|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nie chce być jakimś złym prorokiem, czy coś mówię, że mamy trudny kalendarz.. Mam nadzieje, że jakoś sobie poradzimy i piłkarze nas zaskoczą
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
@Marcinno wystarczą 2 wygrane (Śląsk i Sandecja) i w niej jesteśmy na 90%, to ja nie wiem o co się martwisz
i to nie jest żaden optymizm tylko realizm. nie wiem po co takie pitolenie Arka żeby nas wyprzedzić musi nagle mocno punktować a ona nawet z żydami przegrała także ja myślę, że już dzisiaj jeśli wygramy mamy praktycznie pewne miejsce w I szej ósemce ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Po wczorajszym meczu w kauflandzie można przyjąć, że Wiśle potrzeba 42 punktów do pierwszej ósemki.
Patrząc na terminarz Arki i Cracovii nie wydaje się żeby zdobyli więcej niż odpowiednio 7 i 10 punktów. Ponieważ z Arką bilans mamy niekorzystny ale z sąsiadką już tak potrzeba nam wspomnianych 42 punktów. 5 meczów do rozegrania i 5 punktów (na 15 możliwych do zdobycia). Niby niedużo ale jednak każdy jeden trzeba wyrwać. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Mecze bardzo trudne, nie ma się co oszukiwać. W starciach ze "stolycą" i kuchenkami remis może się okazać zbawienny a wręcz cudem. Zawodnicy muszą się skupić na 120% i dać z siebie ile się da.
Co do dzisiejszego meczu chciałbym zobaczyć takie zestawienie: Buchalik - Bartkowski, Arsenić, Wasilewski, Palcić - Llonch, Velez, Cywka - Imaz, Bałaniuk, Carlitos. Może i szalone 4-3-3, ale Mały obecnie bez formy, Boguski zagrał ostatnio dobry mecz (pierwszy od dłuższego czasu), ale Carlitos na szpicy obecnie wiele nie daje więc spróbowałbym go ustawić na skrzydle, bo ostatnio fajnie współpracował na prawej stronie z Palciciem. Za środek pomocy większość forum by mnie zlinczowała, ale jest to najsensowniejsze ustawienie. Velez w 60' będzie już bez tlenu więc zaczynając na 2 bardziej defensywnych (Pol i Fran) pod koniec mogą wejść Brlek jako bardziej ofensywny za Veleza i Halilović lub Mitrović w miejsce Cywki, który lubi sobie czasem zepsuć podanie lub brakuje koncentracji. Przede wszystkim jeszcze trener MUSI ROBIĆ TE PIEPRZONE ZMIANY WCZEŚNIEJ!!! Bo mamy tu reinkarnację Francy S... Zmiana dwóch zawodników ofensywnych w 85 minucie to za późno o co najmniej 15 minut, bo gość nie zdąży ani piłki dotknąć ani cokolwiek zrobić... I mam szczerą nadzieję, że w wypadku gry Carlitosem na szpicy od pierwszego gwizdka po 60 minucie na boisku ujrzymy Bałaniuka lub Kolara, a nie wiecznie młodego Brożka który powinien spojrzeć prawdzie w oczy i dać sobie spokój. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Sprawdziło się to co pisałem przed meczem z kompleksiarzami z kielc. Było podobnie ciężko jak z arką, jednakże mieliśmy mniej szczęścia. Więcej sytuacji od rywala ->powinniśmy wygrać, cóż padł remis. Pisałem, że musimy wygrać bo w Białymstoku po tym co widziałem z ległą będzie ciężko o jakikolwiek punkt. Obym się mylił.
POL od 3 meczy do mnie najlepszy - mam nadzieję, że podtrzyma formę. W środkowym spotkaniu z tego co zauważyłem przejął chyba rolę rozgrywającego, bo często zapędzał się pod bramkę przeciwników na pełnym gazie. Cywka stał z tyłu asekuracyjnie, Mitrovic wiadomo, nie oczekuje od defensywnego pomocnika, że nas zbawi, dlatego licze na Brleka w miejsce Cywki. Problem pojawia się jeden: jak fizycznie wygląda Brlek? Być może Sadlokowi przyda się jeden mecz pauzy, gdyż strasznie obniżył loty i był zwykle jednym z najsłabszych naszych zawodników. Co podanie to strata, podobnie jak Cywka - piła pod nogi rywala z odległości 3 metrów... Wątpię w magię Carlitosa, wyraźnie widać, że gra w takich warunkach nie jest dla niego. Już nawet nie chodzi o to, że karnego nie strzelił, tylko na notoryczne straty, które notował w 1 polowie z kielcami, w 2 było już trochę lepiej, gdyż stworzył sobie 2 okazje, co daje jakiś promyk nadziei. Do boju Wisełka! Ps. Pytanko pół żartem pół serio: wolelibyście Basche (jakby był zdrowy) w składzie? Jeśli tak to kosztem kogo? Cywki czy Mitrovica? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
W środku Brlek, a po bokach Basha z Llonchem - taką pomoc bym chciał widzieć.
A dzisiaj, to poza wymuszoną zmianą to skład obstawiam: Buchalik - Palcic, Wasilewski, Arsenic, Bartkowski - Llonch, Cywka, Mitrovic - Boguski, Carlitos, Imaz. Z ławki: Brlek, Halilovic, Wojtkowski. A i jeszcze wynik: 1:1 po golu Carlitosa. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Wojtkowski za Cywke od początku, później Brlek za Mitrovica. Łatwo nie będzie, ale to przecież ekstraklasa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
jestem dziwnie spokojny że Mitrovic odpali , już z Kielcami inaczej byście spiewali , jakby kilka jego prostopadlych pilek zostalo odpowiednio skonsumowanych przez nasze "przody"
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Perez czy Mitrovic
Żal, że mając 3 niby ofensywnych środkowych nie mieliśmy i nie mamy kim grać: Wojtkowski, Halilovic, Perez. Halilovic póki co nie daje żadnych nadziei, że coś z niego może być. Przecież Wojtkowski dużo lepiej się prezentował, nie wiem dlaczego tak dużo osób łudzi się, że Chorwat może być drugim Brlekiem... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Nie chce martwic ale nie wiem czy Cywka nie będzie musiał zostać cofnięty do obrony. Bardzo możliwe że konieczna będzie jeszcze jedna roszada - kontuzja
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Bardziej chyba Rafał Boguski... Najwyżej Wojtkowski dostanie wyjściowy skład.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak Cywka ma być cofnięty, to bardziej chodzi pewnie o obrońców. Czyli Bartkowski, albo Palcić.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Boczny. Klub nie informuje póki co więc uzbrójmy się w cierpliwość. Walka trwa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Palcic juz sie rozlecial?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):
Widziałeś jego pressing, krycie czy jakkolwiek by tego nie nazywać przy straconej bramce? ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Co nie zmienia faktu, że lepszy on niż Cywka walący prosto w nogi przeciwników (piłkę).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2017
Offline |
|
|
Znana jest 18 Wisły ? Nie ma w niej Bałaniuka i Kolara ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Jak dla mnie, to na razie Mitrović wyrasta na nowego Ze Manuela/ Pereza, którzy dostawali miejsce w pierwszej 11stce za darmo, bo ich gra była zdecydowanie poniżej oczekiwań. Nie mam o to pretensji do samego piłkarza, który może potrzebować po prostu trochę czasu, ale do trenera już tak, bo moim zdaniem oddaje zawodnikowi w ten sposób niedźwiedzią przysługę. Wiadomo, że kibice i inni piłkarze będą mało przychylnie patrzeć na tego typu przypadki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Bartkowski od razu ze składu po za kadrę wyleciał? Czy jakiś uraz. Ciekaw jestem Veleza na obronie. Na minus znów ten Mitrovic...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ta odpali...chyba z klubu go odpalą po sezonie....Perez 2
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
byłem optymista przed meczem, ale zmiany w obronie(tak naprawdę został tylko Wasyl na swojej pozycji) mnie martwią.
Narzekania na Mitrovica są już trochę nudne- gdyby nie kontuzja Bashy to by nie grał. Gdyby nie 4 zmiany w ustawieniu obronnym to korekta w pomocy bylaby możliwa. A z drugiej strony Halilovic nie pokazał do tej pory nic szczególnego by dać mu szanse- nie jestem tez pewien czy Brlek jest widziany przez Carillo w 1 czy 2 linii w tym ustawieniu. Mitrovic ma jedną zaletę- jest ciągle pod grą- ok ostatnio dużo tracił, ale też zgłasza się po piłki w trudnych momentach. Mam nadzieję że Brlek jest formie by być pierwszym do wejścia i zobaczymy go w ok 60min ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak jak pisałem wcześniej. Kontuzja bocznego obrońcy. Chodziło o Bartkowskiego. Wczoraj na treningu nabawił się urazu łydki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Szkoda tej bramki.
Do 30 minuty Jagiellonia nie istniała tak jak Legia grając przeciwko niej tydzień temu. Mitrovic ma dobre podanie, ale brakuje mu dynamiki. No i Carlitos... chyba zaczął trochę gwiazdorzyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Llonch prawie zdążył zaasekurować nieswojego przy golu
To że dobrzy skrzydłowi będę nam wjeżdżać przy eksperymentalnej obronie to było jasne. Brakuje nam jakości z przodu: Imaz, Boguś, Carlos słabizna, mało widoczny Brlek ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Mirović dzisiaj mógł sobie zaliczyć piękną asyste (laga na Carlitosa!!!!!!!!) ale to co jakubik sie zesrał po faulu Romanczuka na LLonchu - łokciem w twarz - drugie żółtko to jestem zdziwiony - chociaż z durgiej strony to tylko Jakubik
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|