|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Zanim miasto przebuduje na normy ekstraklasy stadion Wawelu to już się skończy sezon. Poza tym czy 4 tysięczny stadion wystarcza
? Jestem zwolennikiem grania na śląsku (np. Sosnowiec) jeśli już. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Wisła jest tak uznaną marką, że ma kibiców w całej Polsce
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Taa...szczególnie w Sosnowcu
Przecież Zagłębie to jest zgoda Legii!! Ty myśl co piszesz....Jeżeli mamy już grać po za R22 to tylko albo Hutnik, albo Wawel. Klub się nazywa Wisła KRAKÓW a nie Wisła SOSNOWIEC czy CHORZÓW. ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
a niby czemu na Hutniku nie można ? bo kibice (czyt. rodziny i przyjaciele piłkarzy) się buntują ? śmieszne
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Albo Tarnów, którzy moim zdaniem byłby lepszy niż Hutnik i Wawel. No, ale to nierealne...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak już mamy się przenosić to najlepiej na Wawel,Hutnik albo Zabierzów w dalszej kolejności Tarnów ,w innych miejscach średnia widzów z Krakowa będzie oscylować koło 1000 więc jest spora szansa, że gdybyśmy grali przykładowo w Sosnowcu , to gości będzie więcej niż nas
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Skoro się tak plują ci z Hutnika to zagrajmy w Zabierzowie. Tam oświetleniem na pewno nie pogardzą, a i zadaszenie jest
. Z pociągu to jest raptem kilkanaście metrów |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
Zejdźmy wreszcie na ziemię i zacznijmy myśleć racjonalnie! Nie ma żadnych przeszkód, żeby w trakcie finalizacji przebudowy stadionu przy Reymonta grać na nim cały czas! Tak jak już o tym wspominałem kilka razy należy tylko wykonać pewne prace przystosowawcze. Jakie to prace mówiłem wcześniej więc nie będę niepotrzebnie powtarzał... W każdym razie potrzebna jest z naszej strony większa determinacja i wyrażenie swojej opinii na temat tego że chcemy grać przy R 22. Jak słyszę opinię niektórych osób, że dobrą opcją byłoby rozgrywanie czasowo spotkań "u siebie" na Śląsku, albo jeszcze gdzieś indziej, to po prostu szlag mnie trafia! Przecież takie osoby nie mają chyba zupełnie wyobraźni i na Wiśle były pewnie ze cztery razy w życiu, albo oglądają mecze w Canal Plusie wogóle co najwyżej... To ile osób jeździłoby na ewentualne pseudomecze "u siebie" w Sosnowcu, Jaworznie czy jeszcze w jakiejś innej miejscowości, pokazał nam niedawny wyjazd do Chorzowa na mecz z Ruchem. Dostaliśmy blisko 3,5 tys. biletów, a pojechało nas tam raptem 1000. Obstawiam, że gdybyśmy grali dajmy na to w takim Sosnowcu jak tu niektórzy proponują to na meczach byłoby nas po kilkaset osób, a ci co nie widzą żadnego problemu w takich tymczasowych przenosinach pewnie w większości nie ruszyli by tyłka na mecz Wisły w roli gospodarza w Sosnowcu ani razu... Nie trzeba już chyba dodawać, że gdyby chwilowo eksmitowano nas z Reymonta, to nawet przy jakichś dobrych wzmocnieniach składu o mistrzostwie moglibyśmy zapomnieć... Bo żadna drużyna nie jest w stanie osiągać dobrych wyników grając dwa lata wszystkie swoje mecze na wyjeździe. Oprócz tego stracilibyśmy na tym wszystkim kibicowsko. Od czasu kiedy młyn jest na trybunie D zrobiono naprawdę wiele aby poprawić atmosferę i jakość dopingu na Wiśle. Szkoda byłoby to teraz stracić... Przestańmy więc rozwodzić nad tym, czy lepiej byłoby grać na Stadionie Ludowym w Sosnowcu, w Jaworznie, Tarnowie, czy może w Chorzowie na Śląskim, albo w najlepszym jeszcze wypadku na Suchych Stawach albo obiekcie WKS-u Wawel... Bo wiadomo, że każda z tych opcji jest dla nas bardzo niekorzystna i warto walczyć o to, żeby grać na R 22. Władze miasta wmawiają nam że nie da się grać na stadionie Wisły podczas dokańczania jego przebudowy. Tymczasem są to bzdury wyssane z palca... Bo można jak najbardziej grać tymczasowo tylko przy dwóch trybunach za bramkam, o ile oczywiście wykona się pare niezbędnych do tego prac adaptacyjnych. Władze miasta, które są formalnym właścicielem stadionu im. H. Reymana, nie chcą po prostu robić sobie dodatkowego kłopotu i wolą żeby Wisła wyniosła się z R 22, a najlepiej w ogóle poza Kraków. Miejmy nadzieję, że jednak uda nam się pozostać mimo tego wszystkiego na naszym stadionie na Reymonta i że oprawa z ostatniego ligowego spotkania przeciwko Odrze przemówi do władz miasta i klubu i zrobią one coś w kierunku tego, żebyśmy nie musieli się nigdzie przenosić. Gdyby nic nie zrobiono w tej sprawie to byłby to wstyd dla odpowiedzialnych za to osób i instytucji. Rozumiem że gdyby harmonogram modernizacji naszego obiektu był tak pomyślany, że całkowicie wykluczałby grę na nim podczas jej trwania... Jednak od początku mówiło się o tym, że prace są tak zaplanowane, iż na modernizowanym stadionie jednocześnie cały czas można będzie grać. Ja jestem optymistą i wierzę w to, że mimo tych wszystkich komplikacji zostaniemy na R 22! Bo w końcu przecież... Własny dom złota wart! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Z jakimkolwiek rozważaniem nad Zabierzowem (czy ma ono sens czy nie) dałbym sobie spokój, bo stadion ma pojemność raptem 2000, a to chyba byłoby troszkę dla nas za mało. Chociaż dla mnie lokalizacja byłaby idealna, bo mam 5 kilometrów do stadionu
Bronowianin masz rację, że należy zrobić wszystko żeby grać dalej przy Reymonta i napewno jest to możliwe przy odpowiednich pracach, ale zastanawia mnie fakt wielkiej bierności ze strony naszych władz, bo o takich sprawach należy myśleć wcześniej, a nie za 5 dwunasta. Myślę, że przy dopowiednim wcześniejszym przygotowaniu bylibyśmy już gotowi i nie byłoby tematu. ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Co sądzicie o Jaworznie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Najsmutniejsze dla mnie jest że nasz stadion jest przebudowywany od bodajże 2004 roku. W Warszawie jest przebudowywany od miesiąca. Za rok Legia będzie na tym samym etapie przebudowy stadionu co My po 5 latach
Aha przepraszam jeszcze trzeba urządzić zaplecze pod D. Więc może będą bardziej zaawansowanihttp://www.wislaportal.pl/news.php?id=14440
Ostatnio edytowane przez Pero : 07.12.2008 o godz. 17:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
jutro sie dowiemy ktora firma wygla przetarg
![]() chociaz teorytcznie![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
chyba raczej tylko kto złożył oferty
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
heh, wiekszosc juz wie ktora firma wygrala przetarg
no chyba, ze bedzie jakas niespodzianka. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Info telefoniczne:
1. Polimex - Mostostal 2. Mostostal Warszawa 3. Chemobudowa 4. Budimex - Dromex ![]()
Wisła Alcohooligans
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
No to kolejny przetarg unieważniony :/
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Czemu miał by być uniewarzniony
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Może jednak nie zostanie uniewazniony. Ważne, że zmieścili się w kwocie. Budimex zaproponował 151 mln, czyli 7 więcej niż w zakładanym kosztorysie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
miejmy nadzieję, że nie będą robić problemów z rozgrywaniem meczów w trakcie prowadzenia prac.
![]()
:twisted: Good things come to those who wait... :twisted:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Wysiudali Budimex ? - Przyznam że jestem w lekkim szoku , teraz dość gadania -do roboty, zimy póki co - nie ma i nie zapowiadają, brak merytorycznych powodów do kolejnego unieważnienia , mam nadzieję że
firma jest wierzytelna więc ; - DO ROBOTY!- |
|
|
|
Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Jeżeli przetarg zostałby unieważniony to możemy zapomnieć o jakichkolwiek terminach. Jest 11 miesięcy na wykonanie robót, 15 mln do przerobienia miesięcznie. Do tego błędy projektowe (cała masa), wynikające z tego roboty dodatkowe, nadchodząca zima itd itp. Teraz będzie parę dni na odwołania a potem jazda na całego. Ciągle mam nadzieję wziąć w tym wszystkim udział, ale tylko ze względu na miłość do Najjaśniejszej, bo inwestycja do lekkich, łatwych i przyjemnych nie należy. Ktokolwiek by tego nie budował życzę powodzenia ... przyda się.
![]()
Wisła Alcohooligans
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
||
Cytat:
Cytat:
Pole manewru jest. Powód: jakieś znaczki
Ostatnio edytowane przez sandbender : 09.12.2008 o godz. 16:35.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Polimex - Mostostal - firma ta właśnie też wygrała przetarg na przebudowę stadionu Legii.. hmm. jestem ciekaw ile ludzi rzucą na budowę stadionu w Krakowie a ile w Wawce.. i jaki termin mają na wykonanie trybuny "C" ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czy w tym zamówieniu miasto określiło dokładny termin rozpoczęcia prac? bo to jest jedyna rzecz, która mnie interesuje w tym całym przetargu, a nigdzie nie widzę takiej informacji...
![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|