|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
| Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
@pepe72
Czyli wg Ciebie drużyna rezerw ma istnieć po to by grał w niej taki Młyński do 35 roku życia? I wtedy co, zostanie legendą? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Coś długo testują tego Goku, ciągle brak komunikatu chyba jest jakiś problem na linni Kasa/Kontrakt/Klub/Zdrowie
Chyba że musi zrobić 1000km na bieżni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Oficjalnie:
Nowym ofensywnym pomocnikiem Wisły został 30-letni Joan Román "Goku", który podpisał kontrakt do 30 czerwca 2024 roku. - www.instagram.com/wislakrakowsa |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jeszcze tylko skrzydłowy, środkowy pomocnik i napastnik.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Potrzeba jeszcze:
1. Trenera 2. Bramkarza 3. Stopera 4. Lewego skrzydłowego 5. Napastnika Na dziś skład, który powalczy o miejsce w okolicach 9-12 ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ten Raton to śmierdzi na jakiś menadżerski układzik, bo recenzje tego gościa są tragiczne. Będzie mega zaskoczenie jak gość wypali
Goku=Fernandez Ogromna dziura w środku pola. Alfaro jako następca Muli? Jakoś szczerze wątpię. Środek obrony mamy tragiczny, nie wierzę w Łasickich i Moltenisów, Colley to parodysta. Reasumując, jeżeli nikt sensowny nie przyjdzie, środek pola będziemy łatać szklanym Bashą i Fajtłapowiciem, środek obrony się nie ogarnie (hehe, w co ja wierzę), w ofensywie będzie osamotniony Goku. To miejsce 9-12 po pierwszej rundzie całkiem realne.
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 28.06.2023 o godz. 10:48.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Według Bartka Kawelca, dziennikarza zajmującego się Podbeskidziem, Jarosław Królewski podpisał klauzulę wykluczającą Goku w meczach przeciwko Podbeskidziu, a gdyby Wisła wystawiła tego piłkarza do gry, to zapłaci dużą karę.
PS. Amica Poznań nie wypuszcza zdolnej młodzieży, bo akurat w tym temacie znają się najlepiej w Polsce i na młodzieży zarabiają miliony euro, więc mało prawdopodobne, żeby ten Gogół odpalił. Wczoraj Królewski jeszcze zaprzeczał, że coś tam z nim dogadali, więc może się otrząsnął i zrozumiał, że nie ma sensu zbierać odpadków.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 28.06.2023 o godz. 10:47.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
JK nt podpisu pod kontraktem Gogóła: "Nie nie złożył. Ja też nie złożyłem. Na jutro umówiliśmy się na złożenie jak obaj dotrzemy w wyznaczone miejsce PS. Super facet" Przyzwoitych młodzieżowców u nas jak na lekarstwo i zupełnie mnie nie dziwi taki transfer. Oby tylko kontrakt max 2 lata+ przedłużenie .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 28.06.2023 o godz. 10:59.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak super facet, to niech go umówi na randkę z jakąś dziewczyną ze swojej rodziny.
Rodado też jest sympatyczny, tylko co z tego, jak później co mecz ma problem z trafieniem w światło bramki z 2 metrów. Wisła potrzebuje dobrych piłkarzy, a nie super facetów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Zabawny fakt. Gdyby Rodado był etatowym wykonawcą jedenastek to prawdopodobnie skończyły sezon z ponad 15 bramkami i zupełnie inaczej by postrzegano jego sezon. Wg mnie Rodado i Fernandez nawzajem przeszkadzali sobie na boisku. Odejście tego drugiego, może mieć pozytywny wpływ na pierwszego. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Choć idąc dalej to za mało zawracamy uwagę na kwestie podejścia do zawodu piłkarza i potem się dziwimy że taki Starzyński, Plewka czy Fazlagic nie dojeżdżają. Patrząc ilu dobrych piłkarzy się u nas paliło mentalnie aż dziwne że jeszcze obsmiewamy ten aspekt. Zupełnie nie wiem oczywiście co prezentuje ten Gogół, choć z tego co czytałem to taki typ piłkarza ala Jacek Góralski.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 28.06.2023 o godz. 11:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A myślałem, że już nic mnie nie zaskoczy. Głupi byłem. Jak widać mamy nowe kryterium oceniania przydatności zawodników do zespołu i ich weryfikowania:
"Super facet". Strach się bać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
gdzieś na necie mignęło mi, że jutro ma być info o odejściu Colleya
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I nie tylko Colleya, choć niekoniecznie już jutro to nastąpi.
Kiko Ramirez dzisiaj: Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie jest to oczywiste priorytet ale do rezerw by się przydało 3-4 doświadczonych zawodników ściągnąć, jeżeli to nie ma być sztuka dla sztuki tylkonolatforma do rozwoju młodych zawodników
Rafał B idealnym kandydatem ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
W rezerwach może grać Basha,Uryga,Kuba,Hugi,Żyro...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hugi, Basha, Uryga i Żyro z TOP pensjami będą w rezerwach grać?
To są za drodzy w utrzymaniu piłkarze, żeby grali w rezerwach. Rezerwy są głównie dla małolatów z Akademii Wisły, żeby mieli się gdzie ogrywać, a nie dla piłkarzy z pensją 50-80 tysięcy zł miesięcznie. To już lepiej się ich pozbyć, no ale.. Hugiego może uda się pogonić, Uryga jest kontuzjowany, więc Królewski go nie będzie ruszał, Żyro wydaje się być bardzo spokojny o swoją przyszłość, patrząc po jego Instagramie, w takim sensie, że zostanie w Wiśle jako zmiennik, i zostaje Kuba.. ale on gówno zarabia, a to co dostaje przekazuje na jakieś domy dziecka, więc nie jest obciążeniem dla finansów klubu. A jak będzie w miarę zdrowy to powinien być wzmocnieniem. Jasne, że gdyby wszyscy zostali i ostatecznie nie łapali się do kadry meczowej, to by ich do tych rezerw od czasu do czasu podrzucali, ale z pewnością na dziś nie jest to zamysłem kierownictwa, bo jest to działanie na szkodę finansów klubu. Bo to tak jakby kupić Audi S8, żeby nim jeździć wokół bloku na osiedlu.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 28.06.2023 o godz. 21:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Wynik sportowy nie jest kluczowy. Za to Boguski jako asystent trenera rezerw... Z kronikarskiego obowiązku: odszedł Warczak, do Stali Rzeszów. @aNouc - oby faktycznie było tak jak mówi Kiko. Przydatność do składu takiego Colleya jest ujemna, Hugi nic nie pokazał, do tego masa niezdolnych młodych piłkarzy zapycha kadrę. @All - Panowie, czepianie się słów Królewskiego? Ile wy lat kibicujecie Wiśle? Napisał że "super facet" a nie "dobry piłkarz". Szczerość godna pochwaly. Ja wszystkich naszych młodych kopaczy uważam za paralityków dopóki nie udowodnią że są tacy sobie. Sprawdza się w 95% przypadków.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.06.2023 o godz. 23:04.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
Zagrał 23 mecze, z tego w tym roku głównie jako zmiennik. Pytanie czy mamy lepszych.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
A dwa to musi być kilku seniorów żeby nie grali jak drużyna prosto z CLJ I jako seniorów nie mam na myśli Niewiadomskiego czy Sobola(którzy powinni pomyśleć prędzej nad zmianą zawodu) tylko gości co mogą podzielić się doświadczeniem i coś chłopakom podpowiedzieć Każdy klub w Polsce , który sensownie szkoli młodzież (czyt Lech, Legia, Pogoń, Zagłębie) ma właśnie takich ludzi w rezerwach ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Celem pośrednim powinna być gra w 3 lidze bo ten poziom już coś sobą prezentuje. 4 liga to głównie kopanina i masa rzeźników. Teraz w momencie gdy mamy odpływ juniorów może być problem z uzupełnianiem kadry na mecze rezerw. A tego nam jeszcze brakuje żeby rozwalić drużynę w CLJ i spaść z poziomu centralnego bo większość juniorów będzie grać w rezerwach. Przypominam o zawodnicy pow 22 roku życia po rozegraniu 5 spotkań w pierwszej drużynie nie mogą już w danym sezonie grać w rezerwach (z tego co kojarzę nie ważne w jakim wymiarze minutowym, liczy się choćby 1 minuta jako występ). Także jak dla mnie miejsce dla 2-3 zawodników którzy by trzymali ten zespół nie jest złym pomysłem. Rafał Boguski - jestem za, tym bardziej że sam tego chce.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 29.06.2023 o godz. 07:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
To jednak już przeszłość, bo wiele zmieniło się od 1 lipca 2022 roku, a więc w obecnie trwającym sezonie. Przemodelowane zostały przepisy PZPN dotyczące udziału zawodników pierwszej drużyny w meczach drużyn posiadających choć jedną drużynę w ramach szczebla centralnego. Pozwalają one nadal zawodnikom, którzy w roku zakończenia danego sezonu kończą 22 lata, grać bez ograniczeń – w obecnym sezonie są to zawodnicy rocznika 2001 oraz młodsi. Zawodnicy kończący 23 lata i starsi mają z kolei pewne ograniczenia, ale jednak dużo mniejsze niż w przeszłości. Utrata prawa do gry w rezerwach staje się faktem, zarówno w rundzie jesiennej jak i rundzie wiosennej, po rozegraniu 450 minut w pierwszej drużynie w każdej z rund. Czyli zawodnik, który we wrześniu rozegra 450 minut w pierwszym zespole, do końca roku nie może już pojawić się na boisku w ramach drużyny rezerw. Stan konta jednak zeruje mu się 1 stycznia danego roku i może wrócić do grania w drugim zespole. Dopiero po rozegraniu kolejnych 450 minut w „jedynce” w rundzie wiosennej przestaje mieć możliwość gry w „dwójce”. Różnica w stosunku do poprzednich regulacji jest spora. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Teraz to przepis stał się racjonalny. Ciekawe na ile będzie się jeszcze
grafik rezerw zgywał z terminami meczów jedynki? Pożyjemy zobaczymy |