The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.12.2016, 22:34
Żenada....
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 16.12.2016, 22:34
Brawo Ruch!
Miałem napisać, że nas Fornalik pięknie taktycznie ograł, ale nasi kopacze sami się ograli już przed meczem.
Ten mecz pokazał która drużyna ma charakter....
Ps Małecki nie bądź takim egoistą, pomyśl, popatrz czasami, choć w sumie masz rację, dziś i tak by nikt nie strzelił, więc nie musiałeś.
Guzmics jak masz problemy z panowaniem nad emocjami to idź na terapię....

A przy okazji życzę wszystkim zdrowych spokojnych świąt, czy wygrywasz czy nie....
Odpowiedz cytując
INZAGHI
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 16.12.2016, 22:36
Życzę Ruchowi spadku, będę trzymał mocno kciuki by polecieli bo nie lubię meczów z tzw. zgodami. Ustawiony mecz.
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku
-JM---- nieświadomie, albo odruchowo..
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.12.2016, 22:41
Im się grać nie chciało, czy o .... chodziło?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
InQ
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.12.2016, 22:55
Szkoda, oprócz Załuski (który zagrał wyśmienicie) reszta nawet nie starała się ukryć ustawionego wyniku... żenada.

Aż prosi się żeby canal+ zliczył statystkę przebiegniętych kilometrów (dopiero byłaby kompromitacja...)
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 16.12.2016, 22:56
dla wszystkich ktorzy pisza o spisku i oddaniu Ruchowi punktow to proponuje gumowy mlotek albo dobre jebniecie z rozpedu w sciane , jestesmy po prostu jedna z najslabszych druzyn ligi - pisalem to juz od poczatku sezonu - z pustego to i Salomon nie naleje ....a apropo temu oddaniu niby pkt Ruchowi - przeciez Oni i tak spadna z ligi albo ich zdegraduja ....ten mecz pokazala cala runde , pomimo kilku fuksow i przeblyskow - w mysl zasady ze i slepej kurze trafi sie ziarno ( i Boguskiemu raz na 5 lat wyjdzie mecz ) - to po prostu jestesmy druzyna slaba , wypalaona, przereklamowana i tragiczna ....tyle w temacie ...a teraz prosze o hejty od szeryfów zza biurka i innych twardzieli ......podziwiam ludzi ktorzy ta tragedie potrafili dzis wytrzymac na trzezwo
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 16.12.2016 o godz. 23:01.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.12.2016, 22:57
Bez komentarza.
Wygrać z Lechią, przegrać z Ruchem. Za jakie grzechy?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 16.12.2016, 23:00
To jest Ekstraklasa, tego nie zrozumiesz...
Odpowiedz cytując
InQ
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.12.2016, 23:01
~AntyMod: Ludzie nie pisali o braku umiejętności, lecz o braku zaangażowania.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.12.2016, 23:10
Mecz wyglądał tak, jakby kopacze nie chcieli sobie zrobić krzywdy przed okienkiem transferowym i myślami byli już na urlopach.
Rozegranie piłki żenada, kondycyjnie żenada, zaangażowanie żenada. Jak tak mają grać to niech po prostu powiedzą przed spotkaniem, odda się mecz walkowerem i zaoszczędzi (w tych trudnych czasach) na autokarze.
Gdyby nie Załuska to ostatnia drużyna tej żałosnej ligi zaaplikowałaby nam dziś z 3-4 bramki.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 16.12.2016 o godz. 23:13.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 16.12.2016, 23:16
Pewnie wypłat nie było i tyle w temacie zaangażowania. W ostatnim czasie zaliczyliśmy fatalne spotkania(z Amiką, Craxą, a teraz ze śmierdzielami), więc forma równa. Niektórzy piłkarze ewidentnie już myślami w nowych klubach(np. nasz Węgier, który spotkania nie powinien dokończyć). Borek w czasie spotkania z Poznaniakami mówił, że w zimie może być exodus z klubu.
Inni natomiast nie potrafią grać(Bartosz i Ondrasek). Jak ten pierwszy może wybiegać na boiska ekstraklasy nie mając(nawet szczątkowej) techniki użytkowej, to ja nie mam pojęcia. Czy Ci kopacze nie oglądają tego potem w tv? Nie wstyd im? Co za problem trenować dodatkowo 2-3 godziny dziennie i pracować z piłką? Od Ondraska piłka odbija się, jak od kłody. Dramatycznie się to ogląda w lidze, gdzie wyszkolenie jest słabe(a i tak przy innych nasze asy odstają).
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 16.12.2016, 23:17
Powiem tak to znaczy napisze nasze mecze przy Cichej to prawie zawsze taka kopanina ze wiedziałem aby tego na trzeźwo nie oglądać i tak też zrobiłem. Wynik mnie nie dziwi liczyłem na remis.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Vashut
Senior Member

Stary 16.12.2016, 23:24
jak napisał Patryko może być, myślami już gdzie indziej, ewidentnie zakończyli sezon po derbach, tylko.. szkoda tego pozytywnego klimatu jaki był po derbowej frekwencji i kilku wcześniejszych meczach (Arka, Lechia, Lech- tutaj sędzia nas przekręcił)
trudno o optymizm jakoś po tje porażce z Ruchem, którego wszyscy lali na Cichej jak popadnie
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 16.12.2016, 23:29
Dramat totalny cięzko coś napisać... Ruch tłamsi nic z tego nie wynika, strzał w trybuny ręką wija sobie Richard...

Gra w przodzie to samo co z pejsami, mamy piłe i długa laga do przdou. Brożek dramatico.

Mając do wyboru ROK gry Głowackiego lub rok gry Guzmicsa wybieram bez wahania ARKA.

Gra bez Głowy wygląda dramatycznie, DRAMAT!!!

GŁOWACKI >>> GUZMICS , odziwo Głowa w tej rundzie gra lepiej niż w poprzedniej.

Na pożegnanie Jovic z żydami łąduje samobója i dzisiaj to samo Rysiu...

No nic, żegnamy...

Uryga wyrobnik ala STAWARCZYK, piła w trybuny bez zadnego rozegrania, pomyślunku.

Dlaczego nie walczyli tak jak od 80 min gdzie nic nie wychodziło ale ciut żywiej biegali

Fizycznie Ruch był 3x lepszy, jak sie przegrywa kazada pilke szybkosciowo to jest dramat. Stali jakby mieli 10kg w butach.

Mały po odejsciu sprzewadczyka warszawskiego DRAMATYCZNY nawe w wygranych meczach z Arka i Lechia, w meczach gdzie dostalismy 7 razy oklep z rzedu mimo złych wyników gral najlepiej z calej druzyny, i 2 x lepiej niz obecnie :/
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 16.12.2016 o godz. 23:36.

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 16.12.2016, 23:31
Jeszcze taka drobna uwaga - w ostatnich dwóch spotkaniach wrócił stary Patryk. Machanie łapami, wytrzeszczone oczy, soczyste wiązanki i zero samokrytyki (nawet jakby złamał nogę rywalowi to by pewnie powiedział, że za mało mleka pił i kości ma słabe). Mam nadzieję, że przez zimę ochłonie i skupi się na pracy na rzecz zespołu, która do tej pory mu bardzo dobrze wychodziła.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 16.12.2016, 23:38
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
dodałbym jeszcze Brleka
ale to pewnie dlatego, ze moze jeszcze polskiego nie rozumiec...
No nie wiem, przecież środek był tak samo przegrany i niemrawy jak tydzien temu.

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.12.2016, 23:49
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze taka drobna uwaga - w ostatnich dwóch spotkaniach wrócił stary Patryk. Machanie łapami, wytrzeszczone oczy, soczyste wiązanki i zero samokrytyki (nawet jakby złamał nogę rywalowi to by pewnie powiedział, że za mało mleka pił i kości ma słabe). Mam nadzieję, że przez zimę ochłonie i skupi się na pracy na rzecz zespołu, która do tej pory mu bardzo dobrze wychodziła.
Mały musi mieć kogoś, kto będzie trzymał za ryj, inaczej to zero dyscypliny.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 17.12.2016, 00:20
Oni tego meczu nie chcieli wygrać. Być może chcieli zremisować, ale było już za późno.

Dziwi mnie opieszczałość duetu trenerskiego. Przecież w drugiej połowie Ruch zrobił sobie na naszej połowie kopalnię odkrywkową.

Najgorzej spisał się chyba duet napastników. Ondraszek podawał do rywali, Brożek krążył gdzieś bez celu. No i Uryga wyglądał jak dawny Uryga. Aha, warto wspomnieć także o Guzmicsu, który w ogóle nie powinien wyjść na boisko.

Oby zima przyniosła dobre wiadomości.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.12.2016, 00:34
Jestem rozczarowany, ale nie zaskoczony. Piłkarze Ruchu spięli poślady bo pora naciąć nowego frajera, czyli casus Polonii Warszawa za Króla, bo za Wojciechowskiego kiedy płacono dużo i na czas grać się nie chciało.
U nas krótka ławka oraz fakt że kilku piłkarzy też myślami gdzie indziej.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.12.2016, 10:24
Smutny mecz - nie było widać chęci wygrania, zaangażowania. Słabo.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 17.12.2016, 10:28
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jestem rozczarowany, ale nie zaskoczony. Piłkarze Ruchu spięli poślady bo pora naciąć nowego frajera, czyli casus Polonii Warszawa za Króla, bo za Wojciechowskiego kiedy płacono dużo i na czas grać się nie chciało.
U nas krótka ławka oraz fakt że kilku piłkarzy też myślami gdzie indziej.
A nie widzisz analogii do derbów? Dokładnie taka sama padaka na boisku w naszym wykonaniu. Brak jakiegokolwiek pomysłu na grę. Na szczęście przerwa zimowa bo nie mam zamiaru się przekonywać czy w trzecim meczu byłoby tak samo. Ja wciąż nie mogę wybaczyć derbów.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.12.2016, 11:21
Barti napisał(a):Wyświetl post
A nie widzisz analogii do derbów? Dokładnie taka sama padaka na boisku w naszym wykonaniu. Brak jakiegokolwiek pomysłu na grę. Na szczęście przerwa zimowa bo nie mam zamiaru się przekonywać czy w trzecim meczu byłoby tak samo. Ja wciąż nie mogę wybaczyć derbów.
Widzę też analogię do Pogoni. Jeżeli pierwszy skład jest niekompletny albo kluczowi zawodnicy niedysponowani to słabo to wygląda. Brak ławki.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.12.2016, 12:20
widział ktoś wczoraj Ondraska na boisku?
Podobno był.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.12.2016, 12:21
Mały coś ostatnio zaczyna machać łapami. Widać, że znowu chodzi cały sfrustrowany po boisku.
Albo skończyła się forma i nie wychodzi, albo może faktycznie taki wpływ miał na niego Wdowczyk.

Dziwi też brak zmian. Cały mecz graliśmy fatalnie - aż się prosiło wpuścić w 70 minucie nawet trójkę nową, czyli Drzazgę, Cywkę i Popovicia. Gorzej raczej by nie zagrali ,a chociaż byliby swieży i może ukłuli na kontrze.

Inna sprawa, że jak faktycznie były wyższe powody, czy to brak pensji, czy przyjacielskie 3 pkty dla Ruchu - to Sobol może nawet nie chciał się wygłupiać.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 17.12.2016, 14:28
szprotson napisał(a):Wyświetl post
widział ktoś wczoraj Ondraska na boisku?
Podobno był.
Podobno - a Brozka ktos widzial
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 17.12.2016, 14:52
Wynik jak wynik. Przy dzisiejszej porażce sąsiadki HKS ma tyle samo punktów...Może od tego trzeba zacząć analizując wczorajszy mecz.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 17.12.2016, 15:04
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Widzę też analogię do Pogoni. Jeżeli pierwszy skład jest niekompletny albo kluczowi zawodnicy niedysponowani to słabo to wygląda. Brak ławki.
Nie...w meczu z Pogonią były sytuacje. Był niedoświadczony skład. Podobała mi się też wypowiedź Kmiecika po tamtym meczu "myśmy tu przyjechali grać w piłkę". A dwa ostatnie mecze, w tym jeden mega ważny to było...no właśnie co? Brak walki, sytuacji, czegokolwiek. Bylejakość.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 17.12.2016, 15:13
pierwszy raz przysnąłem na meczu od polska-portugalia na ME , tyle ze wtedy bylem po 40h pracy nonstop
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.12.2016, 17:26
Dziękujemy piłkarzyki, że wylecieliśmy właśnie z pierwszej 8. Nie ma trenera, nie ma piłkarzy. Nie wygrać derbów i z ruchem to sabotaż i nieporozumienie!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.12.2016, 10:11
Dodałbym jeszcze że w ostatnich meczach mieliśmy sporą zniżkę formy fizycznej. Wyglądało to naprawdę słabo. Epidemia grypy, przemęczenie sezonem przy krótkiej ławce itd i w meczu z parchami czy Ruchem wyglądamy słabo.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów