|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Muszą wygrać tym bardziej, że kolejka znów układa się bardzo dobrze. Jeśli jutro we Wrocławiu będzie remis (chyba najlepszy dla nas) to mamy możliwość nadrobić punktów, natomiast jeśli nie wygramy to będzie po prostu coraz mniejsza szansa na MP bądź puchary.
GDYBYŚMY wygrali w Lubinie i jutro i siebie a wyniki układałyby się tak jak miałyby się układać to już by było tylko 6 punktów straty do Śląska. GDYBY... |
|
|
|
Guest
|
|
|
Ewentualna strata punktów byłaby kolejnym (być może ostatecznym) ciosem w marzenia o pudle o MP już nie mówiąc. Poza tym jak nie wygramy to jesteśmy w tabeli za Bielskiem. Jeśli tak się stanie (a to nie jest kolejka 1 albo 3) to przyjdzie się spalić ze wstydu.
Tylko zwycięstwo... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
No poki co wszystko ladnie... Poprostu trzeba wygrac.
Jesli chodzi o mecz Slaska i Legii.. Remis wystarczy, wtedy zakladajac nasza wygrana ze Slaskiem u siebie (skoro wygralismy na ich terenie to i spokojnie mozemy u siebie wygrac) to wtedy mamy 5 pkt straty do Slaska, ktore do odrobienia beda w 10 meczach.... Tj 1 remis i porazka Slaska, nasze 2 wygrane i jestesmy na 0 w pktach, ale bezposrednie mecze ze Slaskiem dla nas. Jak Legia zremisuje jutro, a my wygramy, to 3 pkt straty, ktore mozemy odrobic wygrywajac z nimi u siebie... Ogolnie mamy wszystkie mocne zespoly u siebie: Legie, Lecha, Slaska i derby. Wiec jakies szanse sa, zwlaszcza ze gramy co raz lepiej, tylko 2 kontuzjowanych, akurat na pozycjach na ktorych wiekszego problemu nie mamy (ok moze Bogus na skrzydle by sie przydal... no ale w niego nie mam nadzei, a Wilk nawet i przewyzsza juz Sobola), no i odpadlismy z pucharow wiec tylko PP i Liga ![]() Bede optymistyczny na jutro, najwyzsze zwyciestwo w tym sezonie - 3:0 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Teraz mamy kilka TEORETYCZNIE łatwych meczów, wiec tak naprawdę mistrzostwo zdobedziemy w tych 3, 4 kolejkach
Gramy teraz z Kielcami, potem Lechia, Leszek(w dołku), Bełchatów Wszystkie należy wygrać. Potem sie zaczyna: Ruch na wyjeździe i Legia(gdzie 4 pkt trzeba bankowo zdobyc) z kolei potem znowu 3 mecze łatwiejsze, a potem finisz z rozpedu, trzeba żydków pyknać, górnik i mecz o mistrza ze Ślaskiem. Chłopaki muszą sie śpiąć na maxa, tym bardziej, bo mamy dobry kalendarz!
Ostatnio edytowane przez palikot : 25.02.2012 o godz. 19:55.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
DOBRY KALENDARZ I RYWALE GRAJĄ POD NAS!!!!!!JAK JUTRO NIE WYGRAJĄ TO PIŁKARZY TRZEBA WYKLNĄĆ!!!!!KIBICUJE WIŚLE-JAKO KLUBOWI ALE JAK PIŁKARZE GO HAŃBIĄ TO MUSZĄ DOSTAĆ ZA SWOJE BO ONI DOSTAJĄ DUUUUŻO KASY A NIE 1000ZŁ MIESIĘCZNIE!!
sORRY za literówee |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() Armaty w ofensywie wytoczone w całej okazałości, a kogo na zmiany mamy? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie ma i nie bedzie łatwych spotkań . Im szybciej to sobie uświadomią piłkarze i kibice tym lepiej dla nas .
Tylko zaangażowanie na 100% w każdym spotkaniu daje nam podstawy myślec o zwycięstwie . Z Koroną nabradziej się obawiam że znowu wejdziemy w kopaninę po ktorej kilku naszych zejdzie z boiska z kontuzją.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Ile razy wrzucie jeszcze ten przypałowy skład z dwoma środkowymi napastnikami? Wrzućcie z pięcioma, wtedy na pewno strzelimy 5 bramek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Vuko:
aż KM zrozumie, ze gra na 1 napastnika z taka obrona to paranoja. Jak się nie ma obrońcóe, to trzeba grać 1-3-5-2. Nic niedaje trzymanie 4 obrońców, jak sa do do dupy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na pewno nie zagramy 3 obrońcami, a Biton i Genkov razem będą sobie tylko przeszkadzać na boisku. Poza tym, kto im będzie piłki dogrywał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
W 451 słabo wyglądamy w momencie przejścia do ataku, mało opcji z przodu, Genkov osamotniony, pomocnicy za mało go wspierają. Pytanie, czy zmieniając ustawienie nie zaczniemy robić jeszcze więcej indywidualnych błędów. Bez odpowiednich przygotowań taka zmiana w trakcie rozgrywek chyba nie wiele pomoże.
4312 albo 442 z jednym ofensywnym i drugim defensywnym pomocnikiem. szkoda, że podczas przygotowań Moskal nie próbował takich wariantów. Teraz jestem pewny, że nic nie będzie kombinował. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
W meczu decydujące znaczenie będzie miało zdominowanie środka pola przez Wilka i zapewne Nuneza .Korona w tej części boiska ma Vukovica i Jovanovica więc lekko nie będzie .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jeśli mam być szczery, to zagrajmy byle kim, tylko żebym już Genkova nie widział w ogóle na boisku ( chodź jak jest to i tak go nie widać) i żeby Kirm nie grał dłużej niż przez 20 min...
po prostu nie mogę znieść tych zawodników aktualnie. |
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
a co to za problem zagrac tak:
-------------Pareiko-------------- Jova---Chekaj---Chavez---Diaz --------------Wilk----------------- ----Iliev----------------Kirm------ -------------Maor------------- ---- Genkov------Biton----------------- |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Taki problem , że Wilk w pojedynkę nie poradzi sobie z dwoma drwalami w środku - Vukowic i Jovanovic a Biton z Genkowem będą sobie przeszkadzać .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I Korona będzie wchodzić w nasze szyki obronne, jak w masło.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
To może w ogóle bez Wilka i nie 3 w obronie jak tu proponują niektórzy, a 2-oma obrońcami grać, jak szaleć to szaleć
.A tak na poważnie system ten sam, koniecznie 4 obrońców i 2 def. pomocników. Jednak co do wyborów personalnych to konsekwentnie uważam że Diaz jest lepszy jako def. pomocnik niż jako LO, a Nunez odwrotnie, powinien mniej "szaleć" na boisku tylko skupić się na odpowiedzialnej grze wlaśnie na LO. Diaz i Wilk w odbiorze piłki dawaliby moim zdaniem lepiej rade, ale nie musze mieć racji. Zaś w ataku Biton, choć Genkow to solidny zawodnik, a co do Kirma to facet gra dramatycznie słabo, ale bramki jednak czasem tłucze, ot zwyczajnie ten typ tak ma. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Pilkarze zapewne zrobia swoje a kibice Poszlo 10 tys karnetow ,a na sam mecz 1 tysiac biletow.. Moze zamiast nagoniki zeby pilkarze dawali z siebie wszystko ,zmienimy zeby to kibice pofatygowali sie na stadion i im pomagali?
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 26.02.2012 o godz. 00:27.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Pierdzielisz, jeszcze na Derby chodzą ![]() Ja osobiście lubię takie mecze gdzie jest mniej kibiców. Zazwyczaj jest fajniejsza atmosfera. Nie zmienia to faktu, że klub powinien bardziej się postarać z zapełnianiem stadionu bo to jest problem klubu a nie nasz kibiców. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Mam podobne odczucia,w zeszłej rundzie super bawiłem sie na poniedziałkowym Bełchatowie np.Dzisiaj liczę na spokojne 2 0,mam nadzieje,że nasi wyjdą cało z tej kopaniny jaką Korona pewnie odstawi.Takim małym OT,kupiłem karnet na G i stwierdzam,że tej trybunie ciężko się włączyć do dopingu,bo słabo cokolwiek słychać,zwłaszcza jak goście są dość głosni i walą w bęben(Apoel,SL),wartałoby myśle coś z tym zrobić.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Co to znaczy, że to nie nasz problem, tylko klubu? Mają Ci dorożkę podstawić pod dom, z szampanem i orkiestrą? Albo Ci zaproszenia wysyłać przez posłańca? To jest NASZ problem. Klub może dołożyć swoją cegiełkę poprzez odpowiednią infrastrukturę, a drużyna poprzez ambitną grę, ale bez przesady... Jak można napisać, że to nie nasz problem... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jest to problem klubu tylko i wyłącznie. To klub zbiera kasę za bilety nie ja. Jeżeli klub nie potrafi przyciągnąć kibiców to nie jest mój problem. Ewentualny argument, że mogą podnieść ceny biletów też do mnie nie trafia. Wtedy będą mieli jeszcze mniej osób na trybunach. Trzeba się bardziej wysilić żeby zarobić na kibicach. Ok, w telewizji stadion pewnie fajniej wygląda jak jest pełny. Tylko, że ja w zasadzie nie bardzo wiem jak nasz stadion wygląda w TV podczas meczu. PS W jednym się z naszym "ulubieńcem" zgadzam - wolę 5 tys wiernych niż 20 tys przypadkowych. Oczywiście nie zmienia to faktu, że ja tak sobie mogę powiedzieć a on nie miał prawa, ale co do zasady się zgadzam.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 26.02.2012 o godz. 10:19.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
To jest problem "klubu " a nie kibiców . Takie stwierdzenie podważa wszystkie ideologie kibicowskie mówiące 'klub to my , Wisła to my " . Nie chcę tutaj juz dzielic czy tak mówią kibole czy kibice , fan Wisły jest jeden . Jeśli nie obchodzi Cię dobro kulu to jaki z Ciebie kibic ? Swoją drogą Małecki by się takich słów nie powstydził . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Panie Karherop - właśnie to dopisałem w PS w poście wyżej. Z mojego punktu widzenia wygląda to dokładnie tak samo jak u pana Małeckiego. Tak jak napisałem - subtelna różnica polega na tym, że mnie wolno powiedzieć coś takiego a jemu nie i słusznie min za to go wypierd...
Czy ktoś wierzy w to, że stadion kiedyś wypełni się fanatykami? Ja nie. Dlatego właśnie te +- 12-15 tys stałych bywalców wystarczy mi do szczęścia.
Powtarzam i będę powtarzał - słaba frekwencja to problem klubu a nie kibiców. Żeby zarabiać kasę (w tym przypadku na biletach) zawsze trzeba najpierw coś zainwestować. Nie zawsze chodzi tu o pieniądze chociaż przeważnie. Kibice z C nie potrzebują transferów, których życzą sobie kibice z E. Im wystarczy to, że klub stanie czasami po ich stronie i np nie pozwoli zerwać baneru odwołującego się do spraw kardynalnych.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 26.02.2012 o godz. 10:41.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Jeżeli klub nie potrafi załatwić tak ELEMENTARNEJ rzeczy jak sprzedaż biletów przez internet, to tak, jest to wina i problem klubu, nie kibiców, bo stali bywalcy i tak przyjdą. Tylko że sensem posiadania takiego sporego stadionu jest to, żeby go zapełniać również tymi kibicami, których trzeba zachęcać. A od marketingu jest KLUB.
A co do meczu, bo jedziemy offtopem, to będzie ciężko - Korona nieprzypadkowo ma tyle punktów co my, na pewno zagra ostro, a jak wyglądał nasz ostatni mecz z Polonią to wiemy. Mimo wszystko, większość atutów po naszej stronie. Wygrać TRZEBA ![]()
Ostatnio edytowane przez ghost_ : 26.02.2012 o godz. 11:03.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Do końca pozostało nam 12 spotkań do końca rundy, jeżeli nadal chcemy się realnie włączyć w walkę o mistrzostwo, czy puchary w nowym sezonie, to ten mecz należy wygrać.
Czeka nas ciężkie spotkanie, zresztą z Koroną zawsze się nam ciężko grało, do tej pory grali z nami bardzo agresywnie i momentami dość chamsko, więc na Meliksona bym zbytnio dziś nie liczył - bo znając życie, gracze Korony będą go chcieli zniechęcić do gry. Musimy ich czymś zaskoczyć, pytanie tylko czym ? Nadal mamy problem z wykończeniem akcji pod bramką przeciwnika, liczę że dziś Kazek da pograć od pierwszych minut Bitonowi, bo Genkov może i więcej daje drużynie, jest waleczny ale nie ma go pod bramką właśnie w tym momencie co ma być. Ciekawe, czy Iliev zagra od początku czy może wejdzie w drugiej połowie w roli jokera. Chciałbym się mylić co do dzisiejszego meczu, ale pewnie będzie wymęczone 1-0. Ważne żebyśmy nie stracili pierwsi bramki, bo znowu trzeba będzie gonić wynik a to może być ciężkie, jak się Korona ograniczy do grania z kontry i wybijania piłek jak Podbeskidzie. Liczę na przebłysk Ilieva i Bitona... Wstyd żeby Bielsko było wyżej w tabeli niż My. Skromne, wymęczone 1-0. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Krótko-strata punktów Mistrza nie ma.
Wygrana w walce o mistrza sie liczymy liczymy tez na remis Sląska z ległą |
|
|