The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.09.2018, 15:01
Nie błądzi
Odpowiedz cytując
filipowski
Member

Od: 06.2013

Stary 03.09.2018, 15:54
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Kto pyta?
Z ostatnich tygodni :
Gricuk,małopolscy biznesmeni ,wcześniej Bragiel.
Być może jeszcze ktoś o kim nie wiemy.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 03.09.2018, 16:52
jeszcze ukraińscy inwestorzy , zapomniałeś dodać
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 04.09.2018, 06:13
to ja też mogę zapytać, ile kosztuje Wisła? czy to dalej 40 000 000,01 zł?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 04.09.2018, 06:15
No proszę, liczba pytających rośnie w zastraszającym tempie.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 04.09.2018, 10:52
filipowski napisał(a):Wyświetl post
Chyba nic nie wyjdzie z tej sprzedaży akcji.Sporo osób pyta,a nikt nie kupuje.Teraz jest najlepszy moment na sprzedaż (gramy dobrze,dużo dobrego się o nas mówi)
Chyba nie sadzisz, ze ktos uzaleznia wielomilionowa i wieloletnia inwestycje od tego czy klub zagra dobrze 6 meczy.
Paradoksalnie o wiele latwiej jest sprzedac klub, ktory cieniuje bo cena jest nizsza i pozycja negocjacyjna sprzedajacego slabsza.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 04.09.2018, 11:11
As napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie sadzisz, ze ktos uzaleznia wielomilionowa i wieloletnia inwestycje od tego czy klub zagra dobrze 6 meczy.
Paradoksalnie o wiele latwiej jest sprzedac klub, ktory cieniuje bo cena jest nizsza i pozycja negocjacyjna sprzedajacego slabsza.
Jeśli ktoś kupuje klub dla marketingu to musi mieć wartość marketingową. Zaś pozycję negocjacyjną Wisły i tak ograniczają sprawozdania finansowe.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 04.09.2018, 11:50
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję,że kupno Wisły przez leśnego to żart.....
Tutaj kiedyś kilka osób pisało że nie miałoby nic przeciwko Filipiakowi więc wiesz ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 04.09.2018, 12:16
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli ktoś kupuje klub dla marketingu to musi mieć wartość marketingową. Zaś pozycję negocjacyjną Wisły i tak ograniczają sprawozdania finansowe.
No jak najbardziej, dlatego pisalem, ze 6 lepszych lub gorszych meczy nie ma znaczenia. Wartosc marketingowa Wisly (jesli ktos zamierza w klub inwestowac 10 lat) jest taka sama niezaleznie czy po 7 kolejkach jest druga czy 14sta w tabeli.
Ktos, ktoy by wsadzil 40 milionow w klub jest w stanie sprowadzic zawodnikow, ktorzy zagwarantuja dobre wyniki ale z perspektywy takiej osoby lepiej byloby zaplacic mniej nawet za klub pierwszoligowy i szybko awansowac.

Tak mnie sie przynajmniej wydaje.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.09.2018, 17:48
A kim są owi "małopolscy biznesmeni"? I jaka byłaby formuła zarządzania klubem gdyby było ich kilku i każdy miał inną wizję? Coś jak gdzie kucharek sześć...?
What's new?

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.09.2018, 18:40
W większości takie transakcje szacuje się na 50% szans na realizację.
Inwestorzy chcą, Wisła nie chce. Poważnie nie ma co brać jakichkolwiek plotek.

Pieniądze lubią ciszę i jeśli kiedyś dojdzie do sprzedaży klubu to dowiemy się pewnie 2 dni przed podpisaniem umowy. Osobiście uważam, że do tego zbyt prędko nie dojdzie.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.09.2018, 18:47
Jak sie skonczy kasa na wyplaty to moze byc predzej niz ci sie zdaje.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.09.2018, 19:37
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
A kim są owi "małopolscy biznesmeni"? I jaka byłaby formuła zarządzania klubem gdyby było ich kilku i każdy miał inną wizję? Coś jak gdzie kucharek sześć...?
Moim zdaniem 6 jest lepszych niż 1, ponieważ odkleja kadrę zarządzającą od udziałowców/akcjonariuszy. Skoro właściciele musieliby się dogadać, co do zmiany zarządu, a pośrednio także dyrektora sportowego, to raz ustanowiony personel mógłby spokojnie realizować określoną politykę bez obaw, że byle kaprys wyłącznego akcjonariusza przesądzi o zburzeniu klocków i budowania od nowa.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 04.09.2018, 19:39
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Jak sie skonczy kasa na wyplaty to moze byc predzej niz ci sie zdaje.
Ja tylko dodam, że dzisiaj kasa jest ale w czerwcu 2019 może jej nie być...
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.09.2018, 19:43
Rok temu się jakoś nie skończyła? Balansujemy na krawędzi, ale myślę że w zimie kogoś sprzedamy i zapewnimy sobie kolejne pół roku spokoju. Tym sposobem można egzystować nawet kilka lat. Zresztą nie tylko my tak funkcjonujemy.

