|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
2:1 dla Kolumbii. Falcao i James, dla nas Lewandowski z karnego.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
3:1 dla Kolumbii, cudów ni ma
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
2:0 dla Polski
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
4-0 dla Kolumbii i trzęsienie ziemi
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Też obstawiam taki wynik....Niestety.....kojarzy mi sie mecz z Potugalia sprzed 16 lat a role Paulety odegra Falcao...
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Tyle w temacie
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sam dałem się przed Mundialem ponieść tej nieuzasadnionej fali optymizmu.
Ale to nie miało w niczym oparcia. Lewy- w ostatnich kilkunastu tygodniach więcej marudził, niż grał. Milik - po ciężkiej kontuzji. Kuba - zdrowie już nie pozwala grać na tym poziomie. Glik - sezon bez szału. Szczęsny, Zieliński,Grosicki, Krychowiak - rezerwa, mniej lub bardziej (Krychowiak) głęboka. Tylko Rybus, Pazdan i Piszczek grali w swoich klubach. A jeszcze Nawałka nie pomógł powołaniami. Tak patrząc obiektywnie to się nie mogło udać. Ale teraz będzie jazda....Co jutro na okładce Faktu, powtórka z rozrywki? ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Wypierdalać do domu patałachy.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Wszyscy Wypierdlać, prezentujecie poziom Arabii Saudyjskiej.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nawałka uwierzył w swój geniusz zaczął od cudowania z ustawieniem, trzymał sie dalej starych nazwisk dla mnie zabranie Jędrzejczyka i Peszki na wycieczkę ....
Nawalka po meczu zDanią stwierdził, że europejskie drużyny rozszyfrowali nasza taktykę, wiec zaczął wymyślać nowe ustawienia zSenegalem 442 z jednym defensywnym pomocnikiem, z Kolumbią 343 które nigdy nie przyniosło pozytywnych rezultatów. Ktoś zapomniał mu powiedzieć ze ani Senegal, ani Kolumbia ani Japonią nie leżą w Europie? Gra tego zespołu to dramat, ale Nawałka jest najbardziej odpowiedzialny za te grę.... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
poziom arabi? arabia wyjebała by nam 4 hattricki
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
|
Koniec Nawałki. Od jesieni niepotrzebne eksperymenty z ustawieniem, co mecz zmieniane taktyki, żaglowanie składem. Teraz zepsute przygotowania fizyczne. I wyszli na boisko: źle wybrani, nie zgrani ze sobą, nie rozumiejący taktyki i nie wiedzący jak grać, oraz słabi fizycznie. I ich pozamiatali.
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 24.06.2018 o godz. 23:01.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
A gdzie schematy na zasadzie wypada Glik to wskakuje inny i gramy to samo? Bo w obronie to tak nami kręcono jak na karuzeli.A gdzie mlodzież
I teraz nagle jak bumernag wracaja stare duchy tematy typu spojrz na realny obraz polskiej piłki i zapłacz. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Hehe a teraz płaczcie...jak dzieci zrobione w huja
Ostatnio edytowane przez Dariook : 25.06.2018 o godz. 03:54.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Trudno coś napisać po takim spotkaniu. Zagraliśmy jeszcze gorzej, patrząc przez pryzmat spotkania z Senegalem(tam przynajmniej dochodziliśmy do tego 30m przed bramką, tutaj cały mecz, to długa laga do przodu i kompletny brak sytuacji, za wyjątkiem tej setki Lewego). Co się stało w tej drużynie? Zajechana, podzielona, w dodatku uważająca Nawałkę za wariata... Dodać do tego, że większość ma problemy w klubach, a powołania okazały się kuriozalne i mamy katastrofę, którą podsumuje porażka z Japonią. Skoro już w mediach tak otwarcie wypowiadają się Pazdan, Rybus i Glik, to mamy casus Argentyny. Po tym turnieju zostajemy a) bez selekcjonera b) bez znaczących piłkarzy(kręgosłupa tej ekipy). Z tego co krąży po mediach, to kariery reprezentacyjne zakończą: Glik, Błaszczykowski, Piszczek i pewnie Lewandowski. Jutro ma być podobno jego konferencja prasowa. Co Nawałce odwaliło, że w meczu, gdzie musimy zdobyć 3 pkt, wychodzi z 8 defensywnymi piłkarzami(5 obrońców, bramkarz, 2 defensywnych)
. Zielińskiego, jak zwykle nie było na boisku, a sił Kownackiemu starczyło na 30minut(on chyba rozegrał 1000 minut w klubie Oby trenerem Orłów został jakiś ogarnięty obcokrajowiec(pora dzwonić do Czerczesowa . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Domagałem się zmian i były. Wskoczył Góralski i reszta i dupa...
Ciekawe czy dowiemy się, co nawaliło..ekipa stanęła po 30 minutach. A Pazdan jedzący batona energetycznego leżać na murawie w 2 połowie, to prawie symboliczna. ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Cytat:
No własnie ale, była też po drodze klęska z Danią. A jakby spojrzeć realnie to tak jak tu jest napisane większość tej kadry to rezerwowi i ludzie bez formy. I to jakby umknęło wielu osobom (w tym mi). A ciężko się spodziewać aby rezerwowy 33 letni Błaszczykowski, rezerwowy i po kontuzji Milik (chociaż ten chłopak to już od 2 lat pokazuje, że jest w rozsypce) itp zrobili szał na MŚ. Mnie tylko martwi i ciekawi jedno, i mam pytanie do osób, które tu mówią, że złe powołania. Kogo miał ten biedny Nawałka powołać do kadry zamiast tych powiedzmy 10ciu słabszych (chociaż wszyscy tu byli słabi) nazwisk, które pojechały? Bo może ja czegoś nie wiem i mamy super talenty w Polsce, które zostały w domach. PS A co do samego meczu to nie pokazaliśmy nic, tam nie ma kto stworzyć akcji, nie ma kto zamieszać z przodu żeby rozbić szyki obronne rywala (tak jak robili to kiedyś Kuba czy Grosik). Lewandowski też gra słabiej niż kiedyś bo kiedyś coś z tyłu też robił a teraz nie daje rady. No ale to pewnie dlatego m.in. że skoro nie ma mieszających Kuby czy Grosika no to on też nie ma jak się pokazać dalej od bramki rywala ani pod bramką. I efekt jest taki, że my nie tworzymy groźnych akcji zakończonych strzałem a rywal ma czas aby się spokojnie, z opanowaniem bronić skoro my gramy tak statycznie. Porobiliśmy wiatru przez 20-30 minut, bo na prawdę było widać, że do tego momentu im zależało, starali się, grali agresywnie ale to też nie dało jakichś akcji bramkowych. No i tyle, pokazali wszystko co najlepsze mają obecnie przez te pół godziny. Na wiele nie starczyło. Później chwila spokoju, bramka dla Kolumbii i właściwie mecz się skończył w 40stej minucie.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 25.06.2018 o godz. 07:57.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||
|
|
Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Nie jestem zaskoczony obrotem spraw, śmierdziało od dawna, tylko większość zatykała nos i udawała, że nic się nie dzieje.
Pozostaje zasadnicze pytanie: kto po Nawałce? bo jeżeli rudy lis zatrudni kolejnego przedstawiciela Polskiej Myśli Szkoleniowej, przestanę się nimi całkowicie interesować, zresztą nie tylko ja. My nie mamy trenerów, my mamy pozorantów, których mottem przewodnim jest "gramy na zero z tyłu" albo "dzida do przodu". Rudy lis ma przecież znajomości, grał we Włoszech, niech więc ruszy dupsko i zatrudni kogoś z Italii, przynajmniej ustawi zespół i nauczy jak bronić. Nic więcej nie wymagam, bo nic więcej grać nie potrafimy. Zanim nie zmieni się system szkolenia młodzieży, dalej będziemy tkwili w epoce kamienia łupanego, a wszyscy dookoła będą nas palcami wytykać. Szkoda ... wyszło jak zwykle. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Laskowski wczoraj dobitnie podsumował ten mundial. Nie wstydem jest odpaść z mundialu, wiele drużyn już odpadlo. Szkoda tylko że po naszej reprezentacji nikt nie będzie płakał.
Nie oglądałem wszystkich meczów do tej pory ale z tych co oglądałem mogę z czystym sercem powiedzieć że nasza drużyna jest najgorsza ![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Sądzę, że Nawałka przekombinował nie z ustawieniem, ale z przygotowaniem motoryczno-fizycznym.
Wydawało mu się, że z grupy tak czy owak wyjdziemy i formę trzeba szykować na początek lipca. Dlatego przegrywaliśmy większość pojedynków biegowych, większość dryblingów, a kiedy Kolumbijczycy wracali po zdobyciu gola, myśmy dopiero uruchamiali nasze wozy z węglem. Brakowało świeżości, szybkości i dynamiki. Zauważcie, że równie wolno grają takie ekipy jak Niemcy czy Francja. One faktycznie najwyższą formę motoryczno-dynamiczną osiągną w fazie pucharowej, Niemcy przez to o mało co nie odpadli. Ale Francja czy Niemcy nawet bez formy mogą przeczołgać się przez grupę. My już nie bardzo. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę właśnie ustawienie drużyny przez Nawałkę w meczu z Senegalem - gramy 442 z jednym pomocnikiem defensywnym (Krychowiak) jakiego nigdy nie graliśmy wcześniej - Krychowiak zawsze miał u boku Mączyńskiego, Linettego czy Góralskiego ostatnio...
