|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wiocha jak ch.u.j.I jeszcze to pucowanie sie do Boruca.
Zawsze mi sie wydawalo ,ze trenerzy i zawodnicy nie sa strona w kibicowskich konfliktach,ale coz co kraj to obyczaj.Duchowy przywodca ich najwiekszej zgody niejaki Oblesnoworski a.k.a wlochata klata wytyczyl im kierunek. A tak swoja droga to jak bardzo trzeba miec zryty dekiel,zeby tracic czas na papranie farbkami czy innymi kredkami transparentu z pociskiem na Smude. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
czy za taki transparent sędzia ma prawo przerwać mecz?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Moze i transparent głupi, ale co z tego ? Kibice maja mieć prawo tylko do slodzenia ?
Gdyby byli Wislacy odpowiedzieliby na ten głupi tekst i tyle. Śmieszna mnie znów artykuły w Gównie Wybiórczym, ze skandal, itp. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Dla mnie takie transparenty ad personam powinny być uzasadnione. np. Smuda coś głupiego powiedział o Zagłebiu albo porzucił zespół Zagłębia na rzecz Wisły. A to ani śmieszne, ani prowokujące tylko głupie jak pierd w towarzystwie. Zostaje smród pierdzin i tyle. Czemu nie do Nas "nożowników" coś nie pocisnęli? Byłoby to OK. Ale do Smudy? I żeby była jasność nie jestem przeciwnikiem prowokujących transparentów czy wulgaryzmów na stadionie. Stadion to nie teatr. A tutaj o co chodzi? Głupie jak wyskrobanie przez 12 latka ch.uj na ławce w szkole. (Reakcja GW mnie nie interesuje w tym wszystkim, to osobny temat) BTW Widziałeś flagę Olkusza Zagłębia? Kolejni zakompleksieni?
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 17.08.2013 o godz. 12:22.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Moim zdaniem obserwator powinien na to jakoś zareagować. Jedyne co było to błaganie spikera o zdjęcie transparentu, co wywoływało śmiech na trybunach. A po zdjęciu transparentu po 30 minutach spiker dziękował za to, że został wysłuchany
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
A co do flagi Olkusza to ktoś tam jest za Zagłębiem ale to raczej marginalne osoby, więcej by musiała opisać osoba z Olkusza. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ma już kilka lat ta szmata a jak jest w Olkuszu wie każdy, kto się choć trochę obraca w klimatach. Ogólnie śmiech i słowiki ;-)
--- Zacznę od minusów. Trzeba od siebie wymagać. Nalepa, Małecki - tempo za późno. Na Sosnowiec wystarczy, na amikę nie. Patryk niestety dalej chce sam wygrywać mecze i - zamiast unikać zagęszczenia, stykowych sytuacji (przestrzeń mu służy, kiedy gra szeroko i do przodu może sobie nawet dziesięć razy tę piłkę dziubać zanim postawi kropkę) - Mały sam komplikuje sobie sytuację. Szuka takich rozwiązań, z których wyjść moze albo jako Zidane albo wcale. Czuje głod bohaterstwa. Nalepa odwrotnie - boi się odpowiedzialności. Coś z niego być może, bo widzi, myśli i kopie w normie, ale mentalnie czeka go szlifierka. Pewności siebie nabiera się z meczami, wiem, ze nowa pozycja i presja większa niż w polu kukurydzy, biorę to wszystko pod uwagę. Ale z Lodziarą nie będzie czasu na dojrzewanie. Sarki zero kontaktu ze światem. Był tam pod koniec moment, kiedy wbiegł na "9", on tyłem do bramki rywala, za plecami cisza spokój, zawiesina w jego stronę i krzyczą mu chłopaki "czas" (...) Sarki zgrywa głową za siebie, do nikogo. Tylko przykład, ale wiele mówiący o jego skomunikowaniu z zespołem. Arek, Bunoza, Chrapski, świetnie, Brożek, Garguła dobrze, Stolarskiego za bardzo lubię, żeby oceniać obiektywnie ;-) Wreszcie Jova. Facet jest osobną kategorią. Gra obok Głowy, tyle pozytywnego mozna o nim napisać. Nie pomaga, rzadko przeszkadza ale wg mnie tyka jak bomba - jak już jebnie to zdrowo i po całosci. Oby nie z Lodziarą. Są momenty, w których wyłazi z niego straszna niepewność. Wydziarany jak wiking ale miętki jak emo. Proponuję pod....ić go mentalnie przed amiką, jakiś transparent o srebrenicy może albo kosowarach |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Na jakąkolwiek drużynę ekstraklasy to już nie wystarczy |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Sam nie zliczę ile to razy zaczynałem od Garguły gdy przychodziło do wymieniania piłkarzy do odstrzelania w Wiśle. Odpalił kilka dobrych lat za późno... ale lepiej poźno niż wcale. Pamiętać należy dlatego, że jeśli ma się spłacić to na koniec sezonu powienien mieć średnią przynajmniej jednej bramki i jednej asysty na mecz. Szczerze, bez ironii mu tego życzę.
![]()
"Not to touch the earth not to see the sun"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Przynajmniej Guła odpalił. Trzeba przyznać, że w ważnym dla Wisły momencie, gdy wszystko się tu zmienia itd.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Był taki moment we Wrocławiu ( mniej więcej od 55. minuty), gdzie - nie wiem, jak to wyglądało z kamer - ale na żywca ręce składały się same do oklasków: Głowa tuż za środkowym kółkiem, pomocnicy idą na piłkę a Śląsk nie może wyjść z połowy. Straty były, są i będą, ważne, żeby miał kto te piłki zbierać - nie osoba, a formacja. Kluczem jest pomoc, która myśli na boisku i ustawia sobie rywala natychmiast po stracie. Pomoc, która wie, co zrobić z piłka i bez niej. Tutaj nie ukrywam, że bardzo się cieszę na grę Chrapka i Garguły. Szczególnie Chrapka. Obydwaj asystują strzelają, nie przeszkadzają sobie na boisku, a do tego Chrapek daje coś ekstra - odbiór i utrzymanie piłki = czas (do zorganizowania ataku i obrony). Jeżeli dojdzie do tego Brożyna, która nie tylko poluje na bramki ale też biega po stracie to zacznie trybić w tej drużynie organizacja bez piłki. A to już na ligę wystarcza spokojnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Lechia wygrywa 2-0 z Siarką, więc to z nimi zagramy u siebie w 1/8 finału PP. Mecz 22 października lub 5 listopada.
Natomiast w dogrywce męczy się Śląsk, który może być naszym rywalem w ćwierćfinale.
Ostatnio edytowane przez rychu : 17.08.2013 o godz. 16:45.
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za to druzyna z Warszawy przeszła, według prasy spacerkiem, bo było 3:0.
Myśmy sie bardzo męczyli i dlatego było 4:0. Noż kurczę... nie lepiej było spacerować? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Jest gdzieś rozpiska ile kasy dostają kluby za awanse do kolejnych rund w Pucharze Polski?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Tutaj jest rozpiska, nawet z porównaniem do Pucharu Niemiec. Zbyt dużych kokosów za to nie ma, ale zawsze to jakiś grosz: http://sport.tvp.pl/6803286/pilka-no...ucharze-polski
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Cisza w temacie.. A tu wychodzi na to, że jutro przed nami jedno z ważniejszych spotkań w tej rundzie.
Dlaczego? Po pierwsze, będzie to mecz w którym poznamy charakter drużyny Franciszka Smudy, czy porażka w sobotnim spotkaniu była przypadkowa, czy to może początek niechlubnej passy.. Czy Wiślacy są wstanie zregenerować się na tyle żeby jutro zaprezentować maksimum swoich możliwości? Odpowiedź na to pytanie poznamy jutro wieczorem, być może już po 90 minutach a może po 120. Po drugie, jak wiadomo zdobywca Pucharu Polski ma szansę na zakwalifikowanie się do pucharów później zasady przyznawania miejsca miejsca w el. Ligi Europy ulegną zmianie. Mianowicie w przypadku zdobycia przez drużynę X - mistrzostwa Polski oraz krajowego pucharu - przegrany w finale nie dostaje w nagrodę miejsca w eliminacjach, tylko automatycznie dostaje je kolejna drużyna w ligowej tabeli. Dla Wisły zdobycie Pucharu może okazać się jedyną drogą do Europy, będzie o to niezmiernie ciężko, bo długi sezon i zbyt krótka ławka rezerwowych mogą mieć tu znaczenie w decydującej części sezonu. W ramach 1/8 finału rozrywany jest jeszcze jeden mecz, oznacza to, że zwycięzca jutrzejszego pojedynku zagra na wiosnę w ćwierćfinale. Spotkanie sędziował będzie Bartosz Frankowski z Torunia. W tym sezonie Frankowski sędziował już spotkanie z udziałem piłkarzy Lechii Gdańsk zakończone remisem 1:1 z Pogonią Szczecin. Mecz będzie można zobaczyć na żywo na Reymonta 22! Bilety do zakupienia w Strefie Kibica oraz przez Internet - cena wejściówek to: 10 złotych (na każdy sektor) - ulgowy dla posiadaczy karnetów 15 złotych (na każdy sektor) - normalny dla posiadaczy karnetów. 15 złotych (na każdy sektor - ulgowy wolna sprzedaż 20 złotych (na każdy sektor) - normalny wolna sprzedaż. Transmisję ze spotkania przeprowadzi stacja TVN Turbo. Wszyscy na mecz! ----------- EDIT: Oczywiście kolega ma rację, już zmieniłem.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 21.10.2013 o godz. 15:58.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Mała nieścisłość w powyższym wpisie. Zwycięzca PP dalej dostanie miejsce w LE, chyba że zakwalifikuje się przez ligę, wtedy jego miejsca nie dostanie jak dotychczas finalista PP, tylko kolejna drużyna w lidze.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie jestem zbytnim optymistą przed jutrzejszym meczem, patrząc na styl gry Lechii i nasz w sobotę
Jedyna nadzieja w tym, że gramy u siebie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wisła Kraków - Lechia Gdańsk (18:00) - Bartosz Frankowski (Toruń) WISLAZWE jaki jest to dla Nas sedzia? Pewnie sie orientujesz w tym temacie.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
W tym sezonie jeszcze nie prowadził naszych spotkań. Natomiast w poprzednim sezonie 2012/13 prowadził 3 mecze Białej Gwiazdy: Ekstraklasa 18. kolejka Polonia Warszawa - Wisła Kraków 1:2 Ekstraklasa 23. kolejka Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków 2:2 Ekstraklasa 27. kolejka Śląsk Wrocław - Wisła Kraków 3:0 ------------ Jutro trener Probierz nie będzie mógł skorzystać z usług Sebastiana Madery który jest kontuzjowany tak to pozostali piłkarze są do dyspozycji szkoleniowca Lechii. Z naszego obozu póki co nie dobiegają niepokojące informacje na temat kontuzjowanych zawodników, co powinno nas cieszyć. Jedynie Osman Chavez nie będzie brany pod uwagę przy ustalaniu meczowej 18.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 21.10.2013 o godz. 20:53.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Po lekturze forum Lechii można wywnioskować, że w Gdańsku powoli zaczyna działać "efekt Probierza". Coraz głośniejsze "słuchy chodzą" o tym, że kopacze grają przeciwko trenerowi. Pomimo tego, że w takich sytuacjach, moim zdaniem, powinno zawsze stawać się po stronie szkoleniowca, to sytuacja ta pokazuje, że MP ma jakieś problemy socjalizacyjne i komunikacyjne.
Bo nawet pyska drzeć powinno się z sensem... ![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Wygrana w meczu wprowadzi spokój. Porażka zbuduje teorię o początku złej passy. To nie będzie porywający mecz bo nie ma prawa taki być. Moim zdaniem szanse na pozytywny wynik rozkładają się 45-55 dla braci z Gdańska. W pierwszym meczu wygranym przez nas wysoko mieli mecz pod kontrolą i gra toczyła się bardziej w środku pola. Gdyby nie czerwień, trudno byłoby coś strzelić bo to tego momentu nie stworzyliśmy sobie żadnej okazji. Oczywiście wiem, że mecz meczowi jest nierówny, ale Wisła nie robi postępów i nawet nie winię za to ani Trenera i Piłkarzy. Gramy najbardziej "ergonomicznie" jak się da czyli do maksimum wykorzystujemy posiadany potencjał grając mądrze, ekonomicznie i skutecznie. Rozegraliśmy ok. 15 spotkań na oko 14 piłkarzami i jesteśmy na 3 miejscu w tabeli z najmniejszą liczbą porażek i straconych bramek. Moim zdaniem dotarliśmy do sufitu, którego nie przeskoczymy z takim potencjałem sportowym. O samym meczu: ładnie nie będzie, ale podstawa to zero z tyłu. Powinniśmy zagrać z kontry, wpuszczając nasze "czarne skrzydła"ok. 65 minuty meczu. Tylko pewnie Gurrer zagra od początku na lewej. Nie obraziłbym się na 0-0.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
A dlaczego Donald miałby zagrać od początku na lewej, przecież Bunoza w pucharze jeszcze kartki nie dostał.
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie rozumiem. Z Lechią tylko jeden mecz chyba? Dwie drużyny mają awansować do ćwierćfinału?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Resztę moich wypocin podtrzymuję.![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Prawda jest jednak brutalna ... Grał chłopina całe życie w przeciętnym klubie na pozycji gdzie wystarczy szybko biegać to skąd miał się nauczyć?![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
w ćwierćfinale są już dwa mecze? ten jeden mecz w 1/8 delikatnie mówiąc nie jest zbyt sprawiedliwy
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Tak na wiosnę czyli od ćwierćfinałów są już dwa spotkania. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Cytat:
Nie masz już co się martwić o ćwierćfinał ![]() |
|