|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
jest gdzieś do zobaczenia ten wywiad z Janickim ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Chlopie,to ze ze znana na tym forum zgraja szambonurkow - ktorych "opinie" mozna zrekapitolwac Walesowskim "jestem za,a nawet przeciw" - chcesz przez chwile taplac w gownie trenera i druzyne - to kij Ci w krzyz. Ale co tu ma do rzeczy wiara ? To,ze te szambonurki maja chwile swojej radochy - to Ci niespodzianka ! - to jedno, a to,ze Stolarczyk nie ma kim grac - to oczywiste. Jezeli zarzad Wisly wytrzyma i zleje te "opinie" - to przy zdrowiu wszystkich Wisla sie odbije. Oczywiscie tradycyjnie wg forumowych szambonurkow atak na trenera i pilkarzy a takze pojawiajace sie pierwsze ataki na zarzad na pewno w tym pomoga. Bo jasne jest,ze gdzie jak gdzie ,ale u "najwierniejszych" kibicow trzeba sie spodziewac najgorszego,najbardziej ordynarnego i prostackiego "dolozenia" swoim. Ale nawet w "weszlo" opinie tamtejszych,znanych przeciez z kpiarskiego tonu,sa stonowane,i celnie analizuja sytuacje,w jakiej znalazla sie Wisla. Kazdy normalny kibic bedzie za klub,trenera i zarzad trzymal kciuki. Szambonurki i umyslowo nieletnia gnojarnia bedzie kopac lezacego. No coz,jakie wychowanie - takie efekty. ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Cytat:
No pewnie, możemy też w spokoju czekać i powoli się staczać na ostatnie miejsce, tutaj serio trzeba działać na już, tylko przypominam, że nie możemy sobie na luzie spaść do 1 ligi, jeśli poziom sportowy się nie poprawi i spadniemy, to oznacza automatyczny koniec klubu Wisła Kraków, zdajesz sobie z tego sprawę? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
. Ogólnie, kiedy okazało się, że Błaszczu nie za bardzo nam pomoże i Vullnet oraz Vukan również, a Chuka i SIlva potrafią co potrafią, należało oczekiwać że będzie słabiej i rzeczywiście jest. A tu połowa kibiców zdziwiona. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jak na budżet i materiał jaki mieli do dyspozycji - to nadal podtrzymuje, że działało to świetnie.
Oczywiście, że oczekiwałem, że będzie słabiej. Jest różnica między słabiej, a tym co zaszło wczoraj. I to dość wyraźna. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ale czyja to wina ze Stolarczyk nie ma kim grac?
I jak to nie ma kim grać? Ma kim grać, ponieważ on decydował o transferach - kto podpisał Chuke który nie nadaje sie na Polską ligę ? Wczoraj ile zajebał bramek jako, 2 ,3 ? Kto sciagnał Janickiego o ktorym sie mówiło ze jest na IV lige ? Kto następnie podpisał jakiegoś młodego stopera któy nie dostaje żadnej szansy? Po co go podpisywali w takim razie? Zdybowicza też ktoś wybrał? ktoś na jakiejś podstawie, sklecił tą drużynę. Pytanie czy jej potencjał w ogóle pozwala na granie na pewnym poziomie? Arked pisze o TOP3 co dal mnie jest totalknie oderwane od rzeczywistości, bo na farcie to sie jedzie pare spotkań... (przykładowo wiele razy ślizgaliśmy się na Legii, jechalismy tam jak ogórki, mieli nas goli, my wyzwalaliśmy w sobie jakies dodatkowe siły i nawet jak bylismy skazani na porażke, to pokazywaliśmy kły. Wczoraj mam wrazenie ze odpokutowaliśmy za kilka ostatnich lat.....7-0 ....A JEGO MAC. 7 ....a do zera. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Jacek Wiśniewski w GKS-ie Jastrzębie tak grał.
W ogóle doskonały mieliśmy wczoraj środek pola - drewniany środkowy obrońca i 35-letni napastniko-rozgrywająco-skrzydłowy. Mamy na tę pozycję Pawłowskiego, który może teraz łapać minuty, ale po jako-tako obiecującym debiucie z Piastem (wiem, że nie grał do przodu i w ogóle żaden z niego Szymkowiak, ale wygrywał większość pojedynków, notował odbiory, tego wymaga się na tej pozycji, czasem niczego więcej) zjechał do bazy. Grywał tam na początku sezonu JCS, drugi Cantoro, popełnił błąd z Zagłębiem, miał zejść w przerwie, ale Stolar pozwolił mu dograć do końca (zajebisty trener, nie dołuje zawodnika, nie to co Probierz niszczący Pestkę), po czym w następnym meczu JCS usiadł na dupie i już jest cień piłkarza. @Arked: Legia oddała wczoraj 15(!!!!) strzałów z naszego pola karnego. Trzeba mieć mnóstwo pecha, by z tego nie strzelić 4 goli.
Ostatnio edytowane przez caucus : 28.10.2019 o godz. 10:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Gdyby Legia zaprezentowała wczoraj swoją tradycyjną skuteczność, to by wygrała 2:0 i nie byłoby takiej paniki. Tymczasem mieli wczoraj wyjątkowo szczęśliwy dzień co w połączeniu z naszą słabością dało taki a nie inny efekt.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ogólnie, według mnie zmiana trenera nie rozwiąże problemu, bez powrotu do zdrowia i formy kluczowych piłkarzy nie zdziwi mnie, jeśli jeszcze przed przerwą zimową przegramy z Pogonią, Śląskiem, Lechią i stracimy jakieś punkty w pozostałych meczach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Cytat:
Nawet reprezentacja San Marino potrafi kręcić lepsze wyniki i to nie z legią a reprezentacjami w których grają gwiazdy europejskich lig.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Kontuzje kontuzjami - ci ludzie muszą się między sobą dogadać bo gołym okiem widać od kilkunastu spotkań że nikt na 100% nie podchodzi do meczu. Czuć po prostu że mają wyjebane na drużynę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
święte słowa. Wreszcie ktoś to zauważył. Wstyd dla nas SOCIOS że nasze logo firmowało to gówno jakie wczoraj grali nasi piłkarze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
tu się mogło skończyć dychą, gdyby nie w miarę ogarnięty Buchal i sędzia, który nie podyktował chyba z litości drugiego karnego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
To jest niebywałe że Stolarczyk nie podał się do dymisji. Nóż k.. A za grosz przyzwoitości po takim wyniku i serii porażek.
Bardzo traci w moich oczach jako człowiek. Ale zdaje sobie sprawę że jak go wywala z Wisły jeszcze po takiej serii porażek to raczej w ekstraklasie nie ma czego szukac. Więc trzymanie się rękami i nogami stołka jak politycy. Żal. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po drugie, z konieczności obracamy się w pewnych realiach finansowych. Stolar może wybierać, ale raczej z grupy, która niczego nie gwarantuje. Janicki nie jest na 4 ligę. Młody stoper być może został podpisany z myślą o przyszłości. Pewne rzeczy widać bez konieczności dawania szansy. Ogólnie chyba Wojtek Kowalczyk okazał się lepszym specem od Arkeda, bo typował Wisłę jako jednego z głównych kandydatów do spadku ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
Klub i zarząd w tym całym budowaniu tożsamości, solidarności Wiślackiej chyba się trochę pogubił bo teraz nie wypada im zwolnić Stolarczyka s z drugiej strony nie wypada im nie zwolnić. Z tym, ze tu nie ma miejsca na sentymenty. Spadek oznacza koniec Wisły na wiele lat. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak działa optyka kibica. Wydają mu się różne rzeczy. No i tak umysł broni się przed prawdą, która może być trudna. Stąd teorie o braku zaangażowania, które dają przynajmniej nadzieję, że jak się zaangażują będzie lepiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Serio, nie przeginaj w drugą stronę. Przyczyną tak wysokiej przegranej były juniorskie błędy. Bez nich byłoby "zwykłe" 3:0, ale Wasyl, Janicki i Klemens dołożyli "coś ekstra". Na przykład trzeciej bramki by nie było gdyby idioci zaczęli biec w momencie kiedy Kante kopnął karnego i wybili piłkę. A Ci stali i patrzyli się jak sieroty jak Buchalik broni, przy dobitce nie miał szans. Nie ustawienie, nie taktyka, po prostu żenujący piłkarski poziom jaki prezentuje nasz zespół, bo to jest futbolowe abecadło. W ilogóle karny Chuci. Albo bramka numer siedem. Janicki z bliska kopie piłką Klemensa w nery pod naszym polem karnym. Ciężko to nawet skomentować. I można tak długo. Nie zgodzę się że Legia miała farta, Legia po prostu wykorzystała część prezentów które dostała.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.10.2019 o godz. 11:19.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
||||||
Wiesz co, na tym forum padło już wiele trafnych komentarzy. Myślę, że można nawet odpowiadać sobie cytatami:
Z punktem numer 5 trzeba się zgodzić.
Zwracam uwagę, że w całym meczu zawodnicy Wisły dostali tylko jedną żółtą kartkę. Niby dobrze, że nie będzie zawieszeń za kartki bo kadra i tak słaba, ale jedno żółtko przy wyniku 0:7 coś chyba mówi o zaangażowaniu, agresywności i walce? Co do reszty: czy naprawdę na stoperze nie mogą zagrać Hoyo i Klemenz (ktokolwiek inny niż para Janicki-Wasyl)? Czy nikt nie wykonuje lepiej SFG od Sadloka? Czy nie ma lepszego DP od Klemenza (pomijając i tak fatalnego bądź ciągle kontuzjowanego ostatnio Bashę)? I ostatnie pytanie: czy młodzi rzeczywiście są gorsi? W swietle poniższego cytatu można by się nad tym zastanowić:
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 28.10.2019 o godz. 11:38.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|||||||
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Młodzi nawet jeśli są gorsi teraz, to przynajmniej rokują, że za pół roku- rok coś z nich będzie. Czego nie można powiedziec o np. Wasylu.
Co do tego: Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Maciek posrednio odpowiada za ten szrot ktory mamy , wiem ze nie ma kasy i niebedzie , ale nasz sklad to kpiba z ekstraklasy , poza tym Maciek wg mnie to trener ednego ustawienia i jednej taktyki , niewazne czy by prowadzil Wisle , czy barcelone czy garbarnie , to wg mnie slabosc Stolara i tyle
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Stolar proś Korta, żeby szybko się tutaj zjawił z zimie :/
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
przeciez ma wiążącą go umowe z Miedzią Legnica?
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Obejrzyj sobie fragment skrótu między 12 a 17 minutą. Legia stworzyła 4 sytuacje (3 obronił Buchal) i zobacz jak zespół "broni". Jak "stoją" na boisku. To jest kuriozum. Jak we trzech objeżdżają naszą ósemkę. Rożny na 3:0 - naszych 7, Legionistow 5. Z czego dwóch na obrzeżach pola karnego, właściwie nie biorących udziału w akcji. Przy Kante stoi w teorii 6 ludzi, a on i tak zostaje bez krycia. SZOK. Gol czwarty i karny to indywidualna paranoja Czuki. Do dobitki przy karnym i tak nie było szansy zdążyć, bo Buchal wybił nogami prosto pod nogi Kante. No i potem zaczyna się Klemenz show. Wybita piłka pod nogi Novikovasa, do tego ucieka przed piłką Vukan i "doskok" Burego jest taki, jakby bał się, że mu Litwin nogę urwie. Co robił przy szóstym golu Janicki to ja nie wiem, a siódma to jest ....a kompromitacja całej formacji obronnej. Legia wykorzystała to, co miała i miała jeszcze więcej, ale przed dwucyfrówką ratowała nas bramkarz. Myśmy po raz kolejny sami sobie strzelali gole, co albo jest winą tego, że CHCIELI tak zagrać, albo w ich łbach jest taki roz......., że już sami nie wiedzą, co mają na tym boisku robić. Ludzie, ....a praktycznie wszyscy po trzydziestce, z setkami meczów w tej buraczanej lidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
ma ktoś link do skrótu jakis, bo nie miałe do konca jeszcze ochoty na analize straconych
![]() ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie chce się wypowiadać szerzej o meczu, bo tu już wszystko opisane.
Dla mnie ten Klemenz na ŚPD to jest jaskrawy przykład błędu trenera i tylko trenera. Ktokolwiek grał kiedyś w piłkę w miarę regularnie i miał określoną pozycję, to doskonale wie, jak wygląda jej zmiana w sytuacji, w której nie jest się zbyt wszechstronnym piłkarzem. Akurat ja grałem na stoperze, jestem wysoki, technicznie surowy na tle innych i raz musiałem z musu wystąpić na ŚPD. Od samego początku meczu miałem pełną świadomość tego, że kompletnie nie ogarniam co się dzieje, poruszam się jak dziecko we mgle i nie wiem co mam ze sobą zrobić. Obraz wczorajszej gry Klemenza idealnie oddaje moje odczucia - i idę o zakład, że Klemenz też to doskonale wiedział od pierwszych chwil na boisku (albo i już od dawna, bo zdaje się grał u nas kiedyś na tej pozycji? i skończyło się to chyba równie katastrofalnie) - i Stolarczyk nie mógł tego nie widzieć - po prostu nie mógł. Dlaczego jednak nadal go tam trzymał? tego nie rozumiem. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ludzie, jacy wy ślepi, żeby nie powiedzieć durni jesteście. Co wy chcecie od tego Stolarczyka, którego jeszcze niedawno na rękach nosiliście?
Z jakim materiałem przyszło mu pracować. Co ma zrobić trener, wyjść na boisko i grać? Ludzie, przeczytajcie sobie książkę Jadczaka (tak, zaraz usłyszę tu "wypierdalaj jebany wyznawco Jadczaka") i pomyślcie w jakich realiach funkcjonuje ten klub. Kim on ma grać? Klemenzem? Emerytowanym Wasylem? Nędznym Janickim? Czy mu brakuje warsztatu? Nie, przecież go wszyscy chwalili za taktykę. Słaby motywator? Proszę was. Ludzie, obudźcie się. Wisła to obecnie kiepski piłkarsko klub, który musi się trząść przed spadkiem. Sąsiadka jest 10x długości przed nami. Mimo że kadrowo to klub budowany z sezonu na sezon, bez większej przyszłości. Infraskturalnie, organizacyjnie to jednak obecnie top tej śmiesznej ligi. Wierzę, że zaraz karta się odwróci i w tej ekstraklasie, jak pokazuje seria Wisły Płock, wszystko się (....a) może zdarzyć, jak śpiewała boska Edyta lub inny Varius Manx, nieważne. Sobolewski teraz jest herosem, zaraz wdupi 3 mecze z rzędu, bo to kwestia czasu z taka kadrą i zaraz będzie bee. Wisła to wrak zniszczony przez psychopatów, patologię, drobnych cwaniaczków, którzy od lat żerowali na tym klubie. Tak, jestem zainfekowany Jadczakiem. Jadczakiem, który tak naprawdę zrobił najwięcej dla dobra tego klubu. Nagłośnił tę patologię. Bo Damian D. już miał smaczki na co najmnej radnego tego miasta. Pozdrawiam trzeźwo myślących. Tym emocjonalnym radzę wziąć filiżankę meliski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
myślę, że większość w tym temacie oczekiwałaby właśnie tego, żeby i trener zdawał sobie sprawę z tego w jakich realiach funkcjonuje ten klub. Skoro nie mamy zawodników potrafiących grać tak jak chce trener, to niech ustawi ich tak, żeby maksymalnie wykorzystać ich możliwości. Klemenz na śpd, ogólnie ofensywna piłka, rozgrywanie od tyłu to nie jest styl, który możemy w tych "realiach" prezentować.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|