stary 07.12.2008, 13:45
a niby czemu na Hutniku nie można ? bo kibice (czyt. rodziny i przyjaciele piłkarzy) się buntują ? śmieszne
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 07.12.2008, 13:45
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Taa...szczególnie w Sosnowcu Przecież Zagłębie to jest zgoda Legii!! Ty myśl co piszesz....

Jeżeli mamy już grać po za R22 to tylko albo Hutnik, albo Wawel. Klub się nazywa Wisła KRAKÓW a nie Wisła SOSNOWIEC czy CHORZÓW.
Albo Tarnów, którzy moim zdaniem byłby lepszy niż Hutnik i Wawel. No, ale to nierealne...
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Stary 07.12.2008, 13:53
Jak już mamy się przenosić to najlepiej na Wawel,Hutnik albo Zabierzów w dalszej kolejności Tarnów ,w innych miejscach średnia widzów z Krakowa będzie oscylować koło 1000 więc jest spora szansa, że gdybyśmy grali przykładowo w Sosnowcu , to gości będzie więcej niż nas
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 07.12.2008, 14:26
Skoro się tak plują ci z Hutnika to zagrajmy w Zabierzowie. Tam oświetleniem na pewno nie pogardzą, a i zadaszenie jest . Z pociągu to jest raptem kilkanaście metrów
Odpowiedz cytując
juniordiaz
Banita

Od: 08.2008

Stary 07.12.2008, 14:36
South napisał(a):Wyświetl post
zejdź na ziemie
gosciu ma racje ja jestem chociazby tegoi przykladem
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 07.12.2008, 15:53
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Skoro się tak plują ci z Hutnika to zagrajmy w Zabierzowie. Tam oświetleniem na pewno nie pogardzą, a i zadaszenie jest . Z pociągu to jest raptem kilkanaście metrów
Spokojnie... Nie kombinujmy z tymi kosmicznymi miejscami przenosin! Idąc tym tokiem to ja bym zaproponował może Nowy Dwór Mazowiecki. Ostatnio Dolcan Ząbki tam bodajże rozgrywał mecze, bo podobno Świt bierze nie dużo za wynajem obiektu, więc myślę że i nas by tam z chęcią przyjęli. A zresztą teraz już tak całkiem poważnie mówiąc to pewnie władze miasta i naszego klubu chętnie by ten stadion wynajęły jak cena byłaby nieduża... W każdym razie nie zdziwię się jak niedługo jako miejsce tymczasowych przenosin zaproponują nam wspomniany Nowy Dwór Maz. ...

Zejdźmy wreszcie na ziemię i zacznijmy myśleć racjonalnie! Nie ma żadnych przeszkód, żeby w trakcie finalizacji przebudowy stadionu przy Reymonta grać na nim cały czas! Tak jak już o tym wspominałem kilka razy należy tylko wykonać pewne prace przystosowawcze. Jakie to prace mówiłem wcześniej więc nie będę niepotrzebnie powtarzał...

W każdym razie potrzebna jest z naszej strony większa determinacja i wyrażenie swojej opinii na temat tego że chcemy grać przy R 22. Jak słyszę opinię niektórych osób, że dobrą opcją byłoby rozgrywanie czasowo spotkań "u siebie" na Śląsku, albo jeszcze gdzieś indziej, to po prostu szlag mnie trafia! Przecież takie osoby nie mają chyba zupełnie wyobraźni i na Wiśle były pewnie ze cztery razy w życiu, albo oglądają mecze w Canal Plusie wogóle co najwyżej... To ile osób jeździłoby na ewentualne pseudomecze "u siebie" w Sosnowcu, Jaworznie czy jeszcze w jakiejś innej miejscowości, pokazał nam niedawny wyjazd do Chorzowa na mecz z Ruchem. Dostaliśmy blisko 3,5 tys. biletów, a pojechało nas tam raptem 1000. Obstawiam, że gdybyśmy grali dajmy na to w takim Sosnowcu jak tu niektórzy proponują to na meczach byłoby nas po kilkaset osób, a ci co nie widzą żadnego problemu w takich tymczasowych przenosinach pewnie w większości nie ruszyli by tyłka na mecz Wisły w roli gospodarza w Sosnowcu ani razu...

Nie trzeba już chyba dodawać, że gdyby chwilowo eksmitowano nas z Reymonta, to nawet przy jakichś dobrych wzmocnieniach składu o mistrzostwie moglibyśmy zapomnieć... Bo żadna drużyna nie jest w stanie osiągać dobrych wyników grając dwa lata wszystkie swoje mecze na wyjeździe. Oprócz tego stracilibyśmy na tym wszystkim kibicowsko. Od czasu kiedy młyn jest na trybunie D zrobiono naprawdę wiele aby poprawić atmosferę i jakość dopingu na Wiśle. Szkoda byłoby to teraz stracić...

Przestańmy więc rozwodzić nad tym, czy lepiej byłoby grać na Stadionie Ludowym w Sosnowcu, w Jaworznie, Tarnowie, czy może w Chorzowie na Śląskim, albo w najlepszym jeszcze wypadku na Suchych Stawach albo obiekcie WKS-u Wawel... Bo wiadomo, że każda z tych opcji jest dla nas bardzo niekorzystna i warto walczyć o to, żeby grać na R 22. Władze miasta wmawiają nam że nie da się grać na stadionie Wisły podczas dokańczania jego przebudowy. Tymczasem są to bzdury wyssane z palca... Bo można jak najbardziej grać tymczasowo tylko przy dwóch trybunach za bramkam, o ile oczywiście wykona się pare niezbędnych do tego prac adaptacyjnych. Władze miasta, które są formalnym właścicielem stadionu im. H. Reymana, nie chcą po prostu robić sobie dodatkowego kłopotu i wolą żeby Wisła wyniosła się z R 22, a najlepiej w ogóle poza Kraków.

Miejmy nadzieję, że jednak uda nam się pozostać mimo tego wszystkiego na naszym stadionie na Reymonta i że oprawa z ostatniego ligowego spotkania przeciwko Odrze przemówi do władz miasta i klubu i zrobią one coś w kierunku tego, żebyśmy nie musieli się nigdzie przenosić. Gdyby nic nie zrobiono w tej sprawie to byłby to wstyd dla odpowiedzialnych za to osób i instytucji. Rozumiem że gdyby harmonogram modernizacji naszego obiektu był tak pomyślany, że całkowicie wykluczałby grę na nim podczas jej trwania... Jednak od początku mówiło się o tym, że prace są tak zaplanowane, iż na modernizowanym stadionie jednocześnie cały czas można będzie grać. Ja jestem optymistą i wierzę w to, że mimo tych wszystkich komplikacji zostaniemy na R 22!

Bo w końcu przecież... Własny dom złota wart!
Odpowiedz cytując
gackos
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.12.2008, 16:55
Z jakimkolwiek rozważaniem nad Zabierzowem (czy ma ono sens czy nie) dałbym sobie spokój, bo stadion ma pojemność raptem 2000, a to chyba byłoby troszkę dla nas za mało. Chociaż dla mnie lokalizacja byłaby idealna, bo mam 5 kilometrów do stadionu

Bronowianin masz rację, że należy zrobić wszystko żeby grać dalej przy Reymonta i napewno jest to możliwe przy odpowiednich pracach, ale zastanawia mnie fakt wielkiej bierności ze strony naszych władz, bo o takich sprawach należy myśleć wcześniej, a nie za 5 dwunasta. Myślę, że przy dopowiednim wcześniejszym przygotowaniu bylibyśmy już gotowi i nie byłoby tematu.
Odpowiedz cytując
L0czek
Member

Stary 07.12.2008, 17:02
Cytat:
zejdź na ziemie
No taki mądry jesteś bo na mecz masz blisko. A ja, który mieszkam kupe drogi od Krakowa chciałbym być czasem na meczu. Najchętniej chciałbym, żeby Wisła grała wiosenną na stadionie Śląska ale to by było przegięcie.
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.12.2008, 17:33
Co sądzicie o Jaworznie?
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.12.2008, 17:40
Najsmutniejsze dla mnie jest że nasz stadion jest przebudowywany od bodajże 2004 roku. W Warszawie jest przebudowywany od miesiąca. Za rok Legia będzie na tym samym etapie przebudowy stadionu co My po 5 latach Będą mieli gotowe 3 trybuny. Oczywiście zakładam że u nas nie będzie większych opóźnień Aha przepraszam jeszcze trzeba urządzić zaplecze pod D. Więc może będą bardziej zaawansowani

http://www.wislaportal.pl/news.php?id=14440
Ostatnio edytowane przez Pero : 07.12.2008 o godz. 17:44.
Odpowiedz cytując
peterwislak
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 08.12.2008, 20:09
jutro sie dowiemy ktora firma wygla przetarg chociaz teorytcznie
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.12.2008, 23:42
chyba raczej tylko kto złożył oferty
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.12.2008, 07:56
peterwislak napisał(a):Wyświetl post
jutro sie dowiemy ktora firma wygla przetarg chociaz teorytcznie
heh, wiekszosc juz wie ktora firma wygrala przetarg

no chyba, ze bedzie jakas niespodzianka.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 09.12.2008, 12:01
Coglin napisał(a):Wyświetl post
heh, wiekszosc juz wie ktora firma wygrala przetarg
oni sie w ogóle powinni nazywać Krakówex-Dromex
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 09.12.2008, 14:55
Super jakby wypalil scenariusz, o ktorym pisze GK, ze byc moze przez caly okres budowy stadionu Wisla nie bedzie musiala ruszac sie z Reymonta
Odpowiedz cytując
Lord W.
Member

Od: 06.2004

Stary 09.12.2008, 15:23
Info telefoniczne:

1. Polimex - Mostostal
2. Mostostal Warszawa
3. Chemobudowa
4. Budimex - Dromex
Wisła Alcohooligans
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 09.12.2008, 15:35
Lord W. napisał(a):Wyświetl post
Info telefoniczne:

1. Polimex - Mostostal
2. Mostostal Warszawa
3. Chemobudowa
4. Budimex - Dromex
No to kolejny przetarg unieważniony :/
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
bartek89TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 09.12.2008, 15:55
Czemu miał by być uniewarznionyPoprostu inna firma wygrała i to ona będzie budować trybune wschodnią.Do tej pory budował E i D Budimex-Dromex,ale w tym przetargu wygrał Polimex-Mostostal i oni będe sie zajmować budową.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 09.12.2008, 15:57
Może jednak nie zostanie uniewazniony. Ważne, że zmieścili się w kwocie. Budimex zaproponował 151 mln, czyli 7 więcej niż w zakładanym kosztorysie.
Odpowiedz cytując
wojteq_NH
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.12.2008, 16:01
miejmy nadzieję, że nie będą robić problemów z rozgrywaniem meczów w trakcie prowadzenia prac.
:twisted: Good things come to those who wait... :twisted:
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 09.12.2008, 16:22
Wysiudali Budimex ? - Przyznam że jestem w lekkim szoku , teraz dość gadania -do roboty, zimy póki co - nie ma i nie zapowiadają, brak merytorycznych powodów do kolejnego unieważnienia , mam nadzieję że
firma jest wierzytelna więc ;
- DO ROBOTY!-
Odpowiedz cytując
Lord W.
Member

Od: 06.2004

Stary 09.12.2008, 16:31
Jeżeli przetarg zostałby unieważniony to możemy zapomnieć o jakichkolwiek terminach. Jest 11 miesięcy na wykonanie robót, 15 mln do przerobienia miesięcznie. Do tego błędy projektowe (cała masa), wynikające z tego roboty dodatkowe, nadchodząca zima itd itp. Teraz będzie parę dni na odwołania a potem jazda na całego. Ciągle mam nadzieję wziąć w tym wszystkim udział, ale tylko ze względu na miłość do Najjaśniejszej, bo inwestycja do lekkich, łatwych i przyjemnych nie należy. Ktokolwiek by tego nie budował życzę powodzenia ... przyda się.
Wisła Alcohooligans
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 09.12.2008, 16:33
rav napisał(a):Wyświetl post
Może jednak nie zostanie uniewazniony. Ważne, że zmieścili się w kwocie. Budimex zaproponował 151 mln, czyli 7 więcej niż w zakładanym kosztorysie.
Do ogłoszenia wyników nalezy się wstrzymać, albowem:
Cytat:
Wykonawca, który zaproponuje najniższą cenę spośród ofert spełniających wymagania,
otrzyma 100 punktów, natomiast pozostali wykonawcy – odpowiednio mniej punktów,
oraz

Cytat:
Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która spełnia wszystkie wymagania określone w SIWZ oraz otrzyma największą liczbę punktów (zawiera najniższą cenę).

Pole manewru jest.
Powód: jakieś znaczki
Ostatnio edytowane przez sandbender : 09.12.2008 o godz. 16:35.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.12.2008, 16:35
Polimex - Mostostal - firma ta właśnie też wygrała przetarg na przebudowę stadionu Legii.. hmm. jestem ciekaw ile ludzi rzucą na budowę stadionu w Krakowie a ile w Wawce.. i jaki termin mają na wykonanie trybuny "C" ?
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 09.12.2008, 16:49
czy w tym zamówieniu miasto określiło dokładny termin rozpoczęcia prac? bo to jest jedyna rzecz, która mnie interesuje w tym całym przetargu, a nigdzie nie widzę takiej informacji...
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów