|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Z paliwem nigdy nie wiadomo jak się trafi. Najgorzej u pana Czesia gdzie ma beczkę z paliwem zakopaną na podwórku.
Ile to razy były przypadki że goście z Shella odjechali 300 metrów i V-Power wtryski zapchał bo się okazało że na dnie zbiornika jakieś gówno było. Ja tankuje od wielu lat na Neste - jak po 2 latach filtr paliwa wymieniałem to wyglądał jak nowy - ani śladu nalotu więc mogę obiema rękami Neste polecić - po co przepłacać ? ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Jeśli nie, to problem może leżeć w filtrze powietrza albo sondzie lambda. Również może to też być problem z cewką zapłonową, świecami lub kablami. Na gazie znam się średnio, ale skoro problem jest też na benzynie, to raczej jest, to spowodowane którymś z wyżej wymienionych. Oczywiście nie zaszkodzi przeglądnąć instalacji LPG. Co do paliw, to ja osobiście gustuje w tym z Shella, a zimą ze Statoil - jeżdżąc dieslem. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Orientuje się może ktoś z Was, czy da się wykupić ubezpieczenie AC na jakiś krótszy okres czasu? Powiedzmy 10 dni lub 2 tygodnie? Próbowałem szukać w googlach, ale odpowiedzi "tak" lub "nie" nie znalazłem. Raczej same domysły i gdybanie.
![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
jak jechałem na wakacje samochodem to wykupiłem coś w rodzaju assistance na 2 tygodnie i wśród jego warunków były rzeczy przypominające poniekąd auto-casco. To się nazywało jakoś "podróżnik 15" i było chyba w ofercie WARTY, lub PZU
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ac kupuje się tylko na 12 miesięcy, możesz zerwać umowę np po 2 miesiącach ale nie będzie Ci się to bardzo opłacało bo ponosisz opłaty manipulacyjne i inne opłaty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Warta oferuje kilka takich pakietów. Program Złoty +, z którego korzystam, obowiązuje w miejscu zamieszkania, w całej Europie, a nawet Maroku i Tunezji kosztuje 200 zł rocznie - klienci Warty płaca połowę. Są również ubezpieczenia na krótszy okres czasu (15 i 30 dni) ale kosztują około 80 zł. Bardziej opłaca się wykupić od razu pakiet na cały rok. Tu masz porówananie pakietów: ![]() Więcej: http://www.warta.pl/dynamic/common/A....jsp?aid=12030
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 09.01.2011 o godz. 18:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
@Siwy_89
AC ( AutoCasco ) to nie to samo co Assistance |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Właśnie chodziło mi o AC i z tego co zaczynam się wywiadywać to może być ciężko na tak krótki okres czasu. Wypożyczamy auto na wyjazd za granicę na 9 dni i niestety ubezpieczenia AC nie posiada, co w razie jakiegoś wypadku, czy stłuczki z naszej winy było by dość sporym problemem. Wiem, że są jakieś miesięczne ubezpieczenia na auta sprowadzane, ale nie mam pojęcia czy działa to też na samochód normalnie zarejestrowany w naszym kraju.
Tak przy okazji jakby ktoś miał namiar na 9 osobowego vana w jakiejś przedłużonej wersji (Np. Vito Long) albo z możliwością instalacji 'trumny' to byłbym zainteresowany ![]()
Ostatnio edytowane przez M89 : 09.01.2011 o godz. 19:15.
![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Serio?
Myślałem, że skoro chodzi o krótki okres czasu, to kolega ma na myśli właśnie taki podróżny Assistance ;] Z wykupieniem AC na dwa tygodnie, to raczej ciężko będzie ;]
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 09.01.2011 o godz. 19:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Opętało mi dziś samochód. Toyota Corolla 2001 liftback.
Po przejechaniu kilometra sama z siebie włączyła mi się tylna wycieraczka i nie chciała się wyłączyć. Zero reakcji, po zgaszeniu silnika i ponownym uruchomieniu to samo. Po pół godzinie jazdy sama się wyłączyła. Wszystko inne ok. Co to może być i dlaczego? ![]()
Grunt to pozytywne myślenie i optymistyczne podejście do życia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Albo się przekaźnik wiesza, albo gnije wiązka...
![]()
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A tak po polsku? Można coś samemu wymienić czy trzeba do mechanika, elektryka?
![]()
Grunt to pozytywne myślenie i optymistyczne podejście do życia
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Panowie Golf III czy Renault Megane Hatchback ? Pytam głównie o awaryjność..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Panowie, a był ktoś z Was w ostatnim czasie na giełdzie samochodowej ? Jest jakiś wybór? Bo słyszałem że kiszka...
Powód: dzięki LuKaS TSW za priv
Ostatnio edytowane przez Garbaż1906 : 15.01.2011 o godz. 13:54.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Trafiłem przypadkiem na taki filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=hhzdDtzPZ6w Problem z umiejętnością jazdy "na suwak". Jak patrzę na tych je..nych tirowców to chyba zapakuję do auta jakiś pistolet na gwoździe. ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Co powiecie mi o następujących samochodach
Passat B5 (przed liftingiem) Audi A4 Opel Vectra B (lifting) Wszystkie wyżej wymienione samochody koniecznie w dieslu. Przy okazji pochwalę się że dzisiaj moim Puntem I 1.1 w gazie (96r.) ustanowiłem rekordowo niskie spalanie na gazie 8l/100km na trasie Katowice - Tarnów/Tarnów - Katowice. Rekord mimo korku w Łapczycy P.S. samochód ma zaledwie 55KM a darłem nim osobiście 180km/h z Krakowa na Szarów. Powód: JŻS
Ostatnio edytowane przez TSman : 19.01.2011 o godz. 23:49.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Opel Vectra B po lifcie
Mogę powiedzieć bo sam mam Viki prawie 3 lata - 2000 edition Jestem cholernie zadowolony - w jednym wielkim skrócie. Najważniejsze - wiedzieć od kogo kupić - ja kupiłem od kumpla i wiedziałem że jest zadbana. Ale czytam na forach, że ludzie kupili okazyjnie i dziwnym trafem po 2 miesiącach mają do roboty pompę wtryskową czy uszczelkę pod głowicą czy inne rzeczy. Zasada numer jeden - okazja to tylko od znajomego - cudów nie ma i nikt nie sprzeda zadbanego egzemplarza poniżej średniej rynkowej. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A ja, o dziwo, ostatnio zauważyłem poprawę tej umiejętności (np. na Nowohuckiej). 7/10 wpuści. 1 nie zauważy zwężenia
, 1 jest baranem od urodzenie, 1 to kobieta, która nie ogarnia tej kuwety ![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Potrzebuję pilnie instrukcje do auta Peugeot 406 hdi diesel 2000 konkretnie do tego modelu, niestety nie dla mnie a ja się nie znam na tym
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]()
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem. Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata, Żeby z Tobą zostać na calutkie lata.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie, niedawno jakiś kutas uszkodził mi autko na parkingu. Policja go na szczęście namierzyła, dostałem namiary na ciula, numer OC. Jutro przyjeżdża na oględziny likwidator. Jak z nim gadać? Na co zwrócić uwagę?
![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Do sprzedania nowe części samochodowe(amortyzatory, łożyska kół, tarcze hamulcowe, klocki hamulcowe, czujniki, termostaty, przepływomierze, koła dwumasowe, komplety rozrządu, przewody zapłonowe, wahacze, filtry i wiele innych)
Przykładowe części na aukcjach: http://allegro.pl/sklep/9601119_auto-hej Kontakt poprzez dane, które są na aukcjach lub na gg: 5219687 PRZED ZAKUPEM POWOŁAJ SIĘ NA TO FORUM, A OTRZYMASZ RABAT!! |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
Zależy co uszkodził - zawsze jest to okazja do darmowej naprawy czy lakierowania już wcześniej stukniętego elementu Jeśli tylko przekonasz likwidatora że "tego też wcześniej nie było".Najważniejsze - żeby się nie okazało że wyceni wszystko na 50 zł bo nawet przy bezgotówkowej naprawie mogą być jaja - najlepiej jak szkoda wyjdzie nawet zawyżona. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem jakie uszkodzenia. Czy mocne czy nie ale zwróć uwagę czy czegoś uszkodzonego nie ma po spodem np. dostajesz strzała w dupę i niby tylko zderzak uszkodzony ,a pozniej wychodza kwiatki ze przestawiona podłoga czy coś tam pogiete dodatkowo. Jak nawięcej gadaj z typem, że to, że tamto. I oczywiście jak juz wyżej jest napisane "Panie tego przecież tez nie było"
![]() powodzenia ![]()
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uszkodzenia nie są jakieś wielkie - facet wyjeżdżajac z hali pod firmą stuknął w drzwi. Likwidator spoko koleś, na jutro ma mi zrobić kosztorys - do roboty są drzwi i nadkole. Plus dorzucił mi też błotnik - była jakaś rysa, której w życiu nie widziałem, stwierdził że też pasiłoby to zrobić
![]() ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Witam.Jakie są rodzaje opon?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Opona_pneumatyczna o to Ci chodzi?hmm
![]()
"Biada pokoleniu, którego przywódcą jest kobieta" Warszawa
|
|
|
|
Voyage! Voyage!
Od: 02.2004
Offline |
|
![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Nie zapominaj o twardych, pajęczych i miękkich.
PS. @picasso: to są już mózgowe ![]()
Ostatnio edytowane przez murray : 25.01.2011 o godz. 22:25.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|