W lecie zeszliśmy z 13 dużych kontraktów.
Doszedł Kort, Lis, a Bartosz i Pietrzak wrócili z wypożyczenia. Były plotki że kwotę na płacę ścieliśmy o 1/3. To naprawdę dużo. Trzymanie wąskiej kadry uzupełnionej juniorami może przynieść dobre skutki. Oby tylko kontuzje omijały zespół. O wynik sportowy jestem dziwnie spokojny, Stolarczyk ma konkretny pomysł na zespół i może miejsce w 8 nie będzie jedynym co osiągniemy w tym sezonie.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 04.09.2018, 20:45
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Rok temu się jakoś nie skończyła? Balansujemy na krawędzi, ale myślę że w zimie kogoś sprzedamy i zapewnimy sobie kolejne pół roku spokoju. Tym sposobem można egzystować nawet kilka lat. Zresztą nie tylko my tak funkcjonujemy.

W lecie zeszliśmy z 13 dużych kontraktów.
Doszedł Kort, Lis, a Bartosz i Pietrzak wrócili z wypożyczenia. Były plotki że kwotę na płacę ścieliśmy o 1/3. To naprawdę dużo. Trzymanie wąskiej kadry uzupełnionej juniorami może przynieść dobre skutki. Oby tylko kontuzje omijały zespół. O wynik sportowy jestem dziwnie spokojny, Stolarczyk ma konkretny pomysł na zespół i może miejsce w 8 nie będzie jedynym co osiągniemy w tym sezonie.
Jak się nie skończyła, skoro miasto chciało nas usunąć ze stadionu, a trener rozwiązał kontrakt z winy klubu?
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.09.2018, 21:23
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Jak się nie skończyła, skoro miasto chciało nas usunąć ze stadionu, a trener rozwiązał kontrakt z winy klubu?
Trener nie rozwiązał z winy klubu a długi po Cupiale będziemy jeszcze długo spłacać. W sumie i tu i tu nie masz racji. Pieniądze są, ale małe, na pewno nie na politykę jaką wcześniej prowadziliśmy.
Sprzedamy Kostala za 2 mln euro (albo lepiej za więcej) i będzie nadwyżka.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.09.2018 o godz. 21:35.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sedonh
Banita

Od: 03.2015

Stary 04.09.2018, 21:25
Generalnie to Wolfy ma zawsze racje, jeszcze tego nie wiecie?
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 05.09.2018, 06:29
skąd Wy tyle wiecie o finansach Wisły, to nie wiem ale zazdroszczę głębokiej wiedzy. poza tym pamiętajcie, TS Wisła nie przejęła klubu z 0 na koncie, tylko z dużym minusem... gdyby było 0 mogłoby się okazać, że jesteśmy w dużo lepszej sytuacji niż obecnie, chociaż teraz jest na razie dosyć stabilnie.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.09.2018, 08:19
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę, że jakiekolwiek rozmowy to od 25mln euro się powinny zaczynać.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Stary 05.09.2018, 08:28
Kiedy my kogoś sprzedalismy za więcej niż banke . Zresztą kontrakt mu się kończy a klauzula jest niewiadomo jaka więc będzie jak z Carlitosem i tyle. Musimy przedłużyć z nim kontrakt już a nie czekać do zimy.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 05.09.2018, 08:38
Jeżeli Kostal będzie grał przez całą rundę tak jak ostatnio (bramka i 4 asysty - 5 tej do Gytkjera niestety się nie zalicza) i strzeli jeszcze kilka goli oraz a 6-10 asyst, zagra w reprezentacji, to biorąc pod uwagę jego wiek i pozycję - może zostać sprzedany za kwotę nawet 2 mln euro....

Anglicy brali już różnych neptyków nawet z naszej ligi za większe pieniądze - przypomnę niejakiego Toneva sprzedanego do Aston Villi za 3,2 mln euro - 54 mecze w lidze 7 bramek i 5 asyst - wcale nie wyróżniający się zawodnik w naszej lidze.... 10 meczy w reprezentacji przed transferem i 3 gole strzelone Malcie....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 05.09.2018, 08:49
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Kiedy my kogoś sprzedalismy za więcej niż banke . Zresztą kontrakt mu się kończy a klauzula jest niewiadomo jaka więc będzie jak z Carlitosem i tyle. Musimy przedłużyć z nim kontrakt już a nie czekać do zimy.
Dokładnie rok temu. Brleka za ok 2 mln euro.

Za kogo moglibyśmy obecnie wyciągnąć podobna kwotę? Zaznaczając że będą się dobrze rozwijać: Kostal, Lis, Kort, Arsenic, Halilovic. Mlodszych nie liczę bo to jeszcze wieksza niewiadoma.

Wisła musi zacząć się cenić, ale póki bieda nie wyjdzie z naszego podwórka to bedziemy zmuszeni do takich transakcji jak ta z Carlitosem czy maczynskim. Oby to były ostatnie takie przypadki...
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.09.2018, 09:04
Oby ostatni był również przypadek z Brlekiem, kiedy na gotówkę klub czekał tak długo... Kasa na konto, to można wysyłać piłkarza, a nie ugody, wypożyczenia itp.
A jak nie, to szybko do UEFA i do odpowiedniej federacji.
Powód: Uefa ;)
Ostatnio edytowane przez BlurgH : 05.09.2018 o godz. 09:06.
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 05.09.2018, 09:15
BlurgH napisał(a):Wyświetl post
Oby ostatni był również przypadek z Brlekiem, kiedy na gotówkę klub czekał tak długo... Kasa na konto, to można wysyłać piłkarza, a nie ugody, wypożyczenia itp.
A jak nie, to szybko do UEFA i do odpowiedniej federacji.
Osobiscie jestem trochę mniej krytyczny w stosunku do Genuii bo sami jestesmy fatalnym platnikiem i mamy kiepskie ratingi.

Grunt że w końcu zaplacili wszystko (podobno).

Lepsi platnicy płacą może i w terminie ale o połowę mniejsze kwoty.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 05.09.2018, 09:51
Poza Lisem chyba nikt ostatnio nie przeszedł jako transfer gotówkowy - popraw mnie, bo mogę się mylić.

Lepsi płatnicy płacą i takie kwoty (albo nawet i większe) jeśli sprzedawca się szanuje. A w kwestii Brleka mam wrażenie, że cała sprawa poszła w niewłaściwą stronę. No ale skoro kasa już w 100% na koncie, to po prostu należy trzymać kciuki, że taka sytuacja się już nie powtórzy.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Stary 05.09.2018, 10:50
Po prostu trzeba być teraz bardziej ostrożny. A lis to i tak pewnie w ratach jest i to licznych. Ciekawe czy też jakiegoś procentu sobie nie zapewnili.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 05.09.2018, 11:41
Nie wiem, czy w ratach (bo niby skąd ). Procentu można się spodziewać - to jest częsta praktyka przy sprzedaży perspektywicznych zawodników. Generalnie - jak się popatrzy na skład, to mamy w klubie kilku takich zawodników, którzy jeśli pograją solidnie w tej rundzie, to mają szansę pójść za przyzwoite pieniądze do profesjonalnych lig zagranicznych. Byle znowu nie pojawiły się jakieś trupy z szafy (a patrząc na kontrakt Carlitosa, to mocno się tego obawiam). Na razie - wszyscy na Lechię.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.09.2018, 14:38
BlurgH Możemy się spodziewać procesu z Carrillo. No i nie wiem jak sytuacja z Wdowczykiem...
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 05.09.2018, 19:28
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Trener nie rozwiązał z winy klubu a długi po Cupiale będziemy jeszcze długo spłacać. W sumie i tu i tu nie masz racji. Pieniądze są, ale małe, na pewno nie na politykę jaką wcześniej prowadziliśmy.
Wolfy, trener rozwiązał z winy klubu co prezes Sarapata sama przyznała publicznie. O tu:
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...rszawa/gjbpdbm

Jak sobie pogrzebiesz w temacie o trenerze to cytowałem przepisy PZPN, że nie musiał wystawiać wezwania do zapłaty.
Ten klub nie potrzebuje głupiej obrony. Zwłaszcza na tym forum.

PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
skąd Wy tyle wiecie o finansach Wisły, to nie wiem ale zazdroszczę głębokiej wiedzy. poza tym pamiętajcie, TS Wisła nie przejęła klubu z 0 na koncie, tylko z dużym minusem... gdyby było 0 mogłoby się okazać, że jesteśmy w dużo lepszej sytuacji niż obecnie, chociaż teraz jest na razie dosyć stabilnie.
Biały wywiad czyli dane publiczne. Raporty finansowe i wypowiedzi członków zarządu. Na tym forum było to wielokrotnie analizowane. I nie jest to aż takie trudne.

brylant17 napisał(a):Wyświetl post
BlurgH Możemy się spodziewać procesu z Carrillo. No i nie wiem jak sytuacja z Wdowczykiem...
Procesy to w Polsce 2-3 lata. Więc niektóre zobowiązania zostały odłożone na później.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 05.09.2018 o godz. 19:32.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów