The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.03.2016, 19:05
Janek Złomańczuk
albo ....a jakiś inny Paweł "ja sie nie wpierdalam" Janas.

kto wymyśli cos bardziej absurdalnego ale wpasowujące się w nasze standardy zatrudniania trenerow baranów
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.03.2016, 19:05
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
Cz Wy nie rozumiecie ze Cupiał systematycznie dąży do likwidacji tego klubu.
Tak tym bardziej ze caly czas wkłada pieniądze w klub...
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.03.2016, 19:09
Tego nie da się skomentować bez skoku ciśnienia i na trzeźwo. Szczególnie koncepcji, że obecny, beznadziejny sztab musi zostać "doklejony" nowemu trenerowi, który nie może w jego miejsce sprowadzić swoich nowych ludzi. Kto to wymyślił? To już nawet nie jest zwykła patologia, ale chory absurd nad absurdami.

W tym klubie naprawdę pracują analfabeci albo idioci nie potrafiący myśleć.
stero87
Member

Od: 09.2007

Stary 12.03.2016, 19:09
Mam jeszcze cichą nadzieję że będzie jak z Brelkiem też się wydawało że transfer upadł, a jednak się dogadali
ŚWL!!!!!!!
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 12.03.2016, 19:12
Cytat:
kto wymyśli cos bardziej absurdalnego ale wpasowujące się w nasze standardy zatrudniania trenerow baranów
Kocian, Pasieka, Lenczyk, a może Kubicki, jeden ..uj w sumie. Słabo to wygląda wszystko, nie chodzi nawet o fiasko rozmów, ale o całokształt poszukiwań trenera.
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.03.2016, 19:12
....a ludu przestańcie!!!

Nikt z Nas nie ma pojęcia czy rozmowy zostały definitywnie skończone...
Nie mamy pojęcia tez czy jeżeli zostały zakończone negatywnie to czy poszlo o pieniądze,kontrakt,sztab szkoleniowy czy cos innego!!

A tutak każdy napierdala o sztabie,pienaidzach,idiotach w klubie,spadku itd.!!

PS. Chociaz o jego sztabie poinformowal DP...
Wiec nie wiem czy nie musze trochę cofnac tego co napisałem...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 12.03.2016 o godz. 19:19.
ReMix
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 12.03.2016, 19:15
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post

Nie mamy pojęcia tez czy jeżeli zostały zakończone negatywnie to czy poszlo o pieniądze,kontrakt,sztab szkoleniowy czy cos innego!!

Po czesci masz racje, chociarz wiekszosc wypowiadajacych sie ma po prostu dosc amatorki w wykonaniu zarzadu i wlasciciela oraz dziadostwa..
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 12.03.2016, 19:21

O co by nie poszło to ludzie mają dość działań zarządu

1 zwolnienie Moskala po derbach wg niektórych uzasadnione wg innych nie ale NIE BYŁO przygotowanego następcy

2. Wybrano Pawłowskiego po serii porażek Broniszewskiego
to jest największy żart i pomyłka w historii Wisły pana Cupiała

3. Zwolniono Pawłowskiego po 3 kolejkach nie mając żadnego pomysłu na następcę

4. tracimy cenne dni i mecze na poszukiwania kiedy wszystkie inne kluby załatwiają takie sprawy w kilka dni

5. dogadują się z Chorwatem tydzień/dwa (?) i okazuję się, że w przypadku niepowodzenia nie ma planu B. Zostajemy dalej z Broniszewskim którego ustawia małecki i Kmiecikiem. Dalej nie wiadomo czy szukają czy już nie..

uważasz, że to jest poważne ?
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.03.2016, 19:22
ale jak mozna w ogole dopuszczać możliwosc zatrudnienia trenera i zostawienia mu tego samego, nijakiego, sztabu szkoleniowego?
No chyba ze sztab szkoleniowy nic w klubie nie robi a cala robote odwala pierwszy trener. To rozumiem.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.03.2016, 19:22
Karherop 3 dni temu napisał(a):Wyświetl post
Na razie to nikogo nie podpisali i radzę o wstrzemięźliwość. Jeszcze możemy się obudzić z Janasem.

No i musze niestety powiedziec "a nie mówiłem".

Z tym że obudziny sie nie z Janasem, ale z Kocianem.

Można tylko ręce załamać. Jak ma przyjść stary szrot pokroju Pawlowski bis to juz niech Bronka zostawia. Na farcie moze sie utrzyma. Natomiast podkreslam - może.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 12.03.2016 o godz. 19:25.
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.03.2016, 19:23
Tylko ALBIN MIKULSKI.

Czas organizować komitet poparcia.

Kur**, nie byłem wielkim zwolennikiem Jurcica, ale bez jaj... Wygladał naprawdę przyzwoicie.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.03.2016, 19:39
Ale z tym sztabem to też przesadzacie. Klub ma mieć ciągłość i przewracanie wszystkiego do góry nogami bo przychodzi nowy trener nie zawsze jest najlepszym pomysłem. Przykład: Amica. Jakoś Maaskant miał Moskala za asystenta i nie przeszkadzało mu to zdobyć MP. Ja wiem że decydentom należą się najgorsze słowa za całokształt ich działań, ale nie negujcie bezmyślnie wszystkiego. Dopiero co przyszedł przykładowo Sage, chwalony zresztą tutaj i po dwóch miechach wylot?
Nawet najlepsi trenerzy świata idąc do najbogatszych klubów muszą pogodzić się z faktem współpracy ze sztabem który tam był, jest i będzie długo po nim. Ale u nas jojcenie, zamiast 1 kontraktu od razu 5 i przy okazji 5 odszkodowań za zerwanie...
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 12.03.2016 o godz. 19:45.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.03.2016, 19:45
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Dopiero co przyszedł przykładowo Sage, chwalony zresztą tutaj i po dwóch miechach wylot?
Kto go chwalił i za co? Za to zdychanie drużyny w drugich połowach?
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 12.03.2016, 19:50
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Sam go w tym temacie zjeb*łem i pojawiły się głosy 'że przecież dopiero co się pojawił, że to pierwszy profesjonalny trenejro co to badania robi i monitoruje zawodników, że dajmy mu czas, że w niemieckich klubach nieprzypadkowo robił' itp.. I ja to poniekąd kupuję, robienie całkowitej rewolucji co 2 miesiące niczemu dobremu nie służy.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.03.2016, 19:50
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Ktoś powiedzial o nim "Zlotousty" i Rob_zombie wzial to za komplement
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 12.03.2016, 19:52
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Ale z tym sztabem to też przesadzacie. Klub ma mieć ciągłość i przewracanie wszystkiego do góry nogami bo przychodzi nowy trener nie zawsze jest najlepszym pomysłem. Przykład: Amica. Jakoś Maaskant miał Moskala za asystenta i nie przeszkadzało mu to zdobyć MP. Ja wiem że decydentom należą się najgorsze słowa za całokształt ich działań, ale nie negujcie bezmyślnie wszystkiego. Dopiero co przyszedł przykładowo Sage, chwalony zresztą tutaj i po dwóch miechach wylot?
Żartujesz, prawda?
Ciągłość? Jaka ciągłość?
Myśli szkoleniowej na poziomie zawodów gimnazjalnych?
Schematów taktycznych, których ta drużyna nie stosuje od długich miesięcy?
A może warto utrzymać tę zajebistą formę mentalną drużyny, która każe jej obesrać się ze strachu w meczach z takimi tuzami jak Łęczna czy Podbeskidzie?
No chyba, że masz na myśli przygotowanie fizyczne piłkarzy, którzy w okolicach 60 minuty patrzą bezradnie jak mijają ich piłkarzopodobne twory z Kielc?

Ciągłość zapewni Ci wycieczki do miast powiatowych w przyszłym sezonie.
vel HatefulRespect
emgje
Junior Member

Od: 06.2013

Stary 12.03.2016, 19:55
Jedyne logiczne wytłumaczenie tej całej sytuacji to kwestia finansowa. Klubu po prostu może nie stać, aby rozwiązywać kontrakty z całym obecnym sztabem i zatrudnianie nowych pracowników, którzy pewnie mają większe wymagania finansowe.
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 12.03.2016, 19:55
Pierdo.olny cyrk
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 12.03.2016, 20:01
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Ciągłość zapewni Ci wycieczki do miast powiatowych w przyszłym sezonie.
To akurat konsekwencja zwolnienia Moskala. Dzisiaj klub jest w takim położeniu że tylko jasnowidz może powiedzieć co ostatecznie okaże się dobrym rozwiązaniem.
Zmiana wszystkich pracowników na chorwackich magików nie daje żadnej gwarancji czegokolwiek, poza dużymi kosztami.

--
ode mnie na dzisiaj EOT
kotyrek
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 12.03.2016, 20:01
Trzeba sobie powoli wbijać do głowy, że folklor też jest fajny...
krzaq12
Senior Member

Stary 12.03.2016, 20:06
Ja uważam że Sage to akurat najmniejszy problem, cenię go bo wiem i słyszałem od kilku osób, że w AP Wisły Kraków bardzo go chwalili, młodzi jakoś grali i nie narzekali. To jest typowe dla nas, piłkarze grają słabo, to wyjebać trenera od przygotowania fizycznego, ale jeśli prawdą jest fakt, że zespół był od roku niedotrenowany to nie da się tego naprawić w 2 miesiące. Wychodzą zaniechania.

Broniszewskiemu akurat chyba za 3 miechy kończy się kontrakt, więc .....
Powiem tak, zgodziłbym się na asystenta dla chorwata, nawet trenera bramkarzy, ale przyp......lanie się do Sage jest wg mnie zwyczajnie nie w porządku.
Gość trenuje zgodnie z tym co głosi niemiecka myśl szkoleniowa ale u nas to oczywiście za dużo, bo piłkarze to wkłady a nie zawodnicy. (nie mówię o wszystkich, patrz Głowa)
Jakoś wszędzie można ciężko zapier..lać, w Czechach, na Słowacji, w Grecji i Chorwacji, w Niemczech i we Francji tylko nie u Nas.

Nie chciałbym żebyśmy spadli, marzą mi się ponownie lata dominacji, lata w których przychodząc na stadion można było być pewnym wyniku, albo przynajmniej dobrej gry, ale boję się że konieczne będzie zrobienie kroku wstecz by wykonać dwa do przodu.

I jeszcze jedno, jeśli mamy zatrudniać Kociana, to naprawdę oszczędźmy trochę grosza i niech Broniszewski zostanie. Dla mnie Kocian to słaby trener, którego zatrudnienie niewiele zmieni.

Dla tych, którzy wierzą jeszcze, że wszystko może się udać http://www.przegladsportowy.pl/pilka...221,1,727.html
Cały czas jakaś tam furtka jest....
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 12.03.2016 o godz. 20:16.
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.03.2016, 20:16

PS. Chociaz o jego sztabie poinformowal DP...
Wiec nie wiem czy nie musze trochę cofnac tego co napisałem...
Rzeczecie, patrząc tutaj na forum o 15 czytałem, że juz juz mamy nowego trenera, teraz patrze i czytam, ze dupa ... W pierwszym momencie mysle "Cyrk" ... ale spokojnie, nie wiadomo nic. Wiadomo, że był i pojechał, tyle w temacie. Reszta to spekulacje.

Poza tym chyba przed przyjazdem do Krakowa było wiadomo, że Juric chce mieć swój sztab ? To jest przeciez chyba dość istotny warunek pracy w Wisle. No chyba, opcję ze swoim sztabem to w samolocie wymyślił.
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 12.03.2016 o godz. 20:26.
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 12.03.2016, 20:24
@krzaq12

Można się tylko domyślać, że Chorwat obejrzał kilka naszych ostatnich spotkań i doszedł do wniosku, że nikt z obecnego sztabu szkoleniowego nie daje pewności efektu. A przecież facet odpowiada za wyniki, więc oczywistym jest, że chce się otoczyć ludźmi za których może ręczyć. Nic w tym dziwnego. Gołym okiem widać problem z przygotowaniem fizycznym więc nie oczekujmy, że Jurcic poświęci teraz kilka miesięcy na ocenę warsztatu Sagego.Nie ma czasu na eksperymenty i żaden ambitny trener nie będzie ryzykował wpisania sobie w CV spuszczenia wielokrotnego MP do I ligii.
vel HatefulRespect
krzaq12
Senior Member

Stary 12.03.2016, 20:31
Wiem o tym doskonale, boli mnie jedynie to, że wiele osób wiesza psy na tym gościu.

Natomiast jeśli w klubie jest pensja żeby co kilka tygodni latać do Portugalii na największe hity, skoro jest kasa na transfery (Ondrasek, Brlek, Wolski), skoro jest pensja dla Kapki, który regularnie się kompromituje, a przy okazji klub, skoro sytuacja finansowa Wisły jest nieporównywalnie lepsza, niż w ubiegłym roku to dlaczego nie chcemy tej kasy przeznaczyć na profesjonalny sztab i trenera który do tej pory wszędzie odnosił sukcesu, w każdym klubie miał dodatni bilans, wszędzie robił wynik.

Obawiam się i to bardzo poważnie, że Kocian zgodzi się na postawione przez Wisłę warunki, my go zatrudnimy a efektów jak nie było tak nie będzie.
Jeśli nie Jurcić, to ktoś sensowny a nie pierwszy lepszy z łapanki.
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 12.03.2016, 20:40
Problem w Wiśle pojawił się wtedy jak Jurcić chciał mieć CAŁY swój sztab, decyzję przy ewentualnych transferach..

Nie mówię, że to koniec.. No ale sami widzicie.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.03.2016, 20:42
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Problem w Wiśle pojawił się wtedy jak Jurcić chciał mieć CAŁY swój sztab, decyzję przy ewentualnych transferach..
Gdzieś na fejsie pojawił się nawet komentarz, że Jurcić to gość który się nie .......i i chce mieć wpływ na wszystko, także na transfery i to dlatego tak często bywa zwalniany. Zobaczycie, będziemy za parę lat żałować tak samo, jak po Petrescu, gdy zobaczymy, że wprowadzi jakiś "nołnejm" do Ligi Mistrzów.
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 12.03.2016, 20:44
Kiedyś były jaja z poszukiwaniem bramkarzy. Teraz są jaja z poszukiwaniem trenera. Dziwne, że trener chce swój sztab, na prawdę dziwne.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 12.03.2016, 20:47
i tak ten klamliwy , chytry i sparcialy stary dziad zostanie trenerem ...to pewne ....poczekal jeszcze ze 2 mecze na strate punktow - i po nieuniknionym spadku spadku w tym wyczysci sie strata punktow przed jego powrotem , a wina obarcza Pawlowskiego i Broniszewskiego
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.03.2016, 20:48
I wszystko jasne. Skończyłoby się zbijanie kasy na jakiś ch*ja wartych pseudokopaczach. A do tego niezatapialne towarzystwo nie może dopuścić.
the future's uncertain
and the end is always near
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.03.2016, 20:54

Nie mówię, że to koniec.. No ale sami widzicie.
No ale to chyba normalne ze chce caly sztab. Jak ma pracowac to z kims komu ufa. A patrzac na wyniki obecne nie ma komu ufac.
Jak rozumiem caly znaczy on, asystent,trener bramkarzy i przygotowanie fizyczne?
No i decyzja przy transferach to norma. Trener ma decydujacy glos

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów