The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.12.2010, 22:03
Koledzy mam problem. Zamarza mi zamek kierowcy, wszystkie inne sie otwieraja tylko ten co jest przy drzwach kierowcy nie. Wiedzie może dlaczego tak sie dzieje i jak sobie z tym poradzic?
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
Konfliktowy
Member

Od: 11.2010

Stary 18.12.2010, 22:07
WislakWiDoK napisał(a):Wyświetl post
Koledzy mam problem. Zamarza mi zamek kierowcy, wszystkie inne sie otwieraja tylko ten co jest przy drzwach kierowcy nie. Wiedzie może dlaczego tak sie dzieje i jak sobie z tym poradzic?
Zabrudzone zapadki, wystarczy ze jedna gdzieś sie przyblokuje i dupa blada. Na Malborskiej jest gość co się tym zajmuje,wyjmie Ci wkładkę zamka, przeczyści, ustawi i będzie jak nowe. Taka przyjemność kosztuje...20 zl.
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.12.2010, 22:09
Konfliktowy napisał(a):Wyświetl post
Zabrudzone zapadki, wystarczy ze jedna gdzieś sie przyblokuje i dupa blada. Na Malborskiej jest gość co się tym zajmuje,wyjmie Ci wkładkę zamka, przeczyści, ustawi i będzie jak nowe. Taka przyjemność kosztuje...20 zl.
Dzięki za pomoc, mógłbyś dać jeszcze namiary na kolesia? z góry dzieki !
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
Konfliktowy
Member

Stary 18.12.2010, 22:12
WislakWiDoK napisał(a):Wyświetl post
Dzięki za pomoc, mógłbyś dać jeszcze namiary na kolesia? z góry dzieki !
www.kluczyk.krakow.pl
Odpowiedz cytując
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 19.12.2010, 02:13
Jakiś przyzwoity punkt gdzie mógłbym sprawdzić akumulator i ew. kupić nowy ? Idealnie by było w rejonie Bronowic/Widoku, grunt żeby przez całe miasto nie jechać...
everybody on earth wanna rap
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 19.12.2010, 09:14
Niestety miałbyś kawałek ale polecam sklep na parterze w Wandzie w Hucie.

http://www.fullinfo.pl/katalog/mapa-AUTO-WANDA_1.html

Bardzo wielu znajomych tam kupowało i cenami za Centre Futurę przebijali nawet ceny z allegro - jeszcze gość za free Ci wymieni jeśli nie chcesz się brudzić Sam rok temu u nich kupowałem.

A co do sprawdzenia starego to tyrknij bo goście mają serwis aku więc pewnie mierniki też.

tel. 12 648-50-66
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.12.2010, 11:52
Kocur napisał(a):Wyświetl post
A jakie tam są silniki?

Bo o 1.5 i 1.9 DCI można powiedzieć że wtryski wytrzymują okres gwarancji i nic poza tym Osobiście znam kilka przypadków takich a wcale nikt nie lał złego paliwa.
raczej benzyna ,bo robie bardzo małe i krótkie przebiegi
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 03.01.2011, 20:22
Spóźnione - ale bierz benzynę

Pytanie o dwumasę oczywiście diesle.

1. Niektórzy mówią, że dwumasa nie lubi niskich obrotów - co to znaczy niskich? Zmiana biegu przy 3 tys obrotów i nie niższych?

2. Inni mówią że jest to najsłabsze ogniwo w nowych dieslach i np. Skoda w nowych autach powraca do jedno-masy.

3. Czy jest różnica między markami czy nieważne czy Opel czy Honda czy Ford dwumasa zdechnie po 100, może 150 tysiącach?
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.01.2011, 20:46
Spóźnione - ale bierz benzynę

1. Niektórzy mówią, że dwumasa nie lubi niskich obrotów - co to znaczy niskich? Zmiana biegu przy 3 tys obrotów i nie niższych?

2. Inni mówią że jest to najsłabsze ogniwo w nowych dieslach i np. Skoda w nowych autach powraca do jedno-masy.

3. Czy jest różnica między markami czy nieważne czy Opel czy Honda czy Ford dwumasa zdechnie po 100, może 150 tysiącach?
jeżdżę właśnie focusem i pod każdym względem zlote autko,a zwłaszcza zawieszenie -rewelacja,co najwyżej móglby mniej palić,ale to się da przelknąc.natomiast faktycznie dwumasa odezwała się już po 40 tyś km.w tej chwili mam 100 tys i mam nadzieję jeszcze dwadzieścia pokręcić i niestety wymiana.nie da się ukryś,że koła dwumasowe to chyba najsłabszy punkt diesli.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
YaSiOTSW
Member

Od: 11.2006

Stary 03.01.2011, 21:04
Mam do Was takie pytanie odnośnie Francuzów... Obecnie posiadam Renault Scenic 1.9 DTI. Wszystko jest w jak najlepszym porządku w silnikiem ani z turbo nie mam problemów. Na wakacje lub na jesień planuje zmiane na coś w "wyzeszej" półki. Czy ktoś wie coś o Renault Vel Satis z silnikiem 2.2 DCI Z góry dzięki za dopowiedź...
Odpowiedz cytując
Co za typ
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.01.2011, 21:11
picasso napisał(a):Wyświetl post
jeżdżę właśnie focusem i pod każdym względem zlote autko,a zwłaszcza zawieszenie -rewelacja,co najwyżej móglby mniej palić,ale to się da przelknąc.natomiast faktycznie dwumasa odezwała się już po 40 tyś km.w tej chwili mam 100 tys i mam nadzieję jeszcze dwadzieścia pokręcić i niestety wymiana.nie da się ukryś,że koła dwumasowe to chyba najsłabszy punkt diesli.
ja w audi a3 mam zrobione 240tys i dwumasa nie zmienialem przy 200 tys padlo sprzeglo to zmienilme samo sprzeglo docisk i lozysko i wszystko jest ok ciezko jest stwierdezic od czego te 2 masy padaja
...WISŁA I NA DOBRE I NA ZŁE...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 03.01.2011, 21:14
Co za typ napisał(a):Wyświetl post
ja w audi a3 mam zrobione 240tys i dwumasa nie zmienialem przy 200 tys padlo sprzeglo to zmienilme samo sprzeglo docisk i lozysko i wszystko jest ok ciezko jest stwierdezic od czego te 2 masy padaja
a jesteś pewein,że masz dwumasę?ja prywatnie mam fiata scudo oczywiście w dieslu i tam jest zwykłe kołko zamachowe ,a spzręgło robiłem przy 230 tys.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Co za typ
Senior Member

Stary 03.01.2011, 21:25
a jesteś pewein,że masz dwumasę?ja prywatnie mam fiata scudo oczywiście w dieslu i tam jest zwykłe kołko zamachowe ,a spzręgło robiłem przy 230 tys.
jestem pewnien bo sam wymienialem to sprzeglo a3 1.9 130km 2001
...WISŁA I NA DOBRE I NA ZŁE...
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.01.2011, 00:33

Bardziej skusiłbym się do wersji o bardzo niskich obrotach, tzn. do około 1300 obr/min.

Czy najsłabsze... Kwestia użytkowania samochodu. Jak ktoś często rusza z piskami, gazuje nierozgrzane auto, ślizga sprzęgłem, dławi silnik, pozwala długo pracować na biegu jałowym, to faktycznie koło dwumasowe może stać się najsłabszym ogniwem. Z kolei gdy ktoś tankuje byle jakie paliwo, to najsłabszym elementem może okazać się pompa lub wtryskiwacze.

Tu nie ma reguły tak, jak pisałem jest w głównej mierze kwestia użytkowania samochodu. Jeśli już na trwałość tego elementu miałoby wpłynąć coś, co nie jest zależne od kierowcy, to jest to nie marka auta, a wielkość momentu obrotowego silnika.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 04.01.2011, 10:38
No właśnie dla mnie najbardziej prawdopodobna jest wersja dotycząca stylu jazdy.

Dwumasa padała u znajomych co jeździli 95% w ruchu miejskim - gdzie w korkach większość na pół-sprzęgle się wlecze.

Zobaczę na własnej skórze jak mi się uda zmienić autko na nowsze
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 04.01.2011, 21:44
pocieszę was,że co niektórzy wrzucają dwumasowke do benzynówek.auta stają się coraz delikatniejsze.gdzie te czasy ,że "beczka " się dalo wykręcić 1.5 mln km....teraz po pieciu stówkach mercedesowi się mowi pa pa.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Stary 04.01.2011, 21:48
pocieszę was,że co niektórzy wrzucają dwumasowke do benzynówek.auta stają się coraz delikatniejsze.gdzie te czasy ,że "beczka " się dalo wykręcić 1.5 mln km....teraz po pieciu stówkach mercedesowi się mowi pa pa.
Nie mogą produkować samochodów bezawaryjnych i wiecznych.
Wszystkie serwisy odeszłyby w zapomnienie, a wraz z nimi duże pieniądze z napraw.
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.01.2011, 22:26
poszukuje auta dla siostry do 1500 zł z małym silnikiem na chodzie jak cos to priv
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.01.2011, 22:52
Owszem, jest faktem, iż auta stają się delikatniejsze. Ma to związek z tym, że producenci starają się polepszyć kulturę pracy silników, wyeliminować wszelakie drgania, chcą by silniki miały lepsze parametry przy niższym zużyciu paliwa i emisji substancji szkodliwych, chcą by silniki przyjemniej brzmiały itd. Z reguły wiąże się to z tym, że stosowane są różne elementy mające na celu eliminację różnych niepożądanych oddziaływań i zwiększające parametry, jak filtry cząstek stałych, koła dwumasowe, wtryskiwacze piezoelektryczne, czy obniżanie pojemności przy jednoczesnym zwiększeniu wysilenia jednostki napędowej itd. Prawdą jest, że w zaawansowanych silnikach ma się co zepsuć i nie mu tu co porównywać do poczciwych taksówkarskich Mercedesów. Mimo wszystko jednak wina awarii w nowoczesnych silnikach leży głównie po stronie kierowców. Niemiec kupujący nowe auto ma wyjeb.ne na to, czy turbo padnie po 100 czy 200 tys. km. gdyż i tak najpóźniej rok po wygaśnięciu gwarancji auto trafi do jakiegoś Turasa lub Polaka, czy innego Litwina.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 07.01.2011, 01:48
fajny lód na ulicach?

chwała Bogu że ten deszcz nie spadł w dzień, bo mielibyśmy słynną powtórkę tego dnia co cały Kraków stał z 5 czy 6 lat temu, a Tajster procesem przypłacił...
Ostatnio edytowane przez Skipper : 07.01.2011 o godz. 02:00.
everybody on earth wanna rap
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.01.2011, 01:52
Naprawdę zajebisty ten lód...chwała Bogu że ja nie miałem przygody...uważać uważać i jeszcze raz uważać !
Odpowiedz cytując
Dziku
Dum Spiro Spero

Stary 07.01.2011, 19:14
Panowie mam problem mianowicie Opel Corsa 1.4 w gazie, auto przyspiesza w tempie starego malucha, na gazie jak i na benzynie, spalanie tez niesamowite na 45l gazu 319km... cos jest nie tak tylko co?

Śląska Pozdrawiamy! Lechie Pozdrawiamy! Unie Pozdrawiamy!

"Mógłbym napisać o nich referat i jest to bez wątpienia najlepsza publiczność na świecie. Ciągle brzmi w moich uszach – jazda, jazda, jazda, Biała Gwiazda!"E.Omanic
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.01.2011, 22:50
Trza by było sonde na oscyloskopie podejrzeć... ;-)
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 07.01.2011, 23:36
Panowie, czy u Was w małopolskim magiczna "5tka" za Pb95 już pękła?
Pamiętam jak 1,5 roku temu odbierałem prawo jazdy i naiwny narzekałem, że 4,07 to wysoka cena za litr benzyny.
Dzisiaj to już poziom nieosiągalny i wątpię byśmy wrócili do niego.
W mojej mieścince na północy 95 kosztuje w granicach 4,93/4,99 za litr.
Kur...a kpina.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 07.01.2011, 23:44
pietruch pod linkiem http://dobaku.pl/ masz zestawienie cen paliw na krakowskich stacjach
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 08.01.2011, 00:39
Ten serwis jest masakrycznie nieaktualny

Neste na Opolskiej - sprzed ponad 2 miesięcy

Stacja paliw NESTE A24
4.334.184.45
Aktualizacja: 2010-10-25 00:00

Neste na Czyżyńskim - sprzed 2 tygodni

Stacja paliw NESTE A24
4.554.874.75
Aktualizacja: 2010-12-22 11:51
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 08.01.2011, 00:51
najtańsze paliwo na stacji TESCO na kapelance, dodatkowo mając kartę TESCO plus rachunek za zakupy na przynajmniej 100 zł płacimy 10 gr mniej za litr paliwa/gazu/oleju.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 08.01.2011, 00:54
najtaniej to jest Kolego na Auchanie koło Bonarki tylko tam nie ma gazoliny
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.01.2011, 01:01
Tankujcie na TESCO, oszczedzicie 600 zł na tankowaniu, a wydacie 2000 na remont silnika.

Dziękuję, postoje.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 08.01.2011, 12:03
dj_ibutti z racji tego, że mieszkam w okolicy od jakiś 2 lat czyli mniej więcej tyle ile ta stacja funkcjonuje to zawsze na niej tankuję jak jestem w Krakowie. Nigdy nie miałem problemów z paliwem. Tak btw. to Tesco stacja ma paliwa z BP.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów