The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2016, 20:22
Piotr777 napisał(a):Wyświetl post
Brawo Panowie! Sędzia słaby w obie strony? Sędzia był po prostu maga stronniczy, jak zwykle. To nie on nie widział spalonego przy trzeciej bramce Rafała, tylko boczny. Nie zauważyłem, kiedy ten buc pomylił się na nasza korzyść. To on zagwizdał karnego. To on gwizdał faule dla Górnika przy każdym upadku parodystów z Łęcznej. To on nie widział kilku ewidentnych fauli na naszych piłkarzach. To jemu w pewnym momencie Wdowczyk chciał puknąć w łeb. Po raz kolejny zasłużył na miano największego jakubika meczu.
Zgadzam się w 100%.
Spalony Zachary obarcza liniowego a nie buca Jakubika.
Natomiast Jakubik zachowywał się jakby dostał od Łęcznej niezłą kasę, a "faul" Urygi w polu karnym to były szczyty wyobraźni.
W pewnym momencie to nasi już zaczynali śmiać się z jego sędziowania.
Dobrze, że nie wypaczył wyniku, Jakubik niemyty.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jay jay
Member

Od: 05.2016

Stary 06.11.2016, 20:29
Czemu Wisła Kraków nie definiuje tego kim chcę być w tym sezonie przed rozpoczęciem rozgrywek tylko bezjajeczne gadki które mydla ludziom oczy? Liga smiesznawa, sredniaki które zbierały pkt na początku sezonu teraz wracają tam gdzie ich miejsce a Wisła Kraków udaje nie wiadomo kogo. Ma być granko i gra o LM czyli dobre pieniądze z uefy tak by postawić ten klub do pionu.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.11.2016, 20:34
Dokladnie
Znowu sedziowe widzą tylko nasze błedy.Ten mecz to taka wisienka na tym kurewskim torcie.A W lidze + grubas co kiedys jak był sedzią to niepotrafił za akcja nadążyć jak zwykle powie "Oj z duchem gry,Uefa tak zaleca" .Jakos do akcjii Legii takich komentarzy nie ma.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 06.11.2016, 20:55
Gracz meczu to oczywiście Boguski, z automatu, za trzy bramki. Czapki z głów!

Wspaniale zagrał Jović. Bardzo dobrze Brlek do przerwy i Małecki po przerwie. Reszta co najmniej poprawnie. Spodobał mi się Cywka, wszedł na boisko z pianą na ustach.

Pokazali dzisiaj kilka znakomitych akcji, zwłaszcza te kombinacyjne rozegrania, z których nie było bramek, choć być powinny: sam na sam Zachary czy Brożka. Kulturą gry w ataku przewyższamyw tym momencie większość ligowych rywali.

Do poprawy obrona, tragiczne krycie przy wolnych i rożnych.

Ogólnie: jest dobrze i chyba będzie coraz lepiej!
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 06.11.2016, 21:27
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.11.2016, 21:43
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Dac Boguskiemu alkomat bo na trzezwo tego hattricka na pewno nie zdobyl
zapewne tym występem przedłużył sobie abonament na gre do końca sezonu .. A tak poważnie to super fajnie, szkoda, że znow pozniej zniknie zapewne na parę kolejek.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.11.2016, 21:48
Boguś wygrał nam dzis mecz najwazniejsze sa 3 oczka reszta bez znaczenia.Dziekuje Rafał.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.11.2016, 22:02
Ja mam taka teze ze on potrzubuje rywala w walce o sklad.

Mlody strzelil gola na Zaglebiu, w dupce sie zaczelo pqlic i jest dobry wystep. Sa tacy zawodnicy ktorzy rywalizacji potrzebuja do dobrej gry.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.11.2016, 22:20
Dobrze,że jest przerwa na reprezentację może doszlifują komunikacje między bramkarzem a obroną lub poćwiczą obronę przy stałych fragmentach

P.s Zawsze nad wami zawsze nad wami!!!
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 06.11.2016, 23:14
Ten mecz to był istny rollercoster,

Zachwyt po 30 minutach, wkurzenie po bramce kontaktowej, niepewność w drugiej połowie, totaly wkur.w po bramce wyrównującej, ekstaza po bramce na 3:2, niepewność do samego końca. Mecz rewelacja.

Boguś wreszcie się wstrzelił i widać, jak mu to ciążyło, bo po strzeleniu bramki grał rewelacyjnie. Wszędzie go było pełno. W ataku, w obronie, w pomocy. Czapki z głów, nie tylko za gole. Mam nadzieję, że doda mu to skrzydeł i w kolejnych meczach zobaczymy Rafała w gazie.

Brlek - świetny mecz, z resztą Mąka też nieźle, mimo, że zawalił krycie.

Małecki też bardzo dobrze, Zachara i Brożek karny kutas za brak wykończenia, ale poza tym bardzo fajnie.

Boki obrony rewelacja, te wejścia ofensywne cud malina.

A co najważniejsze... Uryga.... No normalnie, na stoperze to jest inny gość niż w pomocy. W pomocy to się na choinkę nadaje a na stoperze naprawdę daje radę - po pierwszym meczu nie miałem przekonania, ale im dłużej go oglądam na tej pozycji tym bardziej się do niego przekonuje - jak narazie jest pewny i robi mniej baboli niż Sadlok grający w środku. Moim zdaniem z Gumisiem świetnie się uzupełniali a przede wszystkim podchodzili wysoko - z Głową się tak nie da, bo jest za wolny i boi się ścigania z napastnikami, jakby szła jakaś piłka na przestrzał. Uryga i Gumiś regularnie przekraczali połówkę przez co stwarzaliśmy takie zagrożenie z przodu zacieśniając pole gry.

Górnik w tym meczu praktycznie sztycha nie ugrał. Pierwsza bramka z dupy, druga z kapelusza. Nasz najlepszy mecz w tym sezonie bez dwóch zdań. Tylko sędzie buc i tyle w temacie. Dobrze, że liniowy to widział i zdecydował się nas wspomóc, bo na remis Górnik w ogóle nie zasługiwał.

Jeśli mam się doszukiwać mankamentów to są to słabe stałe fragmenty gry w obronie i elektryczny Załuska.

No i wreszcie łyknęliśmy żydownię

Dzięki za show chłopaki !
Ostatnio edytowane przez s1mone : 06.11.2016 o godz. 23:25.
Odpowiedz cytując
KotWButach
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2015

Stary 06.11.2016, 23:22
Brawo Bogus, brawo Drużyna, będzie dobrze...
Jeszcze jeden plus z weekendu... Gdzie ta wielka cracovia?
Oby już tak pozostało: Zawsze nad wami....
ZAWSZE WIERNE ZACHODNIE PODKARPACIE
WISŁA FC CHICAGO
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.11.2016, 23:29
Takiemu klubowi jak Wisła Kraków nie przystoi wygrywać tylko 3-2 u siebie z takimi ogórami jak Łęczna, Jakubik jeden z najgorszych sędziów razem ze Stefańskim, Marciniakiem i całą tą bandą z PZPN Warszawa.

Załuska wpuszcza praktycznie wszystko, meczu nam nie wybroni żadnego, refleks szachisty.

Jović świetny w ofensywie jak i w obronie, faul może i był na pewno nie na kartkę- Jakubik chciał nas osłabić przed następnym meczem
Uryga nie faulował na pewno, nie było karnego znów się popisał czarny z gwizdkiem
Guzmics zawalił 1 bramke, ale ogólnie ok
Sadlok świetny mecz. Pietrzak i Mójta mogą mu buty czyścić
Boguś jeden świetny mecz na rundę , strzelił co musiał
Mąka przeplata lepsze mecze ze słabszymi, błąd w kryciu, ale ok
Brlek dobry mecz, mam nadzieję, że wygryzie hamulcowego Popo
Mały dobry mecz, nie wiem za co kartke dostał, Jakubik znów się popisał
Brożek chyba nadaje się tylko na podmęczonego zawodnika, nie wykorzystana szansa
Zachara oprócz asysty to powinien strzelić ze 2 bramki , napastnik z niego marny
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 07.11.2016, 06:46
Załuska z meczu na mecz lepiej. W pierwszych minutach bardzo ladnie wybronił strzał głową, a także bardzo pewnie na przedpolu zagrał, co przy wczorajszej pogodzie miało bardzo istotne znaczenie.

Przy żadnej z bramek nie miał nic do powiedzenia, podobnie jak w Lubinie.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.11.2016, 07:22
Nie wiem o czym piszesz o Zalusce. Facet wszystko wypluwa, łapię na dwa razy, już zdecydowanie bardziej wolałem Miśka w bramce. Uryga ma trochę problem z wygrywaniem pojedynków glowkowych, a konkretnie z ustawieniem do nich. Przyjedzie Legia z Prijovićem i będzie karahiri... Tak naprawdę jedynym zmartwieniem na mecz z portowcami jest brak Małego, bo i Brlek i Bartosz są w gazie i naciskają na pierwszy skład mocno. Mojta czy Cywka? A może Pietrzak?
Odpowiedz cytując
mcrap
Member

Od: 05.2011

Stary 07.11.2016, 07:28
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Jestescie pewni tej kartki Małego?
ponizej strona z oficjalnymi statystykami
http://www.ekstraklasa.org/rozgrywki/mecz/11305/wis/gkl
Też szukam i nigdzie nie znalazłem informacji o kartce dla Małeckiego. Może ktoś linka wrzucić z potwierdzeniem?
Odpowiedz cytując
Wiślak88
Member

Od: 03.2006

Stary 07.11.2016, 07:38
mcrap napisał(a):Wyświetl post
Też szukam i nigdzie nie znalazłem informacji o kartce dla Małeckiego. Może ktoś linka wrzucić z potwierdzeniem?
Np. na 90 minut
Odpowiedz cytując
mcrap
Member

Od: 05.2011

Stary 07.11.2016, 07:41
Dzięki. PS też podaje kartkę dla Małego. No trudno, kiedyś musiał ją dostać.
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 07.11.2016, 08:42
Z Pogonią zagra Bartosz na prawej obronie, Boguski siłą rozpędu przed nim, a na lewej stronie Adam Mójta. Jakoś cały czas widzę go w roli lewego skrzydłowego. Ma świetne dośrodkowanie, dużo więcej da w ataku niż w obronie, gdzie popełnia wielbłądy. Decyzja należy do Wdowczyka, ale dużego pola manewru nie ma. No, można zagrać Boguskim na lewej, a Cywką na prawej, ale to nie byłoby dobre dla Tomka - to nie jego pozycja.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 07.11.2016, 09:24
Jarosław Krzoska twierdzi, że w protokole meczowym widnieje kartka dla Małego.
Małecki otrzymał wczoraj napomnienie żółtą kartką podobno zaraz po bramce na 3:2.
Odpowiedz cytując
serek_dj
Member

Od: 01.2010

Stary 07.11.2016, 10:01
Wg mnie na lewej wystawi Pietrzaka w pomocy, wczoraj go tam wypuścił, w ktróymś z wcześniejszych meczy tak samo. - NIEAKTUALNE
Powód: a jednak Pietrzak uraz - teraz doczytałem
Ostatnio edytowane przez serek_dj : 07.11.2016 o godz. 10:07.
I choć serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem - za Wisłę - bo nie liczy się nic więcej - to pewne.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.11.2016, 10:21
Dobry napastnik plus skrzydłowy i walczylibyśmy o TOP3 spokojnie.

I jakiż ten Brlek ma potencjał. Nowoczesny pomocnik jakich mało w tej lidze. Ciąg do przodu, dobra technika, dużo widzi, a jednocześnie gra bardzo efektywnie w odbiorze. Chuchać i dmuchać, a za żadnym Wolskim nie będziemy tęsknić. Tym bardziej ze to piłkarz bardziej kompletny od zawodnika Lechii.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 07.11.2016, 10:51
widać że bramka w Lubinie odblokowała Brleka. eh 2-3 mądre transfery zimą i na koniec sezonu możemy się ciszyć
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.11.2016, 10:58
Ejdzbiol napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem o czym piszesz o Zalusce. Facet wszystko wypluwa, łapię na dwa razy,
To akurat nieprawda. Ten moment kiedy po interwencji w pierwszej połowie na początku wypuścił piłkę na ziemię wyniknął tylko z tego, że został przez jednego z naszych obrońców, w momencie interwencji przewrócony. Doskonale to widać na powtórce. Oczywiście kiedy ktoś patrzy a nie rechoce się ja Kazek Węgrzyn, że niby "Załuska... he, he... popełnił błąd...he, he..."
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 07.11.2016, 11:00
Kartka dla Małeckiego była na pewno, bo on sam się do niej odnosi w wywiadzie pomeczowym.

Co do meczu - dawno się tak nie cieszyłam z wygranej. Sądzia Jakubik bardzo starał się nas przedrukować, ale mu się nie udało. Dlatego po 3. bramce więcej cieszyłam się z tego, że nie pozwoliliśmy sędziemy zabrać nam zwycięstwa niż z samej bramki. To bardzo cieszy, że w ostatnich meczach drużyna walczy do końca. Dawno tego nie było!
A sędzia? Wątpię, żeby był kupiony Po prostu jest niedojdą, nie wytrzymał ciśnienia. Przecież po tym..."karnym" trybuny tak mu cisnęły, że miał ewidentnie pełne gacie - stąd kolejne irracjonalne dacyzje.

Z pozostałych obserwacji i radości? Jeszcze kilka takich meczy w wykonaniu Urygi i z radością odszczekam wszystko, co o nim mówiłam. Może wirtuozem nie jest, ale na stoperze naprawdę daje radę. Przede wszystkim gra dość pewnie. Już nie drżę za każdym razem, kiedy piłka leci w jego kierunku.

Brlek! Niesamowicie podobała mi się jego gra dzisiaj. Miał co prawda jedno dziwne podanie do rpzeciwnika, ale poza tym - bardzo elegancko. Jak on się rusza - jest bardzo dynamiczny, dużo widzi. Kross w końcówce spotkania to był majstersztyk. Dużo walczył, skutecznie, bardzo rozsądnie rozrzucał piłki. Oby rzeczywiście był to efekt jego przełamania i chłopak z każdym meczem zacznie grać lepiej.

Natomiast statuetkę złotego klauna powinna dostać cała obrona Górnika ze Szmatiukiem na czele. Aż sprawdziłam na stadionie, co to za wirtuoz gra z nr 23 TO był jakiś kabaret. Odrobina pressingu i puszczali wszystko. Przecież to ile razy Zachara postraszył tego Szmatiuka i zabrał mu piłkę to było niesamowite. Cud (i żal) że do przerwy nie wpakowaliśmy im 4 bramek...Zresztą ten murzyn wcale nie lepszy.

W każdym razie, podobało mi się, jak graliśmy. Tym razem horror wyrównanie zrzucam na sędziego, bo nasi wcale nei odpuścili, tylko szukali kolejnych bramek. Oby tak dalej!

Aha, no i jeszcze jedno. ZAWSZE NAD WAMI!
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.11.2016, 13:45
Jeździłem po Boguskim bo mu się należało . Za wczorajszy mecz pozostaje tylko HAU HAU HAU odszczekać i oby nie trzeba było znowu hejtować .
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.11.2016, 14:04
1. Rafał Boguski - killer Mogę tylko przeprosić za hejty, którymi Dziekiego obdarzałem podczas wcześniejszych meczy.
2. Brlek się nam powoli rozkręca, oby tak dalej.
3. Brożek i Zachara mieli w tym meczu w sumie 3 patelnie. Gdybyśmy nie zdobyli 3 punktów to winni byliby właśnie nasi napastnicy. Skuteczność do natychmiastowej poprawy.
4. Nasze krycie przy stałych fragmentach gry to jest kvrwa dramat. Od dawna. Jak każdy nam będzie pakował bramki z byle wolnego czy rożnego to daleko nie zajdziemy.
5. Uryga na obronie a na pomocy to dwa różne światy. Jego pozycją jest środek obrony i mam nadzieje, że już nikomu do głowy nie przyjdzie ustawianie go w środku pola.
6. Jović - ma kontrakt do końca tego sezonu? Jeśli tak to przedłużyć nawet kosztem jakiegoś transferu. Dobry z tyłu, świetny z przodu.
7. Sadlok? Połowanie do kadry mówi samo za siebie.
8. Jakubik - sędziować to ty powinieneś w A klasie pajacu. Tyle, że tam co tydzień dostawałbyś wpie**ol.
Ostatnio edytowane przez Kamson : 07.11.2016 o godz. 14:07.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 07.11.2016, 14:47
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
Kross w końcówce spotkania to był majstersztyk. Dużo walczył, skutecznie, bardzo rozsądnie rozrzucał piłki. Oby rzeczywiście był to efekt jego przełamania i chłopak z każdym meczem zacznie grać lepiej.
Ojej... nie wiedziałem, że takie transfery już robimy Ale ten nasz Kross z meczu na mecz coraz lepszy.

2:0 to jednak naprawdę niebezpieczny wynik.
Zachara to nie napastnik. Jak i Jakubik to nie sędzia.
Za to może Uryga będzie przyzwoity stoper.
No i nasze żądło, killer pola karnego, jedyny prawdziwy rekin na stadionie - RB9 ! Niech mu zostanie chociaż pół tej dyspozycji na następne mecze i skończą się płacze o drugie skrzydło.
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.11.2016, 14:59
Wiem,że najeżdżanie na Zacharę jest zasadne może jak przepracuje okres to będzie ok ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
rafaello56
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 07.11.2016, 15:55
szorstki napisał(a):Wyświetl post
No i nasze żądło, killer pola karnego, jedyny prawdziwy rekin na stadionie - RB9 ! Niech mu zostanie chociaż pół tej dyspozycji na następne mecze i skończą się płacze o drugie skrzydło.
RB9 To typowy środkowy pomocnik nominalna 10 a nie skrzydłowy, ale w Wiśle brakuje skrzydłowego, więc ktoś musi i pada właśnie na RB który dużo biega, ale pożytek z niego jest na środku pola największy, a przy lini raczej marny tak w obronie jak i w ataku skrzydłem. Tym wczorajszym meczem przypomniał mi się ten Rafał ze starych czasów zanim Borysiuk urwał mu nogę, to był taki nieustępliwy dzikus który doskakiwał do rywali jak wampir i zawsze potrafił znaleźć się w dobrej pozycji do oddania strzału-to ostatnie mu jeszcze zostało z dawnych lat
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 07.11.2016, 17:57
szorstki napisał(a):Wyświetl post
Ojej... nie wiedziałem, że takie transfery już robimy Ale ten nasz Kross z meczu na mecz coraz lepszy.

Nie Kroos a kross. Lub cross jak kto wolii Ale za tamto podanie mogłaby się naszemu Chorwatowi taka łatka przypiąć.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów