|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie błądzi
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
jeszcze ukraińscy inwestorzy , zapomniałeś dodać
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
to ja też mogę zapytać, ile kosztuje Wisła? czy to dalej 40 000 000,01 zł?
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
No proszę, liczba pytających rośnie w zastraszającym tempie.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Paradoksalnie o wiele latwiej jest sprzedac klub, ktory cieniuje bo cena jest nizsza i pozycja negocjacyjna sprzedajacego slabsza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
Jeśli ktoś kupuje klub dla marketingu to musi mieć wartość marketingową. Zaś pozycję negocjacyjną Wisły i tak ograniczają sprawozdania finansowe.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Tutaj kiedyś kilka osób pisało że nie miałoby nic przeciwko Filipiakowi więc wiesz ...
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Ktos, ktoy by wsadzil 40 milionow w klub jest w stanie sprowadzic zawodnikow, ktorzy zagwarantuja dobre wyniki ale z perspektywy takiej osoby lepiej byloby zaplacic mniej nawet za klub pierwszoligowy i szybko awansowac. Tak mnie sie przynajmniej wydaje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
A kim są owi "małopolscy biznesmeni"? I jaka byłaby formuła zarządzania klubem gdyby było ich kilku i każdy miał inną wizję? Coś jak gdzie kucharek sześć...?
![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W większości takie transakcje szacuje się na 50% szans na realizację.
Inwestorzy chcą, Wisła nie chce. Poważnie nie ma co brać jakichkolwiek plotek. Pieniądze lubią ciszę i jeśli kiedyś dojdzie do sprzedaży klubu to dowiemy się pewnie 2 dni przed podpisaniem umowy. Osobiście uważam, że do tego zbyt prędko nie dojdzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jak sie skonczy kasa na wyplaty to moze byc predzej niz ci sie zdaje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Moim zdaniem 6 jest lepszych niż 1, ponieważ odkleja kadrę zarządzającą od udziałowców/akcjonariuszy. Skoro właściciele musieliby się dogadać, co do zmiany zarządu, a pośrednio także dyrektora sportowego, to raz ustanowiony personel mógłby spokojnie realizować określoną politykę bez obaw, że byle kaprys wyłącznego akcjonariusza przesądzi o zburzeniu klocków i budowania od nowa.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Ja tylko dodam, że dzisiaj kasa jest ale w czerwcu 2019 może jej nie być...
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Rok temu się jakoś nie skończyła? Balansujemy na krawędzi, ale myślę że w zimie kogoś sprzedamy i zapewnimy sobie kolejne pół roku spokoju. Tym sposobem można egzystować nawet kilka lat. Zresztą nie tylko my tak funkcjonujemy.
W lecie zeszliśmy z 13 dużych kontraktów. Doszedł Kort, Lis, a Bartosz i Pietrzak wrócili z wypożyczenia. Były plotki że kwotę na płacę ścieliśmy o 1/3. To naprawdę dużo. Trzymanie wąskiej kadry uzupełnionej juniorami może przynieść dobre skutki. Oby tylko kontuzje omijały zespół. O wynik sportowy jestem dziwnie spokojny, Stolarczyk ma konkretny pomysł na zespół i może miejsce w 8 nie będzie jedynym co osiągniemy w tym sezonie. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Sprzedamy Kostala za 2 mln euro (albo lepiej za więcej) i będzie nadwyżka.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.09.2018 o godz. 21:35.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2015
Offline |
|
|
Generalnie to Wolfy ma zawsze racje, jeszcze tego nie wiecie?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
skąd Wy tyle wiecie o finansach Wisły, to nie wiem ale zazdroszczę głębokiej wiedzy. poza tym pamiętajcie, TS Wisła nie przejęła klubu z 0 na koncie, tylko z dużym minusem... gdyby było 0 mogłoby się okazać, że jesteśmy w dużo lepszej sytuacji niż obecnie, chociaż teraz jest na razie dosyć stabilnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kiedy my kogoś sprzedalismy za więcej niż banke
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jeżeli Kostal będzie grał przez całą rundę tak jak ostatnio (bramka i 4 asysty - 5 tej do Gytkjera niestety się nie zalicza) i strzeli jeszcze kilka goli oraz a 6-10 asyst, zagra w reprezentacji, to biorąc pod uwagę jego wiek i pozycję - może zostać sprzedany za kwotę nawet 2 mln euro....
Anglicy brali już różnych neptyków nawet z naszej ligi za większe pieniądze - przypomnę niejakiego Toneva sprzedanego do Aston Villi za 3,2 mln euro - 54 mecze w lidze 7 bramek i 5 asyst - wcale nie wyróżniający się zawodnik w naszej lidze.... 10 meczy w reprezentacji przed transferem i 3 gole strzelone Malcie.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Za kogo moglibyśmy obecnie wyciągnąć podobna kwotę? Zaznaczając że będą się dobrze rozwijać: Kostal, Lis, Kort, Arsenic, Halilovic. Mlodszych nie liczę bo to jeszcze wieksza niewiadoma. Wisła musi zacząć się cenić, ale póki bieda nie wyjdzie z naszego podwórka to bedziemy zmuszeni do takich transakcji jak ta z Carlitosem czy maczynskim. Oby to były ostatnie takie przypadki... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Oby ostatni był również przypadek z Brlekiem, kiedy na gotówkę klub czekał tak długo... Kasa na konto, to można wysyłać piłkarza, a nie ugody, wypożyczenia itp.
A jak nie, to szybko do UEFA i do odpowiedniej federacji. Powód: Uefa ;)
Ostatnio edytowane przez BlurgH : 05.09.2018 o godz. 09:06.
![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Grunt że w końcu zaplacili wszystko (podobno). Lepsi platnicy płacą może i w terminie ale o połowę mniejsze kwoty. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poza Lisem chyba nikt ostatnio nie przeszedł jako transfer gotówkowy - popraw mnie, bo mogę się mylić.
Lepsi płatnicy płacą i takie kwoty (albo nawet i większe) jeśli sprzedawca się szanuje. A w kwestii Brleka mam wrażenie, że cała sprawa poszła w niewłaściwą stronę. No ale skoro kasa już w 100% na koncie, to po prostu należy trzymać kciuki, że taka sytuacja się już nie powtórzy. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po prostu trzeba być teraz bardziej ostrożny. A lis to i tak pewnie w ratach jest i to licznych. Ciekawe czy też jakiegoś procentu sobie nie zapewnili.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem, czy w ratach (bo niby skąd
). Procentu można się spodziewać - to jest częsta praktyka przy sprzedaży perspektywicznych zawodników. Generalnie - jak się popatrzy na skład, to mamy w klubie kilku takich zawodników, którzy jeśli pograją solidnie w tej rundzie, to mają szansę pójść za przyzwoite pieniądze do profesjonalnych lig zagranicznych. Byle znowu nie pojawiły się jakieś trupy z szafy (a patrząc na kontrakt Carlitosa, to mocno się tego obawiam). Na razie - wszyscy na Lechię.![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
BlurgH Możemy się spodziewać procesu z Carrillo. No i nie wiem jak sytuacja z Wdowczykiem...
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...rszawa/gjbpdbm Jak sobie pogrzebiesz w temacie o trenerze to cytowałem przepisy PZPN, że nie musiał wystawiać wezwania do zapłaty. Ten klub nie potrzebuje głupiej obrony. Zwłaszcza na tym forum.
Procesy to w Polsce 2-3 lata. Więc niektóre zobowiązania zostały odłożone na później.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 05.09.2018 o godz. 19:32.
![]()
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|