Po 20 minutach meczu z Senegalem Piszczek nie dość, że ma szybkość wozu z węglem to jeszcze regularnie notuje niecelne podania, Milik jeszcze gorzej - po przejęciu piłki zamiast rozegrania kontry - podaje do Senegalczyków. Piszczek na prawej gra przeciwko Mane i Niang i widać, że nie daje rady.... Wpuścić Bereszyńskiego, który jest młodszy i szybszy od Piszczka i wzmocnić środek pola - Góralski za Milika. Co robi Nawałka ? Wpuszcza Bednarka za Kubę - przechodzi na 352 (albo 343), ale Piszczek nadal ciągnie wóz z węglem (do bycia wahadłowym potrzeba szybkości i wydolności), a Milik nadal czaruje swoją grą.... Zmiana w 75 minucie na Kownackiego niczego nie wnosi chociaż Kownacki zagrał niebo lepiej niż Milik Mecz z Kolumbią - rewolucja - świetne i ofensywne ustawienie 343 (które nigdy nie wychodziło na plus nawet jak grał Glik na środku obrony), w pomocy mamy dwóch defensywnych pomocników, ale z przodu Zieliński na prawym skrzydle i Kownacki na lewym. Rybus walczy z Cuardado i po 30 minutach już oddycha rękawami, a przestrzeń pomiędzy defensywnymi pomocnikami a atakującymi to hektary - stąd gra dzidą do przodu. Lewy schodzi do środka pola, bo inaczej nie doczeka się piłki...... Efekt widoczny....... Wg wszystkich medrców z Senegalem zawinił wszystkiemu elektryczny Cionek, a z Kolumbią słaby Lewandowski... Niestety wg mnie zawinił przede wszystkim trener, który uwierzył w swoja gwiazdę i nieomylność. Przez pół roku testował ustawienia, piłkarzy i nic z tego nie wynikało. Z powołań Nawałki dla mnie pomyłki to tylko Jędrzejczyk i Peszko, którzy pojechali za zasługi. Ja zabrałbym Żurkowskiego i Szymańskiego - podejrzewam, że gorzej by od naszych orłów Nawałki nie wyglądali..... w meczu z Japonią pewnie zagrają ci którzy nie mieli do tego okazji: czyli Kurzawa, Jędza, Peszko, Fabiański i Linetty...... i pewnie po SFG wykonywanych przez Kurzawę strzelimy pożegnalnego gola w przegranym meczu... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Na dzisiaj(patrząc na grę w klubie), to gramy ustawieniem(4-4-2, to wiadomo): Fabiański - Piszczek(który nie jest zajechany przygotowaniami), Glik, Pazdan, Bereszyński(z Rybusa taki lewy obrońca, jak z koziej...) - Grosicki(na prawym skrzydle), Linetty(wiem, że w życiu nie zagrał jeszcze dobrego meczu w kadrze, ale to chyba jeden z niewielu, który zaraz zmieni klub na lepszy, a poza tym gra regularnie w Serie A), drugiego środkowego można losować, po lewej - Kurzawa. Napad: Lewandowski i Teodorczyk(grał regularnie, strzelał gole). Takie ustawienie widziałbym z Japonią. Nie ma Żurkowskiego, Szymańskiego, Kucharczyk, a takich ananasów, jak Peszko czy Jędrzejczyk, to strach wpuszczać. Reszta nie gra w klubach, więc niech sobie odpocznie
. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
No to jeszcze komentarz Janka na deser
![]() https://www.youtube.com/watch?v=Mcodo5i5G0E Ps. Nie wydaje mi się żeby Nawałka był takim ekspertem i przygotował fizycznie drużynę na konkretną rundę - po prostu spieprzono fizyczne przygotowanie i nie ma co szukać dziury. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Miałem się rozpisywać,ale po co strzępić ryja ? Jestem mega rozczarowany liczyłem na coś więcej....
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Po tej zjebanej konferencji to mam do nich zero szacunku. Niech sie dalej miziaja po chujach z Bonkami, PZPNami i dziennikarzynami. Licze na gladkie 3:0 dla Japonii w Czwartek.
![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
@Seba - ja miałem na myśli nie ostatnie 2 tygodnie ale ostatnie kilka miesięcy - pełna zgoda.
Ogólnie jak ktoś nie gra w klubie to chyba tylko w Polsce jest możliwe że go ktoś powołuje do gry ... @ - konferencja prasowa odkryła ich twarze - niech lepiej Lewy wpierdala gluten a mniej gada i może zacznie coś grać ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|