The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2017, 17:10
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
przegrywamy, Perez gra tragicznie notujac 3/4 niecelnych podań, Boguskiego i Imaza nie widac
a zmieniany jest jedyny szarpiacy Wojtkowski, grajac nadal dwoma wolnymi defensywnymi pomocnikami w srodku
chu... mnie zaraz strzeli
nie mowiac o tym, ze tu u nas chyba nikt(poza Sadlokiem) nie biega w rozsadnym tempie
Taki Płock na samą myśl że jedzie do nas, powinien się zesrać ze strachu i błagać o najniższy wymiar kary. Troche pobiegali trochę poklepali i wystarczyło. U nas jak zwykle Perez Imaz Boguski Małecki Brożek. Zero pomysłu żeby coś ruszyć żeby coś zmienić
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
andrucik
Member

Od: 10.2016

Stary 10.12.2017, 17:20
Mówiłem nastawiajcie się na 3 x wpierdziel
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.12.2017, 17:20
Dobry mecz. Po prostu zabrakło szczęścia. Widać rękę Kiko.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 10.12.2017, 17:21
Perez znów profesor. Mieliście racje, że Kiko słusznie na niego stawia. Mam nadzieję, że pomoże nam w tym trudnym okresie budowy zespołu, skoro ma opcje przedłuzenia do 2019.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.12.2017, 17:25
Bardzo słaby mecz. W tej chwili nie wiem czy ktokolwiek u nas jest w formie.
Cuesta lepiej niż Buchalik.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.12.2017, 17:25
Cytat:
Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki.
To tyle nie ma co podsumowywać.....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 10.12.2017, 17:26
Paradoksalnie czerwona kartka dla pudla może nam pomóc. Nie zagra z sąsiadką.
Powód: Literówka
Ostatnio edytowane przez Jam55 : 10.12.2017 o godz. 17:27.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 10.12.2017, 17:27
Strzały 7:22. Chociaż tyle, że nie z jakąś słabą drużyną.
Odpowiedz cytując
Plemnior4
Junior Member

Od: 03.2017

Stary 10.12.2017, 17:27
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
To tyle nie ma co podsumowywać.....
Zagra dostał dwie żółte nie bezpośrednią
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.12.2017, 17:28
Mam wrażenie, że niektórzy tak bardzo chcą zwolnienia trenera, że kibicowali dzisiaj Wiśle z Płocka. Ja trzymałem kciuki za Wisłę z Krakowa, dlatego to, co zobaczyłem bardzo mnie zmartwiło.

Zagraliśmy bardzo słaby mecz. Rozumiem wpadki - jak tydzień temu. Ale zanotowaliśmy kolejny słaby mecz. Do tego z Płockiem u siebie. To ma być ten gotowy produkt?

Zawodnicy pokazali się ze słabej strony. W pamięci mam bezsensowne wrzutki i przerzutki, gdy boki próbowały zrobić cokolwiek. Mnóstwo było chodzonego. W oczy rzucały się straty Bartkowskiego, Pereza i Bashy. Ten ostatni przebił sam siebie, gdy po trzeciej stracie z rzędu przewrócił rywala, cudem nieodgwizdano faulu, ale on nie pociągnął akcji, bo przewrócił się o tego samego zawodnika, którego wcześniej sam powalił.

Trener może niech weźmie się do pracy, zamiast pouczać w wywiadach, jak zarządzać klubem w Polsce.

PS Cuesta jednak chyba lepszy od Buchalika
PS 2 Asystentem Ramireza jest tylko Feio. Od dawna nie widziałem, aby Ramirez podczas meczu konsultował się z Sobolewskim
PS3 nikt tu się ze mną pewnie nie zgodzi, ale nie uważam, aby różnica poziomu pomiędzy Arsenicem a Urygą była na tyle widoczna, by pozbywać się wychowanka. Abstrahując od braku klasy, z jakim go pożegnano
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 10.12.2017, 17:28
to była tylko jakże przebiegła zasłona dymna przed derbami
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Stary 10.12.2017, 17:29
Trzy ostatnie mecze to totalna kompromitacja . Są indywidualne umiejętności niektórych graczy natomiast Wisła w obecnym składzie to drużyna zupełnie bez charakteru . Co do Ramireza to jego misja już chyba się powinna skończyć . Przywiązanie do rodaków (Imaz , Perez i bezbarwnego Bartkowskiego) nic dobrego nie wróży .
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 10.12.2017, 17:31
czaro napisał(a):Wyświetl post
Mam wrażenie, że niektórzy tak bardzo chcą zwolnienia trenera, że kibicowali dzisiaj Wiśle z Płocka. Ja trzymałem kciuki za Wisłę z Krakowa, dlatego to, co zobaczyłem bardzo mnie zmartwiło.

Zagraliśmy bardzo słaby mecz. Rozumiem wpadki - jak tydzień temu. Ale zanotowaliśmy kolejny słaby mecz. Do tego z Płockiem u siebie. To ma być ten gotowy produkt?

Zawodnicy pokazali się ze słabej strony. W pamięci mam bezsensowne wrzutki i przerzutki, gdy boki próbowały zrobić cokolwiek. Mnóstwo było chodzonego. W oczy rzucały się straty Bartkowskiego, Pereza i Bashy. Ten ostatni przebił sam siebie, gdy po trzeciej stracie z rzędu przewrócił rywala, cudem nieodgwizdano faulu, ale on nie pociągnął akcji, bo przewrócił się o tego samego zawodnika, którego wcześniej sam powalił.

Trener może niech weźmie się do pracy, zamiast pouczać w wywiadach, jak zarządzać klubem w Polsce.

PS 2 Asystentem Ramireza jest tylko Feio. Od dawna nie widziałem, aby Ramirez podczas meczu konsultował się z Sobolewskim
PS3 nikt tu się ze mną pewnie nie zgodzi, ale nie uważam, aby różnica poziomu pomiędzy Arsenicem a Urygą była na tyle widoczna, by pozbywać się wychowanka. Abstrahując od braku klasy, z jakim go pożegnano
Problem w tym, ze Kiko i cala druzyna chyba tez kibicowali Wisle Plock.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 10.12.2017, 17:31
Szkoda, że nie da się zatrzymać czasu, bo po tej dzisiejszej kompromitacji, już za tydzień będziemy się bardzo, oj bardzo wstydzić... To, że derby są przegrane jest niemal oczywistością, mam tylko nadzieję, że tym kalekom uda się uniknąć całkowitej kompromitacji jeśli chodzi o wynik, bo parchaci wyjdą na nas jak zwykle nabuzowani...
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 10.12.2017, 17:32
Popatrzcie na statystyki. To nawet nie był poziom pierwszoligowy. Wisła Płock z Alanem Urygą (!!!) w składzie ośmieszała nas sztuczkami technicznymi na naszej połowie. Byliśmy o klasę słabsi. W meczu z Wisłą Płock. U siebie. 2 czy 3 razy strzeliliśmy w światło bramki. W ciągu 90 minut. Niech epitafium dla Ramireza będzie czerwona kartka dla Pereza. Proszę się spakować Panie trenerze, zabrać swój "sztab" i wracać na zimę do domu. W derbach niech drużynę poprowadzi choćby Sobolewski, przynajmniej będzie można mieć pewność, że drużyna rozumie czego się od niej oczekuje. Jeśli nie wyj&*ą Kiko już jutro, czeka nas na Kałuży konkretny wpie#$dol.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.12.2017, 17:35

Jak dla mnie Cuesta to bramkarz pokroju Buchala. Raz wpuści szmatę, raz obroni. Strasznie elektryczny. Bramkarz potrzebny od zaraz.

Arsenić coraz słabiej. Dzisiaj beznadziejny występ. Chyba dałbym szansę Głowie i Wasylowi.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.12.2017, 17:40
w0lno. napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie Cuesta to bramkarz pokroju Buchala. Raz wpuści szmatę, raz obroni. Strasznie elektryczny. Bramkarz potrzebny od zaraz.

Arsenić coraz słabiej. Dzisiaj beznadziejny występ. Chyba dałbym szansę Głowie i Wasylowi.
Arsenic niech wraca na prawa obrone
Bartkowski pilkarsko jest arcy slaby, poziom pierwszej ligi
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.12.2017, 17:50
Drugi tragicznie słaby mecz w naszym wykonaniu, zero reakcji Kiko przy ustalaniu składu. Najwyraźniej pomysły mu się na Wisłę skończyły, kibic w nieskończoność nie będzie kupować biletów na dzidę na Carlosa... mam nadzieję, że twitt Krzyśka Kiewicza jest prawdziwy i pożegnamy (z mojej strony bez większego żalu) Ramireza.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.12.2017, 17:50
Taką pi.zde jak dzis zagrał ten erasmus Perez to chyba Branco ostatnio grał.
Gość do zdjęcia w przerwie.

Prawdopodobnie koniec Kikusia ....usia.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.12.2017, 17:53
w0lno. napisał(a):Wyświetl post

Cuesta gra na przedpolu. Buchalik nie.

Dwójka tragicznie wolnych stoperów razem? Kiedy tylko ktoś mija Wasilewskiego ten od razu fauluje bo nie ma szans go dogonić. IMHO to samobójstwo.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Od: 09.2016

Stary 10.12.2017, 17:56
pocieszcie mnie jakos bo ....a nie wytrzymie
Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Stary 10.12.2017, 17:59
Bardzo słaby, tragiczny mecz. Najgorszy od bardzo dawna, dlaczego? Bo graliśmy teoretycznie najsilniejszym składem, zmiennicy z nazwiskami, dodatkowo mecz z drużyną, z którą każdy inny wynik niż 3 pkt. na Reymonta jest rozczarowaniem.

Po fajnym początku, straciliśmy całkowicie kontrolę nad meczem. Po bramce - standardowo - nie ma nas, po prostu nas nie ma na boisku. Biegamy jak dzieci we mgle, żadnej dyscypliny taktycznej, aby podprowadzić do przodu, stracić, wrócić, odebrać, znów parę metrów do przodu, i znów... kompletna TRAGEDIA! Wstyd po prostu.

Nie wiem co się tam odpieprza, nie mam zamiaru się pastwić nad Kiko, lubię go i szanuję, ale chyba powoli pewne rzeczy zaczynają przeszkadzać w jego warsztacie trenerskim.

Liczę na mądrą decyzję zarządu, ale takie mecze nie mogą się powtarzać.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.12.2017, 18:00
Cuesta oprócz gry na przedpolu pokazał niezłą grę w sytuacjach sam na sam. Jasne, ta jedna sytuacja, kiedy wypluł piłkę, to prawie zawał. Generalnie mogło być 3-0 i dalej nikt do Cuesty nie powinien mieć pretensji.

Brak zaangażowania, pokazywania się do gry, olbrzymie odległości między formacjami. To są te części gry w piłkę, w których nie potrzeba umiejętności piłkarskich i tu jest pole do popisu dla trenera.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.12.2017, 18:02
Skandaliczne słaby mecz w wykonaniu Wisły. Nic nie wyglądało dobrze. Nasi piłkarze nie byli myślami na boisku.

Arsenic nieprawdopodobnie się "obcinał", Bartkowski potykal na piłce, Perez nie biegał, Imaz chyba spał, a Boguski świętował jubileusz. Tak można wyliczać po kolei. Nie istniala gra bez piłki, zawodnicy zrobili sobie dzień wolny. Trener nie potrafił w żaden sposób na ten skandal zareagować.

Obawiam się, że oni już mentalnie skończyli rundę. Może jeszcze tylko dla pozoru ruszą odrobinę bardziej tyłki w derbach. Dzis niemal wszyscy dali ponure świadectwo braku profesjonalizmu i determinacji.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.12.2017, 18:21
Zastanawiałem się nad przyczynami, nie tylko porażki, ale ogólnie słabego meczu.

Kiko? No kurde, chyba to nie on kazał
- wyrzucać piłkę z autów pod nogi rywala,
- kopać piłkę od pola karnego na auty,
- podawać w odległości 15-20 m od napastnika

Nasz piłkarski szrot?
- Można tak pomyśleć, bo co zrobił na boisku Brożek?
- co zrobił Małecki?
- jakie straty odnotował Arsenic, Perez czy Boguski

A może pieprzona murawa czyli piasek w trybach?

Przecież nie dało się dzisiaj w ogóle klepać po trawie (jakiej kurna trawie?
- Co uderzenie piłki o murawę to chmury piachu w powietrzu.
- Piłka podawana po ziemi traciła prędkość i nie dochodziła do partnera, albo odbijała się w niekontroloway sposób
- Zawodnicy niepewnie stali na nogach i przewracali się przy byle okazji.
- Brak możliwości zagrywania z klepki z przodu

Jeszcze jeden mecz do rozegrania na tej plaży w tym roku. Będzie kiepsko.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.12.2017, 18:26
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiałem się nad przyczynami, nie tylko porażki, ale ogólnie słabego meczu.

Kiko? No kurde, chyba to nie on kazał
- wyrzucać piłkę z autów pod nogi rywala,
- kopać piłkę od pola karnego na auty,
- podawać w odległości 15-20 m od napastnika

Nasz piłkarski szrot?
- Można tak pomyśleć, bo co zrobił na boisku Brożek?
- co zrobił Małecki?
- jakie straty odnotował Arsenic, Perez czy Boguski

A może pieprzona murawa czyli piasek w trybach?

Przecież nie dało się dzisiaj w ogóle klepać po trawie (jakiej kurna trawie?
- Co uderzenie piłki o murawę to chmury piachu w powietrzu.
- Piłka podawana po ziemi traciła prędkość i nie dochodziła do partnera, albo odbijała się w niekontroloway sposób
- Zawodnicy niepewnie stali na nogach i przewracali się przy byle okazji.
- Brak możliwości zagrywania z klepki z przodu

Jeszcze jeden mecz do rozegrania na tej plaży w tym roku. Będzie kiepsko.
Czy dobrze rozumiem, że to zły stan murawy odpowiada za porażkę? Piłkarze Wisły Płock biegali po innej i dlatego oddali ponad dwa razy więcej strzałów na bramkę?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 10.12.2017, 18:26
Płocczanom jakoś piłka chodziła...
Odpowiedz cytując
lukaszex
Junior Member

Od: 07.2017

Stary 10.12.2017, 18:27
Mecz jak murawa dzisiaj - beznadziejna. Basha i Perez konsekwentnie dziś grali w poprzek lub do tyłu. Perez swój występ podsumował na koniec, gdzie odskoczyła mu piłka tak jak cały mecz mu odskakiwała. Krew zalewa jak się patrzy na grę od tyłu: Sadlok do Arsenicia, ten poprawia 4-5 razy piłkę, podaje do Wasyla, Wasyl do Bartkowskiego i z powrotem. Za każdym razem poprawianie piłki. Ostatnio Kiko w wywiadzie powiedział, że fizycznie już wszyscy są w formie - no to dziś Carlitos chyba nie wygrał żadnego pojedynku biegowego, w środku pola Płock robił co chciał, a w pojedynkach 1 na 1 nie istnieliśmy. Jakkolwiek cały czas mówiłem, aby dać Kiko czas do końca sezonu, tak teraz jest mi to obojętne. Bo można zagrać słabo, można przegrać, ale zagrać takie dno to niestety, ale w głowie się nie mieści.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.12.2017, 18:32
Czy dobrze rozumiem, że to zły stan murawy odpowiada za porażkę? Piłkarze Wisły Płock biegali po innej i dlatego oddali ponad dwa razy więcej strzałów na bramkę?
Nikomu piłka nie chodziła.
Chcę obejrzeć sobie powtórkę meczu, żeby zobaczyć jak to wyglądało w TV.
Oczywiście, nie wszystkiemu wina jest murawa, ale tacy piłkarze jak Imaz, Carlitos czy nawet Perez wyglądali jakby piłki posyłali po ziemi zbyt słabo. Dla mnie to murawa byłą po prostu tępa i nie nadawała się do gry krótkimi podaniami. Dlatego większość podań kiedy prosiło się o klepkę po ziemi, szła górą.

Te więcej strzałów Płocka to tylko statystyka. Większość prosto w Cuestę i słabe.

o ii właśnie ze złego stanu murawy wynika nieustanne poprawianie piłki.
Zawodnicy techniczni nie odnajdują się w takich warunkach.

A propos: jak murawa u sąsiadki?

Ostatnio edytowane przez FraMat : 10.12.2017 o godz. 18:34.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 10.12.2017, 19:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Cuesta gra na przedpolu. Buchalik nie.

Dwójka tragicznie wolnych stoperów razem? Kiedy tylko ktoś mija Wasilewskiego ten od razu fauluje bo nie ma szans go dogonić. IMHO to samobójstwo.
tak gra na przedpolu, że dwa razy robił po sf rogala niczym Majdan w Atenach, a raz prawie dostał zawału mając do wybicia piłkę nogą na 16 metrze? obaj siebie warci.

najgorszy mecz w naszym wykonaniu od dawien dawna, żadnego postępu, ostatnie pół godziny to parodia - strata za stratą, trucht przy akcji przeciwników i podawanie do nikogo - wstyd, że tak gramy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów