The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2018, 15:34
Żeby wdrożyć myśl Carrillo potrzeba znacznie więcej czasu, niż na prosta piłkę Kiko, ale nie wyobrażam sobie dzisiaj remisu, chociaż uważam, że Arka to znacznie mniej wygodny przeciwnik niż Lechia. 2:0, Imaz + Halilović
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.02.2018, 16:00
Ciekawe czy nasi "eksperci" dadzą mu na to szanse
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.02.2018, 18:01
CrazyBoy96 napisał(a):Wyświetl post
Poszła gruba papa, więc Wy mi tu o żadnych remisach nie piszcie Może to nie Wisła sprzed 10 lat, ale kadrę od Arki mamy mocniejszą, gramy u siebie, a wygrać też trzeba jeżeli chcemy walczyć o cokolwiek w tym sezonie, więc czemu mielibyśmy stracić jakiekolwiek punkty ?
Gruba papa ? Tzn grajki w koncu hajs dostali ?
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.02.2018, 18:08
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Gruba papa ? Tzn grajki w koncu hajs dostali ?
Raczej kolega postawił u buka;d
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 17.02.2018, 18:48
Wszystko ok.

Ale w ciągu bodajże ostatnich 9 mcy były tylko dwa weekendy, kiedy pdały takie same wyniki ( 1,x,2) jak były 3 mecze grane w 1 dzień.

Oby buki były łaskawe dla nas, jak Jaga wygra
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 17.02.2018 o godz. 19:33.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 17.02.2018, 22:24
Gra tragedia taktyka 4-3-3 to nie dla nas nie z tą obroną....gdyby nie błędy bramkarza to byś chvja wygrali....Ale już po meczu i można gdybać ważne 3 pkt
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Steinbors, dziekujemy !!!
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Po tej kolejce Arka i Zagłębie za nami. Jazda, jazda, jazda ...

Ale temat wyprowadzenia piłki i obrony to Joan musi przepracować.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 17.02.2018, 22:25
Wybiegaliśmy wygraną. Wreszcie walka od początku do końca. Llonch człowiek numer 1 do tego błysk geniuszu i szczęścia Arsenicia.Również Imaz- chyba najlepszy mecz od kiedy jest u Nas.
Słabszy dziś był Carlitos ale pewnie wpływ na to miało wqrwienie że sędzia ukradł Mu gola na 1-1. Dobrze, że miał kto Go zastąpić.
Buchalik interwencja meczu
Fakt faktem za tydzień na Piasta może wystarczyć ale na Koronę może już być za mało.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 17.02.2018, 22:26
brylant co ty .......isz...
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.02.2018, 22:28
Jako najlepszy komentarz do meczu zacytuję kogoś z czata
Cytat:
Brawo za walkę do końca , ale gra kiepska , no i wciąż za dużo patałachów w drużynie
Inne spostrzeżenia:
- Mitrović kolejny raz bardzo słaby na boisku
- celność strzałów dramatyczna: na 22 wszystkie, tylko 4 celne
- pomysł trenera z Boguskim na lewym skrzydle to nie wiem skąd się wziął. Otrząśnij się Carrillo
- mam nadzieje że wypożyczą Brleka do czerwca i będzie grał zamiast Mitrovicia
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 17.02.2018, 22:32
To jak zadupcali po te 3 punkty - miło widzieć tak biegającą Wisłę.

Llonch dziś odebrałby nawet złoto Stochowi - czapki z głów.

Sporo jeszcze do pracy, ale czas działa na naszą korzysć - 3 punkty zostają w Krakowie !!!

Wiosna lato jesień zima arka gdynia ....a świnia !!!!!!
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.02.2018, 22:33
Buchalik, Bartkowski, Cywka, Boguski- jesteście cienkie bolki i zwyczajnie nie zasługujecie na nowe kontrakty
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.02.2018, 22:34
Gra wcale nie taka zła.Przyjemnie sie to ogladało,grali caly czas do przodu.Widać pomysł.Nawet jakby bylo 3;3 to i tak widać ze to idzie w dobrym kierunku.

A to zwyciestwo zasłuzone ,kopacze z Arki nieiwem kiedy oddali te 7 strzałow.Fajny mecz Imaza i Lloncha ,Mitorvic mnie w ogole nie przekonuje.Sadlok jak zwykle dobrze ,Arsenic na obronie nie ma co gadać -wyrabia się chlopak.

No i Buchalik,jak zawsze na niego narzekam to gdyby nie on drewniany czerep Marciniaka dały swiniom remis.
No i jelsi prawda z Brelkiem to to jest wlasnie ten jeden element ktory nam brakuje.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 17.02.2018, 22:36
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
Buchalik, Bartkowski, Cywka, Boguski- jesteście cienkie bolki i zwyczajnie nie zasługujecie na nowe kontrakty
Co masz do Buchalika dzisiaj?
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2018, 22:36
Pamiętajmy, że gramy bez Bashy i Wojtkowskiego. Na koniec jesieni podstawowi zawodnicy nasi.

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 17.02.2018, 22:37
Nie mam pojęcia skąd te negatywne opinie o grze. W mojej opinie byliśmy klase lepsi od Arki. Co Steinbors przyfarfoclił, to Wasyl oddał nie trzymając spalonego. Momentami gubimy się w obronie, ale moim zdaniem 2 linia wymaga pewnych modyfikacji. Ewidentnie nie ogarniają, czyja ma być jakaś przebitka i nie raz Mitrović i Cywka stali w miejscu i patrzyli się na siebie. Bartkowski jest fatalny, ale dzisiaj tak do 60 minuty to Sadlok był cieniem siebie- beznadziejny. Jeśli ktoś mówi, że Boguski jest słaby, to radzę obejrzeć sobie 70 minute, gdzie podał sam do siebie. Carlitos podał kiedyś sam do siebie? Albo Meliskon? No. Skoro już wspomniałem Carlitosa, to irytują jego kretyńskie decyzje, gdy każdy kontakt z piłką to wchodzenie w 1vs3/4. Nie tędy droga, przecież i tak cała drużyna gra pod niego.

Zapomniałbym od Mitroviciu. Pierwsze 2 mecze- nieporozumienie. Skuteczność podań do tyłu ma taką, jak Uryga, a do przodu gorszą, bo wszystko co próbuje, to strata, a Alan chociaż nie próbował. Widać jakiś tam potencjał, ale ten typ przecież miał być wzmocnieniem 'na już'.
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 17.02.2018 o godz. 22:40.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 17.02.2018, 22:41
Mitrovic jak dla mnie nie istnieje. Mam nadzieję, że to nie jest pupilek trenera i w następnym meczu ława,bo inaczej bedzie jak z Ze Manuelem.Jeśli chodzi o grę widać poprawe.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 17.02.2018, 22:42
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
brylant co ty .......isz...
Nie musisz zgadzać się. z moją opinią kopanina,chaos,kopanina
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 17.02.2018 o godz. 22:50.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 17.02.2018, 22:49
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
Buchalik to akurat dzisiaj nie zawinil, robil co mogl. Graczem meczu zdecydowanie Arsenic, dwie bramki strzelone, ogarnial lepiej niz Wasyl, ktory nie zdarzyl wrocic i niestety padla bramka na 2-2. Gra ogolnie nie wygladala za dobrze, byly bardzo slabe momenty, duzo jeszcze jest do poprawy. Najwazniejsze sa 3 punkty i wracamy do top8
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.02.2018, 22:54
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Co masz do Buchalika dzisiaj?
Jak już mam się czepiać to pierwszą bramkę zawalił, wyszedł gdzieś nie wiadomo gdzie, nie wiadomo po co i pozbawił się szans na interwencję. Gdyby został w bramce duża szansa na skuteczną obronę.

Poza tym jednym brzemiennym błędem zagrał bardzo dobre zawody i parę razy świetnie interweniował na przedpolu.

Bartkowski mnie wkurza w rozegraniu. W obronie w porządku, z przodu chęci ma - tylko chyba brakuje umiejętności i nosa do gry ofensywnej.

Sadlok dziś niewidzialny w ofensywie do 60 minuty i gdy już myślałem, że po prostu zagrał słaby mecz to się uaktywnił i było z tego dużo więcej zagrożenia niż z akcji Bartkowskiego.

Świetny mecz Imaza. Chyba najlepszy od przyjścia, mimo że raz już u nas ustrzelił dublet.

Carlitos nadal groźny, lepszy mecz niż ostatnio - przynajmniej mu czasem dryblingi wychodziły, ale to nie ten Carlos Lopez z poprzedniej rundy. Dużo strat.

