The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2010, 21:30
dawidTS napisał(a):Wyświetl post
Zewlakow ładnie pocisnął Angolą ,powiedział ze Angole przypominają Kaszpirowskiego.."Oni nie grali,oni usypiali " hahahah
Ale z czego tu się śmiać? Jak dla mnie powiedział samą prawde. Gra Anglii była żenująca i tyle.
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 18.06.2010, 21:33
Ja po prostu kocham takie sensacje. Anglia dzisiaj miała wiele szans ale była porazajaco nieskuteczna. Algieria miała zabojcze kontry - czasami sie gubili. Zremisowac z Anglikami nie kazdy potrafi - my juz na poczatku doznalibysmy porazki. MS nabieraja rumiencow. Sadze, ze nie była to ostatnia sensacja na tym turnieju. Wcale sie nie zdziwie, jak odpadna Niemcy, Hiszpanie czy Anglicy. Jak dla mnie na chwile obecna najlepiej spisała sie Argentyna - zobaczymy jeszcze co w kolejnych meczach pokaza Brazylijczycy i Hiszpanie.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 18.06.2010, 21:34
Ten lewy obronca Algierii - Belhadj, znakomity ! Bylo go wszedzie pelno, naprawde klasa.

A obstawialem, ze druzyna europejska nie zdobedzie MS ;]. Gramy w Afryce, a poza kontynentem sa spore problemy.
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 18.06.2010, 21:34
Pod wieloma względami Anglia przypomina mi Wisłę z ostatniej rundy. Beznadziejni bramkarze, najlepszy napastnik za wcześnie wrócił do gry po ciężkiej kontuzji w efekcie czego jest w fatalnej formie.Brak pomysłu na grę, zrezygnowanie. w sumie remis w tym meczu niczego nie zmienił w sytuacji Anglików. Teraz zamiast remisu potrzebują zwycięstwa ze Słowenią do pewnego awansu. Jako zagorzały fan Synów Albionu wierzę, że teraz po pewnej wygranej ze Słowenią rozkręcą się na dobre i zdominują ten turniej. Przecież najczęściej mistrzostwo świata zdobywały drużyny, które psim swędem wychodziły z grupy....pamiętajmy, że to jest aż 7 meczów i każdy ma słabszy dzień (dni) FOOTBALL IS COMING HOME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zapomniałem jeszcze wspomnieć o balonikach Lamparda w stylu Małego
Powód: skleroza
Ostatnio edytowane przez krzywy : 18.06.2010 o godz. 21:50.
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 18.06.2010, 21:40
element napisał(a):Wyświetl post
Super to zrobił. Potem wyjdzie z kolegami na mecz z **** wie kim i pochłoną kilka bramek.
Rozpierdala mnie zawsze jak widzę w studiu jakichś grających do teraz czy byłych piłkarzy szydzących z kogoś tam. Czy tam trenerów. Większość z nich sama chuja osiągnęło, a on ma czelność popisywać się anegdotkami. Nie dziwią mnie Ci, którzy ich zapraszają. Tylko zawodnicy. Żadnej pokory.
Akurat Zewlakow, to zdobywal mistrzostwa Belgii, Grecji, gral w LM i P.UEFA, wielokrotny reprezentant Polski, uczestnik MS i ME...wiec chyba cos w tej pilce osiagnal? Nie slyszalem, zeby z kogos szydzil, a krytyka zasluzona.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.06.2010, 21:40
dawidTS napisał(a):Wyświetl post
Zewlakow ładnie pocisnął Angolą ,powiedział ze Angole przypominają Kaszpirowskiego.."Oni nie grali,oni usypiali " hahahah

Super to zrobił. Potem wyjdzie z kolegami na mecz z **** wie kim i pochłoną kilka bramek.
Rozpierdala mnie zawsze jak widzę w studiu jakichś grających do teraz czy byłych piłkarzy szydzących z kogoś tam. Czy tam trenerów. Większość z nich sama chuja osiągnęła, a on ma czelność popisywać się anegdotkami. Nie dziwią mnie Ci, którzy ich zapraszają. Tylko zawodnicy. Żadnej pokory.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.06.2010, 21:50
krzywy napisał(a):Wyświetl post
Pod wieloma względami Anglia przypomina mi Wisłę z ostatniej rundy. Beznadziejni bramkarze, najlepszy napastnik za wcześnie wrócił do gry po ciężkiej kontuzji w efekcie czego jest w fatalnej formie.Brak pomysłu na grę, zrezygnowanie.
Dokładnie tak to wyglądało.Gra Rooneya bez formy, niczym się nie różniła od gry Pawła bez formy - reszta dokładnie takie kalectwo jak nasi szczególnie na początku rundy
Jedno duże usprawiedliwienie jest takie że oni są po prostu zmęczeni tym całym sezonem.

Zauważcie też że tak Angole jak Niemiachy, Francuzi - przeżywają ogromny kryzys jeśli chodzi o napastników.Nie widać żadnych nowych twarzy, muszą grać 'starzy' może nie wszyscy wiekiem ale stażem w reprezentacji.
Niemcy...Klose bez formy,Podolski - od jakiegoś czasu parodia napastnika(2 gole w całym sezonie w Koeln)...Francja - Anelka, Henry, obaj bez formy - Angole Rooney po kontuzji bez formy, Crouch, Heskey...Z tej całej grupy jedynie Rooney miał dobry sezon.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.06.2010, 21:50
Nie widziałem meczu,bo mnie nie było w domu, ale słyszałem w radiu wyniki dla mnie rozczarowanie i zaskoczenie przecież Niemcy faworyci wygrali wcześniej wygrali pewnie 4.0.No a Anglia tylko zremisowała pierwszy mecz to jest mundial niespodzianek?Może to wina klimatu? Powie mi ktoś czy były jakieś kontrowersje sędziowskie?Dopiero jutro obejrzę skróty za pewne.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.06.2010, 21:56
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Powie mi ktoś czy były jakieś kontrowersje sędziowskie?Dopiero jutro obejrzę skróty za pewne.
W USA-Słowenia sędzia murzinos nie uznał prawidłowej bramki dla USA przy stanie 2-2 i kilu minutach do końca...Innych jakiś konkretnych chyba nie było.Klose wg mnie tego drugiego żółtka dostać nie powinien ale to głupek i w sumie już mógł wcześniej wylecieć - strzelił gola sporo po gwizdku.

Wg mnie Niemiachy zagrały dobry mecz - gdyby nie ta czerwień to pewnie by wygrali, potem jeszcze Podolski zjebał karnego.Ogólnie poszczęściło się Serbom...
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Stary 18.06.2010, 21:58
do Anglii trzeba dodać jeszcze złą selekcje Brakuje mi Darrena Benta Ashleya Younga Gabriella Agbonlahora i innych Wygrała stara gwardia Crough, Heskey... Capello się nie popisał.....
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 18.06.2010, 22:08
Przepraszam za krótkość ale mam nadzieję, że bana nie będzie.A jak Kirm?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 18.06.2010, 22:13
A jak Kirm?
wedlug weszlo ch... , czyli dobrze
powtorka meczu za niecala godzinke na tvp2
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 18.06.2010 o godz. 22:16.
Odpowiedz cytując
olTSchool
PSIA KREW

Od: 12.2003

Stary 18.06.2010, 22:17
Przepraszam za krótkość ale mam nadzieję, że bana nie będzie.A jak Kirm?

Fryzura miał super. I zachwyty, że wybiegał bez sensu kolejne kilkanaście kilometrów

Myslałem, ze nic nie jest w stanie przebić apatii czarnych dokerów z Dakaru reprezentujacych Francję. Ich rozumiem słońce napierdala , a zapierdalać trza. Ale Angole wyglądali jakby Żelazna Lady kopalnie im zamknęła na odprawie przed meczem/
Ostatnio edytowane przez olTSchool : 18.06.2010 o godz. 22:21.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.06.2010, 22:22
krzywy napisał(a):Wyświetl post
do Anglii trzeba dodać jeszcze złą selekcje Brakuje mi Darrena Benta Ashleya Younga Gabriella Agbonlahora i innych Wygrała stara gwardia Crough, Heskey... Capello się nie popisał.....
To fakt. Nie ważne czy ktoś gra równo sezon a to jaki ma potencjał który może pokazać na turnieju. Young myślałem że jest w kadrze tak samo jak Agbonlahor... faktycznie teraz włączyły mi się czerwone lampki ostrzegawcze. Pierwsza się zapaliła jak usłyszałem ze Anglia ma najstarszy zespół po Australii na tym turnieju. Teraz z tym Youngiem i Agbonlahorem.... Co ten Capello wymyślił?

