The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2011, 20:15
CH. napisał(a):Wyświetl post
Skąd to możesz wiedzieć skoro Polska mając pewny awans wiadomym jest że nie grała na maksimum, a mecze traktowali jako trening bardziej i się oszczędzali na decydujące mecze..
W 60% skład rezerwowy więc tym większy sukces.

Oficjalnie odpoczynek, jakieś urazy.
Ale w rzeczywistości po prostu olewają ligę światową i to nie po raz pierwszy.
Skupiają się na Igrzyskach i Mistrzostwach Świata/ europy.
Mi tak cos wlasnie w głowie świtało, że zawsze jak graliśmy ligę światową to nie graliśmy najmocniejszym składem. Fajnie, że udało nam sie ugrać to trzecie miejsce. Gratulacje dla chłopaków za serce do walki. Szkoda mi Bartmana, może nasz atak nie wyglądałby tak jak wygladał gdyby rozegrał wszystkie mecze. Moje rozczarowanie to Możdżonek, spodziewałem sie lepszej gry z jego strony.
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.07.2011, 22:56
eryk_cartman napisał(a):Wyświetl post
Mi tak cos wlasnie w głowie świtało, że zawsze jak graliśmy ligę światową to nie graliśmy najmocniejszym składem. Fajnie, że udało nam sie ugrać to trzecie miejsce. Gratulacje dla chłopaków za serce do walki. Szkoda mi Bartmana, może nasz atak nie wyglądałby tak jak wygladał gdyby rozegrał wszystkie mecze. Moje rozczarowanie to Możdżonek, spodziewałem sie lepszej gry z jego strony.
wlasnie dzieki takiemu graniu rezerwami zdobylismy Mistrzostwo Europy. Przeciez potem w finałach zabrakło Wlazłego i Winiarskiego - a te młode chłopaki miały juz doswiadczenie z ligi swiatowej, i gralismy fenomenalnie
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.07.2011, 23:25
mieczuu napisał(a):Wyświetl post
Stąd, że nawet gdybyśmy wygrali 3-4 (wygraliśmy 2) mecze z USA i powtórzyli rezultaty w meczach z Portoryko, musielibyśmy wygrać 1 lub 2 spośród 4 meczy z Brazylią. Pamiętasz kiedy z nimi wygraliśmy ? Seta ?
Seta z nimi ugraliśmy 29 czerwca 2011 roku jeśli chodzi o zwycięstwo to trzeba chyba wrócić do roku 2002
Odpowiedz cytując
kamanwislak
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 11.09.2011, 09:16
Wczoraj w swoim pierwszym meczu na ME Polscy siatkarze pokonali Niemców 3-1.

Polska bardzo dobrze rozpoczęła mecz już na początku wyrobiliśmy sobie przewagę , w drugim secie było podobnie lecz pod koniec Niemcy dosyć mocno próbowali nas doścignąć lecz nie udało im się. Powinniśmy wygrać do zera lecz niestety trzeci set padł łupem naszych sąsiadów , na szczęście nie wybiło to naszych z rytmu , wygrali czwartego seta , całe spotkanie 3-1 .

Dziś o 18 zagrają swój drugi mecz tym razem z Bułgarią.
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.09.2011, 09:30
Imponowała przede wszystkim gra z kontry i gra blokiem.I przypomniał mi się mecz z przed kilku lat w Lidze Światowej kiedy zniszczyliśmy wręcz Bułgarów blokiem(z tego co pamiętam mieliśmy ich 25 w 4-setowym spotkaniu).

Mam nadzieję, że ten mecz z Niemcami nie był tylko pojedynczym wyskokiem i dziś Polacy potwierdzą dobrą formę i zbliżą się do bezpośredniego awansu do ćwierćfinału
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.09.2011, 10:34
Ciekawe jak zagramy z Bułgarami - to bedzie najwazniejszy sprawdzian.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.09.2011, 16:54
Wytworzyła się ciekawa sytuacja. Przegrana dzisiaj ze Słowacją daje nam prawdopodobnie stosunkowo łatwą drogę do półfinału... ciekawe co nasz trener wymyśli. Moim zdaniem nie ma co mieć skrupułów i unosić się honorem tylko najzwyczajniej w świecie przegrać ten mecz. Nie takie drużyny jak nasza kombinowały. A tak swoją drogą chory ten system.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów