The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Po meczu z GKS-em spodziewam się:
Ciężkiego meczu, zakończonego naszym zwycięstwem 62 43,97%
Remis będzie sukcesem. 27 19,15%
Z taką grą jak z Zagłebiem Sosnowiec, śmierdzi porażką. 52 36,88%
Głosujących: 141. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.02.2013, 02:01
Normalnie nawet pomimo formy w jakiej jest Wisła strzelałbym w ciemno, że wymęczymy 3 pkt, ale tak jak ktoś już pisał, boję się, że Bełchatów będzie bardziej zmotywowany, żeby wygrać na swoim terenie....
What's new?

Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 21.02.2013, 07:56
Problem wciąż jeden i ten sam, który zauważył autor tematu. Jeżeli napastnik, wychodzący na czystą pozycję, ma obok siebie trzecioligowego obrońcę, a przed sobą trzecioligowego bramkarza, odgrywa piłkę koledze zamiast strzelać na bramkę, to ja nie mam więcej pytań. Mimo wszystko nie był bym kibicem Wisły, gdybym nie wierzył w niedzielne zwycięstwo. Z kim się przełamać jak nie w niedzielę w Bełchatowie? Ten mecz musimy wygrać! I: Wygramy Wygramy Wygramy! Do boju Wisełka!
Powód: literki
Ostatnio edytowane przez Barti : 21.02.2013 o godz. 13:37.
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.02.2013, 14:14
miałem sen. wygraliśmy w nim 2-0, a gola w 90min strzelił Sarki. Tylko że w tym śnie graliśmy z Jagą...
oby się spełniło
Odpowiedz cytując
Fanic
Junior Member

Od: 02.2013

Stary 22.02.2013, 11:24
Kiedyś bym się nie martwił, ale dziś to nachodzą mnie wątpliwości. Każda piłka w strefie naszej "dziurawej" obrony to będzie nerwówka. Pewnie błędów się nie da wykluczyć, jak to w piłce, ale tylko żeby uniknęli jakiś głupich strat, błędów. Mam nadzieję że chłopaki powalczą. Sparingi to są tylko sparingi, inaczej się gra o coś, o punkty. W tym widzę nadzieję na mobilizację i walkę. Uważam że to nie będzie ładny, techniczny futbol. Póki co to tylko walką coś możemy ugrać. Stawiam na wymęczone 1:0. JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA...Pomorze pozdrawia...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.02.2013, 14:30
Liczyłem na trzy punkty, ale brak gwiazdorskiego środka pola w składzie Garguła/Sarki każe mi w dość brutalny sposób zweryfikować oczekiwania.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 22.02.2013, 14:30
bądźmy poważni, przecież ten Bełchatów to jakiś żart, zgraja 18-latków którzy nie wiadomo co w tej lidze w ogóle robią

będzie 4:1 dla nas, dwa gole Genkowa, po jednym Małecki i Sikorski, dla Bełchatowa jakiś gol z kontry
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.02.2013, 14:59
Taka mała ciekawostka: zestawienie zimowych sparingów

Co do meczu z Bełchatowem, szkoda, że u nich w bramce nie ma już Sapeli-zawsze starał się sprezentować nam jakiegoś gola.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.02.2013, 16:22
Sarki i Garguła nie zagrają
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

mimo wszytsko Guły troche szkoda,pewnie na środku pomocy zagra Chrapek z Wilkiem a może z Sobolem
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.02.2013, 16:55
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Taka mała ciekawostka: zestawienie zimowych sparingów

Co do meczu z Bełchatowem, szkoda, że u nich w bramce nie ma już Sapeli-zawsze starał się sprezentować nam jakiegoś gola.

Głupkowaty ranking.

My tez mozemy wybrac sobie za przeciwnikow druzyny typu Kolejorz Stroze czy kogos z 5 ligi Holenderskiej i byc w czolowce.
Nie tyczy sie to wszystkich ale wiekszosci w/w.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.02.2013, 16:56
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Głupkowaty ranking.

My tez mozemy wybrac sobie za przeciwnikow druzyny typu Kolejorz Stroze czy kogos z 5 ligi Holenderskiej i byc w czolowce.
A zamiast tego wybraliśmy Zagłębie Sosnowiec i był w..........

Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 22.02.2013, 16:58
Jedna jaskółka wiosny nie czyni.

Rownie dobrze mozna napisac ze walczyc bedziemy o mistrza bo wygralismy z Terekiem Groznym.

badzmy powazni.. sparingi i rankingi.. hehe..

..a teraz wszyscy na hale!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.02.2013, 17:00
Jedna jaskółka wiosny nie czyni.
Statystyka bramek strzelonych i straconych mówi wiele. Zwłaszcza ta pierwsza.
Nie oszukujmy się: o wiele łatwiej strzelić bramkę w sparingu niż - meczu o punkty. Ta tabela tylko potwierdza fakt, jakim jest nasza permanentna nędza w defensywie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 22.02.2013, 17:01
Mowi, mowi.. tylko z kim pozostali grali sparingi?

tez mozemy rozegrac sparing z kims z 5 ligi i strzelic w jednym meczu 7-10 bramek..

... dlatego o dupe rozbic takie rankingi.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.02.2013, 17:04
Mowi, mowi.. tylko z kim pozostali grali sparingi?

tez mozemy rozegrac sparing z kims z 4 ligi i strzelic w jednym meczu 7-10 bramek..
Graliśmy z zespołem z drugiej (czyli de facto -trzeciej) i gradu nie było. Nie przypominam sobie też, żebyśmy w PP jakoś specjalnie postrzelali (poza jednym wyjątkiem).

Nie ma co ukrywać - jest problem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.02.2013, 17:05
Patrzcie na ich kadrę : http://www.90minut.pl/kadra.php?id_s...a=1&id_klub=79

Jeśli nie wygramy to będzie wstyd , po prostu. Bez względu na to jaką nędze gramy w tym sezonie.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
szamik
Member

Od: 04.2009

Stary 22.02.2013, 17:42
Z taką kadrą będzie nam ciężej wygrać niż z Bełchatowem w rundzie jesiennej kolego. Tych chłopaków nikt prawie nie zna to zagrają na zupełnym luzie bo nie mają nic do stracenia. Co by nie mówić to my będziemy pod presją z racji tego że jesteśmy (na papierku) faworytem.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.02.2013, 18:13
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Graliśmy z zespołem z drugiej (czyli de facto -trzeciej) i gradu nie było. Nie przypominam sobie też, żebyśmy w PP jakoś specjalnie postrzelali (poza jednym wyjątkiem).

Nie ma co ukrywać - jest problem.
Dziwne jest to ze w takiej sytuacji Kulawik, tryska humorem przed tym spotkaniem. Jego pewność siebie jest powalająca. Dawno nie widziałem go tak zadowolonego.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.02.2013, 18:20
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Dziwne jest to ze w takiej sytuacji Kulawik, tryska humorem przed tym spotkaniem. Jego pewność siebie jest powalająca. Dawno nie widziałem go tak zadowolonego.
Psucie atmosfery niczego nie poprawi. Może próbuje zebrać na klatę cała presję, zdjąć ją z zawodników jak Maaskant?

Nie wierzę żeby to pomogło, bo nie w atmosferze leży problem, tylko w indywidualnych umiejętnościach zawodników. No, ale przede wszystkim - nie zaszkodzi.

Pamiętaj o jednym - za każdym razem kiedy któryś patałach nie trafi do pustej bramki, wrzuci na aut albo poda przeciwnikowi: nie będzie w tym winy Kulawika.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.02.2013 o godz. 18:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 22.02.2013, 18:39
Widziałeś jego konferencję?
Sprawa wyników wydolnościowych ewidentnie dodała mu skrzydeł. Ponoć publikacja była kaczką dziennikarską a 'cyfry' go bronią.

Tak czy siak dawno nie był taki wyluzowany. Kurs pierwszy z brzegu: 3.95 / 3.3 /1.88 także wygląda na to że trochę marudzimy.

Wiem wiem, wszelka indolencja tego świata to jest wina kudłatego.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 22.02.2013 o godz. 18:43.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
kola12
Member

Od: 10.2011

Stary 22.02.2013, 19:21
właśnie widziałem to w TV... zrobili koszykarzom w Turcji taki numer... Wyobrażacie sobie coś takiego z naszymi ?piłkarzami?... tak przed meczem w ramach podbudowania...
http://www.guardian.co.uk/sport/vide...ertising-video
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.02.2013, 21:32
blanco napisał(a):Wyświetl post
Patrzcie na ich kadrę : http://www.90minut.pl/kadra.php?id_s...a=1&id_klub=79

Jeśli nie wygramy to będzie wstyd , po prostu. Bez względu na to jaką nędze gramy w tym sezonie.
Wejdź teraz na 90minut.pl i zobacz skład Zagłębia Sosnowiec. Znasz tam kogoś? A powieźli nas jak dyliżans przez prerię.
Co do meczu: Jeden z dwóch meczów o 6 punktów (drugi będzie za tydzień). Ewentualne dwa zwycięstwa przybliżą nas do pozostania w lidze. Spodziewam się ciężko wywalczonego jednego punktu, który przyjmę mimo wszystko z radością, bo nam się nigdy nie grało dobrze na Bełchatowie (tzn. od czasu gdy mamy w większości przebierańców, a nie piłkarzy). Skład jest bez znaczenia, choć mam nadzieję, że Sobol zagra w pomocy a nie na obronie i że .. a z resztą podam swój typ, a raczej moje pokorne życzenie:

Miśkiewicz-Jaliens, Głowa, Chavez, Bundoza - Wilk, Sobol, Chrapek, Szewczyk, Mały - Boguski. Ewentualnie Kosa i Iliev za skrzydłowych i Sikor za Bogusia. Reszta niech się nie zbliża do murawy. Skład węgla i papy.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 22.02.2013, 22:28
Szymon Marciniak poprowadzi niedzielne spotkanie GKS Bełchatów - Wisła Kraków. W tym sezonie pan Marciniak sędziował Wiśle dwa spotkania, oba przegrane: Wisła Kraków - Lech Poznań 0:1, Wisła Kraków - Górnik Zabrze 1:3.

Uzupełniając pierwszy post: Zagrożony pauzą w następnej kolejce jest napastnik krakowskiej Wisły - Tsvetan Genkov.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 22.02.2013, 23:03
Skończmy już z tą fałszywą kurtuazją. Bełchatów jest słaby, to ostatnia drużyna w lidze. Wszyscy wiemy po co tam jedziemy. 3 punkty mają wrócić do Krakowa. Presja jaka ciąży na "gwiazdorach" wcale nie skłania mnie do współczucia. Oni mają tutaj coś do udowodnienia. Jak nie będzie zwycięstwa - nie zostanie na nich sucha nitka. Rozgrzeszenia nie będzie - chyba że będzie miał miejsce splot jakichś nieszczęśliwych wydarzeń, a w meczu z takim rywalem jak GKS musiało by to być jakieś bardzo solidne alibi. Mam nadzieję że wszyscy zdają sobie z tego sprawę i doceniają powagę sytuacji w jakiej się znajdujemy...
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Stary 23.02.2013, 04:19
Typy na niedzielny mecz.

Wersja dla realistow.
0-0 po nedznym meczu po ktorym wszyscy beda mieli dosc "pilki noznej" w polskim wydaniu. Spektakl okazal sie, delikatnie rzecz ujmujac, rozczarowujacy. My punkt przyjmujemy z ulga, bo z przebiegu gry moglismy przegrac.

Wersja dla pesymistow.*
Klasyczne 0-1 na plecy po bajecznej grze. Druzyna bedzie przypominac zbieranine amatorow. Od trenera Kulawika uslyszymy, ze idziemy w dobrym kierunku. Od pilkarzy, ze przepraszaja i trzeba wyciagnac wnioski.

Wersja dla zyjacych w innej rzeczywistosci.
Gladkie zwyciestwo 4-0 po tiki-tace. Media w Polsce oglaszaja wszem i wobec nadejscie nowej Wisly i nowej ery w futbolu. Na fali sukcesu w Belchatowie Wisla kroczy od zwyciestwa do zwyciestwa, pnie sie w tabeli i konczy z MP. Jest szampan, radosc i wywiady. A potem juz tylko Liga Mistrzow...

*- UWAGA! wersja ta moze byc odbierana jako "wersja dla realistow".

Jakakolwiek wersje by sie nie przyjelo jedno jest pewne. W niedziele na pewno bedzie smiesznie.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 23.02.2013, 07:35
Dla rezultatu tego meczu nie jest ważne czy staną przeciw nam juniorzy GKS czy oldboje OSP Zagacie Górne.

Ważne jest czy Wisła wygra sama ze sobą.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 23.02.2013, 09:13
River napisał(a):Wyświetl post
Typy na niedzielny mecz.

Wersja dla realistow.
0-0 po nedznym meczu po ktorym wszyscy beda mieli dosc "pilki noznej" w polskim wydaniu. Spektakl okazal sie, delikatnie rzecz ujmujac, rozczarowujacy. My punkt przyjmujemy z ulga, bo z przebiegu gry moglismy przegrac.

Wersja dla pesymistow.*
Klasyczne 0-1 na plecy po bajecznej grze. Druzyna bedzie przypominac zbieranine amatorow. Od trenera Kulawika uslyszymy, ze idziemy w dobrym kierunku. Od pilkarzy, ze przepraszaja i trzeba wyciagnac wnioski.

Jakakolwiek wersje by sie nie przyjelo jedno jest pewne. W niedziele na pewno bedzie smiesznie.
Powyższych opcji nie przyjmuję do wiadomości ponieważ:
- na wyciągnięcie wniosków była cała runda jesienna, oraz podobno źle przepracowany okres przed startem sezonu.
- zawodnicy przygotowywali się do rundy wiosennej w komfortowych warunkach w porównaniu do innych
ekip
- próba generalna w Sosnowcu była dla mnie jako kibica, jak strzał w pysk. Zwodnik reklamowany jako ten który ma podobno najwięcej ambicji też nie pokazał nic szczególnego na boisku (o kim mowa?), dlatego w związku z tym punktem uważam, że skoro zawodnicy są tak rewelacyjnie przygotowani do rundy, że mogą sobie ostentacyjnie grać w ostatnim sparingu w chodzonego i olewać swoje obowiązki, to w Bełchatowie pokażą, na co ich naprawdę stać.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.02.2013, 14:10
Barti napisał(a):Wyświetl post
- próba generalna w Sosnowcu była dla mnie jako kibica, jak strzał w pysk. Zwodnik reklamowany jako ten który ma podobno najwięcej ambicji też nie pokazał nic szczególnego na boisku (o kim mowa?), dlatego w związku z tym punktem uważam, że skoro zawodnicy są tak rewelacyjnie przygotowani do rundy, że mogą sobie ostentacyjnie grać w ostatnim sparingu w chodzonego i olewać swoje obowiązki, to w Bełchatowie pokażą, na co ich naprawdę stać.
Tego się właśnie obawiam...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.02.2013, 14:14
PBB prowadzi 2:0. Taki wynik pewnie jeszcze zmotywuje GKS. Niedobrze.
..
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.02.2013, 14:42
He, he, he... No naprawdę trzeba jutro spiąć dupę i wygrać.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.02.2013, 14:51
tofik napisał(a):Wyświetl post
PBB prowadzi 2:0. Taki wynik pewnie jeszcze zmotywuje GKS. Niedobrze.
kłerwa.
strach sie bać za tydzien u Nas Podbieskidzia
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów