|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
No szkoda tego meczu jak cholera. Miałem duże nadzieje po 1 połowie. Ale bez dobrych skrzydeł i bez szczęścia bramkarza nie potrafimy wygrać meczu, co pokazaliśmy też ze Szwabami. 15 min dobrej gry to za mało na Chorwację. Choć trzeba powtórzyć jak to powtarzał często Starowicz- gra w półfinale to już jest dla nas duży sukces. Obyśmy w niedziele znów pokonali Danię i wyjechali z Bałkanów z medalem .
Zawiedli mnie dziś strasznie bracia Jureccy. „ Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw, czasem i przegrać przychodzi... "
Ostatnio edytowane przez piter116 : 30.01.2009 o godz. 22:48.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Cytat:
Czy mi się wydaje, czy oprócz Jurasika i Lijewskiego to wszyscy nasi zawodnicy bali się na siebie wziąć ciężar gry? Wyglądali, jakby grali z pełnymi gaciami [sorry za określenie]. Szkoda, szkoda i jeszcze raz szkoda. Czy wygrywasz, czy nie... POLSKA! PS. O panach z kraju Hitlera nie będę się wypowiadał, bo nie chcę dostać bana. EDIT: Na poprawienie humoru: Przychodzi szczypiornista do fryzjera i mówi: GOL! Cytat:
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 30.01.2009 o godz. 22:27.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Bielecki to największa porażka niestety.On najbardziej się bał.I miał kisiel w majtkach...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Krótko i treściwie: Nie prowadziliśmy w tym meczu ani przez sekundę, nawet nie remisowaliśmy(z wyjątkeim 0-0, no i jak kolega nizej mnie poprawił 13-13
), ilość zdobytych bramek po pierwszych 9 minutach drugiej połwy (aż 1) przypominała mi bardziej ilość bramek w meczu hokejowym po tym samym czasie....Ale i tak jestem dumny z naszych za to, że potrafią coś więcej pokazać w świecie niż nasi grajkowie np. w nogę czy też wiele innych sportów, w końcu doszliśmy aż do półfinału i ba, nawet gramy o medal,a że przegraliśmy - przegraliśmy z zespołem naszpikowanym gwiazdami, który można porównać do Brazyli ale nawet nie tej, która robi furore w footaball, tylko do teamu canarinhos z siatki, który gra faktycznie fenomenalnie, w dodatku jakby nie było 15 tys. Chorwatów za plecami robi swoje. Dobrze, że nie nastawiłem się na zwycięstwo w dzisiejszym meczu, bo gorzycz jest mniejsza, szkoda mi tylko momentu przy stanie 14-13 dla przeciwnika, gdzie chyba wszycy po niemrawym początku uwierzyli, że jednak nie jesteśmy na straconej pozycji. Licze na udany mecz z Danią która, jakby nie było nawet po nieudanym dzisiejszym meczu jest w naszym zasięgu jest w naszym zasiegu. Powód: 13-13
Ostatnio edytowane przez igortsw : 30.01.2009 o godz. 23:00.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
nie ma co ryczeć, i tak jest zajebiście.
wygrywamy z Danią i jesteśmy TRZECIĄ drużyną ŚWIATA. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Teraz już wiem jak się czują żydzi po każdych derbach. Graliśmy( woogóle graliśmy?) jak patałachy. Psychika nam wysiadła a szczęscie dopisywało Chorwatom. Decydująca była strata bramki w w pierwszej połowie a mógł być remis w pierwszej połowie. Ale za to gramy o medal już nie złoty ale brąz też dobry. A Niemcy mogą sobie pomarzyć
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie oszukujmy się. Chorwaci byli dla nas dziś nieosiągalni...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
było jeszcze 13-13
co do sędziów. Jaka stronniczość? Przez chwilę, gdy Chorwaci prowadzili większą ilością bramek, to miałem takie wrażenie, że sędziowie sprzyjają Polsce(gwizdali każde przewinienie Chorwatów). Być może to był taki chwyt, w końcu Chorwacji nic nie groziło,a sędziom nic Polacy nie będą mogli zarzucić. Jak dla mnie sędziowali dobrze. Ale i tak brawo Polacy ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jak najbardziej byli osiągalni. Najlepszym dowodem jest to, że do przerwy było 14:13.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie ma się co na naszych wyżywać - porównajmy ich z siatkarzami, albo(matko...)kopaczami.
Taki jest sport, nie co dzień gra się z Norwegią. I tak jestem z nich dumny, wierzę w brązowy medal. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Więc tak, już na chłodno po chwili na przemyślenia.
Przespaliśmy początek - 1.połowy a później drugiej. Nie można stracić w ciągu 8 minut bodaj 7 bramek i odpowiedzieć jedną czy dwoma. Słabo spisywał się dziś Szmal. W obronie ogólnie graliśmy nieźle. Niestety w ataku totalna nonszalancja. Zepsuliśmy wszystko co się dało. Łącznie z karnymi. Na wielką pochwałę zasługują Jurasik oraz Lijewski. Bez nich byłaby kompromitacja. Jeśli zaś chodzi o grę Chorwatów. Zagrali dobrze, lepiej od nas, ale to nie był jakiś kosmos. Nie byli nieosiągalni. Nieosiągalny poziom pokazała Polska w meczu z Serbią - wiadomo, że przeciwnik nie ten ale zawsze coś, no i z Danią ale w 1.połowie. Cóż, znów los kojarzy nas z Danią. Chorwatów zaś z Francją. I jakoś o dziwo o nas jestem spokojny, ale na miejscu Chorwatów, a szczególnie "WIELKIEJ GWIAZDY", szanownego Pana Balicia, przemyślałbym pewne zagrania. Owszem, gdy się prowadzi 8-9 bramkami to można sobie pozwolić na złe zagrania, ale Balić był dziś ich najsłabszym punktem. Szkoda, że nie udało się Cupicia czy jak mu tam upilnować (tego co karne strzelał.) W kwestii podłogi. Jedyny właściwy komentarz to: "No comments" ![]() W kwestii sędziów. Owszem dołożyli swoją cegiełkę (szczególnie w 1.połowie) ale nie można zwalać na nich winy. Chorwaci byli po prostu lepsi w ataku i tyle. Brąz w zasięgu zdecydowanie. Po takich meczach jak w 2.fazie grupowej to sobie nie wyobrażam tego, żeby wyjechali stamtąd bez medalu. W finale dopinguję Francji.
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 30.01.2009 o godz. 22:44.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Chorwatom gratulujemy wykładzin
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ja zupełnie inaczej
W końcu lepiej przegrać z mistrzem niż vicemistrzem świata ![]() ![]()
95% idiotów czyta posty z reką na myszce ... Nie zdejmuj teraz ręki za późno
![]() Wisła Kraków! |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Trudno trzeba walczyć o brąz ,nasi piłkarze ręczni są w czołówce światowej.W porównaniu z innymi grami zespołowymi w naszym kraju
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Zawsze gospodarzom pomagają ściany , kibice i sędziowie..Jak była mała różnica bramek to wtedy nie wyrzucał Chorwatów dopiero później jak mieli 6-8 bramkową przewagę...
Co do gry , faktycznie bardzo słabo dziś , ale i tak jestem DUMNY z drużyny Wenty! A przed meczem o 3 miejsce boję się tylko o jedno - atmosfera...Wenta podczas jednej z przerw mówił : "Nie gram ja , ty , on tylko gramy MY!!". P.S.Dziś kupiłem nowy telewizor i cały dzień czekałem na ten mecz , no i nie wypadł debiut zbyt fartownie ![]() ![]() ![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wielka szkoda, że tak się potoczył ten mecz. Ale prawdę powiedziwaszy z wyjątkiem jednego momentu, kiedy udało się nam doprowadzic do remisu, Chorwaci byli poza naszym zasięgiem w każdym z elementów gry. To było jak walenie głową w mur ....
Mam tylko nadzieję, że uda się po raz drugi pokonac Danię - po tym co wyczynialiśmy na tych mistrzostwach po prostu nam sie medal należy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
No niestety z gospodarzami zawsze gra się ciężko, zwłaszcza kiedy gospodarz to absolutna czołówka światowa w danej dyscyplinie. Nie ma co psioczyć, walczyli, nie wyszło, taki jest sport. Jak dla mnie i tak są wielcy po tym co zrobili już na tych mistrzostwach bez względu na wynik niedzielnego meczu.
![]() The Apostasy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawy artykuł :
http://sport.wp.pl/kat,65242,title,T...l?ticaid=176bc ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
żenada. Porażkę trzeba przyjąć z godnością, a nie robić jakieś cyrki. Skoro Pan Wenta widział ten protokół przed meczem, to powinien wtedy to wyjawić i zrobić skandal. A nie po fakcie. Nie lubię takich chorych manipulacji. Nie ma co szukać dziury w całym. Otwarcie trzeba przyznać, że byliśmy słabsi od Chorwatów. Przecież to ujmy nie przynosi. Zachowujemy się jak Niemcy, którzy zawsze gdy im się nie powiedzie, to szukają winnych wszędzie, tylko nie u siebie.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 31.01.2009 o godz. 12:44.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Otoz to ToTylkoJa. Zachowujemy sie jak niemcy, jak male dzieci ktorym zabrano zabaweczke. ZApominajac o tym ze ten ich bramkarz mial po prostu dzien konia i naprawde bronil w niewiarygodnych sytuacjach. to nie to ze my gralismy slabiej tylko oni grali fenomenalnie. Trzeba sie z tym pogodzic. Ja jestem z nich dumny bo to jedyna nasza reprezentacja ktora drugi raz z rzedu na MS ma szanse na medal i to naprawde wielka szanse.
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
|
Chorwacja w takiej formie jak wczoraj i z takim wsparciem, nie do pokonania w finale.
mogli wygrać z nami dwa razy większą różnicą bramek, bo jak się Balic zaczął bawić, to w każdej akcji gubili piłkę. zagraliśmy słabe spotkanie, nie ma się co oszukiwać, że kiedy naprzeciwko mamy obronę 3-2-1, to idzie nam jak po gruzie. przypomnę tylko drugą połowę z Danią, dlatego jutrzejszy mecz łatwy nie będzie, na pewno będzie wiele trudniejszy niż ten poprzedni. do tego jeszcze ta żenada z parkietem, półfinał MŚ, a takie cuda.. ale brawo dla naszych że jesteśmy w czwórce, do boju jutro. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to zaczynamy walkę o medal ! POLSKA ! Będzie dobrze
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oglądacie? To co my robimy w ataku to jest jakaś patologia.
![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
E nie gadaj, Bielecki się rozkręcił wreszcie
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wow!!! Jaszka w 25 min. wyrównał swój dorobek bramkowy z 8 poprzednich meczy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No zjebałem ich i od razu zaczęli lepiej grać
![]() ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uf... do boju Polsko! po 3 miejsce na świecie!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|