W środku wkurza mnie Mitrović i jego lobiki. Jak na razie zupełnie mnie nie przekonuje. Wolę Halilovicia.

Boguski dziś poza jednym świetnym dośrodkowaniem (na które nie poszedł Carlitos) praktycznie nieobecny na placu. Powinien być zmieniony wcześniej.

Cywka średnio, Llonch bardzo dobrze.
Arsenić! Chapeau Bas!

PS, nie wiem czego chcą malkontenci - oddaliśmy ponad 20 strzałów przy posiadaniu 58%. W przeciwieństwie do ery Kiko, przynajmniej graliśmy w piłkę. Mecz się świetnie oglądało. Są punkty, jest gra w piłkę. Czego chcieć więcej?
Ostatnio edytowane przez s1mone : 17.02.2018 o godz. 22:58.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.02.2018, 22:55
Uważam, że Mitrovic dzisiaj trochę lepiej niż tydzień temu.
Pol - świetne przechwyty.
Zoran - dzień konia... nawet na czworaka ograł dwóch śledzi...
Trochę dziwne było granie w pierwszej połowie: Niby graliśmy piłką, ale arkowcy momentami to nawet nie biegali za piłką... dziwne to było.
Na plus nasza gra kilka minut po strzeleniu gola na 2:2. Coś zaczynaliśmy trybić. Małe gierki zaczynały wychodzić.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 17.02.2018, 22:57
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Jak już mam się czepiać to pierwszą bramkę zawalił, wyszedł gdzieś nie wiadomo gdzie, nie wiadomo po co i pozbawił się szans na interwencję. Gdyby został w bramce duża szansa na skuteczną obronę.
(...)
Arsenić! Chapeau Bas!
Strzał z bliska przy słupku. Nie ma żadnej gwarancji, że byłby w stanie coś zrobić. Pięciu zawodników w polu karnym, a Arka dochodzi do strzału. To raczej naciągane winić za to bramkarza.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.02.2018, 23:00
Popełnił błąd. Może by wybronił, może nie. Nie było go tam, gdzie być powinien, bo zrobił sobie głupią wycieczkę.

Nie wiadomo czy strzał byłby taki sam, gdyby bramkarz był w bramce. To zawsze ściąga uwagę. Łatwo się strzela do pustej bramki.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 17.02.2018 o godz. 23:08.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 17.02.2018, 23:11
To byl ten spalony jesli pierwszym zawodnikiem, ktory dotknął pilkę byl obronca swini?

Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.02.2018, 23:14
Spalonego odgwizduje sie nawet wtedy, gdy zawodnik nie dotyka pilki. Jak dla mnie nie ma tutaj zadnej kontrowersji, jedynie zal, ze ten spalony taki maly.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 17.02.2018, 23:15
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Słabszy dziś był Carlitos ale pewnie wpływ na to miało wqrwienie że sędzia ukradł Mu gola na 1-1. Dobrze, że miał kto Go zastąpić.
.
Słabsza forma? 20 cm i miałby 2 bramki i asystę....
To się nazywa brak szczescia
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2018, 23:18
wiertar napisał(a):Wyświetl post
Słabsza forma? 20 cm i miałby 2 bramki i asystę....
To się nazywa brak szczescia
Ma kolega rację ale to Go tak sfrustrowało , że później grał byle co. Pojedynki 1vs4 1vs3. Zdecydowanie to nie Carlitos z jesieni

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.02.2018, 23:19
Gracze meczu to Arsenic i Llonch. Co ten drugi dziś wydarł piłek śledziom to po prostu jest nie do opisania. Mitrovic i Boguski mam nadzieję od następnego meczu na ławce. Pierwszy póki co niewiele wnosi do gry, Rafałowi z końcem sezonu należy po prostu podziękować za grę. Naprawdę nie mogę pojąć, co on pokazuje na tych treningach, że ma cały czas pierwszy skład.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.02.2018, 23:20
filemon napisał(a):Wyświetl post
Arka w poprzednim meczu bardzo się gubiła przy stałych fragmentach Lecha, gdy już Radut zaczął je dobrze bić. My z kolei mamy to dobrze opanowane. Czuję, że tutaj może się coś fajnego dla nas zrodzić
Dziękuję i zapraszam po numery do lotto.

PS: Pol Llonch!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów