|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Siedmiu wybitnie pozytywnych bohaterów dzisiejszego meczu to: Buchalik, Głowa, Sadlok, Uryga, Stilić, Guła, Brożek. Najlepszy na boisku Semir, bo bez niego nie byłoby trzech punktów - nie oszukujmy się. Pozostali piłkarze zagrali poprawnie: Jankes (przeplata zagrania ciekawe, kreatywne z głupimi i niebezpiecznymi), Bury (chaotyczny i niedokładny, ale walczak, pożyteczny), Dudka (straty, głupie faule, ale potrafi naprawiać swoje błędy), Boguś (najbardziej chimeryczny piłkarz: potrafi zagrać super piłkę i spaparać coś bardzo prostego, ale biega, walczy i odbiera piłkę podobnie, jak Jankes).
Przyznam się, że jestem bardzo mile zaskoczony formą Wisły, stylem, taktyką, przygotowaniem fizycznym, mentalnym no i wynikiem. Myślałem, że przegramy, a Pogoń nas stłamsi. Naprawdę gramy fajnie w piłkę. Wszyscy wiemy, że jak zaczniemy rotować składem to może być problem, ale póki co jesteśmy groźni dla najgroźniejszych. Dodatkowo z Bełchatowem (groźnym) dojdzie Stępiński i Guerrier. To oznacza dobre perspektywy. Aż się chce, żeby już były derby... Liczę, że utrzymamy formę jeszcze przez wiele tygodni. Kocham Wisełkę i żałuję, że w obliczu lepszych perspektyw kibice są podzieleni. Nieważne są powody, nieważne kto ma rację, ważne są skutki. Łączy nas znacznie więcej niż dzieli i mam nadzieję, że wkrótce ramię w ramię będziemy wspierać ukochany klub, w zasadzie umiarkowanie mnie interesuje jak do tego dojdzie. ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Powiem tak, taki Kościelniak poszedł do pierwszej i w 3 kolejkach ma całe 16min a następny Kamiński 43min. Więc nigdzie młodym miejsca za darmo nie oddadzą, więc spokojnie z tym uciekaniem. Stolarski też zwiewał bo Smuda nie dawał grać a w tej Lechii grał jeszcze mniej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Czytam Was i czytam i o ile generalnie podzielam większość Waszych wniosków tak nie zgadzam się ,że dzisiaj dobre zawody zagrał Guła i Dudka. Guła kompletnie nie nadaje się na skrzydło, ani szybkości ani dryblingu. Aż przerażające są te sytuacje kiedy trzeba pociągnąć skrzydłem i dorzucić piłkę spod linii a Guła bierze gościa na zamach, robi przekładkę i gra piłkę wzdłuż lub do środka. Po drugie nie rozumiem dlaczego on wykonuje stałe fragmenty gry takie jak wolne z lewej strony i rożne. Przecież jakość jego wrzutek jest porażająca, a strzały z rzutów wolnych tragiczne. Już lepiej żeby Semir wrzucał z każdej pozycji. Przynajmniej jest gwarancja, że piłka doleci w okolice 5-11 m. Dudka natomiast dzisiaj słabo, grał jakby mu matematyczka umarła i nie umiał obliczyć lotu piłki. Często się z nią mijał. Od tak doświadczonego zawodnika powinno się wymagać więcej. Parę razy też głupio kiwał czy niecelnie podawał a pierwsza piłka po odbiorze musi być dokładna.
Na mega plus Uryga, Brożek, Stilic i Sadlok. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Tak jak kiedyś Szymkowiak, dziś Stilic. Brożek jak Żurawski.
Stilic to kluczowa postać w tej układance i obawiam się, że jak go zabraknie... Oby chciał w Krakowie grac do śmierci. Jeśli będzie chciał podwyżkę, zasługuje na nią. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Zasadniczo to, że Stilić gra u nas to na ten moment cud. Lepszy w tej lidze jest tylko Radović, i to tylko dlatego, że w ciągu ostatniego roku zalicza mniejsze wahania formy niż Semir. Nie wiem, ile zarabia Stilić, ale zapewne jest to średnia w E-Klapie? Może nieco więcej? U nas wiele więcej nie dostanie, bo nie ma z czego mu płacić.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dodałbym Buchalika, który nas uratował kilka razy. ale generalnie naszą siłą była dzisiaj zespołowość, ruchliwość, trzymanie się taktyki (blisko siebie formacje w obronie, szybka wymiana piłek i ciąg na bramkę w ataku). Generalnie racja: Stilić, Uryga, Brożek, Sadlok, ale po Alanie nikt się nie spodziewał aż takiej formy podczas, gdy Semir nas przywyczaił do mistrzowskiej formy.. Ach jak ja bym chciał zobaczyć w środku Stilicia z Meliksonem...
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
Dodam tylko że mamy najwięcej bramek strzelonych w Ekstraklasie
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 22.08.2014 o godz. 23:25.
![]()
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
http://pogon.v.pl/artykul/Lukasz-zwo...e-nerwowka/214
Żale szczecińskiej baletnicy... Przegrali, bo zupa była za słona. ![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
zdjęcie buta koniecznie na pejsbuka, twittera i instagrama!!! kopacz XXI wieku ![]() Brawo dla naszych za genialny mecz i walke na całego! Do pełni szczęścia brak tylko odejścia bednarza, 2-3 transferów i walki o podium przy pełnych trybunach. ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla mnie bohaterem meczu jest Buchalik. Wreszcie gość pokazał, że ma jaja wychodząc poza pole karne i bez wahania wygrał główkę czysto, zażegnując niebezpieczeństwo. Zwoliński niech nie płacze bo został i tak delikatnie potraktowany - niech zobaczy jak we finale MŚ Neuer wszedł Argetyńczykowi. I sprzyja mu szczęście co jest bardzo istotne. Dwa słupki z Lechią a dziś gość strzela z dwóch metrów w niego. Oby tak dalej.
Uryga super mecz. Tylko Dudka chwilami w Nuneza się bawił a poza tym nie było słabych punktów. Ogólnie Wisła gra bardzo fajną piłkę w tym sezonie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jestem ciekaw skąd tak wysoka forma u naszych piłkarzy. Moze Smuda w koncu nie przesadził w przygotowaniach i iich nie zajechał? bo to jak zapieprzaja na boisku to az miło popatrzec. a moze dostali wypłaty? co jak co,ale jak piłkarz gdy nie dostaje kasy od kilku miesiecy to miimo ze caly czas powtarza ze kasa nie zaprzata sobie głowy to jednak problem zawsze jest. cieszy bardzo dobra gra Wisły. szczególnie Urygi który z meczu na mecz wyrasta na lepszego Ostoje. tylko zeby nas kontuzje omijały... szczególnie Stilicia,Brozka Uryge i Głowe. ich niestety zastapic sie nie da!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Cieszmy sie dobra forma i zwyciestwami bo nikt nie wie ile ten festwial potrwa.
Gratulacje dla całego zespołu za świetny mecz. ![]()
DysoN
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Franek Smuda czyni cuda , mając 11 piłkarzy jesteśmy liderem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Czekał, czekał i nigdy by się nie doczekał gdyby nie kontuzja Stjepanovica. Żadna zasługa Smudy a pustki na ławce. Gdyby na ławce był 37 letni Bzdedić albo inny 35 letni Bubić to Uryga nic by nie pograł i po sezonie odszedł do innego klubu za darmo. Zatem zgodnie z tym co piszesz - oby więcej kontuzji w Wiśle bo wtedy inni się też doczekają
(tak żartem) Fajny mecz, fajny wynik. Paweł ma już 101 bramek w ekstraklasie dla Wisły Najlepsi wg mnie to Stilić, Brożek i Uryga.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 23.08.2014 o godz. 08:01.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
A gdyby skuteczność nas nie zawodziła wcześniej to powinno być zwycięstwo z Ruchem i pojechanie Lecha piątką i w ogóle by wtedy było ale lepiej późno niż wcale.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Gdyby tylko kadra była szersza... Świetnie to wygląda, ale przed nami jeszcze w ....u kolejek, ciężko będzie utrzymać się na szczycie z 11, w porywach 13 graczami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Boje się że to będzie ostatnia runda w Wiśle Stilicia. Jak zostanie w zimie to po sezonie napewno odejdzie
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Na szczęście nieliczni to widzą, "...choć i tak wolałbym Miśkiewicza!". Jednak w porównaniu z bezrobotnym, Buchalik potrafi wyjść na przedpole i powalczyć, zamiast stać na linii i łudzić się, że fartem wyciągnie sam na sam.
Mnie się wydaje, że Stilić nauczony tułaczką po odejściu z Lecha, nie jest zbyt skory do zachodnich podbojów. Podejrzewam, że zostanie...
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 23.08.2014 o godz. 09:00.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dudka słaby, grał niepewnie, nerwowo. Jego podanie do Buchalika - B klasa level. Dla mnie interwencja meczu Bury 12 minuta, gdyby nie on zaczynalibyśmy od 0-1 warto o tym pamiętać bo na pewno mecz ułożyłby się zupełnie inaczej. Boguś i Guła trochę się miotali ale ogólnie zagrali poprawnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Nie zdiwie się jak dołaczy do nich z 1000 tych "kumatych inaczej" ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Najważniejsze to utrzymać tą formę do derbów 28 września. Wcześniej mamy mecze z Bełchatowem, Zawiszą, Legią i Lechem. Można powiedzieć że niejako najbliższy miesiąc będzie decydujący co do oceny przygotowania do rundy jesiennej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Też mi się wydaje, że zostanie w Eklasie...ale chłop z takim skillem i taką marką pójdzie tam gdzie płacą i gdzie jest jakikolwiek doping. Wydaje mi się, że po sezonie weźmie go jakaś Legia czy też wróci do Amiki, ewentualnie podreperuje skład Lechii.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jak Smuda zostanie to i on. O to jestem spokojny. Ewentualnie jakąś podwyżke dostanie
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
By dalej tak pięknie żarło potrzebny jest nam dodatkowy środkowy obrońca. Resztę można jakoś łatać ale jak Głowa lub Dudka wypadnie zaczną się problemy
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Zapewne po to nam Stępiński właśnie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Lidera mamy za h...ja go nie oddamy!!! Teraz czas na wioche z Belchatowa ktora trzeba pojechac u siebie. Cupial zlituj sie i zrob ze 3 transfery!!! Sr obronca, def pom, skrzydlowy please!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Mam tylko nadzieję, że Chaveza już nie zobaczę w koszulce Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jestem pozytywnie zaskoczony postępem jaki zrobił Uryga. Z niego może być kawał porządnego grajka! Przy Nalepie to profesor.
PS. Smuda czarodziej, z każdego wyciąga coś ekstra (może poza Nalepą...)! PPS. nie rozumiem jednak Franzowych zmian. Jest 3-0, gramy na luzie, zamiast oszczędzać czołowych piłkarzy i dać pograć młodym to Franz nic nie robi. Ewentualnie wpuszcza Sarkiego, na wskroś ofensywnego gracza który na plus/minus 60 występów notuje oszałamiające statystyki na poziomie 1 gola i jednej asysty. On nawet nie robi szumu, on tylko sprawia wrażenie że 'może' zrobi szum. Na ch*j inwestować w takie piłkarskie zero!? Takie dno, bez pojęcia o taktyce czy technice. Tyle tylko że szybko biega... Pierdyliard razy lepiej byłoby dać zagrać o te kilka minut więcej któremuś z naszych młodzieżowców.
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 23.08.2014 o godz. 11:30.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Mecz świetny, dawno takiej Wisły się nie oglądało. Jeden z lepszych spotkań w tym sezonie i w końcu zaczynamy prowadzić grę na wyjazdach. Szkoda tylko tych zmian. Już Smuda taki jest i się nie zmieni. Trzeba ogrywać młodych, zwłaszcza, że ławkę mamy strasznie wąsko i przyjdzie moment, kiedy będą nam potrzebni zmiennicy. Nie można tak eksploatować Brożka, Stilica, bo są to ludzie, których obecnie nie da się zastąpić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Co by nie mówić... już wyrównaliśmy liczbę zwycięstw w meczach wyjazdowych z poprzedniego sezonu...
I zapowiada się, że będzie lepiej, bo na razie styl gry i skuteczność są zdecydowanie po naszej stronie. Co ważne, Głowa wrócił bez kartek, trzeba trzymać kciuki za zakontraktowanie Stępińskiego i szybkie powroty do zdrowia naszych stranieri bo żal byłoby to wszystko zaprzepaścić za krótką ławką. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|