Cholera przegapiłem dodatek PS ze składami.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.06.2010, 22:38
1q2 napisał(a):Wyświetl post
W USA-Słowenia sędzia murzinos nie uznał prawidłowej bramki dla USA przy stanie 2-2 i kilu minutach do końca...Innych jakiś konkretnych chyba nie było.Klose wg mnie tego drugiego żółtka dostać nie powinien ale to głupek i w sumie już mógł wcześniej wylecieć - strzelił gola sporo po gwizdku.

Wg mnie Niemiachy zagrały dobry mecz - gdyby nie ta czerwień to pewnie by wygrali, potem jeszcze Podolski zjebał karnego.Ogólnie poszczęściło się Serbom...

No tak to jest ,wczoraj gdyby nie debilny faul tego Nigeryjczyka ,Grecy by pewnie przegrali ,dzis to samo maja Niemcy

Turniej w 2 kolejce spotkan sie rozkręca i juz te mecze maja jakis koloryt

Anglicy natomiast mnie zaskoczyli na minus,Algieria sie ich ne przestraszyła ,choc oni sami grali straszną nędze.

Ogryzek napisał(a):
Cholera przegapiłem dodatek PS ze składami.
hehe ja szukalem go chyba w 4 kioskach,dopiero w 5-tym baba gdzies tam zza lady znalaza
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 19.06.2010, 01:51
te najlepsze drużyny co mają najmocniejsze ligi (Włochy,Anglia,Hiszpania) chyba ich zawodnicy są przemęczeni cięzkim sezonem dlatego im nie idzie.To nie to co nasza liga 13 meczy na wiosne i fajrant
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 19.06.2010, 07:08
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Klose wg mnie tego drugiego żółtka dostać nie powinien ale to głupek i w sumie już mógł wcześniej wylecieć - strzelił gola sporo po gwizdku.
Własnie, ze prawidłowo sedzia zareagował dajac mu druga zołta kartke bo w powtorkach było widac, ze dostał przeciwnik w kostke wiec na pewno tutaj kartka mu sie nalezała. Nie dostał wczesniej - dostał pozniej. Niemcy sami sa sobie winni tak samo jak Anglicy. Nie pamietam kto z nich powiedział, ze nawet w słabej dyspozycji spokojnie pokonaja Algierczykow a co wczoraj zrobili - nic.
AYALA napisał(a):Wyświetl post
te najlepsze drużyny co mają najmocniejsze ligi (Włochy,Anglia,Hiszpania) chyba ich zawodnicy są przemęczeni cięzkim sezonem dlatego im nie idzie.To nie to co nasza liga 13 meczy na wiosne i fajrant
Nie ma ich co tłumaczyc. Argentynskie gwiazdy tez miały ciezki sezon a jakos sa w swietnej formie, wygrali dwa spotkania i sa o krok od kolejnej fazy rozgrywek.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 19.06.2010, 09:32
Póki co drużyny europejskie zawodzą , a te z Ameryki Południowej golą wszystkich
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Stary 19.06.2010, 10:08
Jak odpadnie Anglia ,Niemcy , Francja i Włochy już w fazie grupowej to fajniejszych mistrzostw sobie nie mógłby zażyczyć
Odpowiedz cytując
STARY WIŚLAK
Senior Member

Stary 19.06.2010, 10:32
Na siedem dotychczasowych meczów drugiej kolejki nie trafiłem ani jednego wyniku

Piękny jest na razie ten mundial... i jeśli odpadną drużyny wymienione przez MaG* to naprawdę będą to mistrzostwa wielkich sensacji!!!
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 19.06.2010, 10:35
STARY WIŚLAK napisał(a):Wyświetl post
Na siedem dotychczasowych meczów drugiej kolejki nie trafiłem ani jednego wyniku

Piękny jest na razie ten mundial... i jeśli odpadną drużyny wymienione przez MaG* to naprawdę będą to mistrzostwa wielkich sensacji!!!
Będą to piękne mistrzostwa na których wygra Urugwaj
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
STARY WIŚLAK
Senior Member

Stary 19.06.2010, 10:38
ponury napisał(a):Wyświetl post
Będą to piękne mistrzostwa na których wygra Urugwaj
Na przykład w finale z Argentyną
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 19.06.2010, 11:08
MaG* napisał(a):Wyświetl post
Jak odpadnie Anglia ,Niemcy , Francja i Włochy już w fazie grupowej to fajniejszych mistrzostw sobie nie mógłby zażyczyć
Jeszcze do nich dołaczy Hiszpania i bedzie ciekawie Wcale sie nie zdziwie, jak w Finale zagra Chile
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 19.06.2010, 11:53
Z tymi zachwytami nad Chile to ja bym sie narazie wstrzymal. Zagrali rownie efektownie, co nieefektywnie z najgorsza moim zdaniem druzyna turnieju. W innych spotkaniach nie beda mogli sobie pozwolic na zmarnowanie tylu sytuacji. Hiszpania i Szwajcaria sa ciagle faworytami grupy H wg mnie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.06.2010, 12:13
jak dla mnie najsłabsza jest Nowa Zelandia.

zobaczymy co dzis pokaża Oranje, Edgar Davids twierdził ze tak mocnej reprezentacji juz dawno nie mieli .
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Olivarez
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 19.06.2010, 12:19
Słuchejta ludziska, mam pytanie dotyczące sytuacji w grupie C, oto aktualna tabela po 2 meczach:

1. Słowenia - 4 pkt. - bramki 3-2
2. USA - 2 pkt. - 3-3
3. Anglia - 2 pkt. - 1-1
4. Algieria - 1 pkt. - 0-1

i teraz hipotetycznie wyniki ostatniej kolejki:
Słowenia 2 - 2 Anglia
USA 0 - 0 Algieria

Kto wchodzi wchodzi dalej oprócz Słowenia przy takim układzie?
God save the Queen
Long live the Queen
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.06.2010, 12:23
szprotson napisał(a):Wyświetl post
jak dla mnie najsłabsza jest Nowa Zelandia.

zobaczymy co dzis pokaża Oranje, Edgar Davids twierdził ze tak mocnej reprezentacji juz dawno nie mieli .
Raczej nie meili tak dobrych piłkarzy, bo mieć piłkarzy, a dobra reprezentację to dwa światy, np Francja
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 19.06.2010, 12:25
Z tego co znalazłem to zadecyduje losowanie:

Cytat:
Przy równej liczbie punktów o miejscu w tabeli decydować będzie różnica bramek ze wszystkich spotkań grupowych, a w następnej kolejności liczba zdobytych bramek i wynik bezpośredniego
meczu. Jeśli wszystkie te czynniki będą identyczne o kolejności w tabeli zadecyduje losowanie.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.06.2010, 15:10
z tym losowaniem to przegięli nieco, tak samo sprawiedliwe jak wybrać dwie fanki obu państw i przepuścić wyżej ten kraj , z którego dziewczyna ładniejsza (by o innych atrybutach nie pisać ).

Powinien być dzień później dodatkowy mecz między zainteresowanymi do krwi ostatniej: mecz, dogrywka , karne.

Z tej grupy drugi gra 27 czerwca, mieli by dwa dni na odpoczynek.
Ale teraz takie pisanie nic nie da, po ptokach. Moneta w górę w takiej sytuacji będzie

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.06.2010, 15:13
WislakWiDoK napisał(a):Wyświetl post
Ale z czego tu się śmiać? Jak dla mnie powiedział samą prawde. Gra Anglii była żenująca i tyle.
Na tym mundialu w grupie z taka gra sa w stanie wygrac tylko z Polska
